Skip to main content

Fascinerende Vietnam - fra nord til sør på første klasse

La deg trollbinde av Vietnams unike kultur, storslåtte natur og vennlige mennesker. Dette er en reise fullspekket av opplevelser, men du har også tid til å utforske stedene vi besøker på egen hånd. Kontrastene er store - du vil oppleve både yrende storbyliv med millioner av scootere, storslagne UNESCO-beskyttede kulturminner og søvnige landsbyer med bøfler, geiter og irrgrønne rismarker. Nyt det fantastiske vietnamesiske kjøkkenet, la deg overraske av de mange kaffevariantene og slapp av på de hvite strendene langs Sør-Kinahavet. Bli med på en reise for livsnytere - hvor vi bor på håndplukkede førsteklasses hoteller og et helt unikt 5-stjerners skip i Halong Bay!

Høydepunkter:

 • Hovedstaden Hanoi med Ho Chi Minh-komplekset og Litteraturtempelet.
 • Opplev Hanois gamle bydeler fra setet i en sykkeldrosje.
 • Cruise blant kalksteinsklippene og øyene i Ha Long Bay
 • Palasser, mausoleer og pagoder i keiserbyen Hue.
 • Marked, skreddere og koselige kafeer i de brosteinsbelagte gatene i Hoi An.
 • Den pulserende millionbyen Saigon/Ho Chi Minh City.
 • Utflukter til Viet Congs tuneller og til det yrende livet i Mekong-deltaet
 • Håndplukkede 4- og 5-stjerners hoteller.
 • 5-stjerners luksuriøst cruiseskip i Halong Bay
 • Erfaren, norsk reiseleder og foredragsholder

F = frokost, L = lunsj og M = middag

Fritekstsøk

Dagsprogram

 • DAG 1: Oslo – Dubai

  Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn midt på dagen, og sammen flyr vi via Dubai til Hanoi.

 • DAG 2: Dubai – Hanoi

  Etter mellomlanding og flybytte i Dubai, flyr vi videre til Hanoi med ankomst midt på dagen. Her blir vi møtt av vår lokale guide og kjører til hotellet som har en fantastisk beliggenhet midt i Hanois gamle bydel. Vi sjekker inn og møtes til et informasjonsmøte, før vi skal ut på en tur med sykkeldrosjer i Hanois Old Quarter for et første inntrykk av denne fascinerende byen. Etterpå spiser vi en felles middag i en restaurant like ved hotellet. (M)

  GM Premium Hotel

 • DAG 3: Hanoi

  Etter frokost skal vi på byrundtur. Vi besøker Ho Chi Minh-komplekset, det grå mausoleet, som bevoktes av soldater i hvite uniformer og hvor grunnleggeren av dagens Vietnam ligger begravet. Hit valfarter vietnamesere fra fjern og nær for å ære landsfaderen, som de kaller onkel Ho. Vi kommer til å lære mer om den kompliserte historien til landet, som var fransk koloni frem til 1954.

  Ho Chi Minh-komplekset


  Vi skal også besøke Litteraturtempelet, Vietnams første universitet grunnlagt for nesten tusen år siden. Dette unike kulturminnet dekker et helt kvartal og inne blant de eldgamle trebygningene finner vi templer, karpedammer, eksotiske trær og fargerike planter. De fleste vietnamesere er buddhister. Buddhismen er en åpen og inkluderende religion og på reisen kommer vi til å besøke flere templer og klostre (pagoder). Er vi heldige, kommer vi under de gulkledte munkenes seremonier, som vi andektig får lov til å overvære. På vår rundtur i Hanoi skal vi besøke både et tempel og en pagode. Om ettermiddagen møtes vi til en spasertur til Hoan Kiem-sjøen. I Ngoc Son-tempelet finner vi to utstoppede og forgylte kjempeskilpadder, som har stor betydning i vietnamesiske tradisjoner. Etterpå skal vi på vanndukketeater, hvor vi blant annet møter de fire hellige dyrene i vietnamesisk kultur, skilpadden, dragen, enhjørningen, og fugl føniks. Om kveldene er hotellets tak-bar et fint samlingssted, hvor vi kan dele inntrykk og opplevelser. (F)

  Hoan Kiem-sjøen

 • DAG 4: Hanoi – Ninh Binh

  I dag skal vi på utflukt til landsbyen Ninh Binh, ca. 90 kilometer sør for Hanoi. Området blir kalt Halong Bay på land og er fullt av kalksteinsklipper, sjøer, templer og grotter. Første stopp er det berømte dragefjellet Ngoa Long, hvor vi skal på en liten topptur. Etter 486 trinn møter vi dragen på toppen og blir belønnet med en fantastisk utsikt over det vakre kulturlandskapet.

  Det berømte dragefjellet Ngoa Long


  Vi inntar lunsj på en lokal restaurant, før vi skal på båttur i små lokale robåter (sampaner). Rismarkene ligger klemt inn mellom klippeformasjonene i dette stille og fredfylte landskapet. På turen glir vi stille inn i de vannfylte grottene ved Tam Coc og beundrer vakre, fargerike stalaktitter. For de som ønsker, blir det også tid til en liten sykkeltur rundt i landsbyen. Om kvelden er vi tilbake i Hanoi. (F, L)

  Rismarker i det stille og fredfylte landskapet

 • DAG 5: Hanoi – dag på egen hånd eller ekstrautflukt

  Det er mange flere interessante steder å besøke i Hanoi, og i dag disponerer du tiden selv. Er du tidlig oppe, kan du bli med reiselederen på morgentur rundt Hoan Kiem-sjøen før frokost. Vietnameserne legger vekt på å holde seg i form, og på de åpne områdene ved sjøen foregår det morgengymnastikk og dansetrening. Hanoi er en trygg by, og det går fint å rusle rundt i gamlebyen, sitte på kafé og bare suge inn inntrykkene. Et besøk på byens hovedmarked hører også med og vår reiseleder, som er godt kjent i Hanoi, kan gi tips om steder å besøke. Vårt hotell ligger ikke langt fra den berømte tog-gata hvor det er mulig å oppleve et tog som dundrer forbi, bare et par meter unna husveggene. En surrealistisk opplevelse som kan kombineres med en av Vietnams mange kaffe-spesialiteter, eggekaffe, kaffe med saltet krem, eller forskjellige varianter av is-kaffe. (F)

  "Tog-gaten" i Gamlebyen i Hanoi


  Ekstrautflukt: Hanois landsbygd
  Denne ettermiddagen kan du bli med på tur til utkantene av Hanoi i gamle sovjetiske militærjeeper. Dette er autentiske deler av byen, som turister sjelden ser. På turen spiser vi lunsj hos en lokal familie og fortsetter i behagelig lav fart mot en gammel festning, som er som et levende museum. Mens vi kjører gjennom landsbyene, kommer vi nært dagliglivet til lokalbefolkningen, og vi kan se buskap og arbeid på markene. I landsbyen Co Loa lærer vi mer om vietnamesisk kultur, historie og mytologi, og får innsikt i hvordan den livsviktige risen dyrkes. Militærjeepene har enkle seter med begrenset komfort og er uten belter. Hvis det regner, benyttes jeeper med tak. Det er begrenset plass på denne utflukten og påmelding må skje samtidig som reisen bestilles.

  En minnerik tur i gamle sovjetiske militærjeeper

 • DAG 6: Hanoi – Ha Long Bay

  Etter frokost og utsjekk, setter vi kursen mot cruisehavnen i Ha Long, hvor vi går om bord i cruiseskipet Athena Royal. Mens vi glir sakte ut i den verdenskjente bukta, får vi servert lunsj om bord.

  Cruiseskipet Athena Royal 5*


  Dette unike området med mer enn to tusen klippeformasjoner som stiger rett opp av havet, ble skapt for millioner av år siden og har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 1994. Vi skal besøke flere grotter og øyer, blant annet Titov-øya oppkalt etter en sovjetisk astronaut som besøkte Vietnam i 1962. Der kan du slappe av på den hvite stranden eller klatre til øyas høyeste punkt for å få en flott panoramautsikt over Ha Long Bay. Om kvelden er det Happy Hour, godt koordinert med solnedgangen, og etter middag slapper vi av med en forfriskning på soldekket eller får en velfortjent massasje. (F, L, M)

  Verdenskjente Ha Long Bay

 • DAG 7: Ha Long Bay – Hue

  Mens vi kaster loss og setter kursen mot formiddagens utfluktsmål, kan de ivrigste morgenfuglene delta i Ta Chi-øvelser på soldekket. Etter en lett frokost er vi fremme ved Luon-grotten, som vi skal utforske med kajakk - eller med en tradisjonell bambusbåt rodd av en lokal båteier (mot betaling på stedet), for de som heller ønsker det. Er vi heldige, møter vi også noen av apene som bor i grottene på denne øya. Tilbake på skipet sjekker vi ut og får servert brunsj, før vi sier farvel til Athena Royal og setter oss i bussen mot lufthavnen i Hanoi og flyet til Hue. Flyturen tar litt over en time og fremme i Hue sjekker vi inn på vårt fem-stjernes hotell midt i sentrum, og finner et hyggelig sted å spise middag i gågaten nær hotellet. (F, L)

  Loun-grotten i Ha Long Bay

 • DAG 8: Hue

  I dag skal vi utforske keiserbyen Hue sammen med en lokal guide. Frem til Ho Chi Minh deklarerte Vietnam som en selvstendig stat med Hanoi som hovedstad i september 1945, var Hue sete for keiserne i Nguyen-dynastiet. Citadellet, hvor de kongelige levde omgitt av luksus, er bygget etter mønster av den forbudte by i Beijing. Portene, templene og palassene har gjennomgått store restaureringsarbeider de siste årene, og vi lar oss imponere av kongelig pomp og prakt mens vi lærer mer om Vietnams historie. Vi skal også på båttur på Parfymeelven og besøke en vakker pagode som ligger ved elven. Etter lunsj på en lokal restaurant, besøker vi keiser Tu Ducs imponerende mausoleum og et herskapshus fra keisertiden. (F, L)

  Citadellet i Hue


  Ekstrautflukt: Keiserlig middag
  Om kvelden kan de som vil, bli med på en keiserlig middag, i keiserlige kostymer og med keiserlig underholdning. Keiseren bestemte at i Hue skulle ikke maten bare være god, den skulle også være vakker. De mange rettene som plasseres foran oss er så fine og kreative at vi nesten ikke har hjerte til å spise dem. Påmelding må skje samtidig som reisen bestilles.

  En keiserlig opplevelse

 • DAG 9: Hue – Hoi An

  Etter frokost sier vi farvel til keiserbyen og starter på turen mot Hoi An i buss. Vi kjører gjennom irrgrønne rismarker og tar en rast ved den vakre lagunen i Lap An, hvor det foregår storstilt dyrking av østers.

  Østersfarm i Lap An


  Her tar vi oss tid til en kaffe før vi fortsetter mot Da Nang hvor vi skal besøke de berømte Marmorfjellene. Fjellene var tidligere øyer i havet og har noen imponerende huler med templer og presentasjoner av vietnamesisk kultur og mytologi. Før vi kjører videre mot hotellet vårt og de hvite strendene i Cua Dai, noen kilometer utenfor Hoi An, har vi spist lunsj i Da Nang. Vi ankommer hotellet om ettermiddagen, slik at du rekker å få den første smakebiten av avslappende strandliv. (F, L)

  En deilig strand i Cua Dai

 • DAG 10: Hoi An

  Frem til begynnelsen av 18-hundretallet var Hoi An en av Vietnams viktigste havnebyer. Byen er bevart som et autentisk eksempel på en havneby i Sørøst-Asia og står på UNESCOs verdensarvliste. Her møttes handelsmenn fra Kina, Japan, India og Europa for å utveksle varer. Etter morgenbad og frokost drar vi inn til gamlebyen for å utforske verdensarvstedet. Vår lokale guide tar oss med til noen av de autentiske sporene etter kinesisk og japansk innflytelse under storhetstiden på 16- og 17-hundretallet. Handelshus, templer og festsaler - alt er bevart som det sto for flere hundre år siden. Hoi An er spesielt kjent for sine utmerkede skreddere, som leverer håndsydde dresser, kjoler, skjorter og andre plagg i løpet av en dag eller to. Ettermiddagen og kvelden er til egen disposisjon. Om kvelden forvandles Hoi An til en eksplosjon av lys og farger, en opplevelse du sent kommer til å glemme. Det er enkelt og trygt å komme seg til og fra gamlebyen med taxi. (F)

  Gamlebyen i Hoi An

 • DAG 11: Hoi An

  Om formiddagen skal vi på sykkeltur til en liten landsby hvor de dyrker urter og grønnsaker. Der får vi høre historier fra landsbyen og delta i daglige gjøremål for en vietnamesisk familie. Vi lærer hvordan vi lager vårruller og vietnamesiske pannekaker, før vi etter lunsj sykler tilbake til hotellet. Resten av dagen er din. Ta en taxi inn til gamlebyen eller slapp av på stranden. (F, L)

  Tra Que

 • DAG 12: Hoi An

  Hele dagen er din. Nyt den på stranden eller ved bassenget, ta en sykkeltur eller en ny tur til gamlebyen. I gatene bak den travle promenaden langs elven, finner du en rekke gallerier, koselige kaféer, butikker og restauranter. (F)

  Ekstrautflukt: Matlagingskurs
  Denne ettermiddagen kan de som ønsker, delta på et matlagingskurs, hvor vi til slutt spiser maten vi har laget. Vi blir hentet på hotellet og tar en snartur innom markedet før vi begynner å lage mat. Det vietnamesiske kjøkkenet er førsteklasses, enten man spiser på en fem-stjerners restaurant eller tar litt street-food på et av de mange matmarkedene. Du kommer garantert til å bli begeistret. Etter at middagen er fortært, får vi bli med på en liten tur i de tradisjonelle, runde båtene som fiskerne benytter fra stranden ved Sør-Kinahavet. Påmelding må skje samtidig som reisen bestilles.

  En tur i de tradisjonelle, runde båtene

 • DAG 13: Hoi An – Ho Chi Minh City (Saigon)

  Etter frokost setter vi kursen mot Vietnams største by Saigon, eller Ho Chi Minh City, som den ble døpt etter den kommunistiske maktovertakelsen midt på 70-tallet. Flyturen fra Da Nang tar litt over en time. For å bli bedre kjent i den pulserende millionbyen, drar vi på byrundtur med buss etter at vi har sjekket inn på hotellet og spist lunsj på en lokal restaurant. Ho Chi Minh City har en rekke spor etter de franske koloniherrene, blant annet rådhuset, operaen, postkontoret og katedralen. Vi besøker også det som var presidentpalasset da Saigon var hovedstaden i Sør-Vietnam og som i dag blir kalt både Reunification Palace og Frihetspalasset.

  Notre Dame katedralen


  Rundturen avsluttes på det enorme Ben Thanh-markedet. Her kan man kjøpe alt mulig til en billig penge, blant annet en rekke vestlige varer som produseres i Vietnam. Om kvelden kan man trekke opp på en av de mange skybarene som finnes i byen, ta en forfriskning, beundre de opplyste skyskraperne og se ned på det yrende livet i gatene. Ikke langt fra hotellet ligger takbaren Saigon Saigon, som var de amerikanske journalistenes stamsted under Vietnamkrigen. (F, L)

  Ben Thanh-markedet

 • DAG 14: Ho Chi Minh City – Cu Chi-tunellene

  I formiddag står en utflukt til Viet Congs tuneller i Cu Chi på programmet. På turen dit vil vi lære mer om Vietnams dramatiske krigshistorie og betydningen av det enorme nettverket av underjordiske tuneller, ganger og rom i det såkalte Jern-triangelet nord for Ho Chi Minh City. Tunellene, som bare i Cu Chi har en lengde på 250 kilometer, spilte en sentral rolle i motstandskampen mot amerikanerne under Vietnamkrigen. Resten av dagen er til egen disposisjon. Den lokale guiden og reiselederen kan gi tips og råd om steder å besøke. (F)

  Cu Chi-tunellene

 • DAG 15: Ho Chi Minh City – Mekongdeltaet

  Vi runder av utfluktsprogrammet med en heldagstur ut til Mekongdeltaet. I deltaet hvor den mektige elven deler seg i flere grener før den renner ut i havet, bor det 20 millioner mennesker som lever av jordbruk, fiske og turisme.

  En fisker på Mekong-elven


  Vi kjører til My Tho, ca. 7 mil sørvest for byen, før vi skal på tur med båter og hestekjerrer - på kanaler og til landsbyer. Vi skal besøke håndverkere og kunstnere, frukthager og en godterifabrikk, hvor vi også får lære hvordan alle deler av kokospalmene blir utnyttet, til næringsmidler, håndarbeider eller bygningsmaterialer. Til lunsj er det grillet elefantørefisk og frisk frukt. Lokal musikk blir det også. Gled deg til en dag full av spennende opplevelser. Vi er tilbake på hotellet i løpet av ettermiddagen og om kvelden møtes vi til en felles avskjedsmiddag. (F, L, M).

  En tur med hestekjerre er lagt inn i programmet

 • DAG 16: Ho Chi Minh City – Dubai

  I dag starter hjemreisen, men vi beholder hotellrommene frem til kl. 18.00 og har hele dagen til egen disposisjon. Benytt siste mulighet til å handle på markedet, spise vietnamesisk street-food, få en deilig massasje eller slappe av ved hotellets svømmebasseng. Busstransfer til flyplassen og avreise rett før midnatt. (F)

  Deilig vietnamesisk mat

 • DAG 17: Dubai - Oslo

  Etter flybytte i Dubai, fortsetter vi mot Oslo med ankomst midt på dagen.

Bildegalleri

Våre hoteller

Vi bor på gode førsteklassehoteller:

Hanoi: GM Premium Hotel 4+*
Halong Bay: Athena Royal Cruise 5*
Hue: Senna Hotel 5*
Hoi An: Palm Garden Resort 5*
Ho Chi Minh City: Liberty Central Riverside Hotel 4+*

Prisinformasjon

Alt dette er inkludert:
- Fly Oslo – Hanoi/Ho Chi Minh City – Oslo med Emirates
- Fly Hanoi – Hue
- Fly Da Nang – Ho Chi Minh City
- Alle flyplasstransfers i Vietnam
- All busstransport i Vietnam i buss med aircondition
- Fire netter på 4+* hotell i Hanoi
- En natt på 5* cruisebåt i Halong Bay inkl. helpensjon
- To netter på 5* hotell i Hue
- Fire netter på 5*beach resort i Hoi An
- To netter på 4+* hotell i Ho Chi Minh City
- Sen utsjekk på dag 16
- Fjorten frokoster
- Åtte lunsjer
- Tre middager
- Utflukter iht. program inkl. entréer
- Vann på utflukter
- Engelsktalende lokalguide
- Erfaren norsk reiseleder fra Vista Travel
 
Ikke inkludert i prisen:
- Øvrige måltider og drikkevarer
- Tips
- Avbestillings- og reiseforsikring
 
Ev. tillegg pr. person:
Ekstrautflukt: Hanois landsbygd kr. 650
Ekstrautflukt: Keiserlig middag kr. 350
Ekstrautflukt: Matlagingskurs kr. 250
 
Merk - ekstrautfluktene krever minst 12 påmeldte for å gjennomføres.

Reiseleder

Knut Støvne
Knut har jobbet for Vista Travel som reiseleder siden 2016. Han har en lang karriere som yrkesoffiser i Forsvaret bak seg, og har reist verden rundt i mer enn 40 år, både i jobb og fritid. I tillegg til å være reiseleder, er Knut skribent og forfatter. Han har jobbet som frilansjournalist for Vi Menn, og i 2020 ga Gyldendal ut hans bok om krigshelten og eventyreren Torstein Raaby. For Vista Travel er Knut reiseleder på turer til Portugal, Japan, på elver i Europa, samt på reiser med militærhistorisk innhold. På denne reisen vil han holde et foredrag om Vietnam-krigen når vi kommer til Hue.

Avganger & priser

AvreisedatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris
08.03.2025OsloFascinerende Vietnam - fra nord til sør på første klasse
Reiseledere: Knut J. Støvne
17 dagerMer enn 835 980,-Bestill