Skip to main content

Eksotiske Mekong. Elvecruise gjennom Kambodsja og Vietnam

En reise på Mekong er vakker natur, frodig fauna, fascinerende folkeliv og gamle kultursteder. Reisen starter i Siem Reap med de fantastiske tempelruinene i Angkor. Deretter seiler vi på mektige Mekong til Kambodsjas hovedstad Phnom Penh og videre til Vietnams største by; Ho Chi Minh City.

Mulighet til å oppgradere flybilletter til businessklasse med Thai Airways på langdistanseflyvningene, mot tillegg. Kun begrenset antall billetter. 

Høydepunkter:

 • Fantastiske Angkor som står på UNESCOs verdensarvliste
 • Kambodsjas hovedstad Phnom Penh
 • Livet langs Mekongs bredder
 • Førsteklasses elvecruiseskip
 • Helpensjon og drikkevarer om bord inkludert
 • Pulserende Ho Chi Minh City
 • Cu Chi tunnelene fra Vietnamkrigen


 

Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo – Bangkok

  Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo Lufthavn om formiddagen. Sammen flyr vi med SAS og Thai Airways via Stockholm til Bangkok.

 • Dag 2: Bangkok – Siem Reap

  Ankomst Bangkok ved sekstiden om morgenen og senere på formiddagen flyr vi videre til Siem Reap i Kambodsja. På flyplassen blir vi møtt av vår lokalguide og kjørt med buss til Sokha Ankor Resort 5* hvor vi sjekker inn. Pass på å pakke badetøyet øverst i kofferten slik at du kan slappe av ved svømmebassenget etter den lange reisen.  Om ettermiddagen samles vi til informasjonsmøte. Deretter besøker vi Les Artisans d’Angkor hvor du kan se hvordan det vakreste kunsthåndverk blir laget. Både lunsj og middag er for egen regning, men reiselederen finner en hyggelig restaurant for de som ønsker å spise sammen.

  Bangkok – Siem Reap
 • Dag 3: Angkor

  Hele dagen er viet Angkor, som var sentrum for Khmerriket fra begynnelsen av 800-tallet til 1431 da khmerkongen ble beseiret og Angkor forlatt. Byen ble etter hvert glemt og overvokst av jungelen, og først på slutten av 1800-tallet ble Angkor gjenoppdaget av franske arkeologer. Angkor Thom var den opprinnelige byen, omringet av mur og vollgrav.  I tillegg får vi se Bayon-tempelet, kjent for de store statuene av smilende kjempeansikter, og Ta Prohm tempelet, som fremdeles er overgrodd av trær.  Etter lunsj på den kjente Foreign Correspondence Club i Siem Reap, skal vi besøke Angkor Wat, det mest berømte av alle Angkor-templene. Hvis været tillater det får vi med oss solnedgangen i Angkor Wat. Om kvelden spiser vi felles middag til underholdning med lokal Apsara dans. (F, L, M)

  Angkor
 • Dag 4: Siem Reap – Kampong Cham – ombordstigning

  Etter frokost sjekker vi ut av hotellet og tar plass i bussen som skal kjøre oss til Kampong Cham hvor RV Mekong Pestige II venter, en kjøretur på rundt fem timer gjennom et frodig landskap. Underveis spiser vi medbrakte lunsjpakker og gjør et stopp ved Kampong Kdei-broen, som kan dateres tilbake til 1100-tallet da khmerkongen Jayavarman VII regjerte.  Vel fremme i Kampong Cham sjekker vi inn på RV Mekong Prestige II og finner oss til rette om bord. Om kvelden kaster skipet loss og cruiset på Mekong begynner. (F, L, M)

  Siem Reap – Kampong Cham – ombordstigning
 • Dag 5: Wat Hanchey – Kampong Cham

  Etter frokost går vi i land i Wat Hanchey. Her skal vi besøke et tempelkompleks som ligger på en liten bakketopp. 303 trappetripp bringer oss opp til toppen hvor vi belønnes med en flott utsikt over Mekong. Det eldste tempelet i Wat Hanchey er fra 700-tallet og er bygget i en arkitektonisk stil som var typisk for ­Chenla-imperiet.  Ved lunsjtid seiler vi tilbake til Kampong Cham. Om ettermiddagen skal vi besøke Wat Nokor, et tempel fra 1100-tallet bygget i sort sandstein, som ligger i utkanten av Kampong Cham. En av de tingene som gjør Wat Nokor interessant er at det på 1800-tallet ble bygget en fargerik pagode vegg i vegg med det antikke tempelet. (F, L, M) • Dag 6: Angkor Ban – Phnom Penh

  Om morgenen kommer vi til Angkor Ban – en av de få byene i Kambodsja som ikke ble brent eller ødelagt under Røde Khmer­regimet. Den lille landsbyen, med sine gamle og tradisjonelle hus på stylter, ligger vakkert til ved Mekong. Vi tar en rusletur gjennom landsbyen før vi seiler videre.  Om ettermiddagen kommer vi til Koh Dach, også kalt Silkeøyen. Her besøker vi et silkeveveri og får et innblikk i hvordan de vakre stoffene lages. Om kvelden ankommer vi Phnom Penh, Kambodsjas hovedstad, hvor vi blir liggende ved kai i to netter. (F, L, M)

 • Dag 7: Phnom Penh

  Phnom Penh ble grunnlagt i 1373, og utnevnt til landets hovedstad i 1431. Under den franske kolonimakten, fra slutten av 1800- til midten av 1900-tallet, ble Phnom Penh kalt Asias perle. I deler av byen kan man fremdeles se bygninger fra den franske kolonitiden. I dag skal vi bli bedre kjent med Phnom Penh. Vi besøker Det kongelige slott, Sølvpagoden og Nasjonalmuseet hvor det er utstilt mange skatter fra Khmertiden. Om ettermiddagen er det utflukt til den tidligere skolen S21. Under Røde Khmer-regimet (1975–1979) var S21 en beryktet fangeleir der tortur og drap sto på dagsordenen. Resten av dagen kan du oppleve Phnom Penh på egen hånd. Et besøk i Central Market, byens store markedshall, anbefales. Her selges alt fra mat til gull, smykker, klær og blomster. (F, L, M)

  Phnom Penh
 • Dag 8: Om bord

  Vi forlater Phnom Penh om morgenen og seiler sørover mot grensen mellom Vietnam og Kambodsja. Grenseformalitetene kan ta noen timer før seilasen fortsetter mot Mekongdeltaet. Nyt en avslappende dag om bord og la deg fascinere av livet langs elven. (F, L, M)

  Om bord
 • Dag 9: Tan Chau

  Om morgenen kommer vi til Tan Chau, en avsidesliggende by langs Mekong som er typisk for denne delen av Vietnam. Etter frokost går vi over i mindre båter for å utforske byen. Om mulig kjører vi rickshaw tilbake til skipet. Ved lunsjtid fortsetter cruiset gjennom Mekongdeltaet. (F, L, M)

  Tan Chau
 • Dag 10: Sa Dec – Cai Be

  Dagens første stopp er Sa Dec, hvor vi blir med på en spasertur gjennom byen og forbi huset til den franske forfatterinnen Marguerite Duras’ kinesiske elsker. Duras bodde i Sa Dec fra 1928 til 1932, og er kjent for sine delvis selvbiografiske romaner fra Fransk Indokina, blant annet «Elskeren». Deretter besøker vi et caodaistisk tempel og rusler gjennom det fargerike lokale markedet. Om ettermiddagen fortsetter seilasen gjennom Vinh Long-provinsen til Cai Be. Her skal vi på tur med en tradisjonell sampan (flatbunnet trebåt) til byens flytende marked. Utflukten fortsetter til fots forbi den franske gotiske katedralen og til en lokal produsent av rispapir og kokosgodteri. (F, L, M)

 • Dag 11: My Tho – Ho Chi Minh City

  Vi ankommer My Tho om morgenen og etter frokost sier vi farvel til skipet og går i land. Fra My Tho kjører vi med buss til Ho Chi Minh City. Underveis besøker vi markedet i Cholon og en fabrikk som lager lakkprodukter. Ho Chi Minh City het tidligere Saigon og er Vietnams største by. Vel fremme sjekker vi inn på Grand Hotel, som ligger sentralt i byen nær rådhuset.  Ettermiddagen er til fri disposisjon. Du kan slappe av ved svømmebassenget, eller dra på oppdagelsesferd i byen på egen hånd eller sammen med reiselederen. Lunsj og middag for egen regning. (F)

  My Tho – Ho Chi Minh City
 • Dag 12: Cu Chi-tunnelene og Ho Chi Minh City

  Etter frokost er det utflukt med buss ut på landsbygden for å se Cu Chi-tunnelene fra Vietnamkrigen. Dette var en del av en underjordisk verden der den vietnamesiske motstandsbevegelsen holdt til. Tunnelene strekker seg hele 212 kilometer og er gravd ut i forskjellige nivåer, fra tre til tolv meter under jorden. Her fantes både skole og sykehus. Om ettermiddagen kan du utforske Ho Chi Minh City videre på egen hånd. I kveld skal vi oppleve en helt spesiell vietnamesisk tradisjon; vanndukketeater. Dagen avsluttes med avskjedsmiddag på en Djunke (kinesisk seilskip). (F, M)

  Cu Chi-tunnelene og Ho Chi Minh City
 • Dag 13: Ho Chi Minh City og hjemreise

  Etter frokost skal vi se mer av Ho Chi Minh City. Første stopp er Krigsmuseet hvor vi hører om Vietnamkrigen og dens brutale konsekvenser. Deretter ser vi Posthuset og Notre Dame katedralen, som begge er bygget i fransk kolonistil. Ettermiddagen er til fri disposisjon og du kan ta det med ro på hotellet eller la deg friste av en siste shoppingtur. Vi får beholde hotellrommene våre til kl. 18.00. Om kvelden kjører vi til flyplassen og flyr med Thai Airways til Bangkok. Her blir det cirka tre timers ventetid. (F)

  Ho Chi Minh City og hjemreise
 • Dag 14: Bangkok – Oslo

  Thai Airways flyr direkte til Stockholm fra Bangkok i ett-tiden lokal tid. Etter flybytte ankommer vi Oslo på formiddagen. Her sier vi farvel til reiseleder og medreisende etter en opplevelsesrik reise.

  F = Frokost, L = Lunsj, M = Middag

 • VIKTIG INFORMASJON

  Helse
  Elvecruise er ikke tilrettelagt for personer med gangbesvær/bevegelseshemming. Ilandstigning skjer via en smal landgang og noen ganger kan skip ligge fortøyd side om side. Selv om de fleste har heis, vil det være en del trappetrinn på skipet. På utfluktene er det ofte mye gåing av både kortere og lengre varighet, og disse foregår ofte på brostein eller annet ujevnt underlag. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis.

  Forbehold
  Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
  Det tas forbehold om endringer i program og flytider, samt justering av prisen som følge av økning i oljepriser, valuta­kurser, skatter og avgifter og andre uforutsette faktorer vi ikke har kontroll over.

Bildegalleri

Prisoversikt

Standardlugar, hoveddekk     kr 34 980
Standardlugar, øvre dekk kr 35 980
Juniorsuite, hoveddekk kr 39 980
Terrassesuite, øvre dekk kr 42 980
Pr. person i delt dobbeltlugar.      
Enkeltlugar*, hoveddekk kr 49 980

* Dobbeltlugar brukt som enkeltlugar. 
NB. Det er begrenset antall lugarer som kan selges som enkeltlugar.

Alt dette er inkludert
- Fly Oslo–Bangkok–Siem Reap/Ho Chi Minh City –Bangkok–Oslo med Thai Airways i økonomiklasse
- Flyskatter (kr 4266 pr. mai. 2022)
- Transport mellom flyplass, skip, hotell
- To netter på førsteklassehotell i Siem Reap med frokost
- En lunsj og en middag i Siem Reap inkludert en flaske vann og en lokal øl
- Syv netters cruise i utvendig lugar
- Helpensjon på cruiset fra lunsj første dag til frokost siste dag
- Vann, juice, mineralvann, lokal vin og lokalt øl til måltider på cruiset
- To netter på førsteklassehotell i Ho Chi Minh City med frokost
- En middag i Ho Chi Minh City inkludert en flaske vann og en lokal øl
- Sen utsjekking fra hotellet på dag 13
- Utflukter og aktiviteter iht. program
- Engelsktalende lokalguider på utfluktene
- Tips til besetningen om bord, samt utfluktsguider i løpet av cruiset
- Norsk kunnskapsrik reiseleder

Prisen inkluderer ikke: 
- Visa til Kambodsja, pt. USD 36
- Tips til sjåfører og lokalguider i Siem Reap og Ho Chi Minh City
- Måltider og drikkevarer utover det som er nevnt i programmet
- Reise- og avbestillingsforsikring

Tillegg for flybilletter i businessklasse med Thai Airways – langdistanseflyvningene.
Gjelder på strekningene Stockholm/Bangkok/Stockholm.
Begrenset antall billetter tilgjengelig.
Tillegg på 20 000,- norske kroner pr person.

Pass og visum 
Norske statsborgere må ha visum for å reise til Kambodsja. Passet må være gyldig minst seks måneder etter hjemreisedato. Du vil få tilsendt informasjon om hvordan man søker visum (online) i god tid før avreise. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og visum er gyldig ved avreise. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere. Har du annen nasjonalitet, må du selv sjekke eventuelle visumregler. 

Forbehold
Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden på kort varsel. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.

Våre hoteller
Vi bor på gode førsteklassehoteller med svømmebasseng.
Siem Reap: Sokha Angkor Resort 5*
Ho Chi Minh City: Grand Hotel 5*

Skip

RV Mekong Prestige ll
Førsteklasses skip hvor fransk eleganse kombineres med lokale materialer og møbler. Restauranten serverer både internasjonal og asiatisk mat. Fasilitetene inkluderer en hyggelig salong med bar, soldek...