Skip to main content

Tre hovedsteder langs Donau – Wien, Budapest og Bratislava

Fra Passau ved grensen mellom Tyskland og Østerrike seiler vi gjennom den naturskjønne Wachaudalen mot Slovakia og Ungarn. Underveis besøker vi tre av de flotte hovedstedene som ligger langs den mektige elven – Wien, Budapest og Bratislava. I tillegg får du oppleve Melk – kjent for det majestetiske benediktinerklosteret Stift Melk.

Høydepunkter:

 • Keiserbyen Wien
 • Kulturlandskapet Wachaudalen (UNESCO)
 • Benediktinerklosteret i Melk
 • Gamlebyen i Bratislava
 • Budapest med sine storslåtte bygninger
 • Drikkevarer inkludert

Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo – München – Passau

  Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn og sammen flyr vi til München. Videre med buss til Passau, hvor skipet venter. Kjøreturen tar rundt to timer. Passau ligger der elvene Donau, Inn og Ilz møtes, og kalles gjerne Dreiflüssestadt (tre elver-byen). Vi sjekker inn og finner oss til rette i lugaren og om bord. Klokken 16.00 kaster skipet loss og cruiset begynner.

  Oslo – München – Passau
 • Dag 2: Wien

  Ved lunsjtider ankommer vi Wien. Østerrikes hovedstad er synonymt med skjønnhet, sjarm og eleganse. Om ettermiddagen er det byrundtur* med buss og til fots – en fin måte å få oversikt over de største severdighetene i den gamle keiserbyen. Vi kjører på Ringstrasse og ser arkitektoniske perler som Statsoperaen, Rådhuset, Parlamentet og universitetet. I gamlebyen fortsetter rundturen til fots mot Stefansdomen.  Blir det tid på egenhånd så besøk gjerne en av Wiens elegante kafeer og smak på Sachertorte, byens berømte kulinariske spesialitet. Skipet seiler videre sent om kvelden.

  Wien
 • Dag 3: Esztergom – Budapest

  Midt på dagen ankommer vi Esztergom, som var Ungarns hovedstad fra år 1000 til begynnelsen av 1200-tallet. I dag ligger landets erkebispesete her. I gangavstand fra skipet ligger den imponerende Esztergom­katedralen. Katedralen er Ungarns høyeste bygning og den imponerende domen, som innvendig er 71,5 m høy og 33,5 m bred, bidrar til akustikken som gir en gjenklang på hele 9 sekunder. Altertavlen i katedralen er verdens største maleri, malt på ett kanvasstykke.  Utpå ettermiddagen fortsetter seilingen og vi ankommer Budapest i 20.30-tiden. Innseilingen til Budapest er verd å få med seg da mange av hovedstadens severdigheter og flotte byggverk ligger langs elven.

  Esztergom – Budapest
 • Dag 4: Budapest

  Etter frokost er det byrundtur* med buss og til fots. På østsiden av Donau, i bydelen Pest, ligger Helteplassen, det vakre operahuset, St. Stefans basilikaen, og den imponerende parlamentsbygningen i nygotisk stil. Bydelen Buda, på den andre siden av elven, er mer kupert. Her ser vi Mattias-kirken og den kjente Fiskerbastionen med storslått utsikt over byen. Retur til skipet for lunsj.  I 17.00-tiden fortsetter seilasen mot et nytt land og en ny hovedstad.

 • Dag 5: Bratislava

  I dag besøker vi Bratislava, hovedstaden i Slovakia. Den guidede byvandringen* går gjennom Bratislavas historiske bykjerne, og vi ser den gamle byporten, restene av den gamle bymuren, og St. Martin katedralen – som fra 1563 til 1830 var kroningskirke for den ungarske kongen. Etter lunsj kan du oppleve byen på egen hånd. En tur opp til middelalderslottet Bratislavsky Hrad for å beundre utsikten, anbefales. Skipet seiler videre kl. 19.00.

 • Dag 6: Melk

  I dag kan du nyte seilingen på Donau. Vi befinner oss nå i Wachaudalen, som står på UNESCOs verdensarvliste og er Østerrikes beste vindistrikt. Dette er en av de mest naturskjønne strekningene langs Donau og fra soldekket kan du nyte utsikten mot små landsbyer og vinmarker.  Midt på dagen kommer vi til Melk, best kjent for det majestetiske benediktinerklostret Stift Melk fra tidlig 1700-tall, som troner på en høyde over byen med utsikt til elven. Blir du med på en omvisning i klosteret* får du se den storslåtte marmorhallen, klosterkirken, biblioteket med takmalerier av Paul Troger, og den vakre klosterhagen på baksiden av klosteret.

  Melk
 • Dag 7: Passau – München – Oslo

  Om morgenen er vi tilbake i Passau. Etter frokost sier vi farvel til skipet, og kjører med buss til flyplassen i München. Direktefly til Oslo.

 • VIKTIG INFORMASJON

  Helse
  Elvecruise er ikke tilrettelagt for personer med gangbesvær/bevegelseshemming. Ilandstigning skjer via en smal landgang og noen ganger kan skip ligge fortøyd side om side. Selv om de fleste har heis, vil det være en del trappetrinn på skipet. På utfluktene er det ofte mye gåing av både kortere og lengre varighet, og disse foregår ofte på brostein eller annet ujevnt underlag. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis.

  Forbehold
  Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
  Det tas forbehold om endringer i program og flytider, samt justering av prisen som følge av økning i oljepriser, valuta­kurser, skatter og avgifter og andre uforutsette faktorer vi ikke har kontroll over.

Bildegalleri

Prisoversikt

Dekk Pris
Standard lugar, Front Deck    kr 15 980
Deluxe lugar, Middle Deck kr 16 980
Deluxe lugar, Upper Deck kr 17 980
Enkelt lugar, Front Deck* kr 19 980

Pris pr. person i delt dobbeltlugar.  
* Dobbeltugar brukt som enkeltlugar. Det er et begrenset antall lugarer som kan selges som enkeltlugarer.

Utfluktspakke fire utflukter kr 1 900,-

Prisen inkluderer:
- Fly Oslo–München t/r (fly fra andre byer på forespørsel)
- Flyskatter
- Transport flyplass–skip t/r
- Havneavgifter
- Syv netters cruise i utvendig lugar
- Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
Standard drikkepakke som inkluderer fatøl, husets vin, brus, vann, kaffe og te mellom kl. 09.30-23.00 
- Velkomst- og avskjedscocktail
- Engelsktalende lokalguider på utfluktene
- Norsk reiseleder fra Vista Travel

Prisen inkluderer ikke:
- Utfluktspakke (fire utflukter)
- Valgfrie utflukter
- Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene
- Reise- og avbestillingsforsikring

Utfluktspakke
Utfluktspakken består av fire utflukter, merket med stjerne (*) i programmet. Ved å forhåndskjøpe pakken er du garantert plass og engelsktalende lokalguide. Vista Travels reiseleder vil være med og oversetter for de som ønsker det. Det er mulig å kjøpe utfluktene enkeltvis om bord, men samlet vil de være dyrere enn om man forhåndskjøper pakken. I tillegg riskerer man at noen av utfluktene er utsolgt. De valgfrie utfluktene kan kun bestilles om bord.

Program utflukter

Dag Sted Utfluktspakke Valgfri utflukt
1 Passau    
2 Wien Byrundtur med buss og til fots  
3 Esztergom    
  Budapest    
4 Budapest Byrundtur med buss og til fots  
5 Bratislava Byvandring  
6 Melk Stift Melk  
7 Passau    


Tips
I reiselivsnæringen utenfor Skandinavia er tips en viktig del av inntektsgrunnlaget for de ansatte. Når det gjelder tips til mannskapet, er rederiets anbefaling 8 euro pr. person pr. dag. Selv om tips er frivillig, oppfordrer vi våre gjester til å følge rederiets anbefaling. Det er også vanlig å tipse lokale guider og sjåfører på utfluktene. Et par euro til guiden og litt mindre til sjåføren. 

Skip

MS Crucestar
Fasilitetene om bord inkluderer restaurant og salong med bar på øvredekk, resepsjon, lite bibliotek og soldekk. Internett mot avgift. Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, hårtørrer, TV, saf...