Skip to main content

Julecruise på Rhinen og Main – med førsteklasseskipet MS Viva Moments 5*

Er du lei av alt maset julen bringer med seg? Bli heller med på et innholdsrikt julecruise, og la andre ta jobben med julemiddagen.

Fra vårt flytende hotell har du panoramautsikt til den vakre Rhindalen med gamle borger, idylliske kulturlandskap og julepyntede byer. Cruiset går fra Strasbourg til Düsseldorf. Underveis besøkes Karlsruhe, Frankfurt, Rüdesheim, Koblenz, Bonn og Köln. En perfekt ramme rundt cruiset er førsteklasseskipet MS Viva Moments med sitt all-inclusive konsept.

Høydepunkter:

 • Julemarked i Strasbourg – Europas eldste
 • Frankfurt ved elven Main og sin sjarmerende gamleby
 • Vinbyen Rüdesheim og den livlige hovedgaten Drosselgasse 
 • Koblenz, som ligger der Mosel og Rhinen møtes
 • Köln og den imponerende Kölnerdomen (UNESCO)
 • Luksuriøst all-inclusive skip hvor drikkevarer og tips er inkludert


Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo – Frankfurt – Kehl/Strasbourg

  Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn. Sammen flyr vi med Lufthansa direkte til Frankfurt. Videre med buss (ca. 2 ½ time) til den tyske byen Kehl, hvor skipet venter. På motsatt siden av Rhinen ligger Strasbourg, hovedstaden i franske Alsace. Vel fremme på skipet sjekker vi inn og finner oss til rette i lugaren. Velkomstcocktail og middag om kvelden.

  Oslo – Frankfurt – Kehl/Strasbourg
 • Dag 2: Strasbourg – Karlsruhe

  Strasbourg er hovedstaden i den historiske, franske provinsen Alsace. Strasbourg har gjennom historien blitt rasert, brent, beleiret og bombet, men er nå fredens hovedstad. Her ligger både Europaparlamentet, Europarådet, og Den europeiske menneskerettighetsdomstolen. Den historiske gamle bydelen, La Petite France, ligger på en øy i elven Ill og har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 1988.
  Etter frokost kan de som ønsker bli med på en byrundtur*. Fra skipet kjører vi buss forbi Europaparlamentet, før rundturen fortsetter til gamlebyen og julemarkedet i Strasbourg. Dette er Europas eldste, og har flere ganger vunnet pris for beste europeiske julemarked. Byen har en stolt julemarkedstradisjon og kaller seg for Capitale de Nöel (julens hovedstad). De mange bodene byr på alt fra julepynt og håndverksprodukter til pølser, julekaker og lokale delikatesser.
  Ved lunsjtid starter skipet seilingen på Rhinen mot Karlsruhe, som vi ankommer om kvelden. Karlsruhe ble grunnlagt i 1715. Byplanen fulgte italiensk mønster, med 32 gater som strålte ut fra slottet i sentrum som spilene i en håndvifte. Byen har av den grunn fått kallenavnet «viftebyen» (Fächerstadt). I kveld er det julaften og det er gallamiddag om bord.
  Skipet seiler videre i løpet av natten.

  Strasbourg – Karlsruhe
 • Dag 3: Frankfurt

  I dag nyter vi seilingen på Rhinen før vi tar inn på sideelven Main. Main er 527 km lang og forbundet med Donau gjennom Main-Donaukanalen. Sammen med Mosel er elven den viktigste sideelven til Rhinen. På ettermiddagen legger vi til kai sentralt i Frankfurt. Den moderne storbyen Frankfurt er hjem til den Europeiske sentralbank og en av verdens største børser. Men her finnes også en Altstadt (gamleby) med gavlhus, torg, hyggelige tavernaer, butikker, vakre parker og gangveier langs elvebredden. Du kan bli med på en valgfri byrundtur i Frankfurt eller utforske byen på egen hånd. Fra skipet er det gangavstand til torget i gamlebyen – Römerberg, hvor de julepyntede gatene gir ekstra god stemning på denne tiden.
  Skipet seiler videre mot Rhinen igjen i løpet av natten.

  Frankfurt
 • Dag 4: Rüdesheim – Koblenz

  Om morgenen ankommer vi den lille, sjarmerende vinbyen Rüdesheim am Rhein.
  Rüdesheim omtales ofte som Tysklands vinhovedstad. Her kan man spise og drikke på et utall av små kafeer og hyggelige weinstuben, som ligger i byens sjarmerende, smale hovedgate Drosselgasse. Smak på den lokale vinproduksjonen eller byens spesialitet – Rüdesheimer kaffee, laget med den lokale brandyen Asbach Uralt.
  Retur til skipet for lunsj og cruiset fortsetter. Vi seiler forbi gamle borger og vinmarker. Der Rhinen er på sitt smaleste passerer vi den bratte Loreleiklippen. Vi er nå inne i Øvre mellomrhindalen, som står på UNESCOs verdensarvliste og er et av de viktigste produksjonsområdene for rhinskvin.
  Sen ettermiddag ankommer vi Koblenz, som ligger der Mosel renner ut i Rhinen. Vi legger til kai nær landtungen Deutsches Eck (Det tyske hjørnet), hvor det står en stor rytterstatue av keiser Wilhelm 1 og overvåker sammensmeltningen av de to elvene.
  Ta en spasertur i land – langs elven eller i gamlebyen om kvelden. Ta gjerne et besøk på den imponerende festningen Ehrenbreitstein hvor Christmas Garden Koblenz finner sted. Festningen er på denne tiden omdannet til et lysende fargeshow med unike lyssettinger i harmoni med spesialkomponert musikk/lyder. Festningen ligger på en høyde på motsatt side av Rhinen. For å komme dit tar du gondolbanen som strekker seg tvers over elven.

  Rüdesheim – Koblenz
 • Dag 5: Koblenz – Bonn

  Koblenz var en av de tyske byene som ble hardest rammet av bombetoktene under andre verdenskrig, men er siden blitt gjenoppbygd og fremstår i dag som en blanding av nytt og gammelt. På formiddagen kan du benytte tiden i gamlebyen før skipet seiler videre ved lunsjtid.
  Utpå ettermiddagen ankommer vi Vest-Tysklands tidligere hovedstad Bonn, som også er kjent som Beethovens fødested. Byen har mange historiske bygninger, deriblant Doppelkirche fra 1151, Godesburg-festningen, rådhuset i barokkstil, Poppelsdorf-slottet og den store universitetsbygningen fra 1818 hvor pave Benedict XVI har vært professor. Siden vi ankommer Bonn midt på ettermiddagen har vi tid til å ta en kort spasertur i byen, og besøke gamlebyen. MS Viva Moments ligger ved kai i gåavstand fra både markedet og den gamle bydelen.
  Skipet ligger til havn i Bonn over natten.

  Koblenz – Bonn
 • Dag 6: Bonn – Köln – Düsseldorf

  Tidlig om morgenen forlater skipet Bonn og seiler den korte strekningen til Köln, som vi ankommer i 9-tiden. Köln ble grunnlagt av romerne for to tusen år siden, og er i dag Tysklands fjerde største by med litt over en million innbyggere. I Altstadt (gamlebyen) ble nitti prosent av bygningsmassen ødelagt under andre verdenskrig. Byens landemerke, den gotiske Kölnerdomen, unnslapp heldigvis store ødeleggelser. Kölnerdomen er en av de største katedralene i Europa og har siden 1996 stått på UNESCOs verdensarvliste. Bli med på en guidet byvandring* til katedralen og gjennom gamlebyen.
  Skipet legger ut på siste strekke etter lunsj og sen ettermiddag ankommer vi Düsseldorf, kjent for sin sjarmerende gamleby med brosteinsbelagte gater, hyggelige kneiper og restauranter. I den nye bydelen ruver det futuristiske tårnet, Rheinturm, hvor man fra observasjonsdekket 168 meter over bakken kan beundre utsikten over byen og elven.
  Skipet ligger ved kai over natten og de som ønsker kan ta seg en tur i land etter middagen og utforske mer av utelivet i den livlige gamlebyen.

  Bonn – Köln – Düsseldorf
 • Dag 7: Düsseldorf – Oslo

  Etter frokost sier vi farvel til MS Viva Moments og kjører til flyplassen. Vi flyr med Lufthansa fra Dusseldorf via Frankfurt til Oslo med ankomst tidlig ettermiddag.

 • VIDEOPRESENTASJON AV SKIPET

 • VIKTIG INFORMASJON

  Helse
  Elvecruise er ikke tilrettelagt for personer med gangbesvær/bevegelseshemming. Ilandstigning skjer via en smal landgang og noen ganger kan skip ligge fortøyd side om side. Selv om de fleste har heis, vil det være en del trappetrinn på skipet. På utfluktene er det ofte mye gåing av både kortere og lengre varighet, og disse foregår ofte på brostein eller annet ujevnt underlag. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis.

  Forbehold
  Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
  Det tas forbehold om endringer i program og flytider, samt justering av prisen som følge av økning i oljepriser, valuta­kurser, skatter og avgifter og andre uforutsette faktorer vi ikke har kontroll over.

Bildegalleri

Prisoversikt

Nedre dekk (Emerald Deck) kr 13 980
Midtdekk (Ruby Deck / fransk balkong) kr 15 580
Øvre dekk (Diamond Deck / fransk balkong) kr 16 580
Juniorsuite*, midtdekk (på forespørsel) kr 17 580
Juniorsuite*, øvre dekk (på forespørsel) kr 18 580
Pris pr. person i delt dobbeltlugar  
Enkeltlugar**, nedre dekk kr 17 980
Enkeltlugar**, midtdekk kr 19 580


*Suite kun tilgjengelig på forespørsel. 
**Dobbeltlugar brukt som enkeltlugar. NB: Det er et begrenset antall lugarer som kan selges som enkeltlugar.

Merk: detaljer og pris om utfluktspakke kommer om kort tid. Utfluktspakken kan bestilles i etterkant.

Alt dette er inkludert:
- Fly Oslo-Frankfurt/Düsseldorf-Oslo t/r med Lufthansa (fly fra andre byer på forespørsel)
- Flyskatter
- Transport flyplass–skip t/r
- Seks netters cruise i utvendig lugar
- Havneavgifter
- Tips til skipets mannskap
- Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
- Mulighet for måltider (lunsj eller middag) i skipets bistro
- Minibar på lugaren
- Drikke til måltider og i baren (soft drinks, vin og andre alkoholholdige drikker)
- Gratis lån av skipets sykler (begrenset antall)
- Norsk reiseleder fra Vista Travel

Prisen inkluderer ikke: 
- Personlig behandlinger i skipets Hair & Nail Studio og massasje
- Valgfrie utflukter
- Tips til ev. sjåfører og lokalguider på utfluktene
- Reise- og avbestillingsforsikring
 

All-Inclusive

All-Inclusive konseptet til rederiet omfatter følgende:

 • Alle måltider om bord inkludert frokostbuffet, lunsj og middag (flere-retters menyer servert ved bordet) og snacks. 
 • Velkommen ombord cocktail og Captain's Farewell-middag
 • Alkoholfrie drikker inkludert mineralvann, brus, juice, en rekke kaffevarianter, te, kakao
 • Gjennom hele dagen utvalg av alkoholholdige drikker (musserende vin, aperol, hvitvin, rødvin, rosé, champagne, diverse øl, long-drinks, cocktailer, brennevin, likører)
 • High Tea (ettermiddagste) én gang i løpet av cruiset. Et utvalg av søte og salte delikatesser, for eksempel scones, smørbrød, cupcakes, sjokolade, makroner og eksklusive teer
 • Minibar i lugaren som fylles daglig med vann, brus og øl
 • Velkomstflaske musserende vin i lugaren ved innsjekk
 • Gjenbrukbar vannflaske
 • Wi-Fi (merk: på elvecruise kan dekningsforholdene variere avhengig av topografien)
 • Tips
 • Toppmoderne hodetelefoner til bruk på utflukter i land

Skip

MS Viva Moments
MS Viva Moments er et elegant 5* elvecruiseskip med en luksuriøs atmosfære. Det gode kjøkkenet, all-inclusive konseptet, den vennlige besetningen og skipets fasiliteter bidrar til en uforglemmelig rei...