Skip to main content
Image: Benalmádena

Langtidsferie i Benalmádena på Costa del Sol

Å sitte i fred og ro på balkongen under varme himmelstrøk med en kopp kaffe, mens solen langsomt står opp - er en lise for sjelen. Vi bor i Benalmádena på Spanias populære solkyst, kjent for mer enn 300 årlige solskinnsdager, og med det asurblå Middelhavet rett utenfor døren. Her bor vi på et godt 4-stjerners hotell i 2-roms leiligheter med balkong og halvpensjon. Gled deg til spennende utflukter i Sør-Spanias naturskjønne perle, Andalusia - og et deilig avbrekk fra de kalde og mørke månedene i Norge.

Høydepunkter:
- Hotel Benalmádena Palace 4*
- 2-roms leilighet med balkong
- Prisen inkluderer halvpensjon, frokost og middag hver dag
- Gangavstand til stranden og strandpromenaden
- Lystbåthavnen i Puerto Banús
- Blomsterbyen Estepona
- Besøk til olivenlund og appelsinfarm
- Picassos fødeby Málaga
- Erfaren norsk reiseleder til stede under hele oppholdet

Velkommen til Spanias solkyst og den hyggelige feriebyen Benalmádena, som ligger mellom Torremolinos og Fuengirola. Her i det tropiske Andalusia finner du en storslått kystlinje, frodige fjellkjeder og historiske byer med sjarmerende gater og smug - og fantastiske kulturopplevelser. Benalmádena er delt inn i tre områder, som kombinerer en tradisjonell spansk landsby med en moderne kystresort. Litt opp i høyden ligger sentrum som en typisk hvitkalket andalusisk landsby og det livlige boligområdet Arroyo de la Miel, som har et lite utvalg av butikker for de shoppingglade. Nede ved kysten hvor vi bor, finner du strendene, den livlige marinaen, kafeer, barer og flere restauranter med både andalusisk og internasjonalt kjøkken. Gjestene våre elsker den lange strandpromenaden langs Middelhavet hvor de kan kjenne den friske havbrisen på de varme dagene, men også om kvelden når den koselige marinaen lokker med vakker belysning, restauranter, barer og butikker. Om høsten og i vintermånedene er tempoet "tranquilo" - rolig og avslappet, og du kan føle den genuine lokale atmosfæren.

Alt ligger til rette for et hyggelig opphold på denne populære langtidsreisen til Spania. Benalmádena vil få frem smilet hos alle!

Aktiviteter:
Under oppholdet tar reiselederen oss med på en rekke interessante utflukter rundt i regionen. Vi besøker både den verdenskjente Puerto Banús – de rikes lekegrind med luksus og glamour og en marina med store lystbåter tilhørende noen av verdens rikeste - og den mindre kjente blomsterbyen Estepona, hvor vi finner en autentisk spansk atmosfære i de brosteinsbelagte gatene. Pittoreske torg og hvitkalkede hus med fargerike blomsterpotter er overalt. Det er rene eventyret å gå rundt i begge byene.
Vi skal også smake på Andalusia! Det perfekte klimaet gir de rette forutsetningene for produksjon av utsøkt olivenolje og dyrking av eksotiske appelsiner som er kjent over hele verden. Vi smaker på delikatessene og får høre de spennende historiene bak suksessen. Naturligvis skal vi også besøke storbyen Málaga, Picassos fødeby. Det er en fornøyelse å gå på oppdagelsesferd i denne fargerike byen med alle kulturtilbudene, men også å vandre i gamlebyen i de trange smugene som er ukjent for de fleste.

Reiseleder:
Vista Travels norske reiseleder vil være til stede under hele oppholdet. Utenom de inkluderte utfluktene vil reiselederen legge opp fellesutflukter og aktiviteter som du selv velger om du vil delta på. Reiselederen vil være behjelpelig med alle små og store spørsmål, og fungerer som kjentmann i området. Reiselederen vil ha faste trefftider på hotellet hver dag.

Klima:
Costa del Sol har mer enn tre hundre soldager i året. Fjellkjeden Sierra Blanca beskytter mot vindene nordfra, og skaper et behagelig klima. I oktober, langt inn i november, samt i mars er det normalt temperaturer godt over 20 grader på dagtid. I siste halvdel av november samt i desember, januar og februar kan temperaturene også nærme seg 20 grader midt på dagen, men med kjøligere kvelder.

Prisnivå:
Prisene på grunnleggende produkter i Costa del Sol er lavere enn i Norge. Det samme gjelder for restaurantbesøk, offentlig transport m.m.

Shopping:
Det finnes enkelte markeder og flere shoppingsentre på Costa del Sol. I nærheten i Arroyo de la Miel ligger Plaza Mayor, og i marinaen drøye 2 kilometer fra hotellet, finner du Puerto Marina Shopping. Et større shoppingsenteret heter Miramar og ligger i Fuengirola, ca. 20 minutter fra Benalmádena. Det største og mest populære kjøpesenteret finner man i utkanten av Marbella og heter La Cañada. I Torremolinos finner du en El Corte Ingles Outlet, mens den største og mest fasjonable El Corte Ingles finner du i Puerto Banús - spesielt kjent for å føre mange merkevarer. Malaga kan også by på et stort utvalg shoppingmuligheter. 

Fritekstsøk

Utflukter

I begynnelsen av oppholdet arrangerer vi en «bli kjent med området-tur». Reiseleder tar dere med på en gåtur i området slik at dere raskt kan bli kjent med Benalmádena og omgivelsene. I tillegg er det inkludert tre andre utflukter - Málaga, Puerto Banús og Estepona og oliven- og appelsinsmaking. 

Málaga - Picassos fødeby:
Málaga er Andalusias nest største by, full av historie og action. Byen har i det siste fått et stort løft som har forvandlet Málaga til en stemningsfull by med et vakkert havneområde, kunstgallerier og et eventyrlige torg med marmorkledde gater og vakre sandfargede bygninger i gamlebyen. Matkulturen omfatter alt fra Michelin-restauranter til små koselige tapas- og barsteder. Byen har en fantastisk sjel og er full av energi. På byvandringen med lokalguide passerer vi de eventyrlige plassene og rusler gjennom trange smug som er ukjente for de fleste. Turen er på ca. 2 kilometer, før det blir litt tid på egen hånd til å se på livet fra en koselig kafé – eller kanskje et besøk på Picasso-museet, som holder til i et rikmannspalass? Thyssen-museet og katedralen kan også anbefales – eller bare en spasertur forbi Picassos fødested på Plaza de la Merced.Puerto Banús og Estepona:
På denne fantastiske utflukten starter vi med et besøk til Costa del Sols fasjonable marina Puerto Banús, kjent som de rikes paradis. Her bor de velstående i herskapelige hus og lever et glamorøst liv med dyre og elegante designbutikker, eksklusive restauranter og luksusbiler. En veritabel lekeplass for millionærer, kjendiser og sjeiker. Vi lukter på atmosfæren og går på oppdagelsesferd i marinaen, hvor det er hyppige anløp av gigantiske og svært luksuriøse yachter som tilhører verdens jetsett.

Turen fortsetter til den svært sjarmerende blomsterbyen Estepona, som har beholdt sin andalusiske sjarme og stemning. Byen ligger i den sørlige delen av Costa del Sol ved de vakre Sierra Bermeja-fjellene. I hjertet av den hvitkalkede gamlebyen med trange brosteinsgater, utforsker vi pittoreske torg, vakre hvite gater med fargerike blomsterpotter fylt med geranier i hvite, røde og rosa nyanser – en autentisk andalusisk atmosfære. Byens overflod av blomster både i parken, i gatene og i rundkjøringene har gitt byen kallenavnet «Garden of the Costa del Sol». En by full av blomster.På turen passerer vi også Remedios-kirken, bygget av lokal sandstein på 1700-tallet, og som kneiser over den store Plaza de las Flores. Gjennom byens svingete smug følger vi også litt av Esteponas berømte diktrute, Ruta de la Poesía. På husveggene er det satt opp porselensfliser med dikt av både lokale og internasjonale poeter. Målet er å bringe poesien ut i byrommet, og bringe kulturen nærmere beboerne. Det er rundt 17 dikt på husveggene, med blant annet "As you like it" av William Shakespeare på hjørnet av Calle Concepción. Det blir også tid til å besøke den sjarmerende marinaen med mange restauranter, før vi returnerer til hotellet.

Besøk til olivenlund og appelsinfarm:
Olivenproduksjon har alltid vært en viktig del av andalusisk historie, og i dag er Spania kjent som verdens største produsent av olivenolje. Flertallet av menneskene i andalusiske landsbyer har minst ett oliventre i hagen sin, og mange er involvert i olivenoljeproduksjon. "Jordens gave til bordet", som de sier med stolthet. 
Etter frokost setter vi kursen mot Ardales, hvor vi skal besøke olivenlunden Bravoliva. Her får vi høre om produksjonen av den utsøkte og kritikerroste extra virgin olivenoljen, som har en fin gylden grønn farge og er sammensatt av ulike olivenvarianter. Familien har vunnet flere priser for den høye kvaliteten, og olivenoljen benyttes på flere gourmetrestauranter. Med nybakt brød smaker vi på ulike olivenoljer, og du har selvfølgelig også mulighet til å kjøpe olje, produsert i olivenlunden, med hjem. 

Overalt i Sør-Spania er gater og torg dekorert med appelsintrær, og det føles veldig eksotisk når du finner appelsiner rundt om i gatebildet. Ikke langt fra Pizarra besøker vi appelsinfarmen Juanito Orange. Her møter vi den livlige bonden, som viser oss rundt på gården og den fargerike plantasjen med appelsiner, grapefrukt, sitroner og granatepler. Vi smaker på den modne og friske frukten og hører om de mange variantene. Visste du for eksempel at det finnes mer enn 600 typer appelsiner? Med mer enn 3,5 millioner tonn per år er Spania en av verdens største eksportører av sitrusfrukter. En herlig utflukt hvor vi får en smak av Spania!

Utenom de inkluderte utfluktene vil reiselederen legge opp fellesutflukter og aktiviteter som du selv velger om du vil delta på.

Hotel Benalmádena Palace 4*

Gled deg til et opphold på dette hyggelige og bærekraftige leilighetshotellet med god beliggenhet i Benalmádena på Costa del Sol. Det er kun 450 meter til nærmeste strand, 1½ kilometer til Santa Ana Beach og ca. 2½ kilometer til marinaen. Torrequebrada golfbane ligger i nærheten av hotellet. Det går en gratis skyttelbuss til stranden flere ganger om dagen, og en stor matbutikk ligger like i nærheten. Hver kveld er det levende musikk i baren.

Hotellfasiliteter
Hotellet har et utendørs svømmebasseng, en fin solterrasse med solsenger og parasoller og et oppvarmet innendørsbasseng, begge tilpasset et bærekraftig rengjøringssystem, og innendørsbassenget varmes opp ved hjelp av solcellepanelenergi. Det er mulig å låne badehåndklær mot et depositum på EUR 10. Du kan fritt bruke det moderne og velutstyrte treningsstudioet, jacuzzien, det tyrkiske badet og badstuen. Mot en avgift kan du unne deg deilige massasje- og skjønnhetsbehandlinger. Hotellet har eget rom hvor man kan vaske klær. Poletter til vaskemaskinen kjøpes i resepsjonen.
Hotellet har snack-bar, restaurant, irsk pub og barbecue. Det finnes et tv- og kinorom, minigolf og tennisbane på hotellet.
Gratis Wi-Fi på rommene og i fellesarenaene.

Leiligheten:
2-romsleilighet med balkong. 
Fin 42 m2 leilighet med balkong, soverom med dobbeltseng eller to separate senger, stue med sovesofa, spisebord og fire stoler. Balkongen/terrassen er utstyrt med tørkestativ, bord og stoler, slik at du kan sitte ute og nyte livet med et måltid under varmere himmelstrøk. Badet har badekar/ dusj og hårføner. Alle leilighetene er lydisolerte og innredet i lyse farger. Leilighetene har gratis Wi-Fi, TV, aircondition, safe mot avgift, strykejern og strykebrett. I tillegg er det en velutstyrt kjøkkenkrok med glasskeramisk kokeplate, kjøleskap, mikrobølgeovn, vannkoker og alt av servise.

Leilighetene rengjøres tre ganger i uken, men kjøkkenkroken rengjøres ikke under oppholdet. Håndklær skiftes tre ganger i uken og sengetøy to ganger i uken.
Ved innsjekking kreves et kredittkortnummer pr. leilighet, kun som en sikkerhet for betaling av eventuelle ekstra ytelser, som først avregnes ved avreise.

Ønsker du bassengutsikt med ettermiddagssol eller skråstilt havutsikt med morgensol, kan dette bestilles mot tillegg.

Video av en leilighet mot øst tatt av en av våre ansatte:

 

Bildegalleri

Prisinformasjon

Alt dette er inkludert:
Fly Oslo-Malaga t/r
Flyskatter
Bagasje på flyet
Transport fra og til flyplassen i Malaga
21 netter i 2-romsleilighet med kjøkkenkrok på Hotel Benalmádena Palace
21 frokoster
21 middager inkludert 1/4 flaske vin og vann
Rengjøring av leiligheten 3 ganger i uken (ikke kjøkken)
Tre utflukter ifølge program
Norsk reiseleder på stedet 

Prisen inkluderer ikke: 
- Måltider utover det som er nevnt over
- Drikkevarer utover det som er nevnt over
- Eventuelle valgfrie utflukter. Kjøpes på stedet
- Reise- og avbestillingsforsikring

Avganger & priser

AvreisedatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris
07.10.2024OsloLangtidsferie i Benalmádena på Costa del Sol
Reiseledere: Bodil Pedersen
22 dagerMer enn 823 980,-Bestill
19.10.2024OsloLangtidsferie i Benalmádena på Costa del Sol
Reiseledere: Bodil Pedersen
22 dagerMer enn 822 980,-Bestill
22.01.2025OsloLangtidsferie i Benalmádena på Costa del Sol22 dagerMer enn 820 980,-Bestill
01.02.2025StavangerLangtidsferie i Benalmádena på Costa del Sol22 dagerMer enn 821 980,-Bestill
08.02.2025OsloLangtidsferie i Benalmádena på Costa del Sol22 dager422 980,-Bestill
22.02.2025OsloLangtidsferie i Benalmádena på Costa del Sol22 dagerMer enn 821 980,-Bestill
01.03.2025OsloLangtidsferie i Benalmádena på Costa del Sol22 dagerMer enn 821 980,-Bestill
15.03.2025OsloLangtidsferie i Benalmádena på Costa del Sol22 dagerMer enn 821 980,-Bestill
22.03.2025OsloLangtidsferie i Benalmádena på Costa del Sol22 dagerMer enn 821 980,-Bestill