Skip to main content

Syv land og fem hovedsteder langs Donau. Fra Wien til Bucuresti med MS Der Kleine Prinz

Opplev livet langs Donau – Øst-Europas livsnerve. I løpet av elleve begivenhetsrike dager seiler vi igjennom syv land, og besøker fem flotte hovedsteder som har vokst frem langs den mektige elven. Vi starter i praktfulle Wien og ender i Bucuresti. Underveis står kulturelle og historiske høydepunkter i kø, omkranset av skiftende og vakker natur. Velkommen om bord på det hyggelige skipet MS Der Kleine Prinz.

Høydepunkter:

 • Keiserbyen Wien
 • Gamlebyen i Bratislava
 • Budapest med sin vakre beliggenhet ved elven
 • Livet langs Donaus bredder
 • Landsbyfest i Jarak
 • Beograd – den hvite byen
 • Naturskjønne Jernporten
 • Bucuresti, Romanias hovedstad
 • Mange utflukter inkludert

Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo – Wien

  Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn midt på dagen. Fly direkte til Wien. Fra flyplassen kjører vi med buss til skipet, hvor vi sjekker inn og finner oss til rette om bord. Før middag er det velkomstdrink og presentasjon av kapteinen og hans besetning. Skipet ligger ved kai i Wien over natten.

  Oslo – Wien
 • Dag 2: Wien

  Etter frokost skal vi på byrundtur med buss – en fin måte å få oversikt over de største severdighetene i den gamle keiserbyen. Vi starter med Hundertwasserhaus, hvor det blir et kort stopp. Videre til Belvedere palasset, før vi kjører på Ringstrasse og ser berømte arkitektoniske juveler som Statsoperaen, Rådhuset, Parlamentet og universitetet. Neste stopp er gamlebyen. Her fortsetter rundturen til fots forbi Stefansdomen og gjennom gatene i sentrum. Retur til skipet for lunsj.
  Om ettermiddagen er det mulig å bli med på en valgfri utflukt til det storslåtte Schönbrunn-slottet, den tidligere sommerresidensen til den østerrikske keiserfamilien. Utflukten inkluderer en spasertur i parken og omvisning i salene inne i slottet. Om kvelden tilbys det en valgfri utflukt for å se en praktfull Wienerkonsert med musikk av Johan Strauss og arier fra utvalgte Mozart-operaer. Like før midnatt kaster skipet loss og cruiset begynner.

  Wien
 • Dag 3: Bratislava

  I løpet av natten kommer vi til Bratislava, hovedstaden i Slovakia. Etter frokost skal vi på byrundtur med et lite turisttog som kjører gjennom sentrum og opp til middelalderslottet Bratislavsky hrad. Slottet ligger på en høyde med flott utsikt over byen og elven. Sightseeingen avsluttes med en spasertur gjennom gamlebyen, forbi attraksjoner som St. Martins katedralen, det slovakiske nasjonalteateret, torget og Michaels porten. Det blir også tid til å vandre litt rundt på egen hånd før vi returnerer til skipet.
  Etter lunsj om bord er det vinsmaking og musikalsk underholdning i baren. Om kvelden fortsetter cruiset til et nytt land og ny hovedstad.

  Bratislava
 • Dag 4: Budapest

  Vi ankommer Ungarns vakre hovedstad, Budapest, kl. 08.00. Budapest var opprinnelig to byer, Buda og Pest, som lå på hver sin side av Donau, men ble slått sammen til én by i 1873. Budapest kalles på folkemunne Donaus dronning, og med god grunn. Her ligger severdighetene som perler på en snor og opplevelsene er mange. Etter frokost er det byrundtur. Vi ser de største severdighetene, som Parlamentsbygningen, St. Stefans basilikaen, operaen, Helteplassen og byparken med Vajdahunyad slottet. Tiden fram til middag er til fri disposisjon. Ta en spasertur på egen hånd eller la deg friste i byens handlegater. Budapest er en fantastisk by for shopping – her ligger tradisjonelle markeder side om side med moderne shoppingsentre.
  Om kvelden tilbys det en valgfri utflukt hvor du får se en flott forestilling med Ungarns statlige folkloreensemble. Gruppen består av 30 dansere og sies å være en av de beste av sitt slag i verden. Etter forestillingen kjører bussen på en liten rundtur gjennom den vakkert opplyste byen. Skipet ligger ved kai i Budapest over natten.

  Budapest
 • Dag 5: Budapest

  Etter frokost tilbys en valgfri halvdagsutflukt til Szentendre, en hyggelig liten by grunnlagt på 1600-tallet. Etter en guidet byvandring har du tid til å utforske Szentendre på egen hånd, eller ta en pause på en av byens mange kafeer. Om ettermiddagen er det valgfri utflukt til Klippehospitalet – opprinnelig et nødsykehus opprettet under andre verdenskrig. Hospitalet lå i store grotter og huler som strekker seg rundt ti kilometer innover i fjellet på Buda-siden. Under den kalde krigen ble hospitalet ytterligere befestet for å kunne tåle både kjemiske og kjernefysiske angrep. I våre dager er Klippehospitalet et museum med blant annet en permanent utstilling om beleiringen av Budapest under andre verdenskrig.
  De som ikke deltar på utfluktene kan legge opp dagen etter eget ønske. Spør gjerne reiselederen om interessante steder eller attraksjoner det er verdt å se. Kanskje frister det med et besøk til et av byens termal­bad? Szechenyibadet nord i byen har hele femten innendørsbassenger og tre utendørsbassenger, som alle holder 38 grader.
  Cruiset fortsetter om kvelden og etter middag kan du hygge deg med levende musikk i skipets bar.

  Budapest
 • Dag 6: Mohacs – utflukt til Pecs

  Mohacs er utgangspunkt for en utflukt til den sjarmerende byen Pecs, som var europeisk kulturhovedstad i 2010. På vår byvandring tar lokalguiden oss med til Szechenyi plassen, rådhuset og Lorant palasset. Vi skal også besøke den gamle Peter Paul katedralen hvor vi får oppleve en minikonsert med verker fra blant annet Bach. Før vi returnerer til skipet kan du gå litt på egen hånd langs den hyggelige Kaptalan gaten. Seilasen fortsetter etter lunsj.

  Mohacs – utflukt til Pecs
 • Dag 7: Vukovar og Novi Sad

  Tidlig om morgenen ankommer vi Vukovar – Kroatias største elvehavneby. Under balkankrigen ble byen beleiret og beskutt av serbiske styrker, og kalles av den grunn ofte Heltebyen. Da Vukovar til slutt ble invadert den 18. november 1991 var byen nærmest fullstendig ødelagt. Vår guidede vandring går gjennom sentrum, hvor man fortsatt kan se spor etter krigen.
  Om ettermiddagen ankommer vi Novi Sad, Serbias nest største by. Novi Sad er en livlig universitetsby med mange parker og et stort antall hyggelige butikker, kafeer og restauranter. En lokalguide tar oss med på byvandring og viser oss høydepunktene. Fra Novi Sad er det mulig å delta på utflukt til Krushedol klosteret i Fruska Gora fjellet. Klosteret er først og fremst kjent for sine freskemalerier fra 1500-tallet, men også som gravplass for kjente personer som kong Milan Obrenovic og hertuginne Ljubica.
  Mens vi spiser middag fortsetter skipet i retning Beograd.

  Vukovar og Novi Sad
 • Dag 8: Beograd

  Vi ankommer Beograd tidlig om morgenen. Serbias hovedstad ligger strategisk til der elvene Sava og Donau møtes, midt mellom to tidligere imperier - det habsburgske og det ottomanske. Beograd er en av Europas eldste byer, og mer enn fire årtusener med røff balkanhistorie har skapt en stolt og interessant by.
  Etter frokost er det byrundtur med buss. Vi kjører forbi den imponerende Kalemegdan-festningen, St.Michaels katedralen, prinsesse Ljubicas palass og byens rådhus. Byrundturen slutter ved Hotel Majestic i sentrum. Her får vi servert en forfriskning før vi slippes løs på egen hånd. En times tid senere kjører vi til den lille landsbyen Jarak hvor vi er invitert på lunsj i en privat hage. Det serveres lokale spesialiteter, og de som vil kan smake det serbiske plommebrennevinet Sljivovica. Mens vi spiser underholdes vi av musikere fra landsbyen. Vi returnerer til skipet i 17.00-tiden. Tilbake om bord blir det serbisk folkedans og presentasjon av tradisjonelle strikkegensere etter middag.

  Beograd
 • Dag 9: Seilas på Donau – Jernporten

  Ingenting er så avslappende som en dag om bord. Nyt utsikten til det vakre landskapet fra soldekket. I løpet av formiddagen passerer vi den store slusen ved Djerdap kraftverk. Etter lunsj venter dagens store høydepunkt, den berømte Jernporten. Jernporten er en hundre kilometer lang kløft omgitt av vill og vakker natur, og er et av Europas mest imponerende juv. Denne strekningen var tidligere fryktet av sjøfolk på grunn av skarpe klipper og farlige strømmer som gjorde det vanskelig å navigere. I 1972 åpnet et hydroelektrisk anlegg og avansert system av sluser. Donau ble demmet opp med en stor betongdemning, som medførte at vannstanden i dette området steg med hele tretti meter.

  Seilas på Donau – Jernporten
 • Dag 10: Vidin

  Tidlig om morgenen ankommer vi Vidin og vi befinner oss nå i Bulgaria. Etter frokost kan du bli med på en guidet byvandring. Det blir blant annet besøk til Baba Vida-festningen som er byens største attraksjon, og den best bevarte middelalderfestningen i landet.
  Etterpå får man tid på egen hånd til å vandre rundt og se mer av den lille byen. Alternativt kan du delta på valgfri utflukt til Belogradchik som ligger vakkert til ved foten av Balkan fjellene. Stedet er kjent for sine flotte fjellformasjoner og mer enn to tusen år gamle festningsruiner. Etter lunsj seiler vi videre med kurs for Turnu Magurele. I kveld er det kapteinens festmiddag om bord.

  Vidin
 • Dag 11: Turnu Magurele – Bucuresti – Oslo

  Tidlig om morgenen har skipet anløpt elvehavnebyen Turnu Magurele. Vi forlater skipet etter frokost og setter oss i en buss som tar oss de cirka 2 ½ timene til Bucuresti, Romanias hovedstad. Her skal vi på byrundtur hvor vi får se noen av byens største severdigheter. Vi stopper utenfor det enorme palasset til tidligere president og diktator Ceausescu, også kalt folkets hus. Dette var verdens nest største administrative bygning etter Pentagon da det ble bygget. Videre ser vi Revolusjonsplassen, Nasjonalteateret og byens imponerende konserthus fra 1888. Etter byrundturen er det lunsj på egenhånd før vår innholdsrike reise på Donau ser sin slutt og vi kjører til lufthavnen for å fly tilbake til Norge. Mellomlanding og flybytte underveis, med ankomst Oslo sent om kvelden.

  Turnu Magurele – Bucuresti – Oslo
 • PRESENTASJONSVIDEO AV SKIPET

 • VIKTIG INFORMASJON

  Helse
  Elvecruise er ikke tilrettelagt for personer med gangbesvær/bevegelseshemming. Ilandstigning skjer via en smal landgang og noen ganger kan skip ligge fortøyd side om side. Selv om de fleste har heis, vil det være en del trappetrinn på skipet. På utfluktene er det ofte mye gåing av både kortere og lengre varighet, og disse foregår ofte på brostein eller annet ujevnt underlag. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis.

  Forbehold
  Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
  Det tas forbehold om endringer i program og flytider, samt justering av prisen som følge av økning i oljepriser, valuta­kurser, skatter og avgifter og andre uforutsette faktorer vi ikke har kontroll over.

Prisoversikt

Kategori D*, hoveddekk kr 18 480
Kategori C, hoveddekk kr 19 980
Kategori B*, øvre dekk kr 18 980
Kategori A, øvre dekk kr 20 980  
Pris per person i del dobbeltlugar  
Enkeltlugar** - Kategori C, hoveddekk      kr 27 580


* Lugarer akterut på skipet hvor det kan forekomme noe maskinstøy.
** Dobbeltlugar brukt som enkeltlugar. Det er et begrenset antall lugarer som kan selges som enkeltlugarer.

Drikkepakke kr 2 500

Alt dette er inkludert:
Fly Oslo–Wien/Bucuresti–Oslo med Austrian Airlines og Lufthansa
Flyskatter 
Transport flyplass–skip t/r
Havneavgifter 
Ti netters cruise i utvendig lugar
Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag  
Velkomstcocktail
Lunsj hos en familie i Jarak
Ettermiddagkaffe og kveldssnacks
Vinsmaking
Levende musikk i salongen om kvelden
Stort utfluktsprogram med audioguide
Engelsktalende guider på utfluktene
Norsk reiseleder fra Vista Travel 

Prisen inkluderer ikke: 
Valgfrie utflukter. Disse kan kun bestilles og betales om bord
Drikkevarer. Mulig å kjøpe drikkepakke
Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene
Reise- og avbestillingsforsikring

Drikkepakke
Det er mulig å forhåndsbestille en drikke­pakke som inkluderer vin i glass, øl, brus, mineralvann, filterkaffe og te servert i restauranten og baren, samt utvalgte merker av whisky, vodka og gin. Hvis det bor to personer i én lugar må begge kjøpe drikkepakken.

Tips
I reiselivsnæringen utenfor Skandinavia er tips en viktig del av inntektsgrunnlaget for de ansatte. Når det gjelder tips til mannskapet, er rederiets anbefaling 8 euro pr. person pr. dag. Selv om tips er frivillig, oppfordrer vi våre gjester til å følge rederiets anbefaling. Det er også vanlig å tipse lokale guider og sjåfører på utfluktene. Et par euro til guiden og litt mindre til sjåføren.

Bildegalleri

Program inkluderte utflukter

Program utflukter

  Dag   Sted Inkluderte utflukter Valgfrie utflukter
1 Wien    
2 Wien Byrundtur Schönbrunn Slottet
      Klassisk Wienerkonsert (€55)
3 Bratislava    Byrundtur med minitog     
4 Budapest Byrundtur Folkloreforestilling (€50)
5 Budapest   Szentendre (€25)
      Klippehospitalet
6 Mohacs Pecs  
7 Vukovar Byvandring  
  Novi Sad Byvandring Krushedol-klosteret (€26)
8 Beograd Byrundtur  
    Lunsj i Jarnak  
9 Jernporten      
10 Vidin Byvandring Belogradchik (€25)
11 Bucuresti Byrundtur i Bucuresti  

Avganger & bestilling

AvreisedatoAvreisestedReisemålVarighetLedige plasserFra pris
05.04.2023OsloSyv land og fem hovedsteder langs Donau. Fra Wien til Bucuresti med MS Der Kleine Prinz
Reiseledere: Vladimir Kozlov
11 dagerMer enn 818 480,-Bestill
14.09.2023OsloSyv land og fem hovedsteder langs Donau. Fra Wien til Bucuresti med MS Der Kleine Prinz
Reiseledere: Torill Juvet Hermansen
11 dagerFullbooket, venteliste18 480,-Book på venteliste

Skip

MS Der Kleine Prinz
Et hyggelig og populært skip. Om bord er det restaurant, salong med bar, og resepsjon. Det er heis mellom de to dekkene og stort soldekk. Levende musikk i salongen om kvelden. Gratis Wi-Fi i fellesare...