Skip to main content
Image: Petra

Cruise i Rødehavet - opplev Luxor, Kongenes dal, Petra og Wadi Rum

Lesertur A-kortet

Opplev den tidløse skjønnheten til Rødehavet på et cruise langs Sinaihalvøya hvis landskap er en fargefest i røde og okerfargede nyanser. Vi seiler mellom Egypt og Jordan, fra faraoenes eldgamle hovedstad Theben til den antikke byen Petra, et av verdens syv nye underverker. Reisen begynner i Egypt hvor vi går på historisk grunn med fascinerende monumenter fra oldtiden – Tutankhamons kongegrav, Luxor og Karnaks imponerende templer. UNESCO-vernende Petra må bare oppleves – ingen adjektiver er store nok til å beskrive denne over 2000 år gamle klippebyen.  Bli med på en reise full av uovertruffen historisk rikdom og kom hjem med minner for livet.

Høydepunkter:
- UNESCO-vernede Petra
- Den ikoniske Wadi Rum-ørkenen
- Karnak- og Luxortempelet i Luxor
- Det UNESCO-listede Katarinaklosteret ved Sinaifjellet
- Kongenes dal utenfor Luxor
- Sharm el-Sheik med tradisjonell souk
- Kaleidoskopet av røde og okergule bergarter langs Sinaihalvøya

Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo – Istanbul

  Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn tidlig ettermiddag, og sammen flyr vi med Turkish Airlines til Istanbul.

 • Dag 2: Istanbul – Sharm el-Sheik

  Etter mellomlanding og flybytte i Istanbul, flyr vi videre til Sharm el-Sheik med ankomst midt på natten. Fra flyplassen blir vi kjørt med buss til kaien hvor MV La Belle de l’Adriatique venter. Vi sjekker inn og blir vist til lugarene våre og får noen timers søvn. Resten av formiddagen kan vi slappe av, gjøre oss kjent om bord og nyte solen på dekk. Om ettermiddagen kan du være med på en valgfri utflukt for å oppleve det fargerike undervannseventyret i Naama Bay, sett gjennom glassbunnen i båten.

  Naama Bay i Sharm el-Sheik


  Du vil kunne se et mylder av vakre fisker i alle regnbuens farger - det føles nesten som å seile rundt i et akvarium. Etterpå skal vi utforske Sharm el-Sheik og den tradisjonelle souken hvor labyrinten av smale, svingete gater og de høylytte butikkeierne får deg til å føle deg hensatt til en annen tid. Blant eksotisk frukt, krydder og lokale delikatesser, kan du finne typiske arabiske håndverksprodukter. Ta deg god tid, smil – og ikke minst, prut.

  Fra marked i Sharm el-Sheik


  Sharm el-Sheik ligger på sørspissen av Sinaihalvøya mellom Rødehavet og Sinaifjellet og var opprinnelig en liten fiskerlandsby uten stor del i Egypts mer enn 7000 års historie. Men byen har desto større plass i den moderne historien med fredsmøtet hvor toppolitikere fra hele verden møttes i 2000. Og sjeikens bukt som navnet betyr, har også gjennomgått en stor forvandlig fra den lille fiskerlandsbyen til den turistdestinasjonen den er i dag.

  Den vakre Al Sahab moskeen i Sharm el-Sheik


  Skipet kaster loss, og vi seiler langs Sinaihalvøya, et hellig område for mange religioner. Området har fått navnet sitt fra Sinai-fjellet, som antas å være der Gud leverte de ti bud til Moses. I skumringen blir alt farget i forskjellige nyanser av rødt, og du har orkesterplass fra soldekket.

 • Dag 3: Hurghada – Kongenes dal – Karnaktempelet

  I dag kan du være med på en heldagsutflukt* til Theben, faraoenes eldgamle hovedstad, hvis ruiner ligger i dagens Luxor. Mer enn en tredjedel av verdens antikke funn ligger her, og Luxor kalles med rette verdens største utendørsmuseum. Vi drar til vestbredden av Nilen, den siden hvor solen går ned og som man i oldtiden betraktet som de dødes land. Her skal vi besøke Kongenes dal hvor mer enn seksti faraoer ble begravd for rundt 3500 år siden. På veggene i gravkamrene er dødsbøkene innrisset og malt. De skulle hjelpe faraoene å finne veien til deres neste liv. Det var i Kongenes dal at Tutankhamons grav ble funnet av den engelske arkeologen Howard Carter for hundre år siden. Omtrent 10 av de 60 gravene som finnes her er åpnet for publikum og vi skal besøke tre av dem.

  Kongenes dal


  Etterpå besøker vi dronning Hatshepsuts gravtempel og ser de over tre tusen år gamle Memnonstøttene. Vi besøker også Karnak, et enormt tempelkompleks oppført over en periode på to tusen år. Her ser vi ruiner av tempelbygninger, monumentale inngangspartier og andre byggverk. Mer enn sytti faraoer har satt sitt preg på området. Karnaktempelet var det helligste stedet i oldtiden. Lunsj er inkludert på denne utflukten. Tilbake til skipet som seiler videre om kvelden.

  Hurghada – Kongenes dal – Karnaktempelet
 • Dag 4: Til sjøs

  Hele dagen tilbringes til havs. Nyt en rolig dag om bord, sku utover landskapet fra soldekket, slapp av i salongen med en god bok eller benytt deg av fasilitetene om bord.
  I kveld inviterer kapteinen til festmiddag.

  Til sjøs
 • Dag 5: Nuweiba – Katarinaklosteret

  Tidlig om morgenen drar vi på en valgfri utflukt til et av de viktigste kristne stedene i området, Sankt Catherines kloster. Det eldgamle klosteret ligger der kirken tror Gud åpenbarte seg for Moses som en brennende busk. Katarinaklosteret, grunnlagt på 600-tallet, er det eldste kristne klosteret som fortsatt er i bruk for sin opprinnelige funksjon og står på UNESCOs liste over verdens kultur- og naturarvsteder. Hele området er hellig for tre verdensreligioner: kristendommen, islam og jødedommen. Klostermuren er femten meter høy og opptil tre meter bred, og innenfor muren finnes blant annet hele tjueen kapeller, klokketårn, bibliotek, skattkammer, spisesal, en kilde, moské og minaret.

  Katarinaklosteret bygget over den plassen hvor Bibelens brennende busk skal ha stått og Gud skal ha talt til Moses


  Utenfor klostermurene ligger klosterhagen, ytterligere et kapell, gravplass, ossuarium, gjestehus og klinikk. Klosterets vegger og bygninger er av stor betydning for studier av bysantinsk arkitektur, og klosteret huser fremragende samlinger av tidlige kristne manuskripter og ikoner. Det røffe fjellandskapet danner et perfekt bakteppe for klosteret.

  Nuweiba – Katarinaklosteret
 • Dag 6: Akaba – Petra

  Skipet legger til kai i Akaba. I dag kan du være med på en utflukt* til den antikke hovedstaden Petra, et av verdens syv nye underverker. Klippebyen ble hugget ut i det massive røde fjellet for mer enn to tusen år siden. På den tiden kontrollerte innbyggerne, nabateerne, karavaneveien og handelen i området. Dette gjorde Petra til et viktig veikryss for silke, krydder og andre varer som knyttet Kina, India og Sør-Arabia med Egypt, Syria, Hellas og Roma. Fra samme tid stammer mesteparten av Petras praktfulle templer, gravgrotter, bosteder, teatre og palasser.

  Petra


  Den UNESCO-vernede byen og den hemmelige veien inn, kalt siq, var i over seks hundre år glemt og gjemt, inntil 1812 da en sveitsisk eventyrer gjenoppdaget byen. Når det kommer til Petra er ingen klisje stor nok – byen kan ikke beskrives med ord, den må rett og slett oppleves. Etter en fottur eller en ridetur på hest gjennom siq, kommer vi frem til Al Khazneh, kjent som skattkammeret. Dette er Petras mest berømte og imponerende byggverk, og ble hugget og skrapt ut av sandsteinsfjellet av nabateerne på 100-tallet før vår tidsregning. Al Khazneh er et mesterverk av raffinement og symmetri som i seg selv er et besøk til Petra verdt. Vi skal også besøke det romerske nabateiske teateret hugget inn i fjellet for over 2000 år siden. Vi returnerer til skipet fulle av store inntrykk.

  Akaba – Petra
 • Dag 7: Akaba - Wadi Rum

  Wadi Rum har et fascinerende landskap som preges av den røde ørkensanden omgitt av sandsteins- og granittklipper i gult, hvitt, rødt og brunt og gjør dette ørkenlandskapet til et av Jordans mest ekstraordinære steder. Dype kløfter og sanddyner bidrar til mystikken. Wadi Rum er et av de mest spennende fotoområdene på jorden, og omgivelsene har flere ganger blitt brukt som bakteppe for Hollywoodfilmer med handling om planeten Mars, som blant annet The Red Planet, The Maritan og Prometheus. Mange har nok et forhold til ørkenlandskapet fra filmen Lawrence of Arabia, basert på offiseren T.E. Lawrence som krysset Wadi Rum flere ganger under opprøret mellom Levanten og Det osmanske riket i Arabia.

  Wadi Rum


  Bli med på en valgfri utflukt til Wadi Rum-ørkenen, et overveldende og tidløst sted, nesten uberørt av menneskeheten. Vi følger i fotsporene til T.E. Lawrence når vi krysser den praktfulle ørkenen, også kalt Månedalen. Store karavaner med kjøpmenn og varer som reiste mellom de forskjellige territoriene, krysset en gang denne ørkenen. I dag er det fortsatt noen hundre beduiner, hvis gjestfrihet er uten sidestykke, som kaller området hjem. Tilbake til skipet som seiler videre.

  Akaba - Wadi Rum
 • Dag 8: Sharm el-Sheik

  Etter en god frokost om bord, sier vi farvel til skipet. Vi har transport til et førsteklasses resort med svømmebasseng og flere private strender. Her har vi hele dagen til egne aktiviteter. Slapp av ved bassenget, ta en svømmetur i det krystallklare vannet eller benytt deg av noen av fasilitetene på resorten. Lunsj er inkludert. Vi beholder rommene våre frem til avreise til flyplassen sen kveld.

  Sharm El Sheik Golden View Beach Resort

 • Dag 9: Sharm el-Sheik – Istanbul – Oslo

  Turkish Airways har avgang etter midnatt. Flybytte i Istanbul og ankomst Oslo tidlig formiddag samme dag.

 • VIDEOPRESENTASJON AV SKIPET

  Her kan du se en video som gir et lite inntrykk av skipet:

Bildegalleri

Prisoversikt

    Pris uten A-kort    Pris med A-kort
Nedre dekk kr 38 980 kr 37 980
Hoveddekk  kr 40 980 kr 39 980
Midtdekk (embarkation deck)  kr 41 980 kr 40 980
Øvre dekk  kr 42 980 kr 41 980
Pris pr. person i delt dobbeltlugar       
Enkeltlugar* nedre dekk:  kr 47 980 kr 46 980

*Dobbeltugar brukt som enkeltlugar (NB: Det er et begrenset antall lugar som kan brukes som enkeltlugar)

Merk: abonnenter av Aftenposten (med A-kortet) får rabatt på kr 1000,- per person. Prisene både før og etter rabatt er oppgitt over. Rabattkode, som står oppgitt på medlemsiden, må oppgis ved bestilling for å oppnå rabatten.

Alt dette er inkludert:
- Fly Oslo– Sharm el-Sheik t/r inkludert bagasje (fly fra andre byer i Norge på forespørsel)
- Flyskatter
- Transport mellom flyplass, skip, hotell
- Seks netters cruise i utvendig lugar
- Havneavgifter
- Helpensjon om bord fra frokost første dag til frokost siste dag
- Kapteinens festmiddag
- Drikke til måltidene og i baren
- Wi-Fi 
- Underholdning om bord
- Hodetelefoner på utfluktene
- To utflukter ifølge program – Kongenes dal og Petra.
- Dagrom på et førsteklasses resort i Sharm el-Sheik på dag 8
- Lunsj på dag 8
- Visum til Egypt 
- Norsk reiseleder fra Vista Travel

Prisen inkluderer ikke:
- Øvrige utflukter    
- Drikke på utflukter
- Drikke fra spesiallisten om bord
- Visum til Jordan. Dette ordnes om bord.
- Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene
- Reise- og avbestillingsforsikring

Pass og visum
Norske borgere trenger visum for opphold i Egypt. Passet må være maskin­lesbart og gyldig i minst seks måneder etter hjemreise. Håndskrevet nødpass er ikke gyldig.  Visum til Egypt er inkludert. 
Nordmenn må ha visum for opphold i Jordan. Passet må være gyldig minst seks måneder etter planlagt utreise fra Jordan. Visum ordnes om bord. Nærmere informasjon kommer.
Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere. Har du annen nasjonalitet, må du selv sjekke eventuelle visumregler. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass er gyldig ved avreise.

Tollregler 
Se www.landsider.no for nærmere informasjon.

Tips
I reiselivsnæringen utenfor Skandinavia er tips en viktig del av inntektsgrunnlaget for de ansatte. Når det gjelder tips til mannskapet, er rederiets anbefaling 8 euro pr. person pr. dag. Selv om tips er frivillig, oppfordrer vi våre gjester til å følge rederiets anbefaling. Det er også vanlig å tipse lokale guider og sjåfører på utfluktene. Et par euro til guiden og litt mindre til sjåføren.

Helse
På utfluktene er det ofte mye gåing av både kortere og lengre varighet, og disse foregår ofte på brostein eller annet ujevnt underlag. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis.

Forbehold
Rederiet forbeholder seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
Det tas forbehold om endringer i program og flytider, samt justering av prisen som følge av økning i oljepriser, valuta­kurser, skatter og avgifter og andre uforutsette faktorer vi ikke har kontroll over.

Prisene er basert på valutakurser per juni 2023.