Skip to main content
Image: Nyttårsaften i Budapest

Nyttårscruise på Donau. Tre hovedsteder – Wien, Budapest og Bratislava

Bli med på et nyttårscruise fullt av opplevelser. Fra vårt flytende hotell har du panoramautsikt inn i ny og gammel historie, mesterlig arkitektur, idylliske kulturlandskap og julepyntede byer. Vi seiler fra keiserbyen Wien til Melk, Dürnstein, Budapest, Esztergom og Bratislava, før vi kommer tilbake til Wien.

Høydepunkter
• Julepyntede hovedsteder – Wien, Bratislava og Budapest
• Benediktinerklosteret i Melk
• Dürnstein i Wachaudalen
• Katedralen i Esztergom
• Nyttårsaften i Budapest
• Nyttårsmiddag med musserende vin
• Vakkert vinterlandskap langs Donaus bredder

Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo – Wien

  Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn på morgenen. Sammen flyr vi til Wien med flybytte i Amsterdam. Fra flyplassen kjører vi med buss til kaien hvor MS Fidelio venter. Etter at vi har sjekket inn og funnet oss til rette i lugaren, møtes vi til en velkomstdrink og presentasjon av skipets besetning, før vi går til middag. Skipet ligger ved kai litt utenfor sentrum av Wien over natten.

 • Dag 2: Wien

  På denne tiden av året er Wien en stemningsfull juleby med tusenvis av lamper som lyser opp i gatene. Wien var fra 1278 til 1918 sentrum i Habsburgmonarkiet, noe som har medført at byen i dag er mye større og mer praktfull enn det nåværende landets størrelse skulle tilsi.

  Rådhuset i Wien


  På byrundturen* blir du kjent med de største severdighetene i den keiserlige hovedstaden. Vi ser berømte arkitektoniske juveler som Burgtheater, Statsoperaen, Parlamentet og Hofburg-slottet.

  Hofburg, Wien


  Ettermiddagen er til fri disposisjon, kanskje ønsker du å besøke et av Wiens julemarkeder som fortsatt er åpne i romjulen? Julemarkedet på Riesenradplatz og ved Schönbrunn er fortsatt åpne. Her kommer du garantert i stemning blant boder som bugner av kaker, kringler, pølser og duftende glühwein. Du bør også unne deg et besøk på en av Wiens elegante kafeer og smake på Sachertorte, byens berømte kulinariske spesialitet. Alternativt kan du bli med på en valgfri utflukt til Schönbrunn-slottet, den tidligere sommerresidensen til den østerrikske keiserfamilien. Skipet kaster loss sent på kvelden og cruiset begynner.

  Wien
 • Dag 3: Melk – Wachaudalen – Dürnstein

  Om morgenen kommer vi til den lille byen Melk, best kjent for det majestetiske benediktinerklosteret, Stift Melk, som troner på en høyde over byen.

  Stift Melk som ruver over byen


  Klosteret ble grunnlagt i 1089. Umberto Eco ga en av hovedpersonene i sin kjente roman «Rosens navn», navnet Adso fra Melk, som en hyllest til klosteret og dets berømte bibliotek. Selv om det unektelig er klosteret som er den store attraksjonen, er det også hyggelig å spasere rundt i den lille byen ved foten av klosteret. Her finnes mange historiske bygninger, så vel som flere koselige cafeer. Midt på dagen må alle være tilbake om bord. Cruiset fortsetter gjennom den vakre Wachaudalen og et par timer senere legger vi til kai i middelalderbyen Dürnstein. Vi befinner oss nå i hjertet av et UNESCO-fredet landskap. Den lille landsbyen har en hyggelig, avslappet atmosfære, og det er en kort spasertur fra skipet til gamlebyen.

  Idylliske Dürnstein


  På en høyde bak byen kan man se ruinene av borgen der den engelske kongen Richard Løvehjerte satt fanget fra 1192 til 1193. Etter ankomst kan du rusle en tur i den lille byen og nyte stemningen. Skipet seiler videre ved middagstider.

 • Dag 4: Budapest

  Vi nyter en avslappende dag om bord før vi kommer til Ungarns hovedstad tidlig kveld. Ta gjerne en tur opp på soldekket for å beundre det vakre vinterlandskapet vi seiler igjennom. Spesielt er innseilingen til Budapest verd å få med seg, da mange av byens severdigheter og flotteste byggverk ligger langs elven. Budapest var opprinnelig to byer, Buda og Pest, som lå på hver sin side av elven. De to byene ble slått sammen i 1873, og flere flotte broer forbinder de to bydelene.

  Budapest
 • Dag 5: Budapest

  Dagen starter med en byrundtur*. På østsiden av elven, i Pest-bydelen, ser vi det vakre operahuset, den imponerende parlamentsbygningen i nygotisk stil, og Helteplassen med minnesmerket for Ungarns falne helter. På den andre siden av Donau, i den mer kuperte Buda-bydelen, ligger Mattias-kirken og Fiskerbastionen med storslått utsikt over byen og elven. I den store markedshallen fra 1800-tallet, kan du la deg friste av lokale delikatesser som pølser, paprikapulver, ungarsk vin og pálinka (tradisjonell fruktbrandy).

  Budapest sett fra Fiskerbastionen mot Parlamentet


  Etter lunsj kan du utforske Budapest videre på egen hånd. Hvorfor ikke besøke et av byens termalbad? Ved det store og ærverdige Széchenyi-badet kan du bade både inne og ute i store bassenger hvor vannet holder 38 grader, selv i vinterkulda.

  Széchenyi-badet i Budapest


  I kveld er det nyttårsaften, og vi feirer med festmiddag og dans om bord. Vi kaster loss ved midnatt og fra soldekket har vi orkesterplass til fyrverkeriet når vi ønsker det nye året velkommen, mens skipet sakte seiler ut fra havnen.

 • Dag 6: Esztergom

  På morgenen ankommer vi Esztergom, som var Ungarns hovedstad fra starten av 1000-tallet til begynnelsen av 1200-tallet. I dag ligger landets erkebispesete her. I gangavstand fra skipet ligger den imponerende Esztergom­katedralen.

  Esztergom­katedralen ruver i landskapet over Donau


  Katedralen er Ungarns høyeste bygning og den storslagne domen, som innvendig er 71,5 meter høy og 33,5 meter bred, bidrar til akustikken som gir en gjenklang på hele 9 sekunder. Det tok 47 år å fullføre den 118 meter høye og 49 meter brede katedralen som ble innviet i 1869. Altertavlen i katedralen er verdens største maleri, malt på ett kanvasstykke. Vær oppmerksom på at katedralen er stengt på første nyttårsdag. Skipet seiler videre tidlig ettermiddag.

 • Dag 7: Bratislava

  Ved frokosttider ønskes vi velkommen til Slovakia og hovedstaden Bratislava. Gamlebyen og slottet med utsikt over elven er høydepunktene i det unge landets hovedstad.

  Bratislava


  Bli med på en guidet byvandring* og se St. Martin-katedralen, som fra 1563 til 1830 var kroningskirke for den ungarske kongen, restene av den gamle bymuren, nasjonalteateret, og ikke minst en by som er dekorert etter alle julekunstens regler. Om ettermiddagen kan du ta en spasertur i gamlebyen på egen hånd. Et tips er å ta en tur med Bratislavas gamle turisttog. Skipet legger ut på siste etappe av cruiset sen ettermiddag. I kveld er det kapteinens avskjedsmiddag.

  Bratislava
 • Dag 8: Wien – Oslo

  Vi er tilbake i Wien tidlig om morgenen. Etter frokost sier vi farvel til skipet og kjører til flyplassen. Vi flyr hjem fra Wien midt på dagen, via Amsterdam, og er tilbake i Oslo tidlig kveld.

 • VIKTIG INFORMASJON

  Helse
  Elvecruise er ikke tilrettelagt for personer med gangbesvær/bevegelseshemming. Ilandstigning skjer via en smal landgang og noen ganger kan skip ligge fortøyd side om side. Selv om de fleste har heis, vil det være en del trappetrinn på skipet. På utfluktene er det ofte mye gåing av både kortere og lengre varighet, og disse foregår ofte på brostein eller annet ujevnt underlag. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis.

  Forbehold
  Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
  Det tas forbehold om endringer i program og flytider, samt justering av prisen som følge av økning i oljepriser, valuta­kurser, skatter og avgifter og andre uforutsette faktorer vi ikke har kontroll over.

Bildegalleri

Prisoversikt

Hoveddekk kr 16 980
Midtdekk      kr 17 980
Øvre dekk (fransk balkong)   kr 19 980
Enkeltlugar hoveddekk* kr 22 980


*Dobbeltugar brukt som enkeltlugar (NB: Det er et begrenset antall enkeltlugarer)

Utfluktspakke med tre utflukter kr 1 500

Prisen inkluderer:
- Flyreise Oslo–Wien t/r (fly fra andre byer på forespørsel)
- Flyskatter
- Transport flyplass–skip t/r
- Havneavgifter 
- Fire netters cruise i utvendig lugar
- Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
- Velkomst- og avskjedscocktail
- Underholdning om bord  
- Norsk reiseleder fra Vista Travel 

Prisen inkluderer ikke:
- Drikkevarer (mulig å kjøpe drikkepakke om bord)
- Utfluktspakke (tre utflukter)
- Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene
- Reise- og avbestillingsforsikring 

Tips
I reiselivsnæringen utenfor Skandinavia er tips en viktig del av inntektsgrunnlaget for de ansatte. Når det gjelder tips til mannskapet, er rederiets anbefaling 8 euro pr. person pr. dag. Selv om tips er frivillig, oppfordrer vi våre gjester til å følge rederiets anbefaling. Det er også vanlig å tipse lokale guider og sjåfører på utfluktene. Et par euro til guiden og litt mindre til sjåføren.   

Utfluktspakke
Utfluktspakken består av tre utflukter, merket med stjerne (*) i programmet. Ved å forhåndskjøpe pakken er du garantert plass og engelsktalende lokalguide. Vista Travels reiseleder vil være med og oversetter for de som ønsker det. 
Det er mulig å kjøpe utfluktene enkeltvis om bord, men samlet vil de være dyrere enn om man forhåndskjøper pakken. I tillegg riskerer man at noen av utfluktene er utsolgt. Eventuelle valgfrie utflukter kan kun bestilles om bord.

Program utflukter

  Dag   Sted Utfluktspakke
1 Wien  
2 Wien      Byrundtur med buss og til fots
3 Melk  
  Dürnstein  
4 Budapest  
5 Budapest Byrundtur med buss og til fots
6 Esztergom  
7 Bratislava      Byvandring
8 Wien