Skip to main content

Julecruise på Rhinen med førsteklasseskipet MS Viva Moments 5*

Er du lei av alt maset julen bringer med seg? Bli heller med på et innholdsrikt julecruise, og la andre ta jobben med julemiddagen.

Fra vårt flytende hotell har du panoramautsikt til den vakre Rhindalen med gamle borger, idylliske kulturlandskap og julepyntede byer. Cruiset går fra Düsseldorf til Strasbourg. Underveis besøkes Köln, Bonn, Koblenz, Mainz og Mannheim. En perfekt ramme rundt cruiset er førsteklasseskipet MS Viva Moments med sitt all-inclusive-konsept.

Høydepunkter:

 • Julemarked i Köln – Tysklands største
 • Julemarkeder i hyggelige Koblenz
 • Bonn - Vest-Tysklands tidligere hovedstad
 • Mainz - boktrykkerkunstens fødeby
 • Idylliske Strasbourg som kaller seg julens hovedstad
 • Luksuriøst all-inclusive skip hvor drikkevarer og tips er inkludert


Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo – Frankfurt – Düsseldorf

  Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn. Sammen flyr vi med Lufthansa til Frankfurt. Videre med buss til Düsseldorf hvor skipet venter oss. Vi sjekker vi inn og finner oss til rette i lugaren. Velkomstcocktail og middag om kvelden.

  Oslo – Frankfurt – Düsseldorf
 • Dag 2: Düsseldorf – Köln – Bonn

  I løpet av natten forlater skipet Düsseldorf og seiler mot Köln, som vi ankommer i 9-tiden. Köln ble grunnlagt av romerne for to tusen år siden, og er i dag Tysklands fjerde største by med litt over en million innbyggere. I Altstadt (gamlebyen) ble nitti prosent av bygningsmassen ødelagt under andre verdenskrig. Byens landemerke, den gotiske Kölnerdomen, unnslapp heldigvis store ødeleggelser. Kölnerdomen er en av de største katedralene i Europa og har siden 1996 stått på UNESCOs verdensarvliste. Det er vel ikke mulig å bli lei av julemarkeder, og markedet Köln er et «must». Det er Tysklands største med over 4 millioner besøkende hvert år, og ligger utrolig flott plassert rett foran Kölnerdomen. Dette er nest siste dag markedet er åpent i år så kanskje det vanker noen gode tilbud?  Skipet seiler videre i 16-tiden med ankomst Bonn ved middagstider. Bonn er Vest-Tysklands tidligere hovedstad, men er også kjent som Beethovens fødested. Byen har mange historiske bygninger, deriblant Doppelkirche fra 1151, Godesburg-festningen, rådhuset i barokkstil, Poppelsdorf-slottet, og universitetsbygningen fra 1818 hvor pave Benedict XVI har vært professor. Skipet ligger i gangavstand fra sentrum og blir det tid kan de som ønsker det besøke byens hyggelige julemarked. Markedet er spredd utover flere torg og gater – her får du garantert julestemning. Skipet ligger ved kai i Bonn over natten.

  Düsseldorf – Köln – Bonn
 • Dag 3: Bonn – Koblenz

  Mens vi spiser frokost kaster skipet loss og ved lunsjtid ankommer vi Koblenz, som ligger der Mosel renner ut i Rhinen. Vi legger til kai nær landtungen Deutsches Eck (Det tyske hjørnet), hvor det står en stor rytterstatue av keiser Wilhelm 1 og overvåker sammensmeltningen av de to elvene. Koblenz var en av de tyske byene som ble hardest rammet av bombetoktene under andre verdenskrig, men er siden blitt gjenoppbygd og fremstår i dag som en blanding av nytt og gammelt.  Ta en spasertur i land – langs elven eller i gamlebyen. Koblenz kan skilte med hele seks julemarkeder og dette er siste åpningsdag før jul. Butikkene langs gågaten er også åpne. Alternativt kan du besøke den imponerende festningen Ehrenbreitstein, som ligger på en høyde på motsatt side av Rhinen. For å komme dit tar du gondolbanen som strekker seg tvers over elven. Utsikten på overfarten og fra festningen er fantastisk. Skipet blir liggende i Koblenz til neste morgen.

  Bonn – Koblenz
 • Dag 4: Koblenz – Mainz

  Tidlig morgen kaster skipet loss og starter seilingen opp Rhinen og i området som står på UNESCOs verdensarvliste og kalles Romantiske Rhinen. Er du tidlig oppe har du utsikt til middelalderborger, vinmarker og små idylliske landsbyer. Der elven er på sitt smaleste passerer vi den bratte Loreleiklippen, som gjennom tidene har skapt grobunn for mange myter. Borgene, slottene og ruinene langs denne delen av elven vitner om en tid da Rhinen var en av Europas viktigste transportårer.
  I 14.30-tiden ankommer skipet Mainz, som ligger der elvene Main og Rhinen møtes og er hovedstaden i Rheinland-Pfalz. Byen er kjent som boktrykkerkunstens by. Johann Gutenberg levde mesteparten av sitt liv i Mainz, og på museet som bærer hans navn finnes den 42-linjers bibelen som ble trykket i 1455. Byens julemarkeder er nå stengt, men byen er fortsatt julepyntet. I gamlebyen ligger den 1000 år gamle St. Martin-katedralen, og du må ikke gå glipp av den elleve meter høye og rikt dekorerte julepyramiden ved inngangen, samt de imponerende håndskårne krybbefigurene i naturlig størrelse foran Gotthard-kapellet i St. Martin-katedralen. Ta også en spasertur gjennom de hyggelige gatene i det historiske sentrum av Mainz med sine julepyntede butikker.
  I kveld er det julaften og det er gallamiddag om bord. Skipet ligger ved kai over natten, og de som ønsker kan besøke en av kirkene i Mainz og delta på julemesse.

 • Dag 5: Mainz – Mannheim

  Midt på dagen legger vi til kai i Mannheim. Omgitt av flere store industribedrifter er ikke Mannheim Tyskland på sitt vakreste, men byen kompenserer med en interessant bykjerne, kalt die Quadratestadt. Her er gatene lagt ut som et sjakkbrett og det er ikke vanlige gatenavn. Andre severdigheter inkluderer Wasserturm (vanntårn) bygget i Jugendstil, og Europas nest største barokkpalass.
  Skipet seiler videre om kvelden.

 • Dag 6: Strasbourg/Kehl

  Midt på dagen kommer vi til den tyske byen Kehl. På motsatt siden av Rhinen ligger Strasbourg, hovedstaden i den historiske, franske provinsen Alsace. Strasbourg har gjennom historien blitt rasert, brent, beleiret og bombet, men er nå fredens hovedstad. Her ligger både Europaparlamentet, Europarådet, og Den europeiske menneskerettighetsdomstolen. Den historiske gamle bydelen, La Petite France, ligger på en øy i elven Ill og har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 1988.  Byen har en stolt juletradisjon og kaller seg for Capitale de Nöel (julens hovedstad) og få steder finner du en finere julepyntet by enn her. De fleste julemarkedene er nå stengt, men på Square Louise-Weiss, som ligger litt vest for katedralen, er det fortsatt åpent. Skipet ligger til kai over natten og det blir tid til å utforske Strasbourg på egen hånd. La deg friste av franske delikatesser eller ta en pause på en av utendørskafeene og se på folkelivet.

  Strasbourg/Kehl
 • Dag 7: Strasbourg – Frankfurt – Oslo

  Etter frokost sier vi farvel til MS Viva Moments og kjører med buss til lufthavnen i Frankfurt. Direktefly tilbake til Oslo.

 • VIDEOPRESENTASJON AV SKIPET

 • VIKTIG INFORMASJON

  Helse
  Elvecruise er ikke tilrettelagt for personer med gangbesvær/bevegelseshemming. Ilandstigning skjer via en smal landgang og noen ganger kan skip ligge fortøyd side om side. Selv om de fleste har heis, vil det være en del trappetrinn på skipet. På utfluktene er det ofte mye gåing av både kortere og lengre varighet, og disse foregår ofte på brostein eller annet ujevnt underlag. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis.

  Forbehold
  Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
  Det tas forbehold om endringer i program og flytider, samt justering av prisen som følge av økning i oljepriser, valuta­kurser, skatter og avgifter og andre uforutsette faktorer vi ikke har kontroll over.

Bildegalleri

Prisinformasjon

Alt dette er inkludert:
- Fly Oslo-Frankfurt t/r med Lufthansa 
- Flyskatter
- Transport flyplass–skip t/r
- Seks netters cruise i utvendig lugar
- Havneavgifter
- Tips til skipets mannskap
- Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
- Mulighet for måltider (lunsj eller middag) i skipets bistro
- Minibar på lugaren
- Drikke til måltider og i baren (soft drinks, vin og andre alkoholholdige drikker)
- Gratis lån av skipets sykler (begrenset antall)
- Norsk reiseleder fra Vista Travel

Prisen inkluderer ikke: 
- Personlig behandlinger i skipets Hair & Nail Studio og massasje
- Utflukter
- Tips til ev. sjåfører og lokalguider på utfluktene
- Reise- og avbestillingsforsikring

Det er også mulig med suite om bord, men dette er kun tilgjengelig på forespørsel. Cirka priser suiter (forbehold om endring i pris og tilgjengelighet):

Juniorsuite*, midtdekk (på forespørsel) spør om pris
Balkongsuite*, øvre dekk (på forespørsel) kr 26 980

Prisene er pr. person.

Utfluktspakke
Utfluktspakken består av tre utflukter. Ved å forhåndskjøpe pakken er du garantert plass og engelsktalende lokalguide. Det er mulig å kjøpe utfluktene enkeltvis om bord, men man risikerer at noen av utfluktene er utsolgt. Vista Travels reiseleder vil være med og oversetter for de som ønsker det. Eventuelle valgfrie utflukter kan kun bestilles om bord. 

Utfluktspakke med tre utflukter kr 1 400

Program utflukter
Køln: 

By rickshaw through Cologne's old town alleys
Oppdag det romerske, middelalderske og moderne Köln på nært hold fra din rickshaw.  På turen vil du få se byens landemerke, den gotiske Kölnerdomen, Hohenzollern-broen og den historiske gamlebyen. De små husene og trange smugene langs Rhinen har et unikt, historisk preg over seg. Vi passerer de fargerike pakkhusene, kjører over det gamle fiskemarkedet og Alter Markt med mange renessansebygninger – og den berømte Kallendresser-statuen høyt oppe på et av husene. Vi ser også bronsestatuene av Köln-originalene Tünnes & Schäl. Len deg tilbake i setet og oppdag byens vakre skatter. Mot et pristillegg kan champagne eller gløgg forhåndsbestilles.
Turens varighet: 1 time

Strasbourg:
City Tour with Photo Stops & Walking Tour
På denne utflukten skal vi bli bedre kjent med Strasbourg, den største byen i den historiske regionen Alsace. Vi starter med en bussrundtur, som tar oss forbi de viktigste severdighetene og kjente bygningene i byen. Etterpå skal vi utforske den sjarmerende gamlebyen, La Petite France, til fots. Vi rusler gjennom brosteinsgatene, langs idylliske kanaler og godt bevarte bindingsverkshus. Vi besøker den verdensberømte Strasbourg-katedralen, før du får litt tid på egen hånd.
Turens varighet: 4 timer

Mannheim:
Mannheim: With Carl Benz through Mannheim
Vår guide, kledd som Bertha Benz, konen til Carl Benz, tar oss med rundt i Mannheim. Hun forteller oss, fra en kvinnes ståsted på slutten av 1800-tallet, om oppfinnelser innen kultur, teknologi og samfunn. Tallrike severdigheter langs veien fra Augustaanlage til "Electoral Palatinate Mile of Innovations" foran det barokke palasset, danner et passende bakteppe for historiene hennes.
Turens varighet: 2 timer
 

Dag    Sted           Utflukt         
1 Düsseldorf          
2 Köln Byrundtur
3 Koblenz  
4 Mainz  
5 Mannheim Byvandring
6 Strasbourg Byrundtur med buss og til fots
7 Strasbourg  

 

All-inclusive

All-inclusive-konseptet til rederiet omfatter følgende:

 • Alle måltider om bord inkludert frokostbuffet, lunsj og middag (flere-retters menyer servert ved bordet) og snacks. 
 • Velkommen ombord cocktail og Captain's Farewell-middag
 • Alkoholfrie drikker inkludert mineralvann, brus, juice, en rekke kaffevarianter, te, kakao
 • Gjennom hele dagen utvalg av alkoholholdige drikker (musserende vin, aperol, hvitvin, rødvin, rosé, champagne, diverse øl, long-drinks, cocktailer, brennevin, likører)
 • High Tea (ettermiddagste) én gang i løpet av cruiset. Et utvalg av søte og salte delikatesser, for eksempel scones, smørbrød, cupcakes, sjokolade, makroner og eksklusive teer
 • Minibar i lugaren som fylles daglig med vann, brus og øl
 • Velkomstflaske musserende vin i lugaren ved innsjekk
 • Gjenbrukbar vannflaske
 • Wi-Fi (merk: på elvecruise kan dekningsforholdene variere avhengig av topografien)
 • Tips
 • Toppmoderne hodetelefoner til bruk på utflukter i land

Avganger & priser

AvreisedatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris
21.12.2024OsloJulecruise på Rhinen med førsteklasseskipet MS Viva Moments 5*
Reiseledere: Hege Horni
7 dagerMer enn 819 980,-Bestill

Skip

MS VIVA Moments
MS VIVA Moments er et elegant 5* elvecruiseskip med en luksuriøs atmosfære. Det gode kjøkkenet, all-inclusive konseptet, den vennlige besetningen og skipets fasiliteter bidrar til en uforglemmelig rei...