Elvecruise på Rhinen og togtur med Glacier Express
- utflukter og drikkevarer inkludert

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Rhinland
 • Gyldig fra
  24-08-2022
 • Gyldig til
  28-08-2022
 • Varighet
  5 dager
 • Overnatting
  Lugar
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 16.980,-
Bli med på et spennende elvecruise på Rhinen i grenseområdene mellom Sveits, Frankrike og Tyskland. Vi tar også skinnene fatt og får oppleve ett av verdens mest berømte tog – Glacier Express, som vil ta oss på en spektakulær reise gjennom de sveitsiske alper. Med sine spesialbygde vogner med panoramavinduer, også i takene, har du orkesterplass til alpenes kontrastfylte landskap av høye fjell, grønnkledde dalbunner og pittoreske landsbyer. Vi skal også til Bodensjøen og besøke en av Tysklands mest populære attraksjoner – blomsterøya Mainau, før vi besøker en av Europas største fosser – Rheinfall. Vi skal også avlegge verdens største bilmuseum, som ligger i Mulhouse, et minnerikt besøk. Elvecruiset avrundes med et besøk i romantiske Strasbourg. 

Høydepunkter:
 • Glacier Express
 • Blomsterøya Mainau
 • Cité de l'Automobile – verdens største bilmuseum
 • Rhinfallene
 • Kanalbåttur i Strasbourg
 • Drikkevarer om bord inkludert, både til måltidene og i baren

Program

Dag 1
Oslo – Strasbourg

Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn, og sammen flyr vi til Strasbourg. Mellomlanding og flybytte underveis. Videre med buss til kaien hvor vårt førsteklasses skip, MS La Boheme, venter. Vi sjekker inn og finner oss til rette om bord. Før vi spiser middag, inviteres vi på en velkomstdrink og presentasjon av mannskapet i salongen. Skipet starter seilingen på Rhinen i løpet av kvelden.

Dag 2
Breisach – Mulhouse – Basel

Vi ankommer den tyske byen Breisach om morgenen. Dette er utgangspunktet for en utflukt til verdens største bilmuseum Cité de l‘Automobile. Samlingen, som ble grunnlagt i 1978 av brødrene Schlumpf, rommer i dag over 520 biler fra til sammen 98 forskjellige bilprodusenter. Den eldste bilen er fra 1878, men museets stolthet er den største samlingen av Bugatti i verden. Kanskje ser du en bil som tar minnene tilbake til barndommen? Vi skal ha en guidet omvisning på museet før vi returnerer til skipet for lunsj mens vi starter seilingen mot Basel i Sveits. I kveld er det gallamiddag om bord.

Dag 3
Basel – Glacier Express

I dag skal vi på heldagsutflukt og oppleve en uforglemmelig reise med ett av verdens mest berømte tog – Glacier Express. Toget, som hadde sin jomfrutur den 25. juni 1930, kjører mellom St. Moritz og Zermatt. Underveis passeres 291 broer, 91 tunneler og høyeste punkt på ruten er ved Oberalppasset på 2033 moh. Med store panoramavinduer (også i taket) er du sikret full utsikt mot det vakre, sveitsiske alpelandskapet. Vi starter med buss i Basel og etter cirka 3 ½ times kjøring border vi toget i Andermatt og blir med helt til Chur. Inkludert lunsj om bord i toget. Retur til skipet som ligger til kai i Basel over natten.

Dag 4
Basel – Bodensjøen – Mainau – Rhinfallene

I dag kan vi glede oss til å besøke øyen Mainau som befinner seg i Bodensjøen. Hele øyen er et stort parkanlegg og er kjent for sine fargerike blomsterbed, storslåtte slottskapell og barokkslott. Øyen var fra 1932 i grev Lennart Bernadottes eie. Da han tok over øyen var parken og slottet i forfall på grunn av manglende vedlikehold. Han satte straks i gang med arbeidet med å få Mainau tilbakestilt til sin opprinnelige tilstand. I årene 1939-45 ble han og familien tvunget til å oppholde seg i Sverige på grunn av den politiske situasjonen i Tyskland, men rett etter krigen fortsatte arbeidet med oppbyggingen. Øyen er fortsatt i familiens eie, som også har opprettet en stiftelse som jobber med veldedighet. Øyen er også vert til det nest største sommerfuglhuset i Tyskland, hvor man kan utforske en tropisk verden med fargerike sommerfugler og blomster.
I denne perioden kan man glede seg over blant annet 12,000 georginer i mer enn 270 forskjellige varianter som byr på et strålende, fargerikt syn. Her kan du lese om hva som blomstrer på øyen i denne perioden: https://www.mainau.de/en/whats-in-bloom. Mainau dekker et område på 45 hektar og er den minste av alle øyene i Bodensjøen. Etter lunsj (inkludert) fortsetter vi de 25 kilometerne fra Rhinens utløp i Bodensjøen til Schaffhausen. Her finner vi Rhinfallene, som sies å være et av de mest spektakulære stedene å besøke i Sveits. Fallene er blant de største i Europa med sin bredde på 150 meter og fallhøyde på 23 meter. Fra Schloss Laufen har vi en imponerende utsikt over fallene. Retur til skipet som seiler videre i løpet av kvelden.

Dag 5
Strasbourg – Oslo 

Nyt frokosten om bord mens vi seiler mot Strasbourg. Gjennom historien har Strasbourg blitt rasert, brent, beleiret og bombet, men er nå fredens hovedstad. Her ligger både Europaparlamentet, Europarådet og Den europeiske menneskerettighetsdomstolen. Strasbourg er hovedstaden i den franske regionen Grand Est og største by i den historiske provinsen Alsace. Den sjarmerende gamle bydelen, La
Petite France som ligger på en øy i elven Ill, har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 1988.
Etter lunsj sjekker vi ut av skipet. Fra skipet kjører vi buss til sentrum, hvor vi skal med båt på byens kanaler og små sideelver. Vi ser de moderne Europa-institusjonene, den gotiske Notre-Damekatedralen og bindingsverkshusene i La Petite France. Etter båtturen får vi litt tid på egenhånd før vi returnerer vi til bussen som tar oss til lufthavnen. Retur med fly til Oslo, hvor vi lander sent om kvelden. Mellomlanding og flybytte underveis.
Inkluderte utflukter
 
DagStedUtflukt
1Strasbourg 
2BreisachCité de l‘Automobile
3BaselGlacier Express
4BaselMainau og Rhinfallene
5StrasbourgByrundtur med kanalbåt

MS La Boheme 3*+

Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, bar, salong med dansegulv, samt soldekk med solstoler. 
Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, hårtørrer, TV, radio, aircondition, telefon (kun mellom lugarene), Wi-Fi og safe. Det er enten en dobbeltseng eller to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Lugarene på hoveddekk har små vinduer, mens lugarene på øvre dekk et stort vindu som kan åpnes øverst.

Rederi: CroisiEurope
Byggeår: 1995, renovert 2011
Lengde: 110 m
Antall passasjerer: 158
Antall lugarer: 79
Pris
Hoveddekkkr 16 980
Øvre dekkkr 18 480
Pris per person i dobbeltlugar 
Enkeltlugar*, hoveddekkkr 20 980

*Dobbeltlugar brukt som enkeltlugar. NB: Det er et begrenset antall lugarer som kan selges som enkeltlugar.

Alt dette er inkludert:
 • Fly Oslo–Strasbourg t/r (fly fra andre byer i på forespørsel)
 • Flyskatter 
 • Transport lufthavn–skip t/r
 • Havneavgifter 
 • Fire netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til lunsj siste dag  
 • Fire utflukter
 • Drikkevarer om bord: vin, vann, juice, øl, kaffe og te, samt ­drinker i baren, men ikke champagne og vin fra vinlisten
 • Reiseleder fra Vista Travel 

Prisen inkluderer ikke: 
 • Utfluktspakke (fire utflukter) 
 • Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene
 • Drikkevarer under lunsjen på Glacier Express og på Mainau
 • Reise- og avbestillingsforsikring 
 
Tips
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er cirka syv euro pr. person pr. dag til besetningen om bord, og cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene. 

Helse
Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Ilandstigning skjer via en smal landgang. Få skip har heis og på utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis. 

Forbehold
Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure. Det tas forbehold om endringer i program og flytider, samt justering av prisen som følge av økning i oljepriser, valutakurser, skatter og avgifter og andre uforutsette faktorer vi ikke har kontroll over. 
Prisene er basert på valutakurser pr. november 2021.