Skip to main content
Image: Utsikt ned mot strandpromenaden, Hotel Princesa Playa

Langtidsferie i Marbella på Costa del Sol

Unn deg selv et fantastisk opphold i kystbyen Marbella. Vi bor på et 4-stjerners hotell med utmerket beliggenhet rett ved strandpromenaden og det asurblå Middelhavet – kun få meter til den pittoreske gamlebyen i ekte andalusisk stil.

Hvem drømmer vel ikke om å reise til varmere himmelstrøk når gradestokken hjemme viser blå tall? Ta en tur til Marbella – den elegante byen på solkysten, som ligger beskyttet av Sierra Blanca-fjellene og derfor har et spesielt godt klima som tiltrekker de fleste. Den eksklusive og velholdte byen på Costa del Sol er kjent for luksus og glamour, en ekte lekeplass for kjendiser, millionærer og kongehus. Det er vanskelig å ikke bli begeistret når du hører palmesuset på den 11 kilometer lange promenaden som går langs Middelhavet. Det er en godbit for sjelen å promenere akkurat her, kjenne på atmosfæren og den vakre utsikten over havet.I byen og langs strandpromenaden er det et stort utvalg av tapasbarer, små lokale kafeer og et vell av restauranter. Marbella er rett og slett en fantastisk blanding av luksus og enkelhet og perfekt for et langtidsopphold.På reisens inkluderte utflukter opplever vi også den andalusiske hovedstaden Málaga, den verdenskjente marinaen Puerto Banús, den lille britiske kronkolonien Gibraltar og en opplevelsesrik reise i det Andalusiske innlandet. Det er også mulig på en ekstrautflukt å besøke den unike byen Sevilla, som er spekket med minner fra gullalderen. Området er også kjent som golfspillernes paradis, og det er i så måte uendelige muligheter for de som ønsker det. 

Vi skal bo på 4-stjerners hotellet Princesa Playa med overnatting i studiorom, eller leilighet med balkong. Rommene er utstyrt med egen kjøkkenkrok hvor du kan lage din egen mat - eller du kan utforske byens brede utvalg av spisesteder.

Vi ønsker deg velkommen med en hyggelig velkomstmiddag på en lokal restaurant i gangavstand fra hotellet. Marbellas sanne identitet oppleves best i høst- og vintermånedene. Dra på en langtidsferie til Marbella, det vil få alle til å smile.

Gamlebyen i Marbella Gamlebyen i Marbella er en sann opplevelse av en andalusisk drøm. Det er en fryd å oppleve livet i gamlebyen fylt med hvitkalkede hus og blomsterrike balkonger, kun et steinkast fra hotellet. I Spania er det alltid kaffetid. Spanjolene elsker kaffe døgnet rundt. Gjør derfor det samme som spanjolene. Nyt en kafé solo eller en cortado i hjertet av gamlebyen på vakre Plaza de los Naranjos (Appelsinplassen), omgitt av duftende appelsintrær, gamle velholdte hus i ekte andalusisk stil med stemningsfulle kafeer og restauranter. Du blir avhengig av å nyte livet på Appelsinplassen både om morgenen, når byen våkner – og om kvelden, når Marbellas tradisjonsrike hus er vakkert opplyst – som om du var midt i et eventyr. Bare det å vandre i de smale, kronglete gågatene setter deg i den andalusiske stemningen, og liker du shopping finner du et stort utvalg små butikker med kvalitetsvarer.

Strandpromenaden
Fra utgangsdøren på vårt hotell går man rett ut på den berømte strandpromenaden i Marbella. Promenaden starter i Marbella, er ca 11 km lang og strekker seg sør-vest via Puerto Banús og ender ved San Pedro de Alcántara. De første kilometerne er den fin, bred og marmorbelagt. Flankert av restauranter, barer, butikker, ett og annet hotell og yrende folkeliv. Senere blir promenaden hardpresset sand/jord, som kanskje er enda bedre å gå på. Det er mange små "chiringuitos" eller strandbarer langs promenaden, hvor du kan stoppe og få deg noe godt å drikke, eller noe å bite i. Du passerer også vakre strandvillaer og noen av de mest fornemme hotellene på Costa del Sol. Strekningen mellom Marbella og Puerto Banús kalles ofte for "The Golden Mile".
Noen få kilometer før Puerto Banús er det skilt til «Villa Romana de Rio Verde», som er en arkeologisk utgravning av en romersk villa datert tilbake til år 100 e.kr. Stedet ligger noen hundre meter fra strandpromenaden. Det er gratis inngang og åpent fredag, lørdag, søndag og helligdager fra kl. 10:30-13:30.

Velger du å gå helt til Puerto Banús er turen ca 7 km lang og vil ta litt over 2 timer, avhengig av hvor fort du går eller hvor mange pauser du tar underveis. Du kan gå tilbake til Marbella langs promenaden, eller du kan ta lokalbussen, taxi eller båt tilbake (båten fra Fly Blue går i perioden mars - november). Benytt gjerne muligheten til å besøke det store, velutstyrte kjøpesenteret El Corte Inglès, eller ta et forsfriskende glass i favorittbaren til Frank Sinatra, som i dag bærer hans navn (Sinatra Bar).

En av våre ansatte filmet sin gåtur fra Marbelle til Puerto Banus i 2022. Du kan se noen klipp her:


Nærområdene
Hele kysten er tilgjengelig med hyppige bussruter, og du kan enkelt ta deg inn til f.eks Puerto Banus, Malaga, eller Benalmádena. Det er gode turmuligheter for den spreke i fjellene rundt. Vi befinner oss i et område hvor det oppholder seg mye nordmenn om vinteren, og den norske sjømannskirken i Calahonda ligger omkring tyve kilometer unna. Her er det alltid hyggelig selskap og gode vafler.

Reiseleder
Vista Travels reiseleder vil bo på hotellet, og ha faste trefftider hver dag. Reiseleder er tilgjengelig for deg under hele oppholdet. Vedkommende vil legge til rette for hyggelige aktiviteter du selv bestemmer om du vil delta på. Noen vil være gratis, mens andre krever påmelding og vil ha en kostnad.
 
Golf
Costa del Sol har mer enn 70 golfbaner, noe som også har gitt området tilnavnet Costa del Golf. I regionen rundt hotellet (Marbella og Benhavís) finner man 22 av de. Mulighetene skulle derfor være til stede for deg som vil spille en runde eller fler under oppholdet.

Shopping
Det finnes enkelte markeder og flere shoppingsentre på Costa del Sol. Det mest populære er Parque Comercial La Cañada, som med bil/buss ligger ca. 10 minutter unna hotellet. I Puerto Banús, drøyt ti minutters kjøretur fra Marbella, ligger en meget stor El Corte Ingles som er spesielt kjent for å føre mange merkevarer. Det største shoppingsenteret heter Miramar og ligger på veien til Fuengirola, circa en halv time fra Marbella. Gamlebyen i Marbella, som ligger ca 5 minutters gange fra hotellet, er spesielt hyggelig å gå på shopping i med sine smale gågater, sjarmerende restauranter og spesielle stemning. I gamlebyen må butikkene holde en viss standard på utvalget.
  
Utflukter
I begynnelsen av oppholdet arrangerer vi en «bli kjent med området tur». Reiseleder tar dere med på en gåtur i området rundt hotellet, strandpromenaden og opp til gamlebyen i Marbella. I tillegg er det inkludert tre andre utflukter - Malaga, Puerto Banús og Gibraltar. Det tilbys også en ekstrautflukt til eventyrlige Sevilla. Merk at det må være et minimum antall påmeldte for å gjennomføre denne utflukten.

Klima
Costa del Sol har mer enn tre hundre soldager i året.
Fjellkjeden Sierra Blanca beskytter mot vindene nordfra, og skaper et behagelig klima. I oktober, langt inn i november, samt i mars er det normalt temperaturer godt over 20 grader på dagtid. I siste halvdel av november samt i desember, januar og februar kan temperaturene også nærme seg 20 grader midt på dagen, men med kjøligere kvelder.

 

Fritekstsøk

Hotel Princesa Playa 4*

Nydelig hotell med perfekt beliggenhet i hjertet av Marbella, rett ved det asurblå Middelhavet og den praktfulle strandpromenaden - kun 500 meter til hjertet av gamlebyen.Butikker, restauranter og kaféliv er rett utenfor døren. Fra hotellets frokostrestaurant i 8. etasje er det vakker utsikt over havet, og det perfekte sted å nyte en frokost. Hotellet har en hyggelig takterrasse med solsenger og et lite utendørsbasseng med oppvarmet saltvann. Om kvelden forvandles restauranten til en terrassebar, hvor du kan kose deg mens solen går ned. Det er også hyggelig å oppholde seg i hotellets lobby hvor det er en liten uteplass i ekte spansk stil og komfortable sitteplasser. Hotellet har heis. Vaskeriservice mot en kostnad.

Rommene
Studio med balkong 
De lyst innredede studiorommene har dobbeltseng eller to enkeltsenger, sofa, bord, to stoler, safe (mot betaling), TV, klimaanlegg, gratis WiFi og bad med dusj eller badekar og hårføner. Alle de romslige studiorommene (ca 30 m²) ligger i 1. til 4. etasje, og er utstyrt med kjøkkenkrok med komfyr, vannkoker, kjøleskap med liten fryseboks, mikrobølgeovn, brødrister og servise. Balkongen er innredet med bord og stoler. Hver dag rengjøres rommene, bortsett fra kjøkkenet.Leilighet med balkong 
De lyst innredede leilighetene har et separat soverom med dobbeltseng eller 2 enkeltsenger. Det tilstøtende rommet har sofa, bord, to stoler, safe (mot betaling), TV, klimaanlegg, gratis WiFi og bad med dusj eller badekar og hårføner. Alle leilighetene ligger i 5. til 7. etasje er litt større enn studiorommene (ca 40 m²). Leilighetene er utstyrt med kjøkkenkrok med komfyr, vannkoker, kjøleskap med liten fryseboks, mikrobølgeovn, brødrister og servise. Balkongen er innredet med bord og stoler. Hver dag rengjøres leilighetene, bortsett fra kjøkkenet.Her kan du se en video av en leilighet med separat soverom, tatt av en Vista Travel-ansatt:

 

Utflukter (inkluderte)


Inkluderte utflukter under oppholdet

Byvandring i Marbella

Bli med reiselederen på en byvandring så du blir kjent med området rundt hotellet. På turen går vi bort en bit av strandpromenaden og tar opp Avenida del Mar, en marmorbelagt boulevard som forbinder byen med stranden, og er dekorert med bronsestatuer laget av Salvador Dalí. Videre inn i den lille sjarmerende Alameda Park, før vi går langs Marbellas hovedgate med de mange stilige motebutikkene med klær, sko og smykker – og vi passerer koselige kafeer, restauranter og supermarkeder, som ligger bare et steinkast fra hotellet. Vi ledes videre inn i den idylliske gamlebyen med hvitkalkede hus, trange smug og uteplasser med fargerike blomster. Det oser av atmosfære på Plaza de los Naranjos, omgitt av vakre bygninger og appelsintrær.Málaga - Picassos fødeby
Málaga er Andalusias nest største by, full av historie og action. Byen har i det siste fått et stort løft som har forvandlet Málaga til en stemningsfull by med et vakkert havneområde, kunstgallerier og gamlebyens eventyrlige torg med marmorkledde gater og vakre sandfargede bygninger. Matkulturen omfatter alt fra Michelin-restauranter til små koselige tapas- og barsteder. Byen har en fantastisk sjel, og er full av energi. På byvandringen med lokalguide passerer vi de eventyrlige plassene, og kommer gjennom trange smug som er ukjente for de fleste. Turen er på ca. 2 km, før det blir litt tid på egenhånd til å se på livet fra en koselig kafé – eller kanskje et besøk på Picasso-museet, som holder til i et rikmannspalass? Thyssen-museet og katedralen kan også anbefales – eller bare en spasertur forbi Picassos fødested på Plaza de la Merced.Puerto Banús marina
Sammen med reiselederen følger vi strandpromenaden i 7 km til den verdenskjente og fasjonable marinaen Puerto Banús. Marinaen er kjent som de rikes paradis med dyre designbutikker og hyppige anløp av gigantiske og svært luksuriøse yachter, som tilhører verdens jetsett. Godt bemidlede mennesker bor i de fasjonable husene, og lever et glamorøst liv her med eksklusive restauranter og luksusbiler. Vi snuser på atmosfæren og ser de overdådige yachtene i havnen, før vi går tilbake til hotellet langs promenaden. Du kan også velge, for egen regning, å ta lokalbussen, taxi eller båt tilbake til Marbella. Benytt gjerne muligheten til å besøke det store, velutstyrte  kjøpesenteret El Corte Inglès, eller ta et forsfriskende glass i favorittbaren til Frank Sinatra, som i dag bærer hans navn (Sinatra Bar). Gibraltar - Den britiske kronkolonien
På sørkysten av den iberiske halvøy finner vi Europas siste koloni, Gibraltar, strategisk plassert ved det viktige Gibraltarstredet, som skiller Europa og Afrika. En unik opplevelse venter når vi kommer inn i den lille delen av Storbritannia da vi må krysse flyplassens rullebane. Den berømte honningfargede Gibraltarklippen stiger majestetisk opp i det lille landet på bare 7 km2. Gjennom byporten kommer vi inn i hjertet av gamlebyen, hvor vi går langs Gibraltars hovedgate, Main Street, med fine hus i georgiansk stil. Det føles som å være i en engelsk provinsby med puber og restauranter som tilbyr fish & chips. Brennevin, smykker og parfyme selges overalt i taxfree-butikkene. Vi besøker den botaniske hagen, som ligger på en liten bakketopp, og ser inn i kapellet, King’s Chapel, hvor en fredelig atmosfære venter. Vi anbefaler en kopp kaffe i den over 100 år gamle Café Sacarello’s i Irish Town før vi når Gibraltars mest besøkte torg, Casemates Square. Overalt finner du koselige fortausrestauranter, håndverksgallerier og krystall laget av lokale glassblåsere. På utflukten blir det tid til shopping og lunsj på egenhånd. Du kan også velge å besøke Gibraltarklippen med Europas eneste ville aper. Tunneler og grotter preger det lille området, som byr på en fantastisk utsikt fra de nesten vertikale klippene. Visste du at John Lennon og Yoko Ono giftet seg på Rock of Gibraltar? For egen regning kan du ta både taubane og minibuss til klippetoppen. Husk å ta med pass og litt tålmodighet ved grenseovergangen på denne ekskursjonen.Innlandet i Andalusia
Etter frokost setter vi kursen mot Ardales, hvor vi skal besøke olivenlunden Bravoliva. Her får vi høre om produksjonen av den utsøkte og kritikerroste extra virgin olivenoljen, som har en fin gylden grønn farge og er sammensatt av ulike olivenvarianter. Familien har vunnet flere priser for den høye kvaliteten, og olivenoljen benyttes på flere gourmetrestauranter. Etter fine smaksprøver fortsetter halvdagsturen i naturparken og kløften El Chorro, hvor det er tid til å beundre den formidable utsikten over Guadahorce-reservoaret og det omkringliggende landskapet med den verdensberømte gangstien, El Caminito del Rey (Den lille kongevei). Vi skal ikke gå ut på gangveien, men du kan se frem til å se noen av de vakreste naturstedene i hele Málaga-provinsen. Den smale stien går langs høye, lodrette klippevegger langs Gaitanes-kløften, som er gravd ut av Guadalhorce-elven.
Utflukten avsluttes med et spennende besøk til Juanito Orange, en liten appelsinfarm ikke langt fra Pizarra. Vi får en omvisning på gården hvor vi ser den fargerike plantasjen med appelsiner, grapefrukt, sitroner og granatepler. Før familien byr på en hjemmelaget paella og et glass vin, må vi selvfølgelig  smake på de friske fruktene.

Bildegalleri

Golf

Costa del Sol har mer enn 70 golfbaner, noe som også har gitt området tilnavnet Costa del Golf. Med et gjennomsnitt på 325 soldager i året, samt en middeltemperatur på 20 grader, vil sjelden golfrunden bli en kald opplevelse. I regionene rundt hotellet (Marbella og Benhavís) finner man 22 av banene. Mulighetene skulle derfor være til stede for deg som vil spille en runde eller fler på ulike baner under oppholdet.

Prisene for greenfee ligger på mellom 50-90 € og inkluderer normalt golfbil. Prisene kan variere fra dag til dag og med tilgjengelighet. Reiseleder vil være behjelpelig med å bestille runder for deg. Merk at oktober og november ofte er høysesong på golfbanene, så jo tidligere man bestiller jo større sjanse er det for ønsket starttid.

Vi benytter Norwegian direkte på denne reisen og for tiden koster det kr 350 hver vei for å ha med golfbag. For å få denne prisen må dette bestilles på forhånd. Bestilles golfbag i lufthavnen er det betydelig mer kostbart. 


 

Prisinformasjon

Inkludert i reisen: 
-
Fly Oslo-Malaga t/r
- Flyskatter
- Bagasje på flyet
- Transport fra og til flyplassen i Malaga
- 21 netter i valgt romkategori på Hotel Princesa Playa
- Rengjøring av rommet hver dag (ikke kjøkken)
- Velkomstmiddag
- Aktiviteter
- Fem utflukter
- Norsk reiseleder på stedet

Prisen inkluderer ikke: 
- Måltider utover det som er nevnt over
- Drikkevarer
- Eventuelle valgfrie utflukter. Kjøpes på stedet
- Reise- og avbestillingsforsikring