Skip to main content

Langtidsferie i Albufeira på Algarvekysten

Reis til Portugals okerfargede solkyst til den populære feriebyen Albufeira, som ligger vakkert til mot Atlanterhavet. Vi bor nær strand og by, og nyter livet i store leiligheter med balkong. Det blir også innholdsrike utflukter i området innenfor kysten. 


Å sitte i fred og ro på balkongen under varme himmelstrøk med en kopp kaffe, mens solen langsomt står opp - er en lise for sjelen.  Algarvekystens gylne kyststrekninger nyter godt av de varme vindene fra det afrikanske kontinentet og det lune klimaet, med over 300 solskinnsdager i året, gjør denne delen av Portugal til ett av Sør-Europas mest ettertraktede feriemål. Om sommeren strømmer turistene hit, men på høsten og i vinterhalvåret er tempoet satt ned, og det er mulig å nyte byens autentiske atmosfære. Det er ganske enkelt det perfekte sted for et avbrekk fra de kalde og mørke månedene i Norge.

En gang var Albufeira en liten fiskerby, men i dag er den forvandlet til en ekte ferieby med hyggelige barer, caféer, restauranter og små butikker. Her hersker en hyggelig stemning både på hovedgaten The Strip - og ved den flotte marinaen. Det gjelder også i den gamle bydelen med sine smale gater og hvitkalkede hus – og ikke minst på de attraktive strendene, som ligger godt beskyttet mellom klippene. 
Området byr på et variert landskap med klipper, fine sandstrender, øyer, laguner, appelsintrær, vinstokker, blomstrende mandeltrær og et rikt fugleliv. Albufeira kalles «slottet ved havet» på grunn av den flotte beliggenheten mellom strender og klipper. Hyggelige byer langs kysten ligger som perler på en snor.

Innholdsrike utflukter fører oss rundt til noen av regionens severdigheter i kystens sjarmerende bakland, og gir oss et godt innblikk i livet i de idylliske byene. Legg merke til Algarves vartegn – de karakteristiske og ulike skorsteinene med fantasifulle mønstre. Maurerne har satt sitt preg på mange av Algarves kritthvite hus med disse høye, slanke og fint utsmykkede skorsteinene.   

Det blir gode muligheter til å bli kjent med den lokale matkulturen som ost, oliven, fiken, sardiner og tunfisk - eller kanskje en herlig fiskerett tilberedt i en cataplana - Algarves typiske kobbergryter med lokk.

Gled deg til å bo i en hyggelig 4-stjerners hotelleilighet med balkong og et velutstyrt tekjøkken. Under oppholdet har vi inkludert 5 middager, hvor vi hygger oss sammen. Ut over dette kan du benytte deg av byens mange spisesteder, eller hygge deg med matlaging i din egen leilighet med de friske lokale råvarene. På reisen blir det tid til ro og avslapning ved svømmebassenget og den koselige solterrassen med liggestoler og parasoller. Er du aktiv er det mulighet til å spille golf i nærheten, leie sykler eller ta spaserturer i den flotte naturen.Det beste er kanskje å kjenn varmen fra solen, men du blir aldri lei av havets og fjellenes farger, som er som et akvarellmaleri i gylne, blå og grønne nyanser. Gled deg til duften av havet ved noen av Europas flotteste strender. 
 
Høydepunkter
Besøket i São Lourenço kirken
Vinsmaking på Quinta dos Vales
Besøk på Porches Keramikk
Middag på Restaurante VenezaReiseplan 
Dag 1 -    Faro & Albufeira  
Dag 2 -    Byvandring i Albufeiras nye bydel 
Dag 3 -    Byvandring i Albufeiras gamle bydel 
Dag 4-21 Innholdsrike utflukter
Dag 22 -  Hjemreise

Detaljert reiseplan 
Dag 1 Faro & Albufeira

Vi flyr direkte fra Oslo til Faro, hvor vi lander på formiddagen. Selv om Faro har et ekte portugisisk preg, er byen på mystisk vis ofte oversett, men det oser av atmosfære i Algarvekystens største by. Vi gjør en stopp i Faro hvor det først blir tid til å spise lunsj. Sammen med reiselederen skal vi så på en liten byvandring i den gamle bydelen hvor vi ser det maleriske torvet, Largo de Sé med domkirken, velduftende appelsintrær og praktfulle hus utsmykket med dekorative fliser. Så kjører vi med bussen litt ut fra byen til den imponerende São Lourenço kirken. Den lille kirken er faktisk Algarves skjulte skatt! Interiøret er totalt dekorert med azulejo-fliser i blå og hvite farger med scener fra helgenens liv. 
På ettermiddagen ankommer vi vårt hotell i Albufeira, som skal være vårt hjem de neste 3 ukene. Vi ønskes velkommen med buffet og vin på søsterhotellet, som ligger i gåavstand fra vårt hotell. 

Dag 2 Byvandring i Albufeiras nye bydel
Vi starter vårt opphold med en byvandring sammen med reiselederen, så vi kan bli introdusert til våre nye omgivelser og få informasjon om tidspunktene for når de inkluderte utfluktene og middagene vil foregå. Du får også tips og idéer til aktiviteter og underholdning. Vi ser den nye bydelen, hovedgaten The Strip - og har du lyst, kan vi også gå en tur langs stranden og kjenne på den friske brisen. Gåturen er på ca. 2-3 km.

Dag 3 Byvandring i Albufeiras gamle bydel
Om morgenen tar vi lokalbussen til den gamle bydelen (billett ikke inkl.). Det er hyggelig å gå rundt i de stemningsfulle gatene med mange fine hus. Vi tar rulletrappen opp til utsiktspunktet og opplever den spektakulære utsikten over byen og Atlanterhavet. Det blir tid på egen hånd til kanskje å finne en lekker fiskerett som er tilberedt i Algarves typiske cataplana-gryter, eller kanskje til litt shopping? Vi går tilbake til hotellet. Gåturen er på ca. 4 km. Du kan naturligvis også velge å ta bussen tilbake.

Dag 3-21 Utflukter, aktiviteter og måltider
I løpet av de neste ukene blir det god tid til å slappe av og nyte området og hotellets fasiliteter. På reisen er det inkludert ytterligere to innholdsrike utflukter. Under oppholdet arrangerer også reiselederen forskjellige aktiviteter og interessante ekstrautflukter som gåturer, vinsmaking eller kanskje en middag i en av byens lokale restauranter, hvor vi samtidig kan oppleve portugisernes melankolske fado-sang! Da fadoens dronning, den legendariske Amália Rodrigues døde i 1999, fikk hun en statsbegravelse som ble etterfulgt av 3 dagers landesorg – det sier ikke så rent lite om sjangerens betydning i Portugal.

Dag 22 Hjemreise
I dag sier vi farvel til Albufeira, og reiser hjem med gode ferieminner i bagasjen. Vi flyr fra Faro direkte tilbake til Norge. 

Lørdagsmarked i Loulé (inkludert)
Spennende halvdagsutflukt til den hyggelige byen Loulé, som ligger litt inn i landet. Her besøker vi den fine, nyrenoverte markedshallen og opplever den livlige stemningen som er helt spesiell på en lørdag formiddag. Lokalbefolkningen streifer rundt mellom markedets boder, som lokker med fersk fisk og skalldyr, ost, pølser, frukt og grønt. Honning i flotte håndmalte krukker, likører, olivenolje, kobbergryter, broderier og den velsmakende piri-piri – den portugisiske utgaven av chili. På markedet ser vi også flettede kurver, kunsthåndverk i keramikk og i kork. De verdensberømte korkproduktene kommer især fra Algarve og Alentejo. Det brune og bøyelige materialet høstes fra korketrær, og er især kjent for propper i vinflasker. Flotte lommebøker, vesker, passomslag, skosåler osv. er fine minner å ta med hjem i bagasjen.
Det blir også tid til å se nærmere på byens butikker. Kanskje finner du her fine lærvarer eller et par fine sko, som er en vigtig del af Portugals industri.
Markedshallen i Loulé
    

Vinsmaking & portugisisk keramikk (inkludert)
Gled deg til en meget hyggelig heldagstur, hvor vi starter med et besøk på vingården Quinta dos Vales, som regnes blant de aller beste i Algarve. Pasjon for vin og kunst ble starten på Karl Heinz Stocks grunnleggelse av vingården. Siden ble det en familievirksomhet, og i dag administreres vingården av 2. generasjon. Her vektlegges kvalitet fremfor kvantitet. Den prisbelønte vingården ligger ikke langt fra Portimão, og er omkranset av vinmarker. Etter omvisningen venter en vinsmaking med 3 glass.
Etterpå fortsetter vi til Porches Keramik, som siden 1968 har produsert Algarves mest karakteristiske keramikk. Her ville man bevise at gammelt kunsthåndverk og nye kunstneriske tradisjoner kunne forenes. Det er en opplevelse å se den helt unike keramikken i vakre farger.  Gjennom århundrer har Algarve vært sentrum for en viktig handelsrute for både grekere, fønikere, romere og maurere. Alle har påvirket kulturen, som ble inspirasjonskilden til de lokale håndverkerne i Lagoa. Det er vanskelig å ikke bli fristet av de vakre håndlagde lærvarene. Kanner, vaser, skåler, tallerkener og fine fat har tydelige mauriske røtter i deres design. Alt er håndlaget, håndglasert og dekorert, hvilket betyr at ikke to stykker er identiske. Uregelmessigheter i glasur og farge er typisk for denne keramikkens rustikke stil. Også her er pasjonen for keramikk blitt til et familieforetak. 

Inkluderte måltider
Under oppholdet er det inkludert fire middager/buffet med 1 glass vin på søsterhotellet Muthu Forte da Ouro - bare 300 meter fra vårt hotell.  Det er hyggelig å ha følelsen av å skulle ut og spise, for deretter å komme hjem til leiligheten. 

Middag på den autentiske portugisiske Restaurante Veneza, som ligger ute på landet nær landsbyen Paderne – bare 20 minutters kjøring fra vårt hotell. Restauranten har vunnet priser for beste nasjonale vinkjeller, samt vunnet forskjellige diplomer for ekte tradisjonell portugisisk matlaging. Selv om restauranten ikke markedsfører seg selv er den nesten alltid full, og hovedsakelig av portugisere. Restauranten har over 1000 forskjellige viner å velge mellom. Du kan gå rundt og selv velge fra de mange vinhyllene, eller få tjeneren til å foreslå en god flaske - du kan til og med kjøpe vin med hjem - til gode priser. Det er nesten som om veggene er tapetsert med vinflasker.
Å komme hit er en opplevelse utover det vanlige. Ekstrautflukt: Lagos & Sagres
Gjennom tidene har oppdagelsesreisende reist kloden rundt for å oppdage nye land og handelsruter. Det var viktig å samle viten, beskrive og kartlegge verden, samt utforske fremmede kulturer. Hvis man overlevde, ble man hedret og gjorde seg fortjent til et liv i rikdom og berømmelse. Menneskets nysgjerrighet har alltid drevet oss til å utforske det ukjente. På denne spennende heldagsturen får vi et lite innblikk i Portugals berømte oppdagelsestid.
Algarvekystens vestligste del er full av praktfulle naturscenarier og historie. I årtusener ble Atlanterhavskysten betraktet som verdens ende - inntil oppdagelsen av Amerika. På dagens heldagstur går vi i Henrik Sjøfarerens fotspor, som tar oss med tilbake til den gangen han hadde en betydningsfull rolle for Portugals maritime makt. Han var hjernen bak mange av landets store oppdagelser i det 15. århundre. Vi starter med byvandring i Lagos’ gamle bydel med brosteinsbelagte gater, maleriske plasser og kirker. Det er ikke vanskelig å se at Lagos en gang var steinrik - og heldigvis har man her klart å bevare byens sjarm. En gang dro karaveller herfra på oppdagelse ut i det ukjente. På turen ser vi den berømte statue av Henrik Sjøfareren, hvor han skuer ut over havet. I en av gatene finner vi også minner fra en mørk fortid, for det var her Europas første slavehandel fant sted.  
Med utsikt over noen av Algarves mest dramatiske landskaper har den lille, langstrakte landsbyen Sagres, en verdens-ende-stemning med sine høytliggende klipper hugget ut av havet. Vi opplever den barske naturen ved Cabo de São Vicente, hvor Europa med sin 75 meter høye klippevegg, dykker ned i Atlanterhavet. Helt ute ved den vindblåste odden Ponta de Sagres, ser vi også ruinene av sjøfartsskolen.  
Oppdagelsesreiser har hatt stor betydning for vårt syn på verden. En spennende og lærerik dag om den gang Portugal var sentrum for verdens største kolonirike.

Ekstrautflukt: Silves & Monchique
Under maurerne hadde Silves sin glansperiode som Algarves hovedstad. Den idylliske byen var én av arabernes sterke befestninger, og var rival til Granada i Spania. Byen ligger i en fruktbar dal med appelsintrær og mandellunder. Den gamle mauriske borgen i mørkerød sandstein står som sterk kontrast til resten av byens hvitkalkede hus med terrakotta-tak.  
Etter besøket i Silves, reiser vi inn i Algarves bakland, hvor vi følger en av regionens mest severdige ruter gjennom eikeskoger og videre inn i Serra de Monchiques grønne fjellandskap med velduftende eukalyptustrær, kastanjetrær og korketrær. 
Høyt hevet over kysten, i den skogkledde Serra de Monchique-fjellkjeden, finner vi landsbyen Monchique i et naturskjønt område. Ikke langt herfra ligger kurbyen Caldas de Monchique, som har vært elsket i over 2.000 år. Romerne nøt godt av det 32 grader varme, lett svovelholdige vannet, som fremdeles sies å være godt for gikt, åndedrettet og fordøyelsen. I dag ligger det en populær spa-resort her. Om sommeren er området ofte rammet av skogbranner, som noen steder har gjort omfattende skader på naturen. Vi når Algarves høyeste punkt Fóia, som ligger på 900 meters høyde.  En flott kjøretur med fantastiske utsiktspunkter.  

Ekstrautflukter må bestilles sammen med reisen (min. 15 deltagere for at utfluktene kan gjennomføres).

Fritekstsøk

Muthu Oura Praia Hotel 4*

Hotell med store leiligheter og møblert balkong i Algarvekystens mest populære by, Albufeira.


Det er ikke langt til flotte sandstrender og gode innkjøpsmuligheter. 800 meter til Oura-stranden, 950 meter til Santa Eutalia-stranden, 700 meter til hovedgaten The Strip, ca. 2 km til Albufeira Shoppingsenter og 3½ km til torvet i den gamle bydelen. Minimarked ved siden av hotellet, butikker og restauranter rett i nærheten. Er du interessert i golf ligger Balaia golfbane kun 1½ km fra hotellet, og det er mulighet for leie av sykler. Like ved hotellet går det lokalbuss til den gamle bydelen. Her kan man virkelig slappe av og nyte livet med det meste rett i nærheten! 

Fasiliteter: Utendørs svømmebasseng med terrasse, liggestoler og parasoller. Hotellet har fitnessenter, sauna og heis. Det tilbys massasje- eller ansiktsbehandling i velværesenteret. Hygg deg i baren, eller kanskje med å spille biljard, dart, eller tennis mot gebyr? I den atriumaktige resepsjonen med glasstak, tropiske planter og fontene, finnes det områder å slappe av i og hvor du kan hygge deg med en god bok. Du er også velkommen til å benytte fasilitetene på søsterhotellet Muthu Clube Praia da Oura, som ligger bare 300 meter fra vårt hotell. 

Studioleilighet med balkong: 29 m² store leiligheter med møblert balkong. På baderommet er det badekar/dusj, toalett og hårføner. Alle leilighetene er pent innredet med oppholdsrom og spisestue i åpent plan med senger og et velutstyrt tekjøkken. I leilighetene finnes aircondition/oppvarming, TV, gratis WiFi, tørkestativ, gratis safe, strykejern og strykebrett. Tekjøkkenet har mikrobølgeovn, kjøleskap m/liten fryser, vannkoker, brødrister, kokeplater, servise samt spisebord med stoler.   
Studioleilighet med balkong som enkeltrom: Mot et tillegg kan du få en studioleilighet som enkeltrom. 

To-roms leilighet med balkong: Leilighet på 42 m² med møblert balkong og adskilt soverom. På badet er det badekar/dusj, toalett og hårføner. I oppholdsrommet er det spisebord og stoler, velutstyrt tekjøkkenet med mikrobølgeovn, kjøleskap m/liten fryser, vannkoker, brødrister, kokeplater og servise. I leilighetene finnes dessuten aircondition/oppvarming, TV, gratis WiFI, tørkestativ, gratis safe, strykejern og strykebrett. 


Her er en video, tatt med mobiltelefon av en av våre ansatte, av en to roms leilighet:

Alle leilighetene rengjøres annenhver dag med unntak av tekjøkkenet.

Bildegalleri

Prisoversikt

Studio kr 13 980
To-roms leilighet    kr 14 980
Studio som enkeltrom    kr 17 980

Prisene er per person.

Alt dette er inkludert:
- Direktefly til Faro t/r inkl. bagasje 
- Transport fra lufthavnen til hotellet t/r 
- Busstransport i Portugal
- 21 overnattinger i valgt romkategori på Muthu Oura Praia Hotel **** 
- Fire middager inkl. 1 glass vin 
- En middag på Restaurant Veneza 
- Utflukter i henhold til programmet:
   -  Byvandring i Faro
   -  Entré til São Lourenço kirke
   -  Byvandring i Albufeira
   -  Lørdagsmarked i Loulé
   -  Vinsmaking på Quinta dos Vales
   -  Besøk på Porches Keramik
- Norsk reiseleder på reisemålet 

Ikke inkludert i prisen: 
- Øvrige måltider og drikkevarer 
- Lokal turistskatt ca. € 14
- Tips
- Avbestillings- og reiseforsikring

Evt. tillegg pr. person 
Ekstrautflukt: Lagos & Sagres kr. 285
Ekstrautflukt: Silves & Monchique kr. 260