Skip to main content
Image: Julemarked i Mainz

Julemarkedscruise på Rhinen. Köln – Rüdesheim – Koblenz – Mainz

I Europa har julemarkedene en annen og lengre tradisjon enn hos oss. Det er som om hele byen kles i sin beste adventdrakt. Opplev festpyntede torg som dufter av pepperkaker, glühwein, brente mandler og forventning, og la deg oppsluke av den hyggelige stemningen.

Fra vårt flytende hotell har du panoramautsikt til den vakre Rhindalen med gamle borger, idylliske kulturlandskap og julepyntede byer. Cruiset går fra Düsseldorf til Mainz, og tilbake igjen til Düsseldorf. Underveis besøkes Koblenz, Rüdesheim og Köln.

Høydepunkter

 • Koblenz – der Mosel og Rhinen møtes
 • Mainz - Gutenbergs by
 • Köln – Tysklands største julemarked og den imponerende Kölnerdomen (UNESCO)
 • Den sjarmerende vinbyen Rüdesheim
 • Innholdsrike julemarkeder

 
 

Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo – Düsseldorf

  Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn på ettermiddagen. Sammen flyr vi med SAS direkte til Düsseldorf. Fra flyplassen er det busstransport til havnen hvor MS Crucevita venter. Vi sjekker inn og finner oss til rette om bord. Düsseldorf er en av Tysklands største messebyer og kjent for sin sjarmerende gamleby med brosteinsbelagte gater og hyggelige kneiper. Om kvelden møtes vi til en velkomstcocktail, etterfulgt av middag. Klokken 23.00 kaster skipet loss og cruiset begynner.

  Oslo – Düsseldorf
 • Dag 2: Koblenz

  Etter en avslappende morgen om bord ankommer vi Koblenz cirka kl. 11.00. Koblenz ligger der Mosel renner ut i Rhinen og har en historie som går mer enn to tusen år tilbake i tid.

  Koblenz med odden Deutsches Eck - der Mosel og Rhinen møtes


  Koblenz var en av de tyske byene som ble hardest rammet av bombetoktene under andre verdenskrig, men er siden blitt gjenoppbygd og fremstår i dag som en blanding av nytt og gammelt. Etter ankomst kan du bli med på en valgfri byvandring* gjennom den gamle bydelen til Deutsches Eck (Det tyske hjørnet) – landtungen der Mosel og Rhinen møtes. Her står en monumental 37 meter høy rytterstatue av keiser Wilhelm I. Vil du utforske byen på egen hånd anbefaler vi en tur med gondolbanen til den gamle festningen Ehrenbreitstein, som ligger på en høyde på motsatt side av Rhinen. Festningen er på denne tiden omdannet til et lysende fargeshow med unike lyssettinger i harmoni med spesialkomponert musikk/lyder. Showet oppleves best etter mørkets frembrudd. Cruiset fortsetter i 19-tiden.

  Julemarked i Koblenz


 • Dag 3: Mainz – Rüdesheim

  I løpet av natten har skipet ankommet Mainz, som ligger der elvene Main og Rhinen møtes og er hovedstaden i Rheinland-Pfalz. Byen er kjent som boktrykkerkunstens by. Johann Gutenberg levde mesteparten av sitt liv i Mainz, og på museet som bærer hans navn finnes den 42-linjers bibelen som ble trykket i 1455. Byen har flere julemarkeder og det mest populære ligger i det historiske landskapet til den 1000 år gamle St. Martin-katedralen og skaper en festlig atmosfære i sentrum av Mainz. 100 festpyntede boder lyser opp byen. Gå ikke glipp av den elleve meter høye og rikt dekorerte julepyramiden ved inngangen, samt de imponerende håndskårne krybbefigurene i naturlig størrelse foran Gotthard-kapellet i St. Martin-katedralen. Ta også en spasertur gjennom de hyggelige gatene i det historiske sentrum av Mainz med sine julepyntede butikker.

  Julemarked i Mainz


  Skipet seiler videre kl. 15.00 og etter et par timers seilas ankommer vi den lille vinbyen Rüdesheim. Rüdesheim omtales ofte som Tysklands vinhovedstad og du kan bli med på en byvandring* med vinsmaking. Byens berømte julemarked heter Weihnachtsmarkt der Nationen (Nasjonenes julemarked), og omfatter mer enn 150 boder. Rüdesheims gamle bydel danner rammen rundt julemarkedet og skaper en magisk atmosfære.

  Julemarked i Rüdesheim


  Foruten de mange bodene med mange ulike varer, kan man spise og drikke på et utall av små kafeer og hyggelige weinstuben, som ligger i byens sjarmerende, smale hovedgate Drosselgasse. Smak på den lokale vinproduksjonen eller byens spesialitet – Rüdesheimer kaffee.

  Mainz – Rüdesheim
 • Dag 4: Rüdesheim – Köln – Düsseldorf

  I løpet av natten har skipet forlatt Rüdesheim og startet på seilingen mot Köln. Første del av dagens etappe går i området som står på UNESCOs verdensarvliste og kalles Romantiske Rhinen. Er du tidlig oppe har du utsikt til middelalderborger, vinmarker og små idylliske landsbyer. Der elven er på sitt smaleste passerer vi den bratte Loreleiklippen, som gjennom tidene har skapt grobunn for mange myter. Borgene, slottene og ruinene langs denne delen av elven vitner om en tid da Rhinen var en av Europas viktigste transportårer.

  Köln


  Ved 14-tiden ankommer vi Köln, som ble grunnlagt av romerne for to tusen år siden, og er i dag Tysklands fjerde største by med litt over en million innbyggere. I Altstadt (gamlebyen) ble nitti prosent av bygningsmassen ødelagt under andre verdenskrig, men mange av bygningene har blitt omhyggelig rekonstruert. Byens landemerke, den gotiske Kölnerdomen, unnslapp heldigvis store ødeleggelser, og har siden 1996 stått på UNESCOs verdensarvliste. På en byvandring* med lokalguide får du blant annet se Kölnerdomen. Köln har mange julemarkeder hvor alle har sitt eget tema. Det mest kjente ligger foran Kölnerdomen og er kanskje Tysklands største. I 20-tiden legger skipet ut på cruisets siste etappe og ankommer Düsseldorf sent om kvelden.

  Rüdesheim – Köln – Düsseldorf
 • Dag 5: Düsseldorf – Oslo

  Etter frokost sier vi farvel til MS Crucevita og kjører til flyplassen. Vi flyr med SAS direkte til Oslo med ankomst tidlig ettermiddag.

 • VIKTIG INFORMASJON

  Helse
  Elvecruise er ikke tilrettelagt for personer med gangbesvær/bevegelseshemming. Ilandstigning skjer via en smal landgang og noen ganger kan skip ligge fortøyd side om side. Selv om de fleste har heis, vil det være en del trappetrinn på skipet. På utfluktene er det ofte mye gåing av både kortere og lengre varighet, og disse foregår ofte på brostein eller annet ujevnt underlag. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis.

  Forbehold
  Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
  Det tas forbehold om endringer i program og flytider, samt justering av prisen som følge av økning i oljepriser, valuta­kurser, skatter og avgifter og andre uforutsette faktorer vi ikke har kontroll over.

Prisinformasjon

Prisen inkluderer:
- Flyreise Oslo–Düsseldorf t/r (fly fra andre byer på forespørsel)
- Flyskatter
- Transport flyplass–skip t/r
- Havneavgifter 
- Fire netters cruise i utvendig lugar
- Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
- Velkomst- og avskjedscocktail
- Underholdning om bord  
- Norsk reiseleder fra Vista Travel 

Prisen inkluderer ikke:
- Drikkevarer (mulig å kjøpe drikkepakke om bord)
- Utfluktspakke (tre utflukter)
- Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene
- Reise- og avbestillingsforsikring 

Tips
I reiselivsnæringen utenfor Skandinavia er tips en viktig del av inntektsgrunnlaget for de ansatte. Når det gjelder tips til mannskapet, er rederiets anbefaling 8 euro pr. person pr. dag. Selv om tips er frivillig, oppfordrer vi våre gjester til å følge rederiets anbefaling. Det er også vanlig å tipse lokale guider og sjåfører på utfluktene. Et par euro til guiden og litt mindre til sjåføren.   

Utfluktspakke med tre utflukter kr 1 250

Utfluktspakke

Utfluktspakken består av tre utflukter, merket med stjerne (*) i programmet. Ved å forhåndskjøpe pakken er du garantert plass og engelsktalende lokalguide. Vista Travels reiseleder vil være med og oversetter for de som ønsker det. 
Det er mulig å kjøpe utfluktene enkeltvis om bord, men samlet vil de være dyrere enn om man forhåndskjøper pakken. I tillegg riskerer man at noen av utfluktene er utsolgt. Eventuelle valgfrie utflukter kan kun bestilles om bord.

Program utflukter

  Dag   Sted Utfluktspakke
1 Düsseldorf  
2 Koblenz      Byvandring
3 Mainz  
  Rüdesheim    Byvandring m/vinsmaking
4 Köln Byvandring
5 Düsseldorf  

Bildegalleri

Skip

MS Crucevita
Et hyggelig skip i klassisk stil. Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong med bar, lite bibliotek, og delvis overbygget soldekk. Hyggelig resepsjonsområde med flere sittegrupper og kaffe/te...