Skip to main content
Image: Budapest

Fargerikt høstcruise på Donau med det nye skipet MS Viva Enjoy 5*

Bli med på et standsmessig høstcruise på «Schönen, blauen Donau» fra Østerrike til Slovakia og Ungarn. Underveis besøker vi tre av de flotte hovedstedene som ligger langs den mektige elven – Wien, Budapest og Bratislava. I tillegg får du oppleve idylliske Wachaudalen (UNESCO) og historiske byer som Melk, Dürnsten, Linz og Esztergom. En perfekt ramme rundt cruiset er det splitter nye femstjerners-skipet MS Viva Enjoy med sitt all-inclusive-konsept.

Høydepunkter:
Keiserbyen Wien 
Dürnstein og kulturlandskapet i Wachaudalen (UNESCO)
Benediktinerklosteret i Melk
Kulturbyen Linz
Gamlebyen i Bratislava
Budapest med sine storslåtte bygninger
Katedralen i Esztergom

Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo – Wien

  Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn og sammen flyr vi til Wien. Herfra har vi busstransport til kaien hvor MS Viva Enjoy venter. Etter at vi har sjekket inn og funnet oss til rette i lugaren, møtes vi til en velkomstdrink og presentasjon av skipets besetning, før vi går til middag. Skipet kaster loss, og cruiset på Donau er i gang.

  Oslo – Wien
 • Dag 2: Esztergom – Budapest

  Om morgenen ankommer vi Esztergom, som var Ungarns hovedstad fra år 1000 til begynnelsen av 1200-tallet. I dag ligger landets erkebispesete her. I gangavstand fra skipet ligger den imponerende Esztergom­katedralen. Katedralen er Ungarns høyeste bygning og den imponerende domen, som innvendig er 71,5 m høy og 33,5 m bred, bidrar til akustikken som gir en gjenklang på hele 9 sekunder. Altertavlen i katedralen er verdens største maleri, malt på ett kanvasstykke.

  Katedralen i Esztergom troner majestetisk over Donau


  Ved lunsjtider seiler vi videre mot Budapest. Innseilingen til Budapest er absolutt verd å få med seg, da mange av byens severdigheter og flotteste byggverk ligger langs elven. Budapest besto opprinnelig av to byer, Buda og Pest, beliggende på hver sin side av elven. På østsiden av Donau, i Pest, ligger Helteplassen, det vakre operahuset, St. Stefansbasilikaen, og den imponerende parlamentsbygningen i nygotisk stil. Buda, på vestsiden av elven, er mer kupert. Her ligger mange flotte bygninger, blant annet Mattias-kirken og Fiskerbastionen med storslått utsikt over byen. Skipet blir liggende ved kai i Budapest over natten, så ta gjerne en tur i land etter middag og opplev nattelivet i byen.

  De opplyste monumentene i Budapest er et vakkert skue

 • Dag 3: Budapest

  I dag har du mulighet til å bli bedre kjent med byen på egen hånd. Kanskje frister det med et besøk til et av byens elegante termalbad? Med over hundre varme kilder har Budapest en spahistorie som strekker seg tilbake til romernes tid. Gellértbadet er det mest kjente med både utendørs og innendørs bassenger, som alle holder 36 grader. Budapest er også en bra by for shopping. Her ligger tradisjonelle markeder side om side med moderne shoppingsentre. Vanligvis ligger skipet i gangavstand fra gågaten Váci utca, og i enden av den finner du den store markedshallen Nagycsarnok, Budapests største innendørs matmarked. Selve markedshallen er bygget i jugendstil og stod klar i mars 1897. Mest imponerende er kanskje det store utvalget av ungarsk mat og vin man finner i hallen.

  Fra Fiskerbastionen i Budapest


  Under Buda-slottet finnes en av byens mest fascinerende og unike severdigheter. Under andre verdenskrig ble hulegangene under slottet først brukt som tilfluktsrom og senere som et sykehus i de bombesikre hulene. Under revolusjonen på 1950-tallet ble sykehuset igjen tatt i bruk, og er i dag et museum hvor man kan se møbler, instrumenter og en rekke voksfigurer. Skipet seiler videre om ettermiddagen.

  Budapest

 • Dag 4: Bratislava

  På seilingen mot Bratislava, passerer vi Gabcikovo, som er den største slusen i den øvre delen av Donau. Etter frokost ankommer vi Slovakias hovedstad Bratislava. De største severdighetene i det unge landets hovedstad er den godt bevarte gamlebyen og middelalderslottet Bratislavsky Hrad. Dikteren Bjørnstjerne Bjørnson har også satt sitt preg på byen ved å få en gate oppkalt etter seg, som takk for sin kamp for slovakenes rettigheter i forrige århundre.

  Nationaltheatret i Bratislava


  I Bratislavas historiske bykjerne kan du se den gamle byporten, Michaelsporten, nasjonalteateret, skulpturer, fontener og små torg. Her ligger også St. Martin-katedralen, som fra 1563 til 1830 var kroningskirke for de ungarske kongene. Skipet seiler videre sen ettermiddag.

 • Dag 5: Dürnstein – Melk

  Ved frokosttider legger vi til kai i middelalderbyen Dürnstein i Wachaudalen. Den lille landsbyen har en hyggelig, avslappet atmosfære, og det er en kort spasertur fra skipet til gamlebyen. På en høyde bak byen kan man se ruinene av borgen der den engelske kongen Richard Løvehjerte satt fanget fra 1192 til 1193. Etter ankomst kan du rusle en tur i den lille byen og nyte stemningen.

  Dürnstein med borgruinene


  Midt på dagen fortsetter seilasen. Vi befinner oss nå i hjertet av Wachaudalen – Østerrikes beste vindistrikt. Kulturlandskapet Wachau står på UNESCOs verdensarvliste og er en av de mest naturskjønne områdene langs Donau.

  Fra Wachaudalen


  Noen timer senere ankommer vi Melk, best kjent for det majestetiske benediktinerklosteret, Stift Melk, som troner på en høyde over elven. Klosteret ble grunnlagt i 1089.

  Stift Melk


  Umberto Eco ga en av hovedpersonene i sin kjente roman «Rosens navn», navnet Adso fra Melk, som en hyllest til klosteret og dets berømte bibliotek. Selv om det unektelig er klosteret som er den store attraksjonen, er det også hyggelig å spasere rundt i den lille byen ved foten av klosteret. Her finnes mange historiske bygninger, så vel som flere koselige cafeer. Mens vi spiser middag, seiler skipet videre.

  Dürnstein – Melk
 • Dag 6: Linz

  Tidlig om morgenen kommer vi til Linz, Østerrikes tredje største by og hovedstaden i delstaten Oberösterreich. Linz ble grunnlagt av romerne, som kalte byen Lentia. I sentrum av Linz ligger den store plassen Hauptplatz, med en imponerende tjue meter høy marmorsøyle som ble reist i 1723, og omkranset av rådhuset og andre historiske bygninger.

  Hauptplatz i Linz med den tjue meter høy marmorsøylen


  I hjertet av gamlebyen ligger Linzer Schloss (Linz slott). Adolf Hitler tilbrakte sin ungdomstid i Linz, og hadde store planer om å gjøre byen til kultursentrum i Det tredje rike. Dagens Linz er en kulturell skattkiste med et berømt orkester og operahus. Om kvelden legger vi ut på siste etappe av cruiset på Donau.

 • Dag 7: Wien

  Vi er tilbake i Wien ved frokosttider. Østerrikes hovedstad er synonymt med skjønnhet, sjarm og eleganse. De største severdighetene i den gamle keiserbyen er arkitektoniske perler som Statsoperaen, Rådhuset, Parlamentet og universitetet. I gamlebyen regnes Stefansdomen som høydepunktet.

  Wien


  Besøk gjerne en av Wiens elegante kafeer og smak på Sachertorte, byens berømte kulinariske spesialitet. Skal du ha den helt ekte fås den selvsagt på Cafe Sacher. Et besøk anbefales til en av Wiens største severdigheter – Schönbrunn-palasset. Schönbrunn-palasset er den tidligere sommerresidensen til den østerrikske keiserfamilien, bygget på slutten av 1600-tallet. Skipet blir liggende ved kai til neste morgen.

  Wien
 • Dag 8: Wien – Oslo

  Etter en god frokost tar vi farvel med skipet. Busstransport til flyplassen i Wien og fly til Oslo.

 • VIKTIG INFORMASJON

  Helse
  Elvecruise er ikke tilrettelagt for personer med gangbesvær/bevegelseshemming. Ilandstigning skjer via en smal landgang og noen ganger kan skip ligge fortøyd side om side. Selv om de fleste har heis, vil det være en del trappetrinn på skipet. På utfluktene er det ofte mye gåing av både kortere og lengre varighet, og disse foregår ofte på brostein eller annet ujevnt underlag. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis.

  Forbehold
  Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.

  Det tas forbehold om endringer i program og flytider, samt justering av prisen som følge av økning i oljepriser, valuta­kurser, skatter og avgifter og andre uforutsette faktorer vi ikke har kontroll over.

Bildegalleri

All-Inclusive

All-inclusive-konseptet til rederiet omfatter følgende:

 • Alle måltider om bord inkludert frokostbuffet, lunsj og middag (flere-retters menyer servert ved bordet) og snacks. 
 • Velkommen ombord cocktail og Captain's Farewell-middag
 • Alkoholfrie drikker inkludert mineralvann, brus, juice, en rekke kaffevarianter, te, kakao
 • Gjennom hele dagen utvalg av alkoholholdige drikker (musserende vin, aperol, hvitvin, rødvin, rosé, champagne, diverse øl, long-drinks, cocktailer, brennevin, likører)
 • High Tea (ettermiddagste) én gang i løpet av cruiset. Et utvalg av søte og salte delikatesser, for eksempel scones, smørbrød, cupcakes, sjokolade, makroner og eksklusive teer
 • Minibar i lugaren som fylles daglig med vann, brus og øl
 • Velkomstflaske musserende vin i lugaren ved innsjekk
 • Gjenbrukbar vannflaske
 • Wi-Fi (merk: på elvecruise kan dekningsforholdene variere avhengig av topografien)
 • Tips
 • Toppmoderne hodetelefoner til bruk på utflukter i land

Prisinformasjon

Alt dette er inkludert:
- Fly Oslo - Wien t/r
- Flyskatter
- Transport flyplass–skip t/r
- Syv netters cruise i utvendig lugar
- Havneavgifter
- Tips til skipets mannskap
- Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
- Mulighet for måltider (lunsj eller middag) i skipets bistro
- Minibar på lugaren
- Drikke til måltider og i baren (soft drinks, vin og andre alkoholholdige drikker)
- Gjenbrukbar vannflaske
- Velkomstflaske musserende vin i lugaren ved innsjekking
- High Tea (ettermiddagste) serveres én gang i løpet av cruiset
- Norsk reiseleder fra Vista Travel

Prisen inkluderer ikke
- Utflukter (oversikt, informasjon og pris om utflukter kommer)
- Personlig behandlinger i skipets velværeavdeling
- Tips til ev. sjåfører og lokalguider på utfluktene
- Reise- og avbestillingsforsikring

Utflukter: så snart vi får informasjon fra rederiet om mulige utflukter publiseres dette. Utfluktspakke kan kjøpes til senere.

Det er også mulig med suite om bord på Diamond deck, men dette er kun tilgjengelig på forespørsel. Cirkapriser suiter i 2024 (forbehold om endring i pris og tilgjengelighet):

Suite, øvre dekk (kun på forespørsel)    fra kr 31 980