Skip to main content

Blomstercruise i Nederland - møt våren i tulipanens land. Opplev Keukenhof og Floriaden

Et blomstercruise på nederlandske elver og kanaler er en fin måte å ønske våren velkommen. Nederland er kanskje best kjent for tresko, tulipaner, vindmøller og ost, men landet har mye mer å by på. På denne tiden av året er de store tulipanjordene et fargerikt skue det ikke finnes maken til. Den verdensberømte blomsterparken Keukenhof og Floriaden er noe av det du kan se frem til på denne turen.

Høydepunkter:

 • Fargerike tulipanmarker
 • Blomsterparken Keukenhof
 • Floriade Expo - innovativ hagebruksutstilling som arrangeres hvert tiende år
 • Hoorn - den "norske" byen i Nederland
 • Idylliske Kampen med sin godt bevarte gamleby
Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1, tirsdag 26. april: Oslo – Amsterdam

  Du møter Vista Travels reiseleder på Gardermoen lufthavn på formiddagen. Sammen flyr vi direkte med KLM til Amsterdam. Fra Schiphol blir vi kjørt med buss til kaien hvor MS River Diamond venter. Vi sjekker inn og finner oss til rette i lugaren og om bord. Før middag er det velkomstdrink med presentasjon av kapteinen og hans mannskap. Skipet ligger ved kai i Amsterdam over natten. Ta gjerne en kveldstur i land om ønskelig.

  Oslo – Amsterdam
 • Dag 2, onsdag 27. april: Amsterdam – Keukenhof – Hoorn

  Etter en tidlig frokost skal vi på utflukt til Blomsterparken Keukenhof* – et av de absolutt største høydepunktene på turen. Keukenhof kalles Europas vakreste vårhage og er kun åpen fra midten av mars til midten av mai. Parken dekker 335 mål og byr på et blomstervell du knapt har sett maken til. Mer enn syv millioner tulipaner, påskeliljer, hyasinter og andre blomster fyller parken med en overveldende fargeprakt og blomsterduft. Vi vandrer forbi små dammer og ser blomstertepper med de vakreste tulipaner. Retur til skipet for lunsj, mens det kaster loss og starter på cruisets første etappe.
  Vi ankommer Hoorn utpå ettermiddagen. Byen med 73 000 innbyggere og 80 forskjellige nasjonaliteter er usedvanlig kosmopolitisk. Vi skal på en vandretur* i byen hvor tiden synes å ha stått stille siden dens storhetstid. Hoorn fikk bystatus i 1357 og i gullalderen på 16- og 1700-tallet, var byen en av basene for Dutch East India Company, og ble en rik og stor handelsby. Storhetstiden tiltrakk seg mange immigranter og flere tusen nordmenn skal ha emigrert til byen på 1600-tallet, spesielt i perioden mellom 1640 og 1680. På den tiden kom 39 % av alle handelsvarer i Hoorn fra Norge, fortrinnsvis tømmer og tørrfisk. Byen er en herlig blanding av historiske monumenter, markeder og små intime boutiquer. Kvelden kan nytes i byen før vi seiler videre en time før midnatt.

  Amsterdam – Keukenhof – Hoorn
 • Dag 3, torsdag 28. april: Den Helder – Harlingen

  Tidlig formiddag har vi ankommet den nordvestlige delen av Nederland, nærmere bestemt området rundt byen Den Helder i Noord-Holland. Mange av jordene i dette området er normalt på denne tiden av året som et stort, fargerikt lappeteppe. Den sandrike jorden her er perfekt for dyrking av tulipanløk. Det er særlig i de lavtliggende, flate områdene vest og nordvest for Amsterdam hvor de store tulipanmarkene normalt er i full blomst. Om man får oppleve blomstringen avhenger av hvor tidlig/sent våren kommer. Mens vi ligger til kai i Den Helder arrangeres en valgfri utflukt til øyen Texel (uttales Tessel), kjent for sin rike fauna og dyreliv. Skipet seiler videre ved middagstid og ankommer Harlingen sent på kvelden.

  Den Helder – Harlingen
 • Dag 4, fredag 29. april: Harlingen – Kampen

  Harlingen er en by med i underkant av 16 000 innbyggere og ligger i Friesland i det nord-vestlige Nederland ved Vadehavet, et randhav av Nordsjøen. Den maritime historien i denne hyggelige byen er synlig over alt hvor man beveger seg mellom kanaler, smale hus og gamle lagerbygninger. Byen har også landets største flåte av tradisjonelle skip. Vi skal ut på vandretur* og ta byen i nærmere øyesyn, før vi seiler videre ved lunsjtid i retning Kampen, som vi ankommer om kvelden.

  Harlingen – Kampen
 • Dag 5, lørdag 30. april: Kampen – Lelystad /Floriaden - Amsterdam

  Kampen har en av de best bevarte gamlebyer i Nederland. Byen har eksistert siden 1100-tallet og fikk byrettigheter i 1236. På grunn av sin beliggenhet utviklet Kampen seg til et viktig handelssentrum og i 1441 ble byen formelt en Hansaby. På denne tiden var Kampen den største byen i det nordlige Nederland, og i dag bor det rund 37 000 der. I nåtidens Kampen kan man finne klare spor etter Hanseatene, spesielt i bevarte bygninger. Den gamle bymuren er borte, men tre av byportene er bevart. De som ønsker kan delta på en valgfri byvandring i Hanseatenes fotspor, eller man kan rusle rundt og ta den hyggelige byen på egen hånd. Skipet seiler videre i 14.00-tiden. På ettermiddagen skal vi besøke Floriaden*, eller Floriade Expo 2022, som den heter. Denne verdensberømte utstillingen avholdes kun hvert tiende år, og i perioden april – oktober 2022 kan man oppleve den syvende utgaven. Utstillingen finner sted i Almere, beliggende øst for Amsterdam. Temaet denne gangen er «Growing Green Cities», et tema som anses å være viktigere enn noen gang da mer enn 70 % av jordens befolkning vil bo i byer innen år 2050. Floriaden vil være et levende laboratorium med inspirerende utstillinger fra land, byer og firmaer. Her blandes overraskende innovasjoner med inspirerende hager, morsomme attraksjoner, et stort kunst- og kulturprogram, deilig mat, samt et unikt utvalg av trær, busker og blomster. En 850 m lang taubane er bygget over hele området og tar besøkende fra nord til sør, samtidig som man får en flott utsikt til hele området i fugleperspektiv. På det høyeste rager den 35 meter over bakken. Selve utstillingsområdet vil bli gjort om til en bydel når utstillingen er over. Ved middagstid setter skipet kursen i retning Amsterdam, hvor vi ankommer sent om kvelden.
  Her kan du se en promovideo fra Floriaden 2022:

 • Dag 6, søndag 1. mai: Amsterdam – Oslo

  Et flott elvecruise har kommet til veis ende, og etter frokost har tiden kommet for å si farvel til MS River Diamond og hennes besetning. Transport til lufthavnen. Vi flyr direkte tilbake til Oslo med KLM.

 • VIKTIG INFORMASJON

  Helse
  Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Ilandstigning skjer via en smal landgang. Få skip har heis og på utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis.

  Forbehold
  Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure. Det tas forbehold om endringer i program og flytider, samt justering av prisen som følge av økning i oljepriser, valutakurser, skatter og avgifter og andre uforutsette faktorer vi ikke har kontroll over.

Prisoversikt

Hoveddekk kr 12 980
Midtdekk (fransk balkong) kr 13 980
Øvre dekk (fransk balkong) kr 14 680
Suite, øvre dekk (kun på forespørsel)     kr 15 680
Pris pr. person i delt dobbeltlugar.   
Enkeltlugar*, hoveddekk kr 15 980
Enkeltlugar*, midtdekk kr 17 480


*Dobbeltlugar brukt som enkeltlugar. 

NB: Det er et begrenset antall lugarer som kan selges som enkeltlugar.


Alt dette er inkludert:
Fly fra Oslo til Amsterdam t/r med KLM
Flyskatter (kr 549 pr. november 21)
Transport lufthavn-skip t/r
Fem netters elvecruise i utvendig lugar
Havneavgifter
Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
Velkomst- og avskjedsdrink
En rekke utflukter (merket med * i programmet)
Tips til besetningen om bord
Norsk reiseleder fra Vista Travel

Prisen inkluderer ikke: 
Drikkevarer (mulig å kjøpe drikkepakke om bord)
Valgfrie utflukter (kjøpes om bord)
Reise- og avbestillingsforsikring 

Utflukter (inkluderte)

  Dag   Sted Inkluderte utflukter    Valgfrie utflukter (kjøpes om bord)
1 Amsterdam    
2 Amsterdam Keukenhof  
  Hoorn Byvandring  
3 Den Helder   Øya Texel
4 Harlingen Byvandring  
5 Kampen   Byvandring
  Lelystad Floriade Expo  
6 Amsterdam        

Bildegalleri