Skip to main content
Image: Julemarked foran rådhuset i Wien

Julemarkedscruise på Donau – opplev julemarkedene i Wien, Budapest og Bratislava

I hjertet av Europa har julemarkedene en helt annen og livligere tradisjon enn hos oss. Det er som om hele byen kles i sin beste adventsdrakt. Opplev festpyntede torg som dufter av pepperkaker, glühwein, brente mandler og forventning, og la deg oppsluke av den hyggelige stemningen. Bli med vårt hyggelige elvecruiseskip MS Fidelio på et førjulscruise på Donau, og nyt late dager om bord. Spis god mat og besøk de stemningsfulle julemarkedene i Wien, Budapest og Bratislava. 

Høydepunkter:
•    Julepyntede hovedsteder – Wien, Bratislava og Budapest
•    Wien med det store julemarkedet på Rådhusplassen
•    Julemarkedet i gamlebyen i Bratislava
•    Den store markedshallen i Budapest
•    Det livlige julemarkedet på Vörösmarty-plassen i Budapest

Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo – Wien (Stavanger – Wien)

  Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn om morgenen. (På Stavanger lufthavn på formiddagen på avgang den 5. desember) Sammen flyr vi til Wien. Fra flyplassen kjører vi med buss til kaien hvor MS Fidelio venter. Etter at vi har sjekket inn og funnet oss til rette i lugaren, møtes vi til en velkomstdrink og presentasjon av skipets besetning, før vi går til middag. Skipet ligger ved kai litt utenfor sentrum av Wien over natten.

 • Dag 2: Wien

  I adventstiden blir Wien til en stemningsfull juleby. Gatene er opplyst av lamper i tusentall, og det er mange små og store julemarkeder. Byens største og mest kjente julemarked ligger foran rådhuset. Hele Rådhusplassen er omskapt til et lysende eventyrland, hvor mer enn 150 salgsboder tilbyr julegaver, julepynt, søtsaker og glühwein. Her får du garantert julestemning.

  Julemarkedet ved rådhuset i Wien


  Hovedstaden kan også friste med flere mindre julemarkeder, blant annet Altwiener Christkindlmarkt og Am Hof julemarked. Kjøp en pose med ristede kastanjer og en kopp varm glühwein som du kan nippe til mens du spaserer gjennom de stemningsfulle markedene. Du bør også unne deg et besøk på en av Wiens elegante kafeer og smake på Sachertorte, byens berømte kulinariske spesialitet. Den originale fås selvsagt på Cafe Sacher.

  Sachertorte


  Etter frokost kan du være med på en byrundtur med buss*, en fin måte å få oversikt over de største severdighetene i den gamle keiserbyen. Vi kjører på Ringstrasse og ser berømte arkitektoniske juveler som Statsoperaen, Rådhuset, Parlamentet og universitetet før vi returnerer til skipet for lunsj.

  Parlamentet i Wien


  Om ettermiddagen kan du utforske julemarkedene på egen hånd eller med reiseleder, eller bli med på en valgfri utflukt til Schönbrunn-slottet, den tidligere sommerresidensen til den østerrikske keiserfamilien. Skipet seiler mot Budapest sen ettermiddag.

 • Dag 3: Budapest

  Innseilingen til Budapest er verd å få med seg da mange av byens severdigheter og flotteste byggverk ligger langs elven. Skipet legger til kai i Budapest om morgenen, og etter frokost kan du være med på en byrundtur*.

  Budapest med parlamentet


  Budapest besto opprinnelig av to byer, Buda og Pest, som ligger på hver sin side av elven. På østsiden av Donau, i Pest, ligger Helteplassen, det vakre operahuset, St. Stefans-basilikaen, og den imponerende parlamentsbygningen i nygotisk stil. Buda, på vestsiden av elven, er mer kupert og har et historisk område med mange flotte bygninger, blant annet Mattias-kirken og Fiskerbastionen med storslått utsikt over byen. Rundturen avsluttes med besøk i den store markedshallen fra 1800-tallet, hvor du kan la deg friste av lokale delikatesser som pølser, paprikapulver, ungarsk vin og pálinka (tradisjonell fruktbrandy). Vi returnerer til skipet for lunsj.

  Budapest sett fra Fiskerbastionen mot Pest-siden


  Om ettermiddagen kan du utforske handlegaten Váci og Vörösmarty-plassen med det eldste og flotteste julemarkedet i Budapest. Dette er et stemningsfullt marked med yrende folkeliv. Her kan du kjøpe håndlagde gaver og smake på langos (frityrstekt brød) og den tradisjonelle ungarske kaken kurtoskalacs (skorsteinkake). Mens vi spiser middag, seiler skipet gjennom den vakkert opplyste byen.

  Julemarked i Budapest


 • Dag 4: Bratislava

  Ta gjerne en tur opp på soldekket etter frokost for å beundre utsikten til det vakre vinterlandskapet vi seiler igjennom. Midt på dagen ankommer vi Slovakia og hovedstaden Bratislava, på mange måter en eventyrby med en tusen år gammel borg som troner majestetisk på en høyde ved elven.

  Julemarked i Bratislava med slottet i bakgrunnen


  Bli med på en guidet byvandring* og se St. Martin-katedralen, som fra 1563 til 1830 var kroningskirke for den ungarske kongen, nasjonalteateret, restene av den gamle bymuren, og ikke minst en by som er dekorert etter alle julekunstens regler. Etter lunsj kan du ta en spasertur i gamlebyen på egen hånd. I Bratislava har julemarkedene en lang tradisjon, og det største ligger på torget foran rådhuset. Her kan du kjøpe lokale spesialiteter, glühwein og håndlagde produkter. I tillegg er det underholdning og en hyggelig atmosfære. Et annet tips er å ta en tur med Bratislavas gamle turisttog. Skipet legger ut på siste etappe av cruiset om kvelden mens vi gjør oss klare for kapteinens middag.

  Julemarked i Bratislava


 • Dag 5: Wien – Oslo (Wien – Stavanger)

  I løpet av de tidlige morgentimer har skipet ankommet Wien. Etter frokost er det tid for å sjekke ut. Transfer til lufthavnen og fly hjem til Norge.

 • VIKTIG INFORMASJON

  Helse
  Elvecruise er ikke tilrettelagt for personer med gangbesvær/bevegelseshemming. Ilandstigning skjer via en smal landgang og noen ganger kan skip ligge fortøyd side om side. Selv om de fleste har heis, vil det være en del trappetrinn på skipet. På utfluktene er det ofte mye gåing av både kortere og lengre varighet, og disse foregår ofte på brostein eller annet ujevnt underlag. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis.

  Forbehold
  Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
  Det tas forbehold om endringer i program og flytider, samt justering av prisen som følge av økning i oljepriser, valuta­kurser, skatter og avgifter og andre uforutsette faktorer vi ikke har kontroll over.

Bildegalleri

Prisinformasjon

Prisen inkluderer:
- Flyreise Oslo–Wien (Stavanger-Wien den 5. des) t/r (fly fra andre byer på forespørsel)
- Flyskatter
- Transport flyplass–skip t/r
- Havneavgifter 
- Fire netters cruise i utvendig lugar
- Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
- Velkomst- og avskjedscocktail
- Underholdning om bord  
- Norsk reiseleder fra Vista Travel 

Prisen inkluderer ikke:
- Drikkevarer (mulig å kjøpe drikkepakke om bord)
- Utfluktspakke (tre utflukter)
- Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene
- Reise- og avbestillingsforsikring 

Tips
I reiselivsnæringen utenfor Skandinavia er tips en viktig del av inntektsgrunnlaget for de ansatte. Når det gjelder tips til mannskapet, er rederiets anbefaling 8 euro pr. person pr. dag. Selv om tips er frivillig, oppfordrer vi våre gjester til å følge rederiets anbefaling. Det er også vanlig å tipse lokale guider og sjåfører på utfluktene. Et par euro til guiden og litt mindre til sjåføren.   

Utfluktspakke med tre utflukter kr 1 500

Utfluktspakke
Utfluktspakken består av tre utflukter, merket med stjerne (*) i programmet. Ved å forhåndskjøpe pakken er du garantert plass og engelsktalende lokalguide. Vista Travels reiseleder vil være med og oversetter for de som ønsker det. 
Det er mulig å kjøpe utfluktene enkeltvis om bord, men samlet vil de være dyrere enn om man forhåndskjøper pakken. I tillegg riskerer man at noen av utfluktene er utsolgt. Eventuelle valgfrie utflukter kan kun bestilles om bord.

Program utflukter

  Dag   Sted Utfluktspakke
1 Wien  
2 Wien      Byrundtur med buss og til fots
3 Budapest Byrundtur med buss og til fots
4 Bratislava Byvandring
5 Wien  

Skip

MS Fidelio
Fasilitetene består av restaurant, panoramasalong med bar, resepsjon, jacuzzi, sauna, trimrom og soldekk. Wi-Fi mot gebyr. Lugarene er romslige (14 m²) og har bad med dusj, hårtørrer, TV, telefon og a...