Skip to main content

Syv land og fem hovedsteder langs Donau. Fra Bucuresti til Wien med førsteklasses skip

Opplev livet langs Donau – Øst-Europas livsnerve om bord i et førsteklasses skip. I løpet av elleve begivenhetsrike dager seiler vi igjennom syv land, og besøker fem vakre hovedsteder som har vokst frem ved den mektige elven. Donau er selve dronningen blant Europas elver, og har bragt liv, handel, oppdagelser og kultur med seg fra utspringet i Schwarzwald til den ender i Svartehavet. Vi starter i Bucuresti og ender i staselige Wien. Underveis står kulturelle og historiske høydepunkt i kø, omkranset av skiftende og vakker natur. Med et stort antall spennende utflukter er man sikret uforglemmelige opplevelser.

Høydepunkter:

 • Fem interessante hovedsteder
 • Keiserbyen Wien
 • Budapest med sine monumentale bygninger
 • Det overdådige parlamentspalasset i Bucuresti
 • Den imponerende Jernporten
 • Sjarmerende Bratislava
 • Universitetsbyen Novi Sad
 • Beograd – den hvite byen
 • Livet langs Donau


Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo – Bucuresti – Turnu Magurele

  Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo lufthavn tidlig om morgenen. Sammen flyr vi til Bucuresti, med flybytte underveis. I Bucuresti får vi en byrundtur, hvor vi får se hovedstadens største severdigheter, og høre litt om byens historie. Vi stopper blant annet utenfor det enorme palasset til tidligere president og diktator Ceausescu, også kalt folkets hus. Dette var verdens nest største administrative bygning etter Pentagon da det ble bygget, og kostet svimlende ti milliarder dollar. Busstransport videre til skipet som ligger ved kai litt utenfor sentrum. Etter at vi har sjekket inn og funnet oss til rette i lugaren møtes vi til en velkomstdrink og presentasjon av skipets besetning, før vi går til middag. Utpå kvelden seiler skipet av gårde på første etappe.

  Oslo – Bucuresti – Turnu Magurele
 • Dag 2: Vidin

  Vi nyter formiddagens seiling om bord til vi ved lunsjtider ankommer Vidin, som ligger på den bulgarske siden av Donau. Det blir byvandring* til fots med lokalguide. Vi besøker blant annet middelalderfestningen Baba Vida fra det 13. århundre, som er landets best bevarte middelalderfort. Festningen ligger ved Donaus bredd og er beskyttet av en vanngrav. Den ble påbegynt allerede under det romerske riket og utvidet mange ganger, men den vesentligste delen av festningen ble oppført i løpet av middelalderen.
  Etter byrundturen er der tid for å oppleve byen på egen hånd. Skipet ligger til kai i gåavstand fra byens sentrum. Om du ønsker kan du delta på en valgfri utflukt til Belogradsjik, som ligger cirka 50 kilometer sør for Vadin. Dette området er kjent for sitt fascinerende landskap med vakre steinformasjoner.
  Klokken 23.00 kaster skipet loss og cruiset begynner.

  Vidin
 • Dag 3: Jernporten

  I dag kommer vi til området langs Donau som kalles Jernporten, en over hundre kilometer lang kløft omgitt av vill og vakker natur. Her møter Balkanfjellene fjellkjeden Karpatene og vannmassene tvinges mellom nesten loddrette klipper. Denne strekningen var tidligere fryktet av sjøfolk på grunn av skarpe steiner og farlige strømmer, som gjorde det vanskelig å navigere fartøyene. I 1972 åpnet demningen Jernporten 1, den største demningen langs Donau, etterfulgt av demningen Jernporten 2 i 1984. Dette hydroelektriske anlegget, med et avansert system av sluser, er et av de største kraftverkene i Europa. Da Donau ble demmet opp resulterte det i at vannstanden vest for demningen økte med hele tretti meter og seilasen på elven ble trygg. Vi ankommer området i 10-tiden og etter at vi har passert slusene gjør skipet to stopp. Den første er en stopp i 1 ½ time i den lille byen Donji Milanovac som ligger på grensen til Serbia, før vi stopper i Golubac hvor det ligger en stor festning fra 1300-tallet. Det er cirka femten minutters gange fra skipet til festningen og er vel verdt en tur, sammen med reiselederen. Mens vi nyter kveldens middag seiler vi videre mot Beograd.

  Jernporten
 • Dag 4: Beograd

  Beograd var hovedstad i tidligere Jugoslavia, men er i dag hovedstad i republikken Serbia. Byen ligger strategisk til der elvene Sava og Donau møtes, midt mellom to tidligere imperier – det habsburgske og det ottomanske. Mer enn fire årtusener med røff balkanhistorie har skapt en stolt og interessant by. Etter frokost skal vi på byrundtur* med buss og til fots. Vi kjører forbi den imponerende Kalemegdan-festningen, St. Sava kirken, prinsesse Ljubicas palass, rådhuset og St. Markus-kirken. Rundturen avsluttes med en spasertur gjennom gågaten Knez Mihajlova som er flankert med mange butikker og cafeer. Retur til skipet for lunsj, og om ettermiddagen er det mulig å oppleve byen på egen hånd.
  Middag om bord på skipet etterfulgt av et Serbisk folkloreshow. Skipet seiler videre sent på kvelden.

  Beograd
 • Dag 5: Novi Sad

  Tidlig om morgenen ankommer vi Novi Sad, som er den nest største byen i Serbia og det kulturelle og historiske sentrum i Vojvodina-regionen. Novi Sad er en livlig universitetsby med mange parker og et stort antall hyggelige butikker, kafeer og restauranter. Byen var under Det østerriksk-ungarske riket noe som spesielt er synlig både i byens arkitektur og kultur. Vi skal på byrundtur* og spaserer forbi markedet før vi fortsetter gjennom byens historiske sentrum og opp til byens mest dominerende byggverk – Petrovaradin-festningen, den største i sitt slag i Europa i det 17 århundre. Retur til skipet for lunsj.
  Etter lunsj er det mulig å bli med på en valgfri utflukt, som tar deg med til Fruska Gora fjellet hvor det imponerende Krusedol klosteret ligger. Klosteret er kjent for sine fresker fra 1500 tallet, og er gravplass for kjente personer som kong Milan Obrenovic og hertuginne Ljubica. Videre stopper vi i den lille byen Sremski Karlovci, som med sine 9000 innbyggere er et viktig senter for regionens vinproduksjon. Her skal vi besøke familien Zivanovic som er kjent for produksjon av Bermet-vin, som ble servert ved habsburgernes og den russiske zars hoff. I den store hagen vil våre verter servere flere forskjellige typer Bermet-vin, samt familiens hjemmelagde honning. Det vil også bli besøk i vinkjellerne, samt honningmuseet.
  Skipet seiler videre ved middagstid.

  Novi Sad
 • Dag 6: Vukovar

  Vukovar ligger ved den serbisk-kroatiske grensen, der den lille bielven Vuka renner ut i Donau, og er Kroatias største elvehavneby. Under Balkankrigen ble Vukovar beleiret og beskutt av serbiske styrker i 87 døgn. Byen var nærmest helt ødelagt da den til slutt ble invadert i november 1991, og har derfor fått kallenavnet «heltenes by». Etter frokost skal vi på byvandring* hvor vi ser spor etter krigen, men også noen historiske bygninger fra tiden da Vukovar var del av det habsburgske riket. Det blir litt tid på egenhånd før vi returnerer til skipet og seiler videre mens vi nyter lunsj om bord.

  Vukovar
 • Dag 7: Budapest

  Etter å ha seilt hele formiddagen ankommer vi Ungarns hovedstad Budapest ved lunsjtid. Donau deler Ungarns hovedstad i to deler. På østsiden, i Pest, ligger Helteplassen, det vakre operahuset, St. Stefans basilikaen, og den imponerende parlamentsbygningen i nygotisk stil. Buda, på vestsiden av elven, er mer kupert. Her ligger mange flotte bygninger, blant annet Mattias-kirken og Fiskerbastionen med storslått utsikt over byen. Disse får vi se på ettermiddagens byrundtur* og vi får også høre litt om byens interessante historie. Resten av ettermiddagen til fri disposisjon. Ta gjerne en tur i land etter middag og opplev nattelivet i byen.

  Budapest
 • Dag 8: Budapest

  I dag har du mulighet til å bli bedre kjent med byen på egen hånd. Kanskje frister det med et besøk til et av byens elegante termalbad? Med over hundre varme kilder har Budapest en spahistorie som strekker seg tilbake til romernes tid. Gellértbadet er det mest kjente med både utvendige og innvendige bassenger, som alle holder 36 grader. Budapest er også en bra by for shopping. Her ligger tradisjonelle markeder side om side med moderne shoppingsentre. Vanligvis ligger skipet i gangavstand fra gågaten Váci utca og i enden av den finner du den store markedshallen Nagycsarnok, Budapests største innendørs matmarked. Selve markedshallen er bygget i Jugendstil og stod klart i mars 1897. Mest imponerende er kanskje det store utvalget av ungarsk mat og vin man finner i hallen. Alternativt tilbys en valgfri utflukt til Grottehospitalet. Under Buda-slottet finnes en av byens mest fascinerende og unike severdigheter. Under andre verdenskrig ble hulegangene under slottet først brukt som tilfluktsrom og senere som et sykehus i de bombesikre hulene. Under revolusjonen på 1950-tallet ble sykehuset igjen tatt i bruk, og er i dag et museum hvor man kan se møbler, instrumenter og en rekke voksfigurer.
  Om kvelden kaster skipet loss for å fortsette seilasen på Donau, akkompagnert av de vakkert opplyste monumentale bygningene i byen.

  Budapest
 • Dag 9: Bratislava

  Vi tilbringer en avslappende formiddag om bord. Underveis passerer vi Gabcikovo, som er den største slusen i den øvre delen av Donau. Etter lunsj ankommer vi Slovakias hovedstad Bratislava. De største severdighetene i det unge landets hovedstad er den godt bevarte gamlebyen og middelalderslottet Bratislavsky Hrad. Dikteren Bjørnstjerne Bjørnson har også satt sitt preg på byen ved å få en gate oppkalt etter seg – som takk for sin kamp for slovakenes rettigheter i forrige århundre.
  Byvandringen* inkluderer både de historiske og moderne landemerker, deriblant St. Martin katedralen – som fra 1563 til 1830 var kroningskirke for de ungarske kongene. Vi spaserer fra den gamle byporten, Michaelsporten, gjennom den historiske bykjernen, forbi nasjonalteateret, skulpturer, fontener og små torg. Etter byvandringen har du litt tid til å rusle rundt og utforske Bratislava på egen hånd. I kveld kan vi nyte kapteinens gallamiddag mens vi forlater Bratislava i 21-tiden.

  Bratislava
 • Dag 10: Wien

  I løpet av natten har vi ankommet Østerrikes hovedstad Wien, som er synonym med skjønnhet, sjarm og eleganse. Etter frokost er det byrundtur* med buss og til fots – en fin måte å få oversikt over de største severdighetene i den gamle keiserbyen. Vi kjører på Wiener Ringstrasse som omkranser den historiske bykjernen. Vi starter med et stopp ved det berømte Hundertwasserhaus. Videre på Ringstrasse og ser arkitektoniske perler som Statsoperaen, Rådhuset, Parlamentet og universitetet. I gamlebyen fortsetter rundturen til fots, forbi Den spanske rideskolen og Hofburgpalasset til Stefansdomen. Det blir tid til å rusle litt rundt i gågatene i sentrum på egen hånd før vi returnerer til skipet for lunsj. Om ettermiddagen kan du utforske byen i ditt eget tempo. Besøk gjerne en av Wiens mange kafeer og smak på Sachertorte, byens berømte kulinariske spesialitet. Etter middag tilbys det en valgfri utflukt for å oppleve en Wienerkonsert med musikk av Strauss og Mozart.

  Wien
 • Dag 11: Wien – Oslo

  Vi forlater skipet etter frokost og setter oss i en buss som tar oss til lufthavnen i Wien. Direktefly til Oslo, hvor vi lander i 13-tiden.

 • VIKTIG INFORMASJON

  Helse
  Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Ilandstigning skjer via en smal landgang. Få skip har heis og på utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis.

  Forbehold
  Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure. Det tas forbehold om endringer i program og flytider, samt justering av prisen som følge av økning i oljepriser, valutakurser, skatter og avgifter og andre uforutsette faktorer vi ikke har kontroll over.

Prisoversikt

Hoveddekk kr 18 980
Midtdekk med fransk balkong kr 20 780
Øvre dekk med fransk balkong kr 21 980
Pris per person i delt dobbeltlugar     
Enkeltlugar* hoveddekk kr 24 980
Enkeltlugar* midtdekk kr 27 580
Suite (kun på forespørsel) kr 23 480


* Dobbeltlugar brukt som enkeltlugar. Det er et begrenset antall lugarer som kan selges som enkeltlugarer.

Alt dette er inkludert:
Fly Oslo-Bucuresti/Wien-Oslo inkl. bagasje
- Flyskatter
- Transport lufthavn-skip t/r
- Havneavgifter og passasjerskatter
- 10 netters cruise i utvendig lugar
- Velkomst- og avskjedsdrink
- Helpensjon om bord bestående av frokost, lunsj, ettermiddagste, middag med te/kaffe, snacks
- Pensjonen starter med middag første dag og avsluttes med frokost siste dag
- Byrundtur i Bucuresti
- Levende musikk, underholdning og vinsmaking om bord
- Tips til besetningen om bord
- Norsk reiseleder fra Vista Travel

Prisen inkluderer ikke:
Utfluktspakke med syv utflukter. Kan forhåndsbestilles kr 1800
Valgfrie utflukter
- Drikkevarer (drikkepakke kan kjøpes om bord)
- Reise- og avbestillingsforsikring

Utfluktspakke
Utfluktspakken består av syv utflukter, merket med stjerne (*) i programmet. Ved å forhåndskjøpe pakken er du garantert engelsktalende guide. Utfluktene kan også kjøpes enkeltvis om bord. Hvis du venter med å kjøpe utflutkene til du er om bord, risikerer du at noen av utfluktene kan være er utsolgt. 
De valgfrie utfluktene bestilles og betales om bord.
 

 Dag  Sted Utfluktspakke    Valgfrie utflukter
1 Turnu Magurele       
2 Vidin Byvandring  
      Belogradsjik
3 Jernporten    
4 Beograd Byrundtur  
5 Novi Sad Byvandring  
      Krushedol-klosteret
6 Vukovar Byvandring  
7 Budapest Byrundtur  
8     Grottehospitalet
9 Bratislava Byvandring  
10 Wien Byrundtur  
       Klassisk Wienerkonsert
11 Wien    

Bildegalleri

Skip

MS River Governess
MS River Governess er et førsteklasses, moderne skip og utgjør en perfekt base for et innholdsrikt elvecruise på Donau. Fasilitetene om bord inkluderer resepsjon, liten salong/bibliotek, panoramasalon...