Skip to main content

Elvecruise på Rhinen – fra Amsterdam til Basel med femstjerners skip

Fra den livsglade kanalbyen Amsterdam seiler vi på magiske Rhinen frem til Basel. På dette cruiset får du oppleve fire land med de vakreste kulturlandskap, monumentale byer, sjarmerende landsbyer, katedraler og borger. Vi seiler gjennom en unik del av Europas kulturhistorie, med Rhinen som en naturlig grense mellom land, tradisjoner og språk. Deler av det vakre landskapet, og flere av stedene vi besøker, er trygt plassert på UNESCOs verdensarvliste. Underveis besøker vi koselige Utrecht, Arnhem, Düsseldorf med sin sjarmerende gamleby, Koblenz, vinbyen Rüdesheim, Speyer og La Petite France i Strasbourg. Gled deg til et cruise fylt med interessante anløpshavner og mange opplevelser om bord i et helt nytt førsteklasseskip med all-inclusive.

Høydepunkter:
- Kanalbyen Amsterdam
- Historiske Arnhem
- Vakre Utrecht
- Strasbourg med gamlebyen La Petite France (UNESCO)
- Koblenz – der Mosel og Rhinen møtes
- Vinbyen Rüdesheim
- Femstjerners skip med all-inclusive

Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo – Amsterdam

  Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn. Sammen flyr vi direkte til Amsterdam. Fra Schiphol blir vi kjørt med buss til kaien hvor MS Viva One venter. Etter at vi har sjekket inn og funnet oss til rette i lugaren, møtes vi til en velkomstdrink og presentasjon av skipets besetning, før vi går til middag. Amsterdam har en åttehundre år gammel bykjerne og er byen med flest husbåter og verdens største museumstetthet, blant annet Rijksmuseum og Van Gogh-museet. Her er det like mange sykler som innbyggere, og husene kan umulig bli smalere. Det er få storbyer som har en så hyggelig småbyfølelse som Amsterdam, og byen er spesielt kjent for alle kanalene som går på kryss og tvers gjennom sentrum. De danner rundt nitti øyer, og krysses av over fire hundre broer. I hjertet av byen ligger Damplassen, omkranset av elegante bygninger, blant annet kongepalasset, som opprinnelig var byens rådhus. Langs de små̊ og store kanalene kan vi beundre gamle herskapshus og tidligere handelshus fra 1600-tallet. Skipet ligger ved kai i Amsterdam over natten, før det tidlig neste morgen kaster loss og cruiset begynner.

  Oslo – Amsterdam
 • Dag 2: Amsterdam – Utrecht – Arnhem

  Ved frokosttider legger vi til kai i Utrecht, Nederlands fjerde største by. Denne vakre byen kan by på kanaler, blomstermarkeder, spennende arkitektur og mange kirker. Midt i sentrum ligger den 112 meter høye katedralen som er byens mest kjente landemerke. Kirketårnet er det høyeste og det eldste i Nederland og er bygget mellom 1321 og 1382.

  Det gamle rådhuset og domkirken i Utrecht


  Byen ble grunnlagt omkring år 50 e.Kr og ble en gang regnet som Nederlands viktigste by. Landets bispesete har vært her helt fra middelalderen, og i dag er byen i tillegg hovedsete for den protestantiske kirken. Den antikke bykjernens mange monumentale bygninger gjenspeiler byens lange historie. Besøk gjerne Centraal Museum of Ancient and Modern Art eller ta en rusletur gjennom de smale, pittoreske gatene. Skipet seiler videre ved lunsjtider. Om ettermiddagen kommer vi til Arnhem, den tidligere hansabyen som for alltid vil være forbundet med de mest kjente slagene under andre verdenskrig. Byen ligger omkranset av vakre og fredelige naturområder, og selve byen byr på utallige museer, kulturelle severdigheter, trange gater og koselige plasser med fortauskafeer.

  Arnhem


  Arnhem ble først nevnt i skriftlige kilder på 800-tallet, noe som betyr at den er en av Nederlands eldste byer. Selv om en stor del av sentrum ble ødelagt under andre verdenskrig, har mange historiske bygg og strukturer overlevd. Byen har blant annet et omfattende tunnelsystem fra middelalderen, disse er nå restaurert og åpne for publikum. Ta gjerne heisen til toppen av Sint-Eusebiuskerk, byens største kirke, for en fantastisk utsikt over byen.
  Arnhem

 • Dag 3: Düsseldorf

  Midt på dagen ankommer vi Düsseldorf, skipets hjemmehavn. Düsseldorf er en livlig universitetsby og en av Tysklands største messebyer med en fantastisk beliggenhet ved Rhinen.
  Düsseldorf


  Byen er kjent for sin sjarmerende gamleby med brosteinsbelagte gater og hyggelige kneiper. I Düsseldorf ligger også et berømt operahus, Deutsche Oper am Rhein, samt at byen er et av Tysklands viktigste kunstsentre. Ta en tur i land og spaser i byen eller langs Rhinpromenaden. Byen byr blant annet på meget gode shoppingmuligheter, og regnes som Tysklands motehovedstad, så kanskje frister det med en tur i de mange handlegatene? Eller vil du heller ta en øl på en av de mange kneipene nær havnen for å suge inn byens atmosfære? Ved middagstider seiler skipet videre.

  Düsseldorf
 • Dag 4: Koblenz

  Tidlig formiddag kommer vi til Koblenz, som ligger der Mosel munner ut i Rhinen. Koblenz var en av de tyske byene som ble hardest rammet av bombetoktene under andre verdenskrig. Byen er siden blitt gjenoppbygd og fremstår i dag som en blanding av gammelt og nytt. I gangavstand fra skipet ligger odden Deutches Eck (Det tyske hjørnet), der Mosel og Rhinen møtes. Her står en monumental rytterstatue av keiser Wilhelm I og overvåker sammensmeltningen av de to elvene.

  Deutches Eck i Koblenz hvor Mosel og Rhinen møtes


  Ønsker du en luftig oversikt over området, anbefales en tur til det gamle festningsanlegget Ehrenbreitstein, som ligger på en høyde på motsatt side av Rhinen. Det går en gondolbane tvers over elven, og både overfarten og festningen byr på storslått utsikt. Ta gjerne en rusletur i gamlebyen som ligger i gangavstand fra skipet. Skipet forlater Koblenz om ettermiddagen og starter seilingen i Rhindalen. Vi befinner oss nå i området som står på UNESCOs verdensarvliste og kalles Romantiske Rhinen. Fra soldekket har vi utsikt til middelalderborger, vinmarker og små pittoreske landsbyer. Historien og legendene som knytter seg til dalen har gjennom århundrene inspirert forfattere, komponister og kunstmalere, og der elven er på sitt smaleste passerer vi den bratte Loreleiklippen.

  Schloss Stolzenfels i Rhindalen

 • Dag 5: Rüdesheim - Speyer

  I løpet av natten har vi lagt til kai i Rüdesheim, en sjarmerende, liten by omgitt av vinmarker, ofte omtalt som Tysklands vinhovedstad.

  Rüdesheim


  Ta gjerne taubanen over vinmarkene opp til Niederwald Denkmal, hvor det venter en storslått utsikt over dalen. Taubanen åpnet i 1954 og ved 50-års jubileet i 2004 hadde den fraktet over 30 millioner passasjerer. I Elvis’ film G. I. Blues (1960) synger han «Pocketful of Rainbows» svevende i gondol nr. 76.

  Rüdesheim - med taubane over vinmarkene


  En annen av byens severdigheter er Siegfrieds mekaniske musikkabinett, som har utstilt over tre hundre selvspillende instrumenter. Eller du kan ta en spasertur gjennom byen til den livlige gågaten, Drosselgasse. Gaten er kun 140 meter lang og er kjent for sine bindingsverkshus og mange små kneiper og tavernaer. Her kan du smake på den lokale vinen eller byens spesialitet, Rüdesheimer kaffee. Denne kaffen minner litt om Irish Coffee, men whiskyen er byttet ut med den lokalproduserte brandyen Asbach Uralt. Skipet seiler videre midt på dagen og ankommer Speyer rett før midnatt.

  Rüdesheims sjarmerende hovedgate - Drosselgasse

 • Dag 6: Speyer

  I middelalderen var Speyer en viktig by, og man kan si at den protestantiske kirken ble født her i 1529 da kirkens ledere møttes for å protestere mot Luthers «vranglære». Resultatet ble at kristendommen ble delt i to; katolsk og protestantisk. I dag bor det cirka femti tusen mennesker i Speyer, og det er hyggelig å spasere en tur i gamlebyen og føle historiens sus. Byens tusen år gamle domkirke står på UNESCOs verdensarvliste og er en av verdens best bevarte romanske kirker. Skipet seiler videre ved lunsjtider.

  Speyer med den imponerende domkirken

 • Dag 7: Strasbourg/Kehl

  I løpet av natten har vi lagt til kai i den tyske byen Kehl. På den andre siden av elven ligger franske Strasbourg, den største byen i den historiske regionen Alsace. Gjennom historien har Strasbourg blitt rasert, brent, beleiret og bombet, men er nå fredens hovedstad. Her ligger både Europaparlamentet, Europarådet og Den europeiske menneskerettighetsdomstolen.

  Europaparlamentet i Strasbourg


  Vi har hele formiddagen til å oppleve Strasbourg. På en øy i elven Ill ligger den sjarmerende gamlebyen La Petite France (Lille Frankrike), som har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 1988. Her finner du blant annet den gotiske Notre-Damekatedralen og mange pittoreske bindingsverkshus. Ta en rusletur i denne hyggelige bydelen, som oser av ferske baguetter, kringler og hengepelargonia, og la deg friste av franske delikatesser. Eller ta en pause på en av utendørskafeene ved katedralen og se på folkelivet. Ved lunsjtider legger skipet ut på siste etappe mot Basel.

  La petite France

 • Dag 8: Basel – Oslo

  Tidlig om morgenen legger skipet til kai i Basel, som er hovedstad i den sveitsiske halvkantonen Basel-Stadt. Byen er Sveits’ tredje største, men også en del av en internasjonal byregion som strekker seg inn i både Frankrike og Tyskland. Rhinen deler byen i to med Grossbasel (Store-Basel) sør for elven, og det sentrale forretningsstrøket og havnen; Kleinbasel (Lille-Basel) nord for elven. Etter en god frokost tar vi farvel med skipet. Busstransport til flyplassen i Zürich og hjemreise. Vi ankommer Oslo om ettermiddagen.

 • VIKTIG INFORMASJON

  Helse
  Elvecruise er ikke tilrettelagt for personer med gangbesvær/bevegelseshemming. Ilandstigning skjer via en smal landgang og noen ganger kan skip ligge fortøyd side om side. Selv om de fleste har heis, vil det være en del trappetrinn på skipet. På utfluktene er det ofte mye gåing av både kortere og lengre varighet, og disse foregår ofte på brostein eller annet ujevnt underlag. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis.

  Forbehold
  Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
  Det tas forbehold om endringer i program og flytider, samt justering av prisen som følge av økning i oljepriser, valuta­kurser, skatter og avgifter og andre uforutsette faktorer vi ikke har kontroll over.

Bildegalleri

Prisinformasjon

Alt dette er inkludert:
- Fly Oslo– Amsterdam/Zürich -Oslo 
- Flyskatter
- Transport flyplass–skip t/r
- Syv netters cruise i utvendig lugar
- Havneavgifter
- Tips til skipets mannskap
- Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
- Mulighet for måltider (lunsj eller middag) i skipets bistro
- Minibar på lugaren
- Drikke til måltider og i baren (soft drinks, vin og andre alkoholholdige drikker)
- Gjenbrukbar flaske
- Velkomstflaske musserende vin i lugaren ved innsjekking
- High Tea (ettermiddagste) serveres én gang i løpet av cruiset
- Norsk reiseleder fra Vista Travel

Prisen inkluderer ikke: 
- Utflukter (oversikt, informasjon og pris om utflukter kommer)
- Personlig behandlinger i skipets velværeavdeling
- Tips til ev. sjåfører og lokalguider på utfluktene
- Reise- og avbestillingsforsikring

All-inclusive

All-inclusive-konseptet til rederiet omfatter følgende:

 • Alle måltider om bord inkludert frokostbuffet, lunsj og middag (flere-retters menyer servert ved bordet) og snacks. 
 • Velkommen ombord cocktail og Captain's Farewell-middag
 • Alkoholfrie drikker inkludert mineralvann, brus, juice, en rekke kaffevarianter, te, kakao
 • Gjennom hele dagen utvalg av alkoholholdige drikker (musserende vin, aperol, hvitvin, rødvin, rosé, champagne, diverse øl, long-drinks, cocktailer, brennevin, likører)
 • High Tea (ettermiddagste) én gang i løpet av cruiset. Et utvalg av søte og salte delikatesser, for eksempel scones, smørbrød, cupcakes, sjokolade, makroner og eksklusive teer
 • Minibar i lugaren som fylles daglig med vann, brus og øl
 • Velkomstflaske musserende vin i lugaren ved innsjekk
 • Gjenbrukbar vannflaske
 • Wi-Fi (merk: på elvecruise kan dekningsforholdene variere avhengig av topografien)
 • Tips
 • Toppmoderne hodetelefoner til bruk på utflukter i land


Avganger & priser

AvreisedatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris
24.09.2024OsloElvecruise på Rhinen – fra Amsterdam til Basel med femstjerners skip8 dagerMer enn 822 980,-Bestill

Skip

MS VIVA One
MS VIVA ONE er et nytt, elegant 5* elvecruiseskip med en luksuriøs atmosfære. Det gode kjøkkenet, all-inclusive konseptet, den vennlige besetningen og skipets fasiliteter bidrar til en uforglemmelig r...