Skip to main content

Nyttårscruise på Rhinen og Main – med førsteklasseskipet MS Viva Moments 5*

Bli med på et nyttårscruise fullt av opplevelser. Fra vårt flytende hotell har du panoramautsikt til den vakre Rhindalen med gamle borger, idylliske kulturlandskap og julepyntede byer. Cruiset går fra Strasbourg til Düsseldorf. Underveis besøkes Speyer, Worms, Mainz, Frankfurt, Koblenz og Bonn. En perfekt ramme rundt cruiset og nyttårsfeiringen, er førsteklasseskipet MS Viva Moments med sitt all- inclusive-konsept.

Høydepunkter:
-
Gamlebyen i Strasbourg – La Petite France 
- Bonn – Beethovens fødested
- Speyer og den imponerende Domkirken (UNESCO) 
- Koblenz som ligger der Mosel og Rhinen møtes
- Nyttårsaften i Frankfurt     
- Worms - en av Tysklands eldste byer
- Mainz - boktrykkerkunstens by
- Luksuriøst all-inclusive-skip hvor drikkevarer og tips er inkludert

Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo – Frankfurt – Strasbourg

  Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn. Sammen flyr vi direkte til Frankfurt. Videre med buss (ca. 2 ½ time) til Strasbourg, hvor MS Viva Moments venter. Etter at vi har sjekket inn og funnet oss til rette i lugaren, møtes vi til en velkomstdrink og presentasjon av skipets besetning, før vi går til middag. Skipet ligger ved kai over natten.

  Oslo – Frankfurt – Strasbourg
 • Dag 2: Strasbourg – Speyer

  Strasbourg, byen som kaller seg Capitale de Nöel (julens hovedstad), er hovedstaden i den historiske, franske provinsen Alsace. Strasbourg har gjennom historien blitt rasert, brent, beleiret og bombet, men er nå fredens hovedstad. På en øy i elven Ill ligger den sjarmerende gamlebyen La Petite France (Lille Frankrike), som har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 1988.

  La petite France i Strasbourg


  Her finner du blant annet den gotiske Notre-Damekatedralen og mange pittoreske bindingsverkshus. Ta en rusletur i denne sjarmerende bydelen, og la deg friste av franske delikatesser, eller ta en pause på en av utendørskafeene ved katedralen og se på folkelivet. Skipet starter seilingen på Rhinen ved lunsjtider og ankommer Speyer om kvelden.

  Strasbourg – Speyer
 • Dag 3: Speyer – Worms

  Speyer var en viktig by i middelalderen, og på riksdagen i Speyer i 1529 møttes kirkens ledere for å protestere mot Luthers «vranglære». Resultatet ble at kristendommen ble delt i to; katolsk og protestantisk. I dag bor det cirka 50 000 mennesker i Speyer og gamlebyen er et hyggelig sted å rusle rundt og føle historiens sus. Byens tusen år gamle domkirke er en av verdens best bevarte romanske kirker og trygt plassert på UNESCOs verdensarvliste. Det anbefales en spasertur gjennom gamlebyen til den imponerende domkirken. Skipet seiler videre sen ettermiddag og ankommer Worms om kvelden.

  Domkirken i Speyer

 • Dag 4: Worms – Mainz

  Worms er en av Tysklands eldste byer og kan dateres tilbake til før romertiden. Worms var katolsk bispesete fra senest 614 til 1801. I 1184 gjorde byens befolkning seg uavhengige av biskopen og fikk status som fri by, bare underlagt keiseren. Katedralen i Worms ble bygget i romansk stil, og er en av de fremste romanske kirker i Tyskland. Worms har vært åsted for mange viktige begivenheter i Tysklands historie. Det var i Worms den tyske riksdagen møttes i 1521, og keiser Karl V utstedte det berømte ediktet hvor Martin Luther ble erklært som fredløs og kjetter. Worms er i dag en industriby og et senter for vindyrking. Liebfraumilch er ikke på langt nær eneste vinmerke fra området, men klart det mest kjente.

  Fra Worms


  Skipet seiler videre ved lunsjtider og ankommer Mainz om ettermiddagen. Mainz, hovedstaden i Rheinland-Pfalz, ligger der elvene Main og Rhinen møtes og er kjent som boktrykkerkunstens by. Johann Gutenberg levde mesteparten av sitt liv i Mainz, og på museet som bærer hans navn finnes den 42-linjers bibelen som ble trykket i 1455. Byen har en historisk bydel med vakre bindingsverkshus, og her finner du også den tusen år gamle St. Martin-katedralen. Skipet blir liggende ved kai i Mainz over natten.

  Worms – Mainz
 • Dag 5: Mainz – Frankfurt

  I dag nyter vi seilingen på Rhinen før vi tar inn på sideelven Main. Main er 527 km lang og forbundet med Donau gjennom Main-Donaukanalen. Sammen med Mosel er elven den viktigste sideelven til Rhinen. Ved lunsjtider legger vi til kai i Frankfurt. Den moderne storbyen Frankfurt er hjem til den Europeiske sentralbank og en av verdens største børser. Men her finnes også en Altstadt (gamleby) med gavlhus, torg, hyggelige tavernaer, butikker, vakre parker og gangveier langs elvebredden. Det blir tid til å utforske byen, og fra skipet er det gangavstand til torget i gamlebyen – Römerberg, hvor det fortsatt er julepyntet. I kveld er det nyttårsaften, og vi feirer med festmiddag og dans om bord. Ved midnatt samles vi på soldekket og har orkesterplass til byens fyrverkeri som ønsker det nye året velkommen. Skipet blir liggende ved kai i Frankfurt over natten.

 • Dag 6: Frankfurt – Koblenz

  I de tidlige morgentimene seiler skipet ut fra Frankfurt og inn på Rhinen igjen. Vi nyter en avslappende dag om bord. Fra soldekket kan du beundre utsikten mot små landsbyer, vinmarker og klostre – kledd i vinterskrud. Om ettermiddagen ankommer vi Koblenz som ligger der Mosel munner ut i Rhinen. I gangavstand fra skipet ligger odden Deutches Eck (Det tyske hjørnet), der Mosel og Rhinen møtes. Her står en monumental rytterstatue av keiser Wilhelm I og overvåker sammensmeltningen av de to elvene. Ta en spasertur i land, langs elven eller i gamlebyen, om kvelden. Besøk gjerne den imponerende festningen Ehrenbreitstein hvor Christmas Garden Koblenz finner sted. Festningen er på denne tiden omdannet til et lysende fargeshow med unike lyssettinger i harmoni med spesialkomponert musikk/lyder. Festningen ligger på en høyde på motsatt side av Rhinen. For å komme dit tar du gondolbanen som strekker seg tvers over elven. Skipet ligger ved kai over natten.

 • Dag 7: Koblenz – Bonn

  Skipet seiler videre ved lunsjtider. Utpå ettermiddagen ankommer vi Vest-Tysklands tidligere hovedstad Bonn, som også er kjent som Beethovens fødested. Byen har mange historiske bygninger, deriblant Doppelkirche fra 1151, Godesburg-festningen, rådhuset i barokkstil, Poppelsdorf-slottet og den store universitetsbygningen fra 1818 hvor pave Benedict XVI har vært professor. Skipet legger ut på siste strekke ved middagstider og ankommer Düsseldorf rett etter midnatt.

 • Dag 8: Düsseldorf – Frankfurt – Oslo

  Etter frokost sier vi farvel til MS Viva Moments og kjører til flyplassen i Frankfurt. Herfra flyr vi direkte til Oslo og har ankomst tidlig ettermiddag.

 • VIDEOPRESENTASJON AV SKIPET

 • VIKTIG INFORMASJON

  Helse
  Elvecruise er ikke tilrettelagt for personer med gangbesvær/bevegelseshemming. Ilandstigning skjer via en smal landgang og noen ganger kan skip ligge fortøyd side om side. Selv om de fleste har heis, vil det være en del trappetrinn på skipet. På utfluktene er det ofte mye gåing av både kortere og lengre varighet, og disse foregår ofte på brostein eller annet ujevnt underlag. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis.

  Forbehold
  Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
  Det tas forbehold om endringer i program og flytider, samt justering av prisen som følge av økning i oljepriser, valuta­kurser, skatter og avgifter og andre uforutsette faktorer vi ikke har kontroll over.

All-inclusive

All-inclusive-konseptet til rederiet omfatter følgende:

 • Alle måltider om bord inkludert frokostbuffet, lunsj og middag (flere-retters menyer servert ved bordet) og snacks. 
 • Fritt valg av bord og fleksible spisetider
 • Velkommen ombord cocktail og Captain's Farewell-middag
 • Alkoholfrie drikker inkludert mineralvann, brus, juice, en rekke kaffevarianter, te, kakao
 • Gjennom hele dagen utvalg av alkoholholdige drikker (musserende vin, aperol, hvitvin, rødvin, rosé, champagne, diverse øl, long-drinks, cocktailer, brennevin, likører)
 • High Tea (ettermiddagste) én gang i løpet av cruiset. Et utvalg av søte og salte delikatesser, for eksempel scones, smørbrød, cupcakes, sjokolade, makroner og eksklusive teer
 • Minibar i lugaren som fylles daglig med vann, brus og øl
 • Velkomstflaske musserende vin i lugaren ved innsjekk
 • Gjenbrukbar vannflaske
 • Wi-Fi
 • Tips
 • Toppmoderne hodetelefoner til bruk på utflukter i land

Bildegalleri

Prisinformasjon

Alt dette er inkludert:
- Fly Oslo-Frankfurt t/r med Lufthansa (fly fra andre byer på forespørsel)
- Flyskatter
- Transport flyplass–skip t/r
- Seks netters cruise i utvendig lugar
- Havneavgifter
- Tips til skipets mannskap
- Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
- Mulighet for måltider (lunsj eller middag) i skipets bistro
- Minibar på lugaren
- Drikke til måltider og i baren (soft drinks, vin og andre alkoholholdige drikker)
- Gratis lån av skipets sykler (begrenset antall)
- Norsk reiseleder fra Vista Travel

Prisen inkluderer ikke: 
- Personlig behandlinger i skipets Hair & Nail Studio og massasje
- Valgfrie utflukter
- Tips til ev. sjåfører og lokalguider på utfluktene
- Reise- og avbestillingsforsikring

Merk: detaljer og pris om utfluktspakke kommer om kort tid. Utfluktspakken kan bestilles i etterkant.

Det er også mulig med suite om bord, men dette er kun tilgjengelig på forespørsel. Cirka priser suiter  (forbehold om endring i pris og tilgjengelighet):

Balkongsuite*, øvre dekk (på forespørsel)    kr 34 980

Avganger & priser

AvreisedatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris
27.12.2024OsloNyttårscruise på Rhinen og Main med førsteklasseskipet MS VIVA Moments 5*8 dagerMer enn 822 980,-Bestill

Skip

MS VIVA Moments
MS VIVA Moments er et elegant 5* elvecruiseskip med en luksuriøs atmosfære. Det gode kjøkkenet, all-inclusive konseptet, den vennlige besetningen og skipets fasiliteter bidrar til en uforglemmelig rei...