Skip to main content

Paris og Normandie - elvecruise på Seinen. Med heldagsutflukt i Normandie

Seinen flyter stille gjennom det vakre franske landskapet, fra storbyen Paris til Normandiekysten. Vår reise starter i den franske hovedstaden. Derfra seiler vi gjennom området hvor vikingene i sin tid herjet, til den pittoreske havnebyen Honfleur, som har inspirert flere av de store impresjonistene. I vår utflukt til landgangsstrendene får vi innsikt i en av verdenshistoriens største hendelser. På veien tilbake besøker vi Rouen – den historiske hovedstaden i Normandie, før vi avslutter med Paris.

Merk: drikkevarer til maten og i baren er inkludert.

Høydepunkter:

 • Paris – lysets by
 • Landgangsstrendene i Normandie
 • Pittoreske Honfleur
 • Den historiske gamlebyen i Rouen
 • Relevante foredrag av reiseleder Knut J. Støvne
 • Drikke inkludert, både til måltidene og i baren
 • Det franske rederiet CroisiEurope er kjent for sitt gode kjøkken

Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo – Paris

  Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn om morgenen. Sammen flyr vi direkte til Paris. Fra flyplassen kjører vi direkte ut på en liten panoramatur* i den franske hovedstaden med sine brede avenyer, vakre parker og hager, verdenskjente monumenter og museer. Vi kjører opp Champs-Elysées til Triumfbuen, og du vil se det ikoniske Eiffeltårnet, Les Invalides, Place de la Concorde, Latinerkvarteret og det livlige operadistriktet. Den travle franske metropolen vil garantert gi deg mange storslagne inntrykk, selv på dette korte besøket. Lunch på egen hånd før vi ankommer skipet. Etter at vi har sjekket inn og funnet oss til rette i lugaren, møtes vi til en presentasjon av skipets besetning, før vi går til middag. Skipet starter seilasen om kvelden.

 • Dag 2: Les Andelys – Rouen

  Etter frokost holder reiselederen et foredrag om operasjon Overlord for å gjøre oss godt forberedt til morgendagens utflukt til landgangsstrendene. Resten av formiddagen nyter vi om bord, før vi ved lunsjtider gjør en kort stopp i Les Andelys, som er utgangspunkt for en utflukt* til Château de Martainville. På turen dit stopper vi ved ruinene av det imponerende middelalderslottet Château Gaillard, bygget i regi av Richard Løvehjerte tidlig på tolvhundretallet. Derfra har vi en flott utsikt over Seinen som snor seg utover mot havet. Vi gjør også en stopp ved den vakre kirken Notre Dame Les Andelys, som har gode eksempler både på romansk, flamboyant gotisk og renessanse byggestil – i ett og samme bygg.
  Etter en kjøretur på 35-40 minutter gjennom små koselige landsbyer, kommer vi til slottet som ble bygget på slutten av 1500-tallet av Jacques Le Pelletier. Siden 1961 har Martainville-slottet vært et museum og på omvisningen med audioguider (inkudert) får vi et innblikk i Normandies interessante historie. Retur til skipet som i mellomtiden har seilt til Rouen.

  Les Andelys – Rouen
 • Dag 3: Honfleur - Landgangsstrendene

  Ankomsten til Honfleur er avhengig av tidevannet, som kan variere med hele åtte meter. Rett før vi ankommer Honfleur seiler vi under den imponerende Normandiebroen ved utløpet av Seinen. Med et brospenn på 2147 meter var dette verdens lengste bro da den åpnet i 1995.
  Etter ankomst skal vi på heldagsutflukt til landgangsstrendene i Normandie, hvor 156 000 infanterisoldater kjempet for livet. Det var klokken 06.30 om morgenen 6. juni 1944 landgangsoperasjon i Normandie begynte. De allierte hadde funnet det svake punktet i Hitlers «Festung Europa», men var langt fra sikre på suksess. Knapt noe sted i verden er det samlet så mange museer og minnesmerker på et så lite område, og hvert år kommer hundretusener av turister hit for å minnes de dramatiske junidagene i 1944. Første stopp er den viktige broen Pegasus Bridge, som britiske luftlandeavdelinger erobret ved hjelp av glidefly tidlig om morgenen 6. juni 1944. Vi passerer deretter Juno Beach hvor kanadiske styrker gjorde landgang, før vi kommer til Arromanches-les-Bains, hvor vi skal se en gripende 360-graders film med originale opptak fra juni 1944. Fra klippene ovenfor byen ser vi restene av en kunstig havn som ble bygget for å få inn forsyninger til invasjonsstyrken. Det blir også litt egen tid i denne koselige badebyen, før vi spiser lunsj på en lokal restaurant (inkludert).
  Etter lunsj besøker vi den amerikanske krigskirkegården i Colleville-sur-Mer, hvor 9387 falne ligger begravet. Deretter setter vi kursen mot Omaha Beach hvor de hardeste kampene foregikk, og hvor amerikanerne led sine største tap på landgangsdagen. Siste stopp er Pointe-du-Hoc, den stupbratte klippen med kanonstillinger som ble forsert av amerikanske elitesoldater.

  Honfleur - Landgangsstrendene
 • Dag 4: Caudebec – Duclair – Rouen

  Bli med på en guidet byvandring* i Honfleur, en av de vakreste småbyene i hele Frankrike. Honfleurs midtpunkt er den gamle havnen, Vieux Bassin, et havnebasseng som ligger litt tilbaketrukket, beskyttet av moloer. Området rundt Vieux Bassin har en sjarmerende bebyggelse med bygninger helt tilbake fra middelalderen. Her finner du de typiske husene med flislagte fasader, bindingsverkshus og trange smug med brostein. Honfleur har med sin strategiske beliggenhet sør for utløpet av Seinen, hatt handel og sjøfart som sin viktigste levevei siden tidlig middelalder. Byen har flere gamle kirker, blant annet Sainte-Catherine, Frankrikes største trekirke fra 1400-tallet og Église St.-Étienne som er Honfleurs eldste kirke, oppført på slutten av 1300-tallet.
  Om ettermiddagen ankommer vi Rouen, hvor vi som våre forfedre – vikingene – gjør et strandhugg. Etter ankomst kan du bli med på en guidet byvandring*. Rouen er Normandies historiske hovedstad. På 800-tallet ble dette området invadert av plyndrende menn fra nord. Vikingene slo seg ned som jordeiere, og ved hjelp av sterke allianser og skarpe sverd sikret etterkommerne, normannerne, seg makten.
  Under andre verdenskrig ble Rouen hardt bombet, men den historiske bykjernen med sine vakre bindingsverkshus er nøysomt restaurert. Vi spaserer forbi den vakre katolske kirken Saint Maclou og besøker den formidable katedralen i gotisk byggestil, hvor vikinghøvdingen Rollo (Gange-Rolv) er begravet. Katedralen, som ble påbegynt tidlig på 1200-tallet, er bygget over ruinene av kirken der Olav den Hellige ble døpt i 1014. Claude Monet malte flere bilder av katedralfasaden.
  Vi spaserer gjennom klokkeporten Gros-Horloge, før vi kommer til den gamle markedsplassen hvor jomfruen av Orléans, Jeanne d’Arc, ble brent på bålet av engelskmennene i 1431. Et sølvkors markerer stedet. I 1979 ble Jeanne d’Arc-kirken bygget for å hedre hennes minne. Etter byvandringen blir det litt tid til å ta Rouen i nærmere øyesyn på egen hånd.
  I kveld er det festmiddag om bord mens skipet kaster loss, og vi seiler tilbake mot Paris.

  Caudebec – Duclair – Rouen
 • Dag 5: Rouen – Paris

  Denne formiddagen seiler vi langs Seinens bredder på vei til Paris. I utkanten av Paris seiler vi forbi den futuristiske bydelen La Défense – et av verdens største kontor- og forretningsdistrikter. Blant høyhus i betong og glass ruver den moderne triumfbuen, Arche de la Défense. Vi tør påstå at man aldri går lei av Paris. Baron Hausmanns stramme byutviklingsgrep fra midten av 1800-tallet med snorrette avenyer og bulevarder åpnet opp byen for lys og luft og har gjort Paris til den verdensberømte hovedstaden vi kjenner i dag, med sine ikoniske landemerker. Ettermiddagen til egne opplevelser i Paris. Skipet seiler på et lite kveldscruise gjennom den vakkert opplyste byen om vannstanden tillater det.

  Rouen – Paris
 • Dag 6: Paris – Oslo

  Etter en god frokost sjekker vi ut og sier farvel til skipet. Buss tilbake til flyplassen hvor vi flyr med Norwegian direkte til Oslo.

 • Viktig informasjon

  Helse
  Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Ilandstigning skjer via en smal landgang. Få skip har heis og på utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis.

  Forbehold
  Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
 • Video

  Her kan du se en video som viser noen av områdene på reisen. Videoen er fra rederiet.

Prisinformasjon

Alt dette er inkludert:
Fly Oslo–Paris t/r med Norwegian
Flyskatter 
Transport flyplass–skip t/r
Fem netters cruise i utvendig lugar
Havneavgifter
Helpensjon på cruiset fra middag første dag til frokost siste dag
Byrundtur i Paris med lokalguide
Heldagsutflukt til landgangsstrendene i Normandie inkludert lunsj
Drikkevarer om bord: vann, vin, øl, juice, kaffe og drinker servert i baren (ikke champagne og vin fra vinlisten)
Norsk reiseleder med fra Oslo

Prisen inkluderer ikke:
Utfluktspakke (tre utflukter)
Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene
Reise- og avbestillingsforsikring

Tips
I reiselivsnæringen utenfor Skandinavia er tips en viktig del av inntektsgrunnlaget for de ansatte. Når det gjelder tips til mannskapet, er rederiets anbefaling 10 euro pr. person pr. dag. Selv om tips er frivillig, oppfordrer vi våre gjester til å følge rederiets anbefaling. Det er også vanlig å tipse lokale guider og sjåfører på utfluktene. Et par euro til guiden og litt mindre til sjåføren.

Utfluktspakke (tre utflukter) kr 1 350

Utfluktspakke
Utfluktspakken består av tre utflukter, merket med stjerne (*) i programmet. Ved å forhåndskjøpe pakken er du garantert plass og engelsktalende guide. Vista Travels reiseleder vil være med og oversetter for de som ønsker det. Kjøper du utfluktene om bord er du ikke garantert engelsktalende guide, samt at utfluktene kan være utsolgt.

Program

  Dag   Sted Utfluktspakke Inkludert utflukt
1 Paris   Byrundtur med lokalguide
2 Les Andelys     Château de Martainville      
3 Honfleur   Landgangsstrendene
4 Caudebec Byvandring i Honfleur  
  Rouen Byvandring  
5 Paris    
6 Paris    

 

Bildegalleri

Reiseleder

Knut Støvne

Knut har jobbet for Vista Travel som reiseleder siden 2016. Han har en lang karriere som yrkesoffiser i Forsvaret bak seg, og har reist verden rundt i mer enn 40 år, både i jobb og fritid. I tillegg til å være reiseleder, er Knut skribent og forfatter. Han har jobbet som frilansjournalist for Vi Menn, og i 2020 ga Gyldendal ut hans bok om krigshelten og eventyreren Torstein Raaby. For Vista Travel er Knut reiseleder på turer til Portugal, på elver i Europa, samt på reiser med militærhistorisk innhold.

Knut er gift med Eeva-Liisa, som også er reiseleder for Vista Travel. Begge elsker å reise og treffe nye mennesker. Som reiseledere legger de stor vekt på reiseglede, trygghet og trivsel, og deler gjerne sin kunnskap om stedene som besøkes.

 

Avganger & priser

AvreisedatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris
09.09.2024OsloParis og Normandie – elvecruise på Seinen
Reiseledere: Knut J. Støvne
6 dagerMer enn 819 980,-Bestill

Skip

MS Renoir
MS Renoir er et hyggelig, førsteklasses skip med restaurant, salong med bar og dansegulv, samt stort soldekk med solstoler. Gratis Wi-Fi i salong og bar. Alle lugarer er utvendige og har bad med dusj,...