Skip to main content
Image: Giverny

Fra Paris til Normandie - elvecruise på Seinen i impresjonistenes fotspor

Seinen flyter stille gjennom det vakre franske landskapet, fra storbyen Paris til Normandiekysten. Vår reise starter i den mest romantiske byen i verden, den franske hovedstaden, med besøk til de store, arkitektoniske severdighetene. Når vi forlater Paris, seiler vi mot Normandie langs vakre enger som ble udødeliggjort i arbeidet til de impresjonistiske malerne. Vi besøker flere pittoreske landsbyer langs Seinen, landsbyer som er foreviget i maleriene til kunstnere som Monet, Van Gogh, Sisley, Courbet, Cezanne og Pissaro. 

Høydepunkter:
• Paris – lysets by
• Elvecruise på Seinen gjennom vakkert landskap
• Besøk til idylliske landsbyer
• Giverny med Claude Monets hus og hage
• Auvers-sur-Oise hvor Vincent van Gogh bodde
• Kalkklippene ved Étretat
• Den historiske gamlebyen i Rouen
• Førsteklasses elvecruiseskip

Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo – Paris

  Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn på morgenen. Sammen flyr vi direkte til Paris. Fra flyplassen blir det en liten busstransport gjennom Paris' gater før vi ankommer skipet. Etter at vi har sjekket inn og funnet oss til rette i lugaren, møtes vi til en presentasjon av skipets besetning, før vi går til middag. Skipet ligger ved kai i Paris over natten.

  Oslo – Paris
 • Dag 2: Paris

  I dag kan du bli med på en panoramatur* i den franske hovedstaden med sine brede avenyer, vakre parker og hager, verdenskjente monumenter og museer. På denne turen kjører vi opp Champs-Elysées til Triumfbuen, du vil se det ikoniske Eiffeltårnet, Les Invalides, Place de la Concorde, Latinerkvarteret og det livlige operadistriktet. Den travle franske metropolen vil garantert gi deg mange storslagne inntrykk, selv på dette korte besøket. Etter lunsj om bord starter cruiset og du kan nyte utsikten over Paris og Île-de-France fra elven.

 • Dag 3: Vernon og Giverny

  I løpet av natten har vi ankret opp i Vernon, og etter en god frokost kan du være med på en utflukt til Giverny*. Landsbyen, som var hjemstedet til Claude Monet, har beholdt sjarmen som Monet ble så forelsket i, og fortsatt strømmer kunstnere hit for å la seg begeistre og motivere.  Vi vil spasere gjennom de berømte hagene som inspirerte mange av hans mesterverk, inkludert de berømte "vannlilje"-maleriene. Vi avlegger selvfølgelig hans hjem, det ikoniske rosa og grønne huset, en visitt.  Tilbake til skipet for lunsj mens vi seiler mot havet og Le Havre.

 • Dag 4: Le Havre, Étretat og Caudebec-en-Caux

  Vi våkner i Le Havre, en av Europas største havner. Under annen verdenskrig ble byen gjentatte ganger utsatt for bombeangrep og hele sentrum ble lagt i ruiner. Den rekonstruerte bykjernen er en studie i avantgarde-arkitektur og ble i 2005 oppført på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Opplev Le Havre på egen hånd eller bli med på en tur* langs den vakre Normandiekysten til Étretat. Étretat er kjent for sin vakre kyststripe med imponerende, steile kalkklipper og naturlige steinformasjoner. Tallrike kunstnere som Monet, Courbet, Boudi og Isabey fant sin inspirasjon her og fanget dette ville landskapet på lerretet.  Tidlig kveld seiler vi videre og legger til kai i Caudebec-en-Caux for natten.

 • Dag 5: Caudebec-en-Caux – Rouen

  Caudebec-en-Caux er en liten by med en rolig atmosfære i hjertet av Normandie. Her har du tid på egen hånd til å vandre rundt og beundre de mange blomstrende hagene og husene som ligger langs elven, før du tar turen til det historiske sentrum av byen. De viktigste severdighetene er Notre-Dame-kirken, bygget på 1400- og 1500-tallet, og ifølge Henrik IV var det vakreste kapellet i Frankrike. Videre kan du besøke Maison des Templiers som er et av de eldste husene i Normandie, rådhuset, og Hôtel du Bailli som ble bygget på slutten av 1700-tallet og som i dag er i privat eie. På ettermiddagen kommer vi til Rouen med sine vakre bindingsverkshus og den gotiske katedralen hvor Olav den Hellige ble døpt i 1014. Også her i Rouen hentet mange malere, så som Pissarro, Gauguin og Monet, inspirasjon. Claude Monet malte bl.a. flere bilder av katedralfasaden.  Etter ankomst kan du bli med på en byrundtur* langs brosteinsbelagte gater i Rouen. Vi spaserer forbi katedralen, gjennom klokkeporten Gros-Horloge, og til den gamle markedsplassen hvor jomfruen av Orléans, Jeanne d’Arc, ble brent på bålet av engelskmennene i 1431. Et sølvkors markerer stedet. I 1979 ble det bygget et minnesmerke, Jeanne d’Arc-kirken, for å hedre hennes minne.  Skipet seiler videre midt på natten.

 • Dag 6: Les Andelys – La Roche-Guyon

  Vi starter dagen i Les Andelys, en sjarmerende liten by langs Seinen, og blant annet kjent for slottet Château Gaillard som ble bygget av Richard Løvehjerte i 1198. Selv om slottet i dag ikke er mer enn en stor ruin, er det lett å se for seg Richard Løvehjerte som her ser fiendens, franskmennenes, fremmarsj gjennom Seine-dalen. Utforsk byen i ro og mak før du drar tilbake til skipet.  Etter lunsj ankommer vi La Roche Guyon som er kåret til en av Frankrikes vakreste landsbyer. Forsvarstårnet fra middelalderen kneiser hovmodig over Seine-dalen og er knyttet til Château La Roche-Gyon, med en mystisk trapp hugget inn i fjellet. Slottet som ble bygget på 1200-tallet eies av La Rochefoucauld-familien og er en blanding av middelalder-, renessanse- og klassisk stil. Skipet seiler videre ved middagstider.

 • Dag 7: Conflans-Sainte-Honorine – Paris

  Skipet har lagt til kai i Conflans-Sainte-Honorine i løpet av natten. Byen som ligger ved sammenløpet av elvene Oise og Seinen, la "Sainte Honorine" til navnet sitt på 1200-tallet til ære for Saint Honorina, hvis relikvier hadde blitt oppbevart her siden 876, da de ble hentet fra Grancille for å beskytte innbyggerne mot vikingangrep. Du kan bli med på en utflukt* til den lille byen Auvers-sur-Oise, en by hvor malere som Vincent van Gogh, Camille Pissarro, Claude Monet, Charles-François Daubigny og mange andre, fant inspirasjon. Vi vil følge i deres fotspor gjennom byen. Daubignys hus er nå et museum der man kan se verker malt av ham, og går man langs elven fra Auvers mot Pontoise, kan man se en rekke landskaper som figurerer i maleriene til Pissarro. Van Gogh tilbrakte de siste månedene av sitt liv i Auvers og fullførte her sine siste 70 malerier. Han bodde på Auberge Ravox, i dag kjent som Maison de van Gogh. Etter å ha sett rommet hvor van Gogh bodde, spaserer vi gjennom byen og besøker kirken Notre Dame som Van Gogh malte i 1890, og som er et av hans mest kjente malerier. Vi avlegger også kirkegården hvor de tilstøtende gravene til van Gogh-brødrene er, et besøk.  Skipet seiler videre på ettermiddagen. I kveld inviterer kapteinen til festmiddag mens vi legger til kai i Paris.

 • Dag 8: Paris – Oslo

  Etter en god frokost tar vi farvel med skipet. Busstransport til lufthavnen i Paris og direktefly tilbake til Oslo hvor vi lander på ettermiddagen.

 • VIKTIG INFORMASJON

  Helse
  Elvecruise er ikke tilrettelagt for personer med gangbesvær/bevegelseshemming. Ilandstigning skjer via en smal landgang og noen ganger kan skip ligge fortøyd side om side. Selv om de fleste har heis, vil det være en del trappetrinn på skipet. På utfluktene er det ofte mye gåing av både kortere og lengre varighet, og disse foregår ofte på brostein eller annet ujevnt underlag. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis.

  Forbehold
  Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
  Det tas forbehold om endringer i program og flytider, samt justering av prisen som følge av økning i oljepriser, valuta­kurser, skatter og avgifter og andre uforutsette faktorer vi ikke har kontroll over.

Bildegalleri

Prisoversikt

Hoveddekk kr 16 680
Midtdekk med fransk balkong    kr 18 680
Øvre dekk med fransk balkong    kr 19 680
Pris pr. person i delt dobbeltlugar  
Enkeltlugar*, hoveddekk   kr 23 580

* Dobbeltlugar brukt som enkeltlugar.
NB: Det er begrenset antall lugarer som kan selges som enkeltlugar

Utfluktspakke (fem utflukter) kr 2 990

Alt dette er inkludert: 
- Fly Oslo–Paris–Oslo inkludert bagasje (fly fra andre byer i Norge på forespørsel)
- Flyskatter
- Transport flyplass–skip t/r
- Havneavgifter
- Syv netters cruise i utvendig lugar
- Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
- Ettermiddagskaffe/ -te med kaker
- En vinsmaking om bord
- Kaffe-stasjon  
- Velkomst- og avskjedscocktail
- Musikkunderholdning i lounge/bar hver dag
- Wi-Fi om bord 
- Reiseleder fra Vista Travel

Prisen inkluderer ikke:
-
Drikkevarer (drikkepakke kan kjøpes om bord)
- Utflukter (utfluktspakke kan kjøpes på forhånd)
- Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene
- Reise- og avbestillingsforsikring    

Utfluktspakke:
Utfluktspakken består av fem utflukter, merket med stjerne (*) i programmet. Ved å forhåndskjøpe pakken er du garantert plass og engelsktalende lokalguide. Vista Travels reiseleder vil være med og oversetter for de som ønsker det. 
Det er mulig å kjøpe utfluktene enkeltvis om bord, men samlet vil de være dyrere enn om man forhåndskjøper pakken. I tillegg risikerer man at noen av utfluktene er utsolgt. Eventuelle valgfrie utflukter kan kun bestilles om bord.

Program utflukter

  Dag   Sted Utfluktspakke
1 Paris  
2 Paris Byrundtur
3 Vernon Giverny
4 Le Havre Étretat
5 Caudebeck-en-Caux  
  Rouen Byvandring
6 Les Andelys  
  La Roche-Guyon  
7 Conflans-Sainte-Honorine    Auvers-sur-Oise
8 Paris  


Tips:
I reiselivsnæringen utenfor Skandinavia er tips en viktig del av inntektsgrunnlaget for de ansatte. Når det gjelder tips til mannskapet, er rederiets anbefaling 10 euro pr. person pr. dag. Selv om tips er frivillig, oppfordrer vi våre gjester til å følge rederiets anbefaling. Det er også vanlig å tipse lokale guider og sjåfører på utfluktene. Et par euro til guiden og litt mindre til sjåføren.

Prisene er basert på valutakurser pr. februar 2023.

Skip

MS Monarch Countess
Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong med panoramavinduer og bar, resepsjon, treningsrom, sauna og soldekk. Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, hårtørrer, TV, safe, minibar og...