Skip to main content

Paris og Normandie - elvecruise på Seinen. Med heldagsutflukt i Normandie

Seinen flyter stille gjennom det vakre franske landskapet, fra storbyen Paris til Normandiekysten. Vår reise starter i den franske hovedstaden. Derfra seiler vi gjennom området hvor vikingene i sin tid herjet til den pittoreske havnebyen Honfleur, som har inspirert flere av de store impresjonistene. I vår utflukt til landgangsstrendene får vi innsikt i en av verdenshistoriens største hendelser. På veien tilbake besøker vi Rouen – den historiske hovedstaden i Normandie, før vi avslutter med Paris.

Merk: drikkevarer til maten og i baren er inkludert.

Høydepunkter:

 • Paris – lysets by
 • Landgangsstrendene i Normandie
 • Den historiske gamlebyen i Rouen
 • Drikke inkludert, både til måltidene og i baren
 • Det franske rederiet CroisiEurope er kjent for sitt gode kjøkken

Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo – Paris

  Vi flyr med Norwegian fra Oslo Lufthavn med ankomst ved 11-tiden til Paris. Fra flyplassen blir det en liten busstransport gjennom Paris' gater før vi ankommer skipet, som ligger ved kai nær Eiffeltårnet. Ombordstigningen starter kl. 18.00. Etter at vi har sjekket inn og funnet oss til rette i lugaren, inviteres vi til en velkomstdrink og presentasjon av besetningen før vi går til middag. Skipet starter seilasen om kvelden.

 • Dag 2: Les Andelys – Rouen

  Vi nyter formiddagen om bord før vi i 12.30-tiden gjør et kort stopp i Les Andelys, som er utgangspunkt for en utflukt* til Château de Martainville. Etter en kjøretur på rundt førti minutter gjennom små koselige landsbyer langs Andelle, kommer vi til slottet som ble bygget på slutten av 1500-tallet av Jacques Le Pelletier. Siden 1961 har Martainville-slottet vært et museum og på omvisning får vi et innblikk i Normandies interessante historie. Retur til skipet som i mellomtiden har seilt til Rouen.

  Les Andelys – Rouen
 • Dag 3: Honfleur - Landgangsstrendene

  Ankomsten til Honfleur er avhengig av tidevannet, som kan variere med hele åtte meter. Rett før vi ankommer Honfleur seiler vi under den imponerende Normandiebroen ved utløpet av Seinen. Med et brospenn på 2147 meter var dette verdens lengste bro da den åpnet i 1995.
  Etter ankomst skal vi på heldagsutflukt til landgangsstrendene i Normandie, hvor 156 000 infanterisoldater kjempet for livet. Det var klokken 06.30 om morgenen den 6. juni 1944 landgangsoperasjon i Normandie begynte. De allierte hadde funnet det svake punktet i Hitlers «Festung Europa», men var langt fra sikre på suksess. Knapt noe sted i verden er det samlet så mange museer og minnesmerker på et så lite område, og hvert år kommer hundretusener av turister hit for å minnes de dramatiske junidagene i 1944. Første stopp er ved Pointe du Hoc, den stupbratte klippen med kanonstillinger som ble forsert av amerikanske elitesoldater. Etterpå passerer vi Omaha Beach hvor amerikanerne led sine største tap landgangsdagen. Så til Colleville sur Mer og dens amerikanske krigskirkegård, hvor 9388 falne ligger begravet. Etter lunsj (inkludert) fortsetter vi til Arromanches og ser restene etter den kunstige Mulberry-havnen, avgjørende for å muliggjøre landsetting av tropper og deres utstyr. Vi besøker Arromanches 360 ° hvor vi får se en film i det sirkulære rommet. Vi kjører tilbake til Honfleur via Gold Beach, Juno Beach og Sword Beach. Retur til Honfleur tidlig på kvelden.
  Skipets avgang fra Honfleur er avhengig av tidevannet, og om tiden tillater det ta gjerne en spasertur i Honfleurs høydepunkt Vieux Bassin (den gamle havnen).

  Honfleur - Landgangsstrendene
 • Dag 4: Honfleur – Duclair – Rouen

  Duclair er utgangspunktet for formiddagens bussutflukt* langs Routes des Abbeyes, turistveien som går gjennom et område med mange gamle klosterkirker. I tidligere tider lå det over hundre klosterkirker i Normandie. Vi besøker ruinene av Jumiègesklosteret, et benediktinerkloster bygget i 654 da kristendommen kom til regionen. Klosteret ble ødelagt av vikingene, men gjenoppbygget av deres etterkommere. I romantikkens tid ble klosteret godt kjent takket være Victor Hugo, som beskrev det som de vakreste ruinene i hele Frankrike. Vi ser også Saint Pierre-kirken, et av de fineste eksempler på normannisk arkitektur, og passerer det klassiske middelalderklosteret Saint Wandrille.
  Senere ankommer vi Rouen, hvor vi, som våre forfedre – vikingene – gjør et landhugg. Rouen er Normandies historiske hovedstad. På 800-tallet ble dette området invadert av plyndrende menn fra nord. Vikingene slo seg ned som jordeiere, og ved hjelp av sterke allianser og skarpe sverd sikret etterkommerne, normannerne, seg makten. Under andre verdenskrig ble Rouen hardt bombet, men den historiske bykjernen med sine vakre bindingsverkshus, og den gotiske katedralen, hvor Olav den Hellige ble døpt i 1014, er nøysomt restaurert. Claude Monet malte flere bilder av katedralfasaden. Etter ankomst kan du bli med på en byrundtur* i Rouen. Vi spaserer forbi katedralen, gjennom klokkeporten Gros-Horloge, og til den gamle markedsplassen hvor jomfruen av Orléans, Jeanne d’Arc, ble brent på bålet av engelskmennene i 1431. Et sølvkors markerer stedet. I 1979 ble det bygget et minnesmerke, Jeanne d’Arc-kirken, for å hedre hennes minne.
  I kveld er det festmiddag om bord.

  Honfleur – Duclair – Rouen
 • Dag 5: Rouen – Paris

  Denne formiddagen seiler vi langs Seinens bredder på vei til Paris. I utkanten av Paris seiler vi forbi den futuristiske bydelen La Défense – et av verdens største kontor- og forretningsdistrikter. Blant høyhus i betong og glass ruver den moderne triumfbuen, Arche de la Défense. Vi tør påstå at man aldri går lei av Paris. Baron Hausmanns stramme byutviklingsgrep fra midten av 1800-tallet med snorrette avenyer og bulevarder åpnet opp byen for lys og luft og har gjort Paris til den verdensberømte hovedstaden vi kjenner i dag, med sine ikoniske landemerker. Denne ettermiddagen skal vi på byrundtur* med buss og får blant annet se høydepunkter som Champs-Élysées, Eiffeltårnet, Louvre med sin moderne glasspyramide og Triumfbuen.
  Skipet seiler på et lite kveldscruise gjennom den vakkert opplyste byen om vannstanden tillater det.

  Rouen – Paris
 • Dag 6: Paris – Oslo

  Etter en god frokost sjekker vi ut og sier farvel til skipet. Buss tilbake til flyplassen hvor vi flyr med Norwegian direkte til Oslo.

 • Viktig informasjon

  Helse
  Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Ilandstigning skjer via en smal landgang. Få skip har heis og på utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis.

  Forbehold
  Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
 • Video

  Her kan du se en video som viser noen av områdene på reisen. Videoen er fra rederiet.

Prisoversikt

Hoveddekk kr 15 980
Øvre dekk  kr 17 480
Pris pr. person i delt dobbeltlugar      
Enkeltlugar*, hoveddekk kr 19 980

 
* Dobbeltlugar brukt som enkeltlugar.
NB: Det er begrenset antall lugarer som kan selges som enkeltlugar

Utfluktspakke (fire utflukter) kr 1 650

Alt dette er inkludert:
Fly Oslo–Paris t/r med SAS
Flyskatter 
Transport flyplass–skip t/r
Fem netters cruise i utvendig lugar
Havneavgifter
Helpensjon på cruiset fra middag første dag til frokost siste dag
Heldagsutflukt til landgangsstrendene i Normandie inkludert lunsj
Drikkevarer om bord: vann, vin, øl, juice, kaffe og drinker servert i baren (ikke champagne og vin fra vinlisten)
Norsk reiseleder med fra Oslo

Prisen inkluderer ikke:
Utfluktspakke (fire utflukter)
Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene
Reise- og avbestillingsforsikring

Tips
I reiselivsnæringen utenfor Skandinavia er tips en viktig del av inntektsgrunnlaget for de ansatte. Når det gjelder tips til mannskapet, er rederiets anbefaling 8 euro pr. person pr. dag. Selv om tips er frivillig, oppfordrer vi våre gjester til å følge rederiets anbefaling. Det er også vanlig å tipse lokale guider og sjåfører på utfluktene. Et par euro til guiden og litt mindre til sjåføren.

Utfluktspakke
Utfluktspakken består av fire utflukter, merket med stjerne (*) i programmet. Ved å forhåndskjøpe pakken er du garantert plass og engelsktalende guide. Vista Travels reiseleder vil være med og oversetter for de som ønsker det. Kjøper du utfluktene om bord er du ikke garantert engelsktalende guide, samt at utfluktene kan være utsolgt.

Program

  Dag   Sted Utfluktspakke Inkludert utflukt
1 Paris    
2 Les Andelys     Château de Martainville      
3 Honfleur   Landgangsstrendene
4 Duclair Routes des Abbeyes  
  Rouen Byvandring  
5 Paris Byrundtur  
6 Paris    

 

Bildegalleri

Reiseleder

Knut Støvne

Støvne har en lang karriere som yrkesoffiser i Forsvaret bak seg. Siden 2016 har han jobbet som frilansjournalist tilknyttet Vi Menn. Hans spesialiteter er forsvar, historie og samfunn. 
Knut har jobbet for Vista Travel som reiseleder siden 2016. Han har bakgrunn fra Forsvaret og har reist verden rundt i mer enn 40 år, både i jobb og fritid. For Vista Travel er han reiseleder på turer til Iran, på elver i Europa, samt på reiser med militærhistorisk innhold.

 

Avganger & priser

AvreisedatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris
02.10.2023OsloParis og Normandie - elvecruise på Seinen. Med heldagsutflukt i Normandie
Reiseledere: Knut J. Støvne
6 dagerFullbooket, venteliste16 980,-Book på venteliste

Skip

MS Botticelli
Et hyggelig førsteklasses skip. Om bord er det restaurant, salong med bar og dansegulv, og stort soldekk med solstoler. Gratis Wi-Fi i salong og bar. Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, TV...