Skip to main content

Førsteklasses påskecruise fra Rhinen til Donau med MS Viva Two 5*

Bli med på et 10-dagers elvecruise i påsken på fantastiske europeiske vannveier. Cruiset starter i skipets hjemmehavn, Düsseldorf, og langs Rhinen får vi oppleve Koblenz, vinbyen Rüdesheim og eventyrlige Rhindalen. Langs elven Main stopper vi flere steder, både i den moderne storbyen Frankfurt og i flere pittoreske, små middelalderbyer med bindingsverkshus og smale gater. I Bamberg med katedralen Kaiserdom, seiler vi inn på Main-Donaukanalen som knytter sammen de to store elvene Rhinen og Donau. Vårt eventyrlige elvecruise avsluttes på Donau med et stopp i Regensburg, en av Tysklands eldste byer, før vi når Passau. Livet kan nesten ikke nytes bedre enn fra soldekket på vårt førsteklasses skip, med all-inclusive.

Høydepunkter:
- Vinbyen Rüdesheim
- Keiserborgen i Nürnberg
- Würzburg med den imponerende biskopresidensen
- Historiske middelalderbyer med bindingsverkshus
- Den godt bevarte gamlebyen i Bamberg
- Storbyen Frankfurt
- Verdensarvbyen Regensburg
- Førsteklasses skip med all-inclusive

Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo – Frankfurt – Düsseldorf

  Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn om morgenen. Sammen flyr vi direkte til Frankfurt. Herfra har vi busstransport til Düsseldorf og kaien hvor MS Viva Two venter. Etter at vi har sjekket inn og funnet oss til rette i lugaren, møtes vi til en velkomstdrink og presentasjon av skipets besetning, før vi går til middag. Skipet har allerede kastet loss, og cruiset på magiske Rhinen er i gang.

  MS Viva Two

  Oslo – Frankfurt – Düsseldorf
 • Dag 2: Koblenz – Rüdesheim

  Ved frokosttider kommer vi til Koblenz, som ligger der Mosel munner ut i Rhinen. Koblenz var en av de tyske byene som ble hardest rammet av bombetoktene under andre verdenskrig. Byen er siden blitt gjenoppbygget og fremstår i dag som en blanding av gammelt og nytt. I gangavstand fra skipet ligger odden Deutches Eck (Det tyske hjørnet), der Mosel og Rhinen møtes.

  Koblenz, hvor Mosel og Rhinen møtes


  Her står en monumental rytterstatue av keiser Wilhelm I og overvåker sammensmeltningen av de to elvene. Ønsker du en luftig oversikt over området, anbefales en tur til det gamle festningsanlegget Ehrenbreitstein, som ligger på en høyde på motsatt side av Rhinen. Det går en gondolbane tvers over elven, og både overfarten og festningen byr på storslått utsikt. Ta gjerne en rusletur i gamlebyen som ligger i gangavstand fra skipet.

  Taubanen over Rhinen til Ehrenbreitstein


  Ved lunsjtider forlater vi Koblenz og starter seilingen i Rhindalen. Vi befinner oss nå i området som står på UNESCOs verdensarvliste og kalles Romantiske Rhinen. Fra soldekket har vi utsikt til middelalderborger, vinmarker og små pittoreske landsbyer. Historien og legendene som knytter seg til dalen har gjennom århundrene inspirert forfattere, komponister og kunstmalere. Der elven er på sitt smaleste passerer vi den bratte Loreleiklippen. Det sies at man for lenge siden kunne høre et mumlende ekko ved den 120 meter høye fjellformasjonen, noe som har skapt grobunn for mange myter. I 1824 skrev Heinrich Heine et dikt om den vakre jomfruen Lorelei. Hun ledet sjømenn i døden, der hun satt på klippen og børstet sine lange, blonde lokker. Borgene, slottene og ruinene langs denne delen av elven vitner om en tid da Rhinen var en av Europas viktigste handelsveier.

  Burg Pfalzgrafenstein - et bomslott bygget på 1300-tallet i Rhinen


  Ved middagstider legger vi til kai i Rüdesheim, en sjarmerende, liten by omgitt av vinmarker, ofte omtalt som Tysklands vinhovedstad. Ta en spasertur gjennom byen til den livlige gågaten, Drosselgasse. Gaten er kun 140 meter lang og er kjent for sine bindingsverkshus og mange små kneiper og tavernaer. Her kan du smake på den lokale vinen eller byens spesialitet, Rüdesheimer kaffee. Denne kaffen minner litt om Irish Coffee, men whiskyen er byttet ut med den lokalproduserte brandyen Asbach Uralt. Skipet seiler videre rett før midnatt.

  Koblenz – Rüdesheim
 • Dag 3: Frankfurt

  Main er 527 kilometer lang og er sammen med elven Mosel, den viktigste sideelven til Rhinen. Den største byen ved elven er Frankfurt am Main, og vi legger til kai i denne storbyen ved frokosttider. Byen er først og fremst kjent som en moderne storby, hjem til den Europeiske sentralbank og en av verdens største børser.

  Frankfurt


  Men her finnes også en Altstadt (gamleby) med gavlhus, torg, hyggelige tavernaer, butikker, vakre parker og gangveier langs elvebredden. Fra skipet er det gangavstand til torget i gamlebyen – Römerberg. Vi er i Frankfurt hele dagen så du får god tid til å utforske byen. Cruiset fortsetter sen ettermiddag.

  Frankfurt
 • Dag 4: Miltenberg – Wertheim

  Vi ankommer Miltenberg ved frokosttider. Den pittoreske lille byen ved elven Main, ligger plassert mellom de skogkledde åsene til Spessart og Odenwald. Byen har et sjarmerende miljø preget av historiske bygninger i rød sandstein og bindingsverk. Byens slott, Mildenburg fra 1200-tallet, har blitt restaurert og er i dag et museum. I byen, med kun rundt 9000 innbyggere, finner man en av de vakreste markedsplassene i Tyskland, den såkalte Schnatterloch. De stolte bindingsverkshusene fra perioden 1300- til 1600-tallet står plassert som på et filmsett. Når du går gjennom de smale gatene i byen passerer du flere staselige bygninger, inkludert det gamle rådhuset og et av Tysklands eldste gjestehus, Zum Riesen. Ved lunsjtider seiler skipet videre.

  Miltenberg


  Tidlig ettermiddag ankommer vi den sjarmerende småbyen Wertheim. Ruinene av det store Wertheim-slottet er byens landemerke og et populært sted for kulturaktiviteter. Wertheim har et middelaldersentrum med bindingsverkshus og smale gater. Her finnes flere interessante severdigheter, blant annet en gotisk kirke fra 1383. Tårnet Kittsteintor har målinger fra oversvømmelser helt tilbake til 1595. Mens vi nyter vår middag, seiler skipet videre.

  Miltenberg – Wertheim
 • Dag 5: Würzburg

  Vi anløper Würzburg ved lunsjtider. Byens mest berømte bygning er det praktfulle barokkslottet som tidligere var fyrstebiskopens residens. Slottet regnes for å være en av de viktigste barokkbygninger i Europa og står på UNESCOs verdensarvliste. I 1945 ble Würzburg utsatt for et intenst britisk luftangrep som utslettet over sytti prosent av sentrum og store kulturskatter gikk tapt. Ødeleggelsene var så store at det en stund var snakk om å la ruinene forbli et monument over krigens redsler. Men man valgte å la byen gjenoppstå, biskopresidensen ble restaurert og de viktigste kvartalene gjenreist i sin gamle stil. Vi seiler videre midt på natten.

  Würzburg

 • Dag 6: Würzburg – Marktbreit – Volkach

  Marktbreit ligger ved Main-elvens sydligste sving, og takket være det varme og tørre klimaet, regnes området som en av de mest produktive vinregionene i Franken. Den historiske gamlebyen i Marktbreit er fredet, og her kan du vandre mellom godt bevarte bindingsverkshus og flere interessante museer. Et av museene holder til i Malerwinkelhaus som ble bygget på 1600-tallet og som gjennomgikk omfattende renoveringer i 1774. Huset, med bratt skråtak og bindingsverk, har fått navnet sitt fra den idylliske beliggenheten på elvebredden, noe som gjorde det til et populært motiv for malere. Både det ruvende slottet Seinsheim, bygget i 1585, og den historiske bymuren med tårn og én bevart port, er definitivt verdt å se.

  Marktbreit


  Ved lunsjtider seiler skipet videre til Volkach, som vi når før middag. Denne lille byen har mange historiske bygninger, inkludert praktfulle hus fra rokokkoperioden og middelalderske bindingsverkshus. Det virker som om tiden har stått litt stille, der du vandrer rundt i den pittoreske byen. Skipet seiler videre om kvelden.

  Volkach som ligger ved Mainschleife - der Main gjør en sving

 • Dag 7: Bamberg

  Tidlig formiddag legger vi til i Bamberg, beliggende ved Regnitz, en sideelv til Main, ved begynnelsen av Main­Donau-kanalen. Bambergs indre by står på UNESCOs verdensarvliste og byprofilen er dominert av den enorme katedralen Kaiserdom med fire tårn. Et annet kjent landemerke er det gamle rådhuset midt i elven, mellom to broer. Den eldste av broene, Obere Brücke, er fra 1400­tallet.

  Bamberg med det gamle rådhuset


  Bamberg ble skånet for allierte bomberaid under andre verdenskrig, slik at byen er svært godt bevart med originale bygninger helt tilbake fra den tiden byen ble grunnlagt. Byen er også kjent for sin ølproduksjon, og har hele ni bryggerier som brygger mer enn femti ulike øltyper på gamle tradisjoner. To av bryggeriene produserer fortsatt det kraftige, sterke og kullsorte Rauchbier. Skipet seiler videre om ettermiddagen.

 • Dag 8: Nürnberg

  Tidlig om morgenen anløper skipet Nürnberg som var nazistenes høyborg under krigen, og det var på stadionet her at Hitler holdt sine massemønstringer. Det var også grunnen til at Nürnbergprosessen, med rettsoppgjøret mot de tyske nazilederne etter andre verdenskrig, ble holdt her. Nürnberg fikk hard medfart under krigen, men er gjenoppbygget med bindingsverkshus og brosteinsbelagte gater. Byens landemerke er den imponerende Keiserborgen, som ligger like ovenfor gamlebyen. Gamlebyen med huset til maleren Albrecht Dürer, middelalderkirken St. Sebaldus og det vakre rådhuset er verdt et besøk. Nürnberg har også en nesten intakt historisk bymur. På den livlige markedsplassen ligger den gotiske Frauenkirche fra 1358.

  Frauenkirche i Nürnberg


  Skipet seiler videre ved lunsjtider og etter en stund passerer vi et monumentet som står ved vannskillet på kanalen ved Hilpoltstein. Sør-øst for monumentet renner vannet mot Svartehavet, og nord-vest mot Nordsjøen.

  Nürnberg
 • Dag 9: Regensburg

  Etter frokost legger vi til kai i Regensburg, en av de eldste byene i Tyskland. Den vakre gamlebyen og bydelen Stadtamhof står begge på UNESCOs verdensarvliste, og er direkte forbundet med den kjente Steinerne Brücke (Steinbroen) fra 1100­tallet. Det er så godt som bilfritt i de smale sentrumsgatene, hvor det er flere hus som kan dateres tilbake til 1200­ og 1300-tallet da Regensburg var et viktig handelssentrum. På en vandring gjennom den sjarmerende gamlebyen kan du se det gamle rådhuset og den gotiske katedralen, sammen med velholdte kjøpmannshus. Skipet seiler videre om kvelden.

  Regensburg
 • Dag 10: Passau – München – Oslo

  Etter en god frokost tar vi farvel med skipet. Busstransport til flyplassen i München og direktefly til Oslo hvor vi lander sen ettermiddag.

 • VIKTIG INFORMASJON

  Helse
  Elvecruise er ikke tilrettelagt for personer med gangbesvær/bevegelseshemming. Ilandstigning skjer via en smal landgang og noen ganger kan skip ligge fortøyd side om side. Selv om de fleste har heis, vil det være en del trappetrinn på skipet. På utfluktene er det ofte mye gåing av både kortere og lengre varighet, og disse foregår ofte på brostein eller annet ujevnt underlag. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis.

  Forbehold
  Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
  Det tas forbehold om endringer i program og flytider, samt justering av prisen som følge av økning i oljepriser, valuta­kurser, skatter og avgifter og andre uforutsette faktorer vi ikke har kontroll over.

Bildegalleri

All-inclusive

All-inclusive-konseptet til rederiet omfatter følgende:

 • Alle måltider om bord inkludert frokostbuffet, lunsj og middag (flere-retters menyer servert ved bordet) og snacks. 
 • Velkommen ombord cocktail og Captain's Farewell-middag
 • Alkoholfrie drikker inkludert mineralvann, brus, juice, en rekke kaffevarianter, te, kakao
 • Gjennom hele dagen utvalg av alkoholholdige drikker (musserende vin, aperol, hvitvin, rødvin, rosé, champagne, diverse øl, long-drinks, cocktailer, brennevin, likører)
 • High Tea (ettermiddagste) én gang i løpet av cruiset. Et utvalg av søte og salte delikatesser, for eksempel scones, smørbrød, cupcakes, sjokolade, makroner og eksklusive teer
 • Minibar i lugaren som fylles daglig med vann, brus og øl
 • Velkomstflaske musserende vin i lugaren ved innsjekk
 • Gjenbrukbar vannflaske
 • Wi-Fi (merk: på elvecruise kan dekningsforholdene variere avhengig av topografien)
 • Tips
 • Toppmoderne hodetelefoner til bruk på utflukter i land

Prisinformasjon

Alt dette er inkludert:
- Fly Oslo–Frankfurt/ München – Oslo med Lufthansa (fly fra andre byer på forespørsel)
- Flyskatter
- Transport flyplass–skip t/r
- Ni netters cruise i utvendig lugar
- Havneavgifter
- Tips til skipets mannskap
- Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
- Mulighet for måltider (lunsj eller middag) i skipets bistro
- Minibar på lugaren
- Drikke til måltider og i baren (soft drinks, vin og andre alkoholholdige drikker)
- Gjenbrukbar vannflaske
- Velkomstflaske musserende vin i lugaren ved innsjekking
- High Tea (ettermiddagste) serveres én gang i løpet av cruiset 
- Norsk reiseleder fra Vista Travel

Prisen inkluderer ikke: 
- Utflukter 
- Personlige behandlinger i skipets velværesalong
- Tips til ev. sjåfører og lokalguider på utflukter
- Reise- og avbestillingsforsikring

Det er også mulig med suite om bord, men dette er kun tilgjengelig på forespørsel. Cirka pris suite (forbehold om endring i pris og tilgjengelighet):

Suite*, øvre dekk (kun på forespørsel)      kr 33 980

Prisen er per person.

Utfluktspakke
Utfluktspakken består av fem utflukter. Ved å forhåndskjøpe pakken er du garantert plass og engelsktalende lokalguide. Det er mulig å kjøpe utfluktene enkeltvis om bord, men man risikerer at noen av utfluktene er utsolgt. Vista Travels reiseleder vil være med og oversetter for de som ønsker det. Eventuelle valgfrie utflukter kan kun bestilles om bord. 

Utfluktspakke med fem utflukter kr 1 750

Program utflukter
Frankfurt
City Walk incl. New Old Town
Den moderne storbyen Frankfurt er hjem til den europeiske sentralbank og en av verdens største børser. Men her finnes også en Altstadt (gamleby) med gavlhus, torg, hyggelige tavernaer, butikker, vakre parker og gangveier langs elvebredden. Blandingen av rekonstruksjoner og nye bygninger er en påminnelse om Frankfurts begivenhetsrike historie som en europeisk metropol. Turen begynner med en spasertur langs den imponerende Main-elven og tar deg videre inn til sentrum. Her vil vi spasere gjennom «den nye gamlebyen», som er en nykonstruksjon fra 2018. Frankfurts nye gamleby er en attraksjon for både innbyggerne og turister fra hele verden. 
Turens varighet: 1,5 timer

Würtzburg 
City Tour 
Würzburg er kjent for sine bygninger i barokk- og rokokkostil, men også for sine mange vingårder og vinkjellere. På byturen vil du lære mer om byens historie og dens betydning som et av de kirkelige sentrene i middelalderen. Du får se byens berømte katedral og kirkene Marienkirche og Neumünster. Vi får også se (fra utsiden) det praktfulle barokkslottet som tidligere var fyrstebiskopens residens og en av de viktigste barokkbygninger i Europa. Vi avslutter turen med en Brückenschoppen (liten vinsmaking) mens du kan nyte utsikten til den gamle hovedbroen, Marienburg festning og kapellet.
Turens varighet: 3 timer 

Bamberg 
City Tour with Hörnla Tasting 
Fra skipet kjører vi til byens konserthus der Bamberg Symphony - Bavarian State Philharmonic, har sitt hjem. Vi fortsetter til fots til den monumentale Bamberg-katedralen med sine fire høye tårn. Hvis mulig, får vi også gå inn i katedralen. Turen fortsetter i området rundt katedralplassen, hvor det er mange bygninger fra forskjellige tidsepoker. Det historiske komplekset til Alte Hofhaltung (den gamle domstolen) og den praktfulle nye residensen fra 1600-tallet med Rose Garden, er bare to av de mange attraksjonene i denne delen av Bambergs gamleby. Deretter ser vi det imponerende gamle rådhuset, bygget midt ute i Regnitz-elven. 
Turens varighet: 2,5 timer

Nürnberg
City walk with transfer 
Bli med på en byrundtur i den tidligere keiserbyen Nürnberg. Fra skipet kjører vi til noen av de mest historiske stedene, blant annet til paradeplassen Zeppelinfeltet, på størrelse med tolv fotballbaner og med plass til 200.000 mennesker, hvor Hitler holdt sine massemønstringer. Vi passerer Burgterrasse, maleren Albrecht Dürer sitt hus, middelalderkirken St. Sebaldus og det gamle rådhuset. Etter byturen får vi litt tid på egen hånd, før vi returnerer til skipet. 
Turens varighet: 4 timer

Regensburg
Historical & solid
Opplev historiske og kulinariske øyeblikk i Regensburg, en av Tysklands eldste byer. Med en historie på mer enn 2000 år, byr Regensburg på smale, svingete gater, bygninger fra 1200- og 1300-tallet og en imponerende katedral. Turen ender ved en historisk Wurstkuchl (pølsekjøkken), som har ligget her ved Donau i 500 år. Allerede i middelalderen nøt byens steinhoggere, havnearbeidere og båtfolk sine forfriskninger her, og fortsatt er mye som det var på den tiden. Den åpne kullgrillen, de hjemmelagde pølsene, surkålen fra stedets egen gjæringskjeller og den berømte Wurstkuchl-sennepen laget etter Elsa Schrickers historiske oppskrift. 
Turens varighet: 2 timer

 Dag  Sted              Utflukt
1 Düsseldorf   
2 Koblenz  
  Rüdesheim   
3 Frankfurt Byrundtur til fots 
4 Miltenberg  
  Wertheim  
5 Würzburg Byrundtur med buss og til fots 
6 Marktbreit  
  Volkach  
7 Bamberg Byrundtur med buss og til fots
8 Nürnberg Byrundtur med buss og til fots
9 Regensburg   Byrundtur med buss og til fots
10 Passau  

 

Skip

MS VIVA Two
MS VIVA Two er et helt nytt (sjøsatt mars 2023), elegant 5* elvecruiseskip med en luksuriøs atmosfære. Skipet har et gjennomført design i nordisk stil. Det gode kjøkkenet, all-inclusive konseptet, den...