Skip to main content

Møt våren i Nederland og Belgia. Elvecruise fra Amsterdam med MS Crucevita

Nyt våren i Nederland og Belgia om bord på MS Crucevita. Cruiset starter og ender i sjarmerende Amsterdam. I tillegg besøker vi Europas travleste havn – Rotterdam, pittoreske Gent, Belgias hovedstad Brussel og diamantbyen Antwerpen. Et av høydepunktene er besøket i blomsterparken Keukenhof, gjerne kalt verdens vakreste vårhage, som er et fantastisk skue med løkblomster i alle varianter og farger.

Høydepunkter:

 • Kanalbyen Amsterdam
 • Blomsterparken Keukenhof
 • Rotterdam med sin innovative arkitektur
 • Grand Place i Brussel
 • Antwerpen – kjent for Rubens-­malerier og diamanthandel
 • Dordrecht, en av Nederlands eldste byer

Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo–Amsterdam

  Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn. Sammen flyr vi direkte til Amsterdam. Videre med buss til skipet, hvor vi sjekker inn og finner oss til rette om bord. Etter middag kan de som ønsker ta en kveldstur i land på egen hånd. MS Crucevita ligger ved kai i Amsterdam over natten.

 • Dag 2: Amsterdam

  Det er få storbyer som har en så hyggelig småbyfølelse som Amsterdam. Byen ble grunnlagt rundt en demning i elven Amstel, som har gitt byen sitt navn. Amsterdam er først og fremst kjent for alle kanalene som går på kryss og tvers gjennom sentrum. De danner rundt nitti øyer, og krysses av over fire hundre broer. I hjertet av byen ligger Damplassen, omkranset av elegante bygninger, blant annet kongepalasset, som opprinnelig var byens rådhus.
  Etter frokost kan du bli med på byvandring* gjennom Amsterdams historiske sentrum. Retur til skipet for lunsj. Om ettermiddagen skal vi besøke den verdensberømte blomsterparken Keukenhof. Parken er kun åpen fra midten av mars til midten av mai, og byr på et blomstervell du knapt har sett maken til. Mer enn syv millioner tulipaner, påskeliljer og hyasinter fyller parken med en overveldende fargeprakt og blomsterduft. Gangveiene og stiene i parken snirkler seg gjennom skogsområder og forbi små dammer og store blomsterbed med de vakreste løkblomster du kan tenke deg.
  Om kvelden inviteres vi på en velkomstdrink og presentasjon av kapteinen og hans besetning. Klokken 23.00 kaster skipet loss og cruiset begynner.

  Amsterdam
 • Dag 3: Rotterdam

  Tidlig om morgenen ankommer vi Rotterdam – Nederlands nest største by og Europas travleste havn. Under andre verdenskrig ble sentrum av Rotterdam nesten fullstendig ødelagt av tyske bomber. Istedenfor å gjenoppbygge byen slik den var før krigen, valgte myndighetene å rekonstruere sentrum og lage en ny byplan. Resultatet er en moderne by med noe av den mest innovative arkitekturen Nederland kan by på. Erasmusbroen og den romskipslignenede nye markedshallen, De Markthal, er eksempler på dette.
  Om morgenen kan du bli med på byvandring* i Rotterdam. Etter lunsj er det god tid til å utforske byen videre i ditt eget tempo. Alternativt tilbys det en valgfri utflukt til Delft og Haag. Delft er maleren Vermeers hjemby, men er også kjent for produksjon av det vakre hvite og blå Delft-porselenet som kan dateres tilbake til 1500-tallet. Haag er Nederlands tredje største by og setet for både kongen, regjeringen, parlamentet og flere internasjonale domstoler.
  Om kvelden seiler skipet videre, med kurs for Belgia.

  Rotterdam
 • Dag 4: Gent

  Den belgiske byen Gent er hovedstad i provinsen Øst-Flandern. I middelalderen var Gent den nest største byen i Nord-Europa etter Paris, takket være den store tekstilproduksjon som var her. Mye av byens middelalderarkitektur er intakt, og svært godt vedlikeholdt. Gent er en hyggelig by å rusle rundt i. Gå ikke glipp av St. Bavo­katedralen, Belfry-klokketårnet, Gravensteen-slottet og den vakre bebyggelsen langs den gamle havnen.
  Vi tilbringer hele dagen i Gent og om morgenen kan du bli med på en valgfri byvandring. Etter lunsj er det en valgfri utflukt til middelalderbyen Brugge. Det historiske sentrum av Brugge, med smale kanaler og godt bevarte bygninger, har gitt byen en velfortjent plass på UNESCOs verdensarvliste.
  Cruiset fortsetter om kvelden.

  Gent
 • Dag 5: Brussel

  Mens vi spiser frokost legger skipet til kai i Brussel – Belgias hovedstad, men også den administrative hovedstaden i EU. I hjertet av den historiske bykjernen ligger Grand Place, et av verdens vakreste torg, omgitt av gamle laugshus og byens karakteristiske rådhus. EUs og NATOs hovedkvarterer kjennetegnes av store moderne bygninger i glass- og stål. Byens mest fascinerende bygg er utvilsomt Atomium, bygget til verdensutstillingen i 1958. Atomium forestiller enhetscellen til krystallisk jern, forstørret 165 milliarder ganger. Byrundturen* i Brussel går først med buss og deretter til fots. Ettermiddagen er til fri disposisjon. Gå på oppdagelsesferd på egen hånd og ta en pause på en av de mange kafeene ved Grand Place. Her er det hyggelig å sitte og se på folkelivet.

  Brussel
 • Dag 6: Antwerpen

  I dag våkner vi opp i Antwerpen og har hele dagen til å bli bedre kjent med Belgias nest største by. Etter frokost er det byvandring*. I sentrum av den gamle bydelen ligger Grote Markt. Dette er byens hovedtorg med den kjente Brabo-fontenen, omkranset av vakre bygninger fra 1500-tallet. Her får vi en følelse av fortidens rikdom – da Antwerpen var Europas viktigste handelsby. Sukker, krydder, gull, sølv og edle stener ankom byen, for så å bli sendt videre. Belgias største havn er fremdeles i Antwerpen. Den flamske 1600-talls maleren Rubens levde mesteparten av sitt liv i Antwerpen, og i Vår frues katedral kan man se noen av hans mest kjente verker. Vakre glassmalerier og statuer bidrar til katedralens omdømme som en av de fineste i Europa. Om ettermiddagen frister det kanskje å besøke et av byens museer. Blant de mest kjent er Rubenshuis (Rubens tidligere hjem og atelier), DIVA – det nye diamantmuseet, eller MAS museet – beliggende i en bygning som er en attraksjon i seg selv.
  Cruiset fortsetter om kvelden.

  Antwerpen
 • Dag 7: Dordrecht – Amsterdam

  Tidlig om morgenen kommer vi til Dordrecht, en av de eldste byene i Nederland. Dordrecht ligger på en øy, der tre elver møtes, og var tidligere en viktig handelsby. Elvekrysset ved Dordrecht er en av Nederlands mest trafikkerte vannveier. Ta en rusletur i Dordrecht på egen hånd eller sammen med reiselederen. Ved lunsjtid fortsetter seilasen gjennom det store elvedeltaet og om kvelden er vi tilbake i Amsterdam.

  Dordrecht – Amsterdam
 • Dag 8: Amsterdam – Oslo

  Etter frokost sjekker vi ut av skipet og blir kjørt til flyplassen. Direktefly tilbake til Oslo.

 • VIKTIG INFORMASJON

  Helse
  Elvecruise er ikke tilrettelagt for personer med gangbesvær/bevegelseshemming. Ilandstigning skjer via en smal landgang og noen ganger kan skip ligge fortøyd side om side. Selv om de fleste har heis, vil det være en del trappetrinn på skipet. På utfluktene er det ofte mye gåing av både kortere og lengre varighet, og disse foregår ofte på brostein eller annet ujevnt underlag. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis.

  Forbehold
  Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
  Det tas forbehold om endringer i program og flytider, samt justering av prisen som følge av økning i oljepriser, valuta­kurser, skatter og avgifter og andre uforutsette faktorer vi ikke har kontroll over.

Bildegalleri

Prisinformasjon

Alt dette er inkludert:
Fly Oslo–Amsterdam t/r (fly fra andre byer på forespørsel)
Flyskatter
Transport flyplass–skip t/r
Havneavgifter 
Syv netters cruise i utvendig lugar
Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
Utflukt til Keukenhof
Velkomst- og avskjedscocktail
Norsk reiseleder fra Vista Travel 

Prisen inkluderer ikke: 
Drikkevarer (mulig å kjøpe drikkepakke om bord)
Utfluktspakke (fire utflukter)
Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene
Reise- og avbestillingsforsikring

Tips
I reiselivsnæringen utenfor Skandinavia er tips en viktig del av inntektsgrunnlaget for de ansatte. Når det gjelder tips til mannskapet, er rederiets anbefaling 8 euro pr. person pr. dag. Selv om tips er frivillig, oppfordrer vi våre gjester til å følge rederiets anbefaling. Det er også vanlig å tipse lokale guider og sjåfører på utfluktene. Et par euro til guiden og litt mindre til sjåføren.   

Utfluktspakke (fire utflukter) kr 2500 

Utfluktspakke
Utfluktspakken består av fire utflukter, merket med stjerne (*) i programmet. Ved å forhåndskjøpe pakken er du garantert engelsktalende guide. Utfluktene kan også kjøpes enkeltvis om bord, men samlet vil prisen være høyere enn ved forhåndskjøp av pakken. I tillegg risikerer du at noen av utfluktene er utsolgt. De valgfrie utfluktene kan kun bestilles og betales om bord.

Program utflukter

  Dag  

Sted Utfluktspakke     Valgfri utflukt     Inkludert utflukt    
1 Amsterdam      
2 Amsterdam     Byvandring   Keukenhof
3 Rotterdam Byvandring Delft og Haag  
4 Gent   Byvandring  
      Brugge  
5 Brussel Byrundtur    
6 Antwerpen Byvandring    
7 Dordrecht   Byvandring  
8 Amsterdam      

Skip

MS Crucevita
Et hyggelig skip i klassisk stil. Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong med bar, lite bibliotek, og delvis overbygget soldekk. Hyggelig resepsjonsområde med flere sittegrupper og kaffe/te...