Skip to main content

Fargerikt høstcruise langs Donau med førsteklasses skip

Bli med på et høstcruise langs Donau og opplev fargerike monumenter og hovedsteder. Fra Passau ved grensen mellom Tyskland og Østerrike seiler vi gjennom den naturskjønne Wachaudalen (UNESCO) mot Slovakia og Ungarn. Underveis besøker vi tre av de flotte hovedstedene som ligger langs den mektige elven – Wien, Budapest og Bratislava. I tillegg får du oppleve historiske steder som Krems, Esztergom, Hainburg og Melk – kjent for det majestetiske benediktinerklosteret Stift Melk.

Høydepunkter:

 • Keiserbyen Wien
 • Kulturlandskapet Wachaudalen (UNESCO)
 • Benediktinerklosteret i Melk
 • Gamlebyen i Krems (UNESCO)
 • Gamlebyen i Bratislava
 • Budapest med sine storslåtte bygninger

Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo – München – Passau

  Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn og sammen flyr vi til München tidlig på ettermiddagen. Videre med buss til Passau, hvor skipet venter. Kjøreturen tar rundt to timer. Passau ligger der elvene Donau, Inn og Ilz møtes, og kalles gjerne Dreiflüssestadt (tre elver-byen). Etter at vi har sjekket inn og funnet oss til rette i lugaren, møtes vi til en velkomstdrink og presentasjon av skipets besetning, før vi går til middag. Sent på kvelden kaster skipet loss og cruiset begynner.

  Passau

  Oslo – München – Passau
 • Dag 2: Wachaudalen og Krems

  Nyt formiddagen om bord mens skipet seiler i området kalt Wachaudalen. Området, som strekker seg de 30 kilometerne fra Melk til Krems, står på UNESCOs verdensarvliste og er regnet som Østerrikes beste vindistrikt og fruktdyrkningsområde. Dette er en av de mest naturskjønne strekningene langs Donau, og fra soldekket kan du nyte utsikten mot små landsbyer, vinmarker og klostre.

  Wachaudalen (UNESCO)


  Etter lunsj anløper vi Krems, hvis gamleby er listet av UNESCO. Byen regnes som en av de eldste i Østerrike og ble først nevnt som Chremisa så tidlig som i 995, men historien strekker seg betydelig lenger tilbake da man har funnet graver som er mer enn 27 000 år gamle. Byens lange historie er tett sammenvevd med Donau, og det er mye å oppdage på en spasertur gjennom Krems - det være seg de mange kirkene fra forskjellige tidsepoker, eller de trange, brosteinsbelagte gatene og pittoreske torg med sine historiske bygninger, statuer og små monumenter. Det er mulig å bli med på en valgfri utflukt til Göttweig Abbey (S). Göttweig Abbey ble grunnlagt av biskopen av Passau i 1083, og ble et benediktinerkloster i 1094 etter at den første abbeden døde. Det ble nybygd, etter en brann, i sin nåværende barokkform tidlig på 1700-tallet. I museet i keiserfløyen opplever besøkende høybarokk i all sin prakt, for eksempel den monumentale keisertrappen med takfresken av Paul Troger fra 1739, en av de største og vakreste barokktrappene i Europa. Vi seiler videre gjennom natten mot Wien.

  Benediktinerklosteret Göttweig


 • Dag 3: Wien

  Skipet ligger allerede til kai i keiserbyen Wien når vi våkner. Østerrikes hovedstad er synonymt med skjønnhet, sjarm og eleganse. Om formiddagen kan du være med på en byrundtur (L, S) med buss – en fin måte å få oversikt over de største severdighetene i den gamle keiserbyen.

  Keiserbyen Wien


  Vi kjører på Ringstrasse og ser arkitektoniske perler som Statsoperaen, Rådhuset, Parlamentet og universitetet. Blir det tid på egenhånd, så besøk gjerne en av Wiens elegante kafeer og smak på Sachertorte, byens berømte kulinariske spesialitet. Skal du ha den helt ekte fås den selvsagt på Cafe Sacher. Skipet seiler videre sent om kvelden.

  Parlamentet i Wien


 • Dag 4: Budapest

  Innseilingen til Budapest er verd å få med seg da mange av hovedstadens severdigheter og flotte byggverk ligger langs elven.

  Budapest


  Vi legger til kai i Budapest etter lunsj, og du kan være med på en byrundtur (L, S) med buss og til fots. På østsiden av Donau, i bydelen Pest, ligger Helteplassen, det vakre operahuset, St. Stefans-basilikaen, og den imponerende parlamentsbygningen i nygotisk stil. Bydelen Buda, på den andre siden av elven, er mer kupert. Her kan vi se vi Mattias-kirken og den kjente Fiskerbastionen med storslått utsikt over byen. Fiskerbastionen, designet av Frigyes Schulek, ble påbegynt i 1895 og fullført i 1902. Det terrasselignende byggverket har syv tårn som representerer de syv ungarske stammene som grunnla nasjonen Ungarn i år 895.

  Fiskerbastionen


  På kvelden vil du få mulighet til å overvære en fiolinkonsert med en sigøyner-duo om bord på skipet. Skipet ligger til kai i Budapest over natten.

 • Dag 5: Budapest – Esztergom

  Om morgenen kan du bli bedre kjent med Budapest på egen hånd. Kanskje frister det med et besøk til et av byens elegante termalbad? Med over hundre varme kilder har Budapest en spahistorie som strekker seg tilbake til romernes tid. Gellértbadet er det mest kjente med både utvendige og innvendige bassenger, som alle holder 36 grader. Budapest er også en fin by for shopping. Her ligger tradisjonelle markeder side om side med moderne shoppingsentre. Skipet seiler videre i 12-tiden.

  Fra det kjente Gellértbadet


  På ettermiddagen ankommer vi Esztergom som var Ungarns hovedstad fra år 1000 til begynnelsen av 1200-tallet. I dag ligger landets erkebispesete her. På ettermiddagen kan du være med på en valgfri utflukt (S) til den imponerende Esztergomkatedralen fra 1856. Altertavlen i katedralen er verdens største maleri som er malt på ett kanvasstykke. Katedralen er Ungarns høyeste bygning og den imponerende domen, som innvendig er 71,5 m høy og 33,5 m bred, bidrar til akustikken som gir en gjenklang på hele 9 sekunder. Tidlig kveld fortsetter seilasen mot et nytt land og en ny hovedstad.

  Esztergomkatedralen ruver over Donau

 • Dag 6: Bratislava - Hainburg

  Tidlig på morgenen legger skipet til kai i Bratislava, Slovakias hovedstad.  Skipet ligger i gangavstand fra sentrum, og de største severdighetene i det unge landets hovedstad er den godt bevarte gamlebyen og middelalderslottet Bratislavsky Hrad. Etter frokost kan du være med på den guidede byvandringen (L,S) gjennom Bratislavas historiske bykjerne hvor vi kan se den gamle byporten, restene av den gamle bymuren og St. Martin-katedralen – som fra 1563 til 1830 var kroningskirke for den ungarske kongen. Dikteren Bjørnstjerne Bjørnson har også satt sitt preg på byen ved å få en gate oppkalt etter seg – som takk for sin kamp for slovakenes rettigheter i forrige århundre.

  Nasjonalteatret i Bratislava


  Midt på dagen seiler skipet videre til den lille byen Hainburg som vi når etter et par timer. Her kan du være med på en valgfri utflukt (S) til Schloss Hof, bygget på 1620-tallet. Etter at prins Eugene av Savoy kjøpte komplekset i 1725, utvidet han det til en forseggjort jakthytte i barokkstil. Senere ble slottet kjøpt av keiserinne Maria Theresa av Østerrike og ble en del av de keiserlige eiendommene. Den bratte skråningen ned mot elven Morava ga Prins Eugene et ideelt terreng for å planlegge en storslagen hage etter fransk modell. Denne hagen har de siste årene blitt rekonstruert tilbake til sitt historiske utseende. • Dag 7: Melk

  Ved frokosttider kommer vi Melk, best kjent for det majestetiske benediktinerklostret Stift Melk fra tidlig 1700-tall, som troner på en høyde over byen med utsikt til elven.

  Stift Melk


  Blir du med på en valgfri tur (S) til klosteret, får du se den storslåtte marmorhallen, klosterkirken, biblioteket med takmalerier av Paul Troger, og den vakre klosterhagen på baksiden av klosteret. Skipet seiler videre midt på dagen.

  Stift Melk ruver i landskapet med byen Melk nedenfor

  Melk
 • Dag 8: Passau – München – Oslo

  Om morgenen er vi tilbake i Passau. Etter frokost sier vi farvel til skipet, og kjører med buss til flyplassen i München. Direktefly til Oslo hvor vi lander tidlig kveld.

 • VIKTIG INFORMASJON

  Helse
  Elvecruise er ikke tilrettelagt for personer med gangbesvær/bevegelseshemming. Ilandstigning skjer via en smal landgang og noen ganger kan skip ligge fortøyd side om side. Selv om de fleste har heis, vil det være en del trappetrinn på skipet. På utfluktene er det ofte mye gåing av både kortere og lengre varighet, og disse foregår ofte på brostein eller annet ujevnt underlag. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis.

  Forbehold
  Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
  Det tas forbehold om endringer i program og flytider, samt justering av prisen som følge av økning i oljepriser, valuta­kurser, skatter og avgifter og andre uforutsette faktorer vi ikke har kontroll over.

Bildegalleri

Prisinformasjon

Alt dette er inkludert:
- Fly Oslo – München t/r (fly fra andre byer i Norge på forespørsel)
- Flyskatter
- Transport flyplass–skip t/r
- Havneavgifter
- Syv netters cruise i utvendig lugar
- Helpensjon fra middag første dag til frokost siste dag 
- Fiolinkonsert om bord
- Velkomstcocktail
- Wi-Fi om bord
- Engelsktalende lokalguider på utfluktene
- Norsk reiseleder fra Vista Travel

Prisen inkluderer ikke:
- Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene
- Utfluktspakke (liten eller stor utfluktspakke)
- Drikke om bord (skipet tilbyr tre ulike drikkepakker som kjøpes om bord***)
- Reise- og avbestillingsforsikring

Tips
I reiselivsnæringen utenfor Skandinavia er tips en viktig del av inntektsgrunnlaget for de ansatte. Når det gjelder tips til mannskapet, er rederiets anbefaling 10 euro pr. person pr. dag. Selv om tips er frivillig, oppfordrer vi våre gjester til å følge rederiets anbefaling. Det er også vanlig å tipse lokale guider og sjåfører på utfluktene. Et par euro til guiden og litt mindre til sjåføren.

Utfluktspakker
Utfluktspakkene består av enten tre eller syv utflukter, merket med L (liten utfluktspakke) og S (stor utfluktspakke) i programmet. Utfluktspakken velges i bestillingen og koster henholdsvis kr 750 for Liten og kr 2500 for Stor. Ved å forhåndskjøpe valgt pakke er du garantert plass og engelsktalende lokalguide.  
Det er mulig å kjøpe utfluktene enkeltvis om bord, men samlet vil de være dyrere enn om man forhåndskjøper pakken. I tillegg riskerer man at noen av utfluktene er utsolgt. Eventuelle valgfrie utflukter kan kun bestilles om bord.

Program utflukter

  Dag   Sted Utfluktspakke (S=stor L=liten) Valgfri utflukt
1 Passau    
2 Krems Benediktinerklosteret Göttweig (S)  
3 Wien Byrundtur med buss og til fots (S, L) Klassisk konsert*
4 Budapest Byrundtur med buss og til fots (S, L)  
5 Budapest   Budapest Retro Tour**
  Esztergom    Esztergomkatedralen (S)  
6 Bratislava Byrundtur med minitog og til fots (S, L)       
  Hainburg Schloss Hof (S)  
7 Melk Stift Melk (S)  
8 Passau    


*Dag 3, Wien: En klassisk konsert på Kursalon Wien. Wiens vakreste konsertsal ble tegnet av Johann Garben og stod ferdig i 1867. Kursalon er bygget i italiensk renessansestil og var opprinnelig et sted for kurbad med dertil hørende kaffehus og restaurant. Pris 75 euro pr. person. (Kategori A, minimum 20 personer, maksimum 44)
**Dag 5, Budapest: På denne 4 timer lange utflukten, besøker vi Memento Park, et utendørs tema-museum og Retro-museet som er et helt nytt interaktivt museum. Både parken og museet tar oss med tilbake til diktaturet og dets fall. På Retro-museet kan du blant annet få patruljere et kommunistisk boligfelt i en ekte Lada politibil! Pris 68 euro pr. person. (Minimum 20 personer, maksimum 30)

De valgfrie utfluktene bestilles og betales om bord.

***Drikkepakker
Skipet tilbyr tre ulike drikkepakker som kan kjøpes om bord:

Alkoholfri drikkepakke (kan brukes mellom klokken 09.00 og 24.00)
Pris 12,50 euro pr. person pr. dag.
•    Alle typer juice
•    Mineralvann
•    Vann i glass
Ikke inkludert: Kaffespesialiteter, vann på utflukter, varer fra minibaren og vann på lugaren.

Standard drikkepakke (kan brukes mellom klokken 09.00 og 24.00)
Pris 21 euro pr. person pr. dag.
•    Alle typer juice
•    Mineralvann
•    Vann i glass
•    Fatøl
•    Alkoholfritt øl
•    Huset vin (hvit-, rosé- og rødvin i glass)
Ikke inkludert: Kaffespesialiteter, vann på utflukter, varer fra minibaren og vann på lugaren.

Eksklusiv drikkepakke (kan brukes mellom klokken 09.00 og 24.00)
Pris 33 euro pr. person pr. dag.
•    Alle typer juice
•    Mineralvann
•    Vann i glass
•    Fatøl 
•    Alkoholfritt øl og øl på flaske
•    Huset vin (hvit-, rosé- og rødvin i glass)
•    Nytraktede kaffevarianter
•    Musserende vin i glass
•    Brennevin, whisky og likører
•    Cocktail of the day (med og uten alkohol)
•    Halv liter vann på utflukter
•    Vann på lugaren (1,5 liters flaske per lugar)
Ikke inkludert: Cocktails, Laphroaig, Glenfiddich, Laguvulin, Chivas Regal, Johnny Walker Black Label, Cognac VSOP og varer fra minibaren.

Skip

MS Vivienne
Elvecruiseskipet MS Vivienne er et førsteklasses skip totalrenovert i 2020. Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong med panoramavinduer og bar på øverste dekk, resepsjon, butikk og soldekk...