Skip to main content

Påskecruise på Donau – Wien, Budapest, Bratislava og Wachaudalen

Fra Passau ved grensen mellom Tyskland og Østerrike seiler vi gjennom den naturskjønne Wachaudalen mot Slovakia og Ungarn. Underveis besøker vi tre av de flotte hovedstedene som ligger langs den mektige elven – Wien, Budapest og Bratislava. I tillegg får du oppleve Dürnstein og Melk – kjent for det majestetiske benediktinerklosteret Stift Melk.

Høydepunkter:

 • Keiserbyen Wien
 • Dürnstein og kulturlandskapet Wachaudalen (UNESCO)
 • Benediktinerklosteret i Melk
 • Gamlebyen i Bratislava
 • Budapest med sine storslåtte bygninger
 • Drikkevarer inkludert

Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo – München – Passau

  Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn og sammen flyr vi til München. Videre med buss til Passau, hvor skipet venter. Kjøreturen tar rundt to timer. Passau ligger der elvene Donau, Inn og Ilz møtes, og kalles gjerne Dreiflüssestadt (tre elver-byen). Vi sjekker inn og finner oss til rette i lugaren og om bord, før vi samles til en velkomstcocktail og presentasjon av mannskapet. Klokken 19.00 kaster skipet loss og cruiset begynner.

  Oslo – München – Passau
 • Dag 2: Wachaudalen – Dürnstein

  Etter frokost kan du nyte seilingen i Wachaudalen. Området, som strekker seg de 30 kilometerne fra Melk til Krems, står på UNESCOs verdensarvliste og er regnet som Østerrikes beste vindistrikt og fruktdyrkningsområde. Dette er en av de mest naturskjønne strekningene langs Donau og fra soldekket kan du nyte utsikten mot små landsbyer, vinmarker og klostre.  Midt på dagen legger vi til kai i den lille sjarmerende byen Dürnstein i Wachaudalen. På en bakketopp over byen ligger ruinene av middelalderborgen hvor engelske kong Richard Løvehjerte satt fanget fra 1192 til 1193. Etter ankomst kan du rusle en tur i den lille sjarmerende byen og nyte stemningen. Skipet seiler videre i 18.00-tiden.

  Wachaudalen – Dürnstein
 • Dag 3: Wien

  I løpet av natten har vi ankommet Wien. Østerrikes hovedstad er synonymt med skjønnhet, sjarm og eleganse. Etter frokost er det byrundtur (inkkludert) med buss og til fots – en fin måte å få oversikt over de største severdighetene i den gamle keiserbyen. Vi kjører på Ringstrasse og ser arkitektoniske perler som Statsoperaen, Rådhuset, Parlamentet og universitetet. I gamlebyen fortsetter rundturen til fots, forbi Albertina-museet og Hofburgpalasset mot Stefansdomen. Det blir tid til å rusle litt rundt på egen hånd før vi returnerer til skipet for lunsj.  Om ettermiddagen kan du utforske byen i ditt eget tempo. Besøk gjerne en av Wiens elegante kafeer og smak på Sachertorte, byens berømte kulinariske spesialitet. Skal du ha den helt ekte fås den selvsagt på Cafe Sacher. Klokken 23.00 kaster skipet loss og cruiset fortsetter.

  Wien
 • Dag 4: Seiling på Donau – Budapest

  I dag får du god anledning til å finne roen mens vi nyter seilingen på Donau. Utpå ettermiddagen ankommer vi Budapest og det er tid for byrundtur (inkkludert) med buss og til fots.  På østsiden av Donau, i bydelen Pest, ligger Helteplassen, det vakre operahuset, St. Stefans basilikaen, og den imponerende parlamentsbygningen i nygotisk stil. Bydelen Buda, på den andre siden av elven, er mer kupert. Her ser vi Mattias-kirken og den kjente Fiskerbastionen med storslått utsikt over byen.

  Seiling på Donau – Budapest
 • Dag 5: Budapest

  Etter frokost kan du bli bedre kjent med byen på egen hånd. Med over hundre varme kilder har Budapest en spahistorie som strekker seg tilbake til romernes tid. Kanskje frister det med et besøk til et av byens elegante termalbad? Gellértbadet er det mest kjente med både utvendige og innvendige bassenger, som alle holder 36 grader.  Budapest er også en fin by for shopping. Her ligger tradisjonelle markeder side om side med moderne shoppingsentre. Ved lunsjtider kaster skipet loss og vi seiler mot et nytt land og en ny hovedstad.

  Budapest
 • Dag 6: Bratislava

  Tidlig om morgenen ankommer vi Bratislava, Slovakia. De største severdighetene i det unge landets hovedstad er den godt bevarte gamlebyen og middelalderslottet Bratislavsky Hrad. Dikteren Bjørnstjerne Bjørnson har også satt sitt preg på byen ved å få en gate oppkalt etter seg – som takk for sin kamp for slovakenes rettigheter i forrige århundre.  Den guidete byvandringen (inkkludert) etter frokost omfatter både historiske og moderne landemerker, deriblant St. Martin katedralen – som fra 1563 til 1830 var kroningskirke for den ungarske kongen, restene av den gamle bymuren og President­palasset. Vi beundrer utsikten over byen fra Slavin-monumetet og slottsområdet, før rundturen avsluttes med at vi spaserer fra den gamle byporten, Michaelsporten, gjennom den historiske bykjernen, forbi skulpturer, fontener og små torg. Ved lunsjtider fortsetter cruiset.

  Bratislava
 • Dag 7: Melk

  Ved frokosttider ankommer vi Melk, best kjent for det majestetiske benediktinerklostret, Stift Melk, som troner på en høyde over elven.  Blir du med på omvisningen i klosteret (inkkludert) får du se den storslåtte marmorhallen, klosterkirken, biblioteket med takmalerier av Paul Troger, og den vakre klosterhagen. Ved lunsjtider legger vi ut på cruisets siste etappe.

  Melk
 • Dag 8: Passau – München – Oslo

  Om morgenen er vi tilbake i Passau. Etter frokost sier vi farvel til skipet, og kjører med buss til lufthavnen i München. Direktefly til Oslo.

 • VIKTIG INFORMASJON

  Helse
  Elvecruise er ikke tilrettelagt for personer med gangbesvær/bevegelseshemming. Ilandstigning skjer via en smal landgang og noen ganger kan skip ligge fortøyd side om side. Selv om de fleste har heis, vil det være en del trappetrinn på skipet. På utfluktene er det ofte mye gåing av både kortere og lengre varighet, og disse foregår ofte på brostein eller annet ujevnt underlag. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis.

  Forbehold
  Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
  Det tas forbehold om endringer i program og flytider, samt justering av prisen som følge av økning i oljepriser, valuta­kurser, skatter og avgifter og andre uforutsette faktorer vi ikke har kontroll over.

Bildegalleri

Prisoversikt

Dekk Pris
Standard lugar, Front Deck.      kr 18 980
Deluxe lugar, Middle Deck kr 19 980
Deluxe lugar, Upper Deck kr 20 980
Enkelt lugar, Main Deck* kr 23 980

Pris pr. person i delt dobbeltlugar.  
* Dobbeltugar brukt som enkeltlugar. Det er et begrenset antall lugarer som kan selges som enkeltlugarer.

Prisen inkluderer:
- Fly Oslo–München t/r (fly fra andre byer på forespørsel)
- Flyskatter
- Transport flyplass–skip t/r
- Havneavgifter
- Syv netters cruise i utvendig lugar
- Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
- Standard drikkepakke som inkluderer fatøl, husets vin, brus, vann, kaffe og te mellom kl. 09.30-23.00 
- Velkomst- og avskjedscocktail
- Utflukter i henhold til program
- Norsk reiseleder fra Vista Travel

Prisen inkluderer ikke:
- Eventuelle valgfrie utflukter 
- Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene
- Reise- og avbestillingsforsikring

Inkluderte utflukter
Fire utflukter er inkludert i reisens pris. Eventuelle valgfrie utflukter kan kun bestilles om bord.

Program utflukter

  Dag   Sted Inkludert
1 Passau  
2 Dürnstein       
3 Wien Byrundtur med buss og til fots 
4 Budapest Byrundtur med buss og til fots
5 Budapest  
6 Bratislava Byvandring
7 Melk Stift Melk  
8 Passau  


Tips
I reiselivsnæringen utenfor Skandinavia er tips en viktig del av inntektsgrunnlaget for de ansatte. Når det gjelder tips til mannskapet, er rederiets anbefaling 8 euro pr. person pr. dag. Selv om tips er frivillig, oppfordrer vi våre gjester til å følge rederiets anbefaling. Det er også vanlig å tipse lokale guider og sjåfører på utfluktene. Et par euro til guiden og litt mindre til sjåføren. 

Skip

MS Crucestar
Fasilitetene om bord inkluderer restaurant og salong med bar på øvredekk, resepsjon, lite bibliotek og soldekk. Internett mot avgift. Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, hårtørrer, TV, saf...