Skip to main content

Nyttårscruise på Rhinen og Main – med førsteklasseskipet MS Viva Moments 5*

Bli med på et romjuls- og nyttårscruise fullt av opplevelser. Fra vårt flytende fem-stjerners hotell har du panoramautsikt til den vakre Rhindalen med gamle borger, idylliske kulturlandskap og julepyntede byer. Cruiset går fra Strasbourg til Düsseldorf og underveis besøkes Karlsruhe, Frankfurt, Rüdesheim, Koblenz, Bonn og Köln.

Høydepunkter:

 • Idylliske Strasbourg som kaller seg julens hovedstad
 • Mainz - boktrykkerkunstens fødeby
 • Frankfurt ved elven Main og sin sjarmerende gamleby
 • Rüdesheim og den livlige hovedgaten Drosselgasse
 • Koblenz, som ligger der Mosel og Rhinen møtes
 • Bonn - Vest-Tysklands tidligere hovedstad
 • Köln med den imponerende Kölnerdomen (UNESCO)
 • Luksuriøst all-inclusive-skip hvor drikkevarer og tips er inkludert

Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo – Zürich – Kehl/Strasbourg

  Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn om morgenen. Sammen flyr vi med SAS direkte til Zürich. Videre med buss til den tyske byen Kehl, hvor skipet venter. På motsatt siden av Rhinen ligger Strasbourg, hovedstaden i franske Alsace. Vel fremme på skipet sjekker vi inn og finner oss til rette i lugaren.
  Strasbourg har gjennom historien blitt rasert, brent, beleiret og bombet, men er nå fredens hovedstad. Her ligger både Europaparlamentet, Europarådet, og Den europeiske menneskerettighetsdomstolen. Den historiske gamle bydelen, La Petite France, ligger på en øy i elven Ill og har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 1988. Byen har en stolt juletradisjon og kaller seg for Capitale de Nöel (julens hovedstad) og få steder finner du en finere julepyntet by enn her. De fleste julemarkedene er nå stengt, men på Square Louise-Weiss, som ligger litt vest for katedralen, er det fortsatt åpent. Skipet ligger til kai over natten. Velkomstcocktail og middag om kvelden.

  Oslo – Zürich – Kehl/Strasbourg
 • Dag 2: Strasbourg – Karlsruhe

  Etter frokost har du litt tid til å utforske Strasbourg på egen hånd eller sammen med reiselederen. Å komme seg fra Kehl til Strasbourg gjøres enklest med trikken, som stopper nær skipet og tar deg helt inn til sentrum – Grand Île. La deg friste av franske delikatesser eller ta en pause på en av utendørskafeene og se på folkelivet.  Ved lunsjtid starter skipet seilingen på Rhinen mot Karlsruhe, som vi ankommer om kvelden. Karlsruhe ble grunnlagt i 1715. Byplanen fulgte italiensk mønster, med 32 gater som strålte ut fra slottet i sentrum som spilene i en håndvifte. Byen har av den grunn fått kallenavnet «viftebyen» (Fächerstadt). For de som ønsker det blir det mulighet til en tur i land om kvelden. Skipet seiler videre i løpet av natten.

 • Dag 3: Frankfurt

  I dag nyter vi seilingen på Rhinen før vi tar inn på sideelven Main. Main er 527 km lang og forbundet med Donau gjennom Main-Donaukanalen. Sammen med Mosel er elven den viktigste sideelven til Rhinen. På ettermiddagen legger vi til kai sentralt i Frankfurt. Den moderne storbyen Frankfurt er hjem til den Europeiske sentralbank og en av verdens største børser. Men her finnes også en Altstadt (gamleby) med gavlhus, torg, hyggelige tavernaer, butikker, vakre parker og gangveier langs elvebredden. Det blir tid til å utforske byen og fra skipet er det gangavstand til torget i gamlebyen – Römerberg, hvor det fortsatt er julepyntet.
  Skipet seiler videre mot Rhinen igjen i løpet av natten.

 • Dag 4: Rüdesheim – Koblenz

  Om morgenen ankommer vi den lille, sjarmerende vinbyen Rüdesheim am Rhein. Rüdesheim omtales ofte som Tysklands vinhovedstad og er en sjarmerende liten by med bindingsverkshus og omgitt av vinmarker. Bli med på en spasertur gjennom byen med Vista Travels reiseleder. Nyt atmosfæren blant de pittoreske bindingsverkshusene langs den livlige hovedgate, Drosselgasse, og ta en pause på en av byens mange weinstuben. Her kan du smake på den lokale vinen eller byens spesialitet – Rüdesheimer kaffee.  Retur til skipet for lunsj og cruiset fortsetter. Vi seiler forbi gamle borger og vinmarker. Der Rhinen er på sitt smaleste passerer vi den bratte Loreleiklippen. Vi er nå inne i Øvre mellomrhindalen, som står på UNESCOs verdensarvliste og er et av de viktigste produksjonsområdene for rhinskvin. Sen ettermiddag ankommer vi Koblenz, som ligger der Mosel renner ut i Rhinen. Vi legger til kai nær landtungen Deutsches Eck (Det tyske hjørnet), hvor det står en stor rytterstatue av keiser Wilhelm 1 og overvåker sammensmeltningen av de to elvene. Ta en spasertur i land – langs elven eller i gamlebyen om kvelden. Ta gjerne et besøk på den imponerende festningen Ehrenbreitstein hvor Christmas Garden Koblenz finner sted. Festningen er på denne tiden omdannet til et lysende fargeshow med unike lyssettinger i harmoni med spesialkomponert musikk/lyder. Festningen ligger på en høyde på motsatt side av Rhinen. For å komme dit tar du gondolbanen som strekker seg tvers over elven. Skipet ligger til kai over natten.

 • Dag 5: Koblenz – Bonn

  Koblenz var en av de tyske byene som ble hardest rammet av bombetoktene under andre verdenskrig, men er siden blitt gjenoppbygd og fremstår i dag som en blanding av nytt og gammelt. På formiddagen kan du benytte tiden i gamlebyen før skipet seiler videre ved lunsjtid.
  Utpå ettermiddagen ankommer vi Vest-Tysklands tidligere hovedstad Bonn, som også er kjent som Beethovens fødested. Byen har mange historiske bygninger, deriblant Doppelkirche fra 1151, Godesburg-festningen, rådhuset i barokkstil, Poppelsdorf-slottet og den store universitetsbygningen fra 1818 hvor pave Benedict XVI har vært professor. Siden vi ankommer Bonn midt på ettermiddagen har vi tid til å ta en kort spasertur i byen. MS Viva Moments ligger ved kai i gåavstand fra den gamle bydelen.
  I kveld er det nyttårsaften og feiringen starter med festmiddag satt sammen av skipets kjøkkensjef. Ved midnattstider samles vi på soldekket for å ønske det nye året velkommen, til orkesterplass for byens fyrverkeri. Etterpå kan de første timer i det nye året nytes i salongen.

 • Dag 6: Bonn – Köln – Düsseldorf

  Tidlig om morgenen forlater skipet Bonn og seiler den korte strekningen til Köln, som vi ankommer i 9-tiden. Köln ble grunnlagt av romerne for to tusen år siden, og er i dag Tysklands fjerde største by med litt over en million innbyggere. I Altstadt (gamlebyen) ble nitti prosent av bygningsmassen ødelagt under andre verdenskrig. Byens landemerke, den gotiske Kölnerdomen, unnslapp heldigvis store ødeleggelser. Kölnerdomen er en av de største katedralene i Europa og har siden 1996 stått på UNESCOs verdensarvliste.  Skipet legger ut på siste strekke etter lunsj og sen ettermiddag ankommer vi Düsseldorf, kjent for sin sjarmerende gamleby med brosteinsbelagte gater, hyggelige kneiper og restauranter. I den nye bydelen ruver det futuristiske tårnet, Rheinturm, hvor man fra observasjonsdekket 168 meter over bakken kan beundre utsikten over byen og elven. Skipet ligger ved kai over natten og de som ønsker kan ta seg en tur i land etter middagen og utforske mer av utelivet i den livlige gamlebyen.

 • Dag 7: Düsseldorf – Oslo

  Etter frokost sier vi farvel til MS Viva Moments og kjører til flyplassen. Vi flyr med SAS direkte til Oslo med ankomst tidlig ettermiddag.

 • VIDEOPRESENTASJON AV SKIPET

 • VIKTIG INFORMASJON

  Helse
  Elvecruise er ikke tilrettelagt for personer med gangbesvær/bevegelseshemming. Ilandstigning skjer via en smal landgang og noen ganger kan skip ligge fortøyd side om side. Selv om de fleste har heis, vil det være en del trappetrinn på skipet. På utfluktene er det ofte mye gåing av både kortere og lengre varighet, og disse foregår ofte på brostein eller annet ujevnt underlag. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis.

  Forbehold
  Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
  Det tas forbehold om endringer i program og flytider, samt justering av prisen som følge av økning i oljepriser, valuta­kurser, skatter og avgifter og andre uforutsette faktorer vi ikke har kontroll over.

All-inclusive

All-inclusive-konseptet til rederiet omfatter følgende:

 • Alle måltider om bord inkludert frokostbuffet, lunsj og middag (flere-retters menyer servert ved bordet) og snacks. 
 • Fritt valg av bord og fleksible spisetider
 • Velkommen ombord cocktail og Captain's Farewell-middag
 • Alkoholfrie drikker inkludert mineralvann, brus, juice, en rekke kaffevarianter, te, kakao
 • Gjennom hele dagen utvalg av alkoholholdige drikker (musserende vin, aperol, hvitvin, rødvin, rosé, champagne, diverse øl, long-drinks, cocktailer, brennevin, likører)
 • High Tea (ettermiddagste) én gang i løpet av cruiset. Et utvalg av søte og salte delikatesser, for eksempel scones, smørbrød, cupcakes, sjokolade, makroner og eksklusive teer
 • Minibar i lugaren som fylles daglig med vann, brus og øl
 • Velkomstflaske musserende vin i lugaren ved innsjekk
 • Gjenbrukbar vannflaske
 • Wi-Fi
 • Tips
 • Toppmoderne hodetelefoner til bruk på utflukter i land

Bildegalleri

Prisinformasjon

Alt dette er inkludert:
- Fly Oslo-Zürich/Düsseldorf-Oslo med SAS (fly fra andre byer på forespørsel)
- Flyskatter
- Transport flyplass–skip t/r
- Seks netters cruise i utvendig lugar
- Havneavgifter
- Tips til skipets mannskap
- Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
- Mulighet for måltider (lunsj eller middag) i skipets bistro
- Minibar på lugaren
- Drikke til måltider og i baren (soft drinks, vin og andre alkoholholdige drikker)
- Gratis lån av skipets sykler (begrenset antall)
- Norsk reiseleder fra Vista Travel

Prisen inkluderer ikke: 
- Personlig behandlinger i skipets Hair & Nail Studio og massasje
- Valgfrie utflukter
- Tips til ev. sjåfører og lokalguider på utfluktene
- Reise- og avbestillingsforsikring

Merk: detaljer og pris om utfluktspakke kommer om kort tid. Utfluktspakken kan bestilles i etterkant.

Det er også mulig med suite om bord, men dette er kun tilgjengelig på forespørsel. Cirka priser suiter  (forbehold om endring i pris og tilgjengelighet):

Juniorsuite*, midtdekk (på forespørsel) kr 21 980
Balkongsuite*, øvre dekk (på forespørsel)    kr 24 980

Avganger & priser

AvreisedatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris
27.12.2023OsloNyttårscruise på Rhinen og Main med førsteklasseskipet MS Viva Moments 5*
Reiseledere: Knut J. Støvne
7 dagerFullbooket, venteliste17 980,-Book på venteliste

Skip

MS Viva Moments
MS Viva Moments er et elegant 5* elvecruiseskip med en luksuriøs atmosfære. Det gode kjøkkenet, all-inclusive konseptet, den vennlige besetningen og skipets fasiliteter bidrar til en uforglemmelig rei...