Skip to main content
Image: Château de Chambord ©Olivier Marchant

Elvecruise med overdådige slott - og en liten smak av Paris

Det frodige landskapet i Loiredalen, også kjent som Frankrikes hage, er kjent for vinproduksjon, historiske byer og et tresifret antall vakre slott. Vår reise starter med en smakebit av Paris, den mest romantiske byen i verden, før vi setter kursen mot Loiredalen med alle de overdådige slottene - og en fortid som kongelig lekeplass. Cruiset på majestetiske Loire starter og slutter i Nantes, det tidligere hovedsetet til hertugene av Bretagne. Du vil få oppleve vinsmaking i Muscadet-distriktet, Angers – hovedstaden i den historiske Anjouregionen og noen av de vakreste slott og hager i Frankrike.  

Høydepunkter:
- Slottene i Loiredalen (UNESCO)
- Nantes og slottet til hertugene av Bretagne
- Saint-Nazaire med sine stolte skipsverftstradisjoner
- Vinruten La Route de Muscadet
- Paris – lysets by
- Nytt, førsteklasses skip med skovlhjul
- Rederiet CroisiEurope er kjent for sitt gode franske kjøkken

Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo – Paris

  Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn om morgenen. Sammen flyr vi direkte til Paris. Fra flyplassen blir det en liten busstransport gjennom Paris' gater før vi ankommer hotellet vårt. Om kvelden har vi felles middag på en lokal restaurant.

 • Dag 2: Paris – Chambord – Chenonceau – Nantes

  Etter en tidlig frokost går vi om bord i bussen som skal ta oss til Nantes. Underveis besøker vi to majestetiske slott, Château de Chambord og Château de Chenonceau. Château de Chambord er et av de mest gjenkjennelige slottene i verden på grunn av sin særegne arkitektur, en blanding av fransk, tradisjonell middeladerstil og klassisk renessansestruktur.

  Château de Chambord


  Chambord, mesterverket til kong Frans I, påbegynt i 1519, men aldri ferdigstilt, er det største slottet i Loiredalen. Vi får en omvisning her før vi fortsetter til Chenonceau for lunsj på en lokal restaurant. Ettermiddagen bruker vi til å besøke Château de Chenonceau, et av de mest besøkte slottene i Loire-dalen, med en arkitektur som blander sen-gotisk og tidlig renessanse. Slottet, som nærmest likner et eventyrslott der det strekker seg over elven Cher, blir ofte omtalt som Château des Dames, på grunn av alle de sterke og innflytelsesfulle kvinnene som har administrert, elsket og vedlikeholdt det.

  Château de Chenonceau


  Vi ankommer Nantes hvor skipet MS Loire Princesse venter. Etter at vi har sjekket inn og funnet oss til rette om bord, inviteres vi på en velkomstdrink og presentasjon av kapteinen og hans mannskap. Merk: skipet ligger til havn i tre netter før første seiling.

  Paris – Chambord – Chenonceau – Nantes
 • Dag 3: Saint-Nazaire – Nantes

  Etter frokost tilbys en utflukt* til havnebyen Saint-Nazaire. Her besøker vi Escal’Atlantic, et museum som gir et interessant innblikk i historien og livet om bord på de franske transatlantiske skipene i forrige århundre. Turen går videre til byens skipsverft, som er et av verdens største. Mange kjente skip har sitt fødested i Saint-Nazaire, blant annet SS Normandie, SS France (senere SS Norway) og RMS Queen Mary II. I våre dager bygges det luksuriøse cruiseskip, handelsfartøy og militære skip ved verftet. Om kvelden kan dere bli med på en båttur* på Erdre, som kong Frans I kalte «den vakreste elven i Frankrike».

  Idyllisk ved elven Erdre

 • Dag 4: Nantes

  Etter frokost kan du være med på en byrundtur* i Nantes. Vi starter i gamlebyen og spaserer gjennom de smale gatene i Bouffay-kvartalet til den gotiske Saint-Pierre-katedralen.

  Bouffay-kvartalet og den gotiske Saint-Pierre-katedralen


  Videre til Île Feydeau, som opprinnelig var en liten øy i en av sideelvene til Loire. I 1830 ble elven rundt fylt igjen og elveleiet beplantet, men området kalles allikevel fremdeles for «île» (øy). Byvandringen fortsetter langs elvebredden, gjennom shoppingdistriktet rundt Théâtre Graslin fra 1700-tallet og den vakre Passage Pommeraye fra 1800-tallet. Siste stopp er det imponerende slottet til hertugene av Bretagne. Fra byen ser slottet ut som en stor festning med tårn og en bred mur, men på innsiden ligger en elegant herskapsbolig i gotisk renessansestil.

  Château des Ducs de Bretagne


  Om ettermiddagen kan du bli med på en utflukt* med buss langs vinruten La Route de Muscadet, hvor vi kjører gjennom områder og landsbyer som vitner om regionens sterke vinkultur. Vi kjører til La Chapelle Heulin og Château Cassemichère hvor vi får en omvisning i vinkjelleren og smaksprøver på den tørre, fruktige og aromatiske Muscadet-vinen. Vårt neste stopp er i den sjarmerende middelalderbyen Clisson, med ruiner fra 1400-tallet og italiensk fornemmelse.

  Clisson

 • Dag 5: Nantes – Chalonnes-Sur-Loire – Angers

  Om morgenen legger skipet ut på første etappe av cruiset og seiler oppover Loire, som med sine 1006 kilometer er den lengste elven i Frankrike. Loire har sitt utspring i Sentralmassivet i Sør-Frankrike og renner nordover til Orléans og deretter vestover før den munner ut i Biscayabukten og Atlanterhavet. Etter lunsj gjør skipet et kort stopp i Chalonnes, som er utgangspunkt for en utflukt* til Angers, hovedstaden i den historiske Anjou-provinsen. Byen hadde sin storhetstid i renessansen, og var hjemmet til Huset Plantagenet, fyrstehuset som styrte England fra 1154 til 1485. Vi besøker Château d’Angers fra 1200-tallet, opprinnelig en stor festning med tykke murer og flere tårn. Slottet huser i dag verdens viktigste samlinger av billedtepper fra middelalderen, deriblant det berømte Apokalypse-tapisseriet fra slutten av 1300-tallet. Retur til skipet som venter i Bouchemaine. Om kvelden hygger vi oss med middag og underholdning om bord.

  Château d’Angers

 • Dag 6: Chalonnes-Sur-Loire – Ancenis

  I dag skal vi på en heldagsutflukt (inkludert) for å oppleve tre av de fantastiske slottene i Loiredalen. Strekningen langs Loire-elven fra Angers i vest til Orléans i øst har siden år 2000 stått på UNESCOs verdensarvliste, og det er i dette området de mest kjente slottene i Loiredalen ligger. Først på programmet står renessanseslottet d’Azay-le-Rideau, som er bygget på en liten øy midt i Indre-elven. Slottet er et av Loirdalens aller vakreste og bevart slik det så ut da det ble bygget på begynnelsen av 1500-tallet.

  d’Azay-le-Rideau


  Deretter kjører vi til den lille byen Villandry. Etter lunsj på en lokal restaurant skal vi besøke den velfriserte og vakre hagen til Château de Villandry, som er delt opp i flere kvadratiske hager med strenge geometriske mønstre.

  Den velfriserte og vakre hagen til Château de Villandry


  Siste stopp er Château d’Ussé. Slottet ble ombygget på 1400- og 1500-tallet og minner om et eventyrslott med sine mange tårn og spir. Det sies da også at den franske forfatteren Charles Perrault lot seg inspirere av Château d’Ussé da han i 1697 skrev eventyret om Tornerose.

  Château d’Ussé


  Vi returnerer til skipet som i løpet av dagen har seilt til Ancenis. I kveld inviterer kapteinen på festmiddag. Skipet legger samtidig ut på siste etappe av cruiset og ankommer Nantes i løpet av natten.

 • Dag 7: Nantes – Paris – Oslo

  Etter en god frokost tar vi farvel med skipet. Busstransport tilbake til Paris og flyplassen for hjemreise. Reisetiden er cirka fire timer i tillegg til stopp underveis for lunsj - på egen regning.

 • VIDEOPRESENTASJON AV SKIPET

 • VIKTIG INFORMASJON

  Helse
  Elvecruise er ikke tilrettelagt for personer med gangbesvær/bevegelseshemming. Ilandstigning skjer via en smal landgang og noen ganger kan skip ligge fortøyd side om side. Selv om de fleste har heis, vil det være en del trappetrinn på skipet. På utfluktene er det ofte mye gåing av både kortere og lengre varighet, og disse foregår ofte på brostein eller annet ujevnt underlag. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis.

  Forbehold
  Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
  Det tas forbehold om endringer i program og flytider, samt justering av prisen som følge av økning i oljepriser, valuta­kurser, skatter og avgifter og andre uforutsette faktorer vi ikke har kontroll over.

Bildegalleri

Prisinformasjon

Alt dette er inkludert:
- Fly Oslo-Paris t/r inkludert bagasje (fly fra andre byer på forespørsel)
- Flyskatter
- Transport mellom flyplass, hotell, skip
- En natt på godt mellomklassehotell i Paris
- En middag på lokal restaurant i Paris 
- Besøk til Château de Chambord og Château de Chenonceau, inkludert lunsj, dag 2
- Fem netters cruise i utvendig lugar
- Havneavgifter
- Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
- Drikkevarer om bord: vin, vann, juice, øl, kaffe og te, samt drinker i baren, men ikke champagne og vin fra vinlisten
- Velkomstcocktail om bord
- Gratis Wi-Fi i salongen og baren
- Heldagsutflukt til slottene i Loiredalen (d’Azay-le-Rideau, Château de Villandry og Château d’Ussé), inkludert lunsj, dag 6
- Engelsktalende lokalguide på utfluktene
- Hodetelefoner på utfluktene
- Norsk reiseleder fra Vista Travel

Prisen inkluderer ikke: 
- Utfluktspakke (fem utflukter)
- Valgfrie utflukter    
- Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene
- Reise- og avbestillingsforsikring

TIPS:
I reiselivsnæringen utenfor Skandinavia er tips en viktig del av inntektsgrunnlaget for de ansatte. Når det gjelder tips til mannskapet, er rederiets anbefaling 8 euro pr. person pr. dag. Selv om tips er frivillig, oppfordrer vi våre gjester til å følge rederiets anbefaling. Det er også vanlig å tipse lokale guider og sjåfører på utfluktene. Et par euro til guiden og litt mindre til sjåføren.

Utfluktspakke:
Utfluktspakken består av fem utflukter, merket med stjerne (*) i programmet. Ved å forhåndskjøpe pakken er du garantert plass og engelsktalende lokalguide. Vista Travels reiseleder vil være med og oversetter for de som ønsker det. 
Det er mulig å kjøpe utfluktene enkeltvis om bord, men samlet vil de være dyrere enn om man forhåndskjøper pakken. I tillegg risikerer man at noen av utfluktene er utsolgt. 
Eventuelle valgfrie utflukter kan kun bestilles om bord.

Pris for utfluktspakken er kr 2790,-.

Program utflukter:

  Dag   Sted  Utfluktspakke Inkluderte utflukter
1 Paris    
2 Paris - Nantes      Besøk i slottene Chambord og Chenonceau
3 Saint Nazaire Museet Escal’Atlantic og *skipsverftet    
  Nantes Båttur på Erdre  
4 Nantes Byvandring i Nantes  
    Vinruten La Route de Muscadet   
5 Angers Angers med Château d’Angers  
6 Loiredalen   Besøk i slottene d’Azay-le-Rideau, Villandry og d’Ussé
7 Paris    


*For å besøke skipsverftet må gyldig pass medbringes.
 

Avganger & priser

AvreisedatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris
25.09.2024OsloElvecruise med overdådige slott - og en liten smak av Paris. Lesertur MOTOR
Reiseledere: Elizabeth Strømme
7 dager427 980,-Bestill

Skip

MS Loire Princesse
MS Loire Princesse er spesialbygget for cruise på Loire-elven og drives av to skovlhjul midt på skipet. Om bord er det restaurant, salong med dansegulv, bar med liten terrasse, og soldekk. Gratis Wi-F...