Skip to main content
Image: Det romerske amfiteateret Arena di Verona

Opera i Verona og vin i Barolo

Bli med på en unik og innholdsrik operareise til Verona med Marianne Oulie Wiik som medfølgende operaguide.

Verona regnes som en av Italias vakreste byer med sine mange kirker, hager, sypress- og sitrontrær. Her skal vi bo komfortabelt på sentralt beliggende Hotel Leon d'Oro, og det blir mulighet for å oppleve to operaer i den verdensberømte utendørsarenaen Arena di Verona: AIDA og Madame Butterfly.

Etter fem fantastiske dager i Verona fortsetter vi til Barolo, en liten by vakkert beliggende mellom åssider dekket av vinranker - midt i en av Italias mest prestisjefulle vindistrikt. Her skal vi naturligvis få en smak av regionens nydelige viner. 

I den praktfulle byen Verona, hvor den flotte romerske arenaen hver sommer danner rammen rundt storslagne operaoppsetninger, blir det mulighet til å oppleve to uforglemmelige operaforestillinger under stjerneklar himmel. Før dagens operaforestilling forteller vår operaguide, med 28 års bakgrunn fra Operahuset i Oslo, om operaenes bakgrunn, handling og komponist. Marianne, beskrives som engasjert, energisk og entusiastisk, og hennes introduksjonsforedrag har begeistret mange.

Under oppholdet skal vi nyte flotte naturopplevelser på en utflukt til Gardasjøen, med sine skjønne, skiftende farger - fjell, som i den nordlige delen av sjøen hever seg bratt opp fra sjøbredden - og en overdådig sydlandsk blomsterprakt, viftende palmer og sitronlunder. Vi skal også, under en spennende ettermiddags– og kveldstur, besøke en av verdens mest usedvanlige og enestående byer – Venezia.

Denne syv-dagers reisen avsluttes i Piemonte med et hyggelig to-netters opphold i en av Italias mest berømte vinbyer - Barolo, hvor vi bor med utsikt til vinmarker så langt øyet rekker.

Noen høydepunkter:
- Fire netter i Verona og to i Barolo på nøye utvalgte hotell
- Mulighet for to operaforestillinger i Arena di Verona
- Entusiastiske operaforedrag før forestillingene
- Meget erfaren operaguide
- Ettermiddags- og kveldsutflukt til Venezia 
- Vakre, kontrastfylte Gardasjøen
- Vinbyen Barolo
- Vinbyen La Morra og trøffelbyen Alba i Piemonte


Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Fly til Milano - vingårdsbesøk - ankomst Verona

  Oppmøte om morgenen på Oslo Lufthavn Gardermoen hvor vi flyr direkte til Milano med SAS. Etter ankomsten kjører vi til vingården Borgo alla Quercia, hvor reisen starter på beste italienske måte med vinsmaking og lett lunsj i vakre omgivelser. Sent på ettermiddagen fortsetter turen til Verona hvor vi innkvarteres på det komfortable Hotel Leon d'Oro 4*, som har en perfekt beliggenhet kun et kvarters gange fra arenaen. Allerede om kvelden er det mulighet for, på egen hånd, å utforske denne sjarmerende byen som regnes som en av Italias vakreste byer og er stedet for Shakespeares udødelige drama "Romeo og Julie".

  Den romerske steinbroen Ponte Pietra i Verona

  Fly til Milano - vingårdsbesøk - ankomst Verona
 • Dag 2: Byvandring i Verona og operaforestilling

  I løpet av formiddagen presenterer operaguiden kveldens forestilling. Vi får blant annet høre om handlingen, historien og om komponisten. Etter foredraget arrangeres en byvandring i den vakre byen hvor vi ser noen av de mest berømte severdighetene; den velbevarte Scala-festningen, den romerske arenaen, Julies hus og det gamle blomstertorget Piazza delle Erbe.

  Verona er en av Italias grønneste byer


  Ved 21-tiden starter operaforestillingen AIDA av Giuseppe Verdi. Da arenaen ble bygget for cirka 2000 år siden kunne opp mot 30.000 ta plass for å se forestillingene. Under kveldens operaforestilling rommer arenaen omkring 7.000 tilskuere. Man kan velge en nummerert plass, hvor man sitter direkte på de antikke steinbenkene. Vi gjør oppmerksom på at steinbenkene ikke har ryggstøtte. Vista Travel tilbyr også nummererte plasser på stol med ryggstøtte (klappstoler benyttes). Med en nummerert plass behøver man ikke møte opp så tidlig i arenaen, men kan i stedet f.eks. nyte en god middag på en av restaurantene utenfor arenaen før forestillingen. Etter forestillingene kan de som vil møte operaguiden på et angitt sted for en prat om kveldens opera.

 • Dag 3: Ettermiddags- og kveldstur til Venezia

  Formiddagen nytes på egen hånd i vakre Verona. Tidlig ettermiddag er det avgang til Venezia - også kalt "Adriaterhavets Dronning". Besøket i Venezia starter med en båttur gjennom lagunen frem til Markusplassen, denne livlige plassen med kulturskatter, kafeer og tusenvis av duer.  Etter båtturen skal vi oppleve byens unike atmosfære med de mange kanaler og vakre palazzo'er. Her er det mulighet for å se noen av Venezias vakreste severdigheter; Dogepalasset, Markuskirken, Rialtobroen og Sukkenes bro. Om kvelden spiser vi en typisk venetiansk meny på en hyggelig restaurant før vi får oppleve den romantiske stemningen i et vakkert opplyst Venezia. Deretter båt tilbake til fastlandet, hvor bussen venter og bringer oss tilbake til Verona. • Dag 4: Utflukt til Gardasjøen - opera om kvelden

  På formiddagen presenterer operaguiden kveldens operaforestilling. Etter foredraget er det avgang til åsene rundt Verona, bedre kjent som området Valpolicella. Her skal vi nyte en god lunsj, bestående av lokale spesialiteter på en hyggelig restaurant innredet i en gammel festning bygget av Habsburgerne som forsvar av det østerriksk-ungarske keiserriket. Etter lunsjen kjører vi videre til vakre og kontrastfylte Gardasjøen, Italias største innsjø. Her blir det et stopp i en av de maleriske og sjarmerende byene langs sjøbredden.  Vel tilbake i Verona kan vi glede oss til operaforestilling i den gamle romerske arenaen. I kveld er det Madame Butterfly av Giacomo Puccini som fremføres i Arena di Verona. Operaen hadde sin urfremførelse på La Scala i Milano i februar 1904.

 • Dag 5: Frokost på Po-sletten og ankomst til Barolo

  På formiddagen forlater vi Verona og setter kursen mot Po-sletten, Italias spiskammers. Vi spiser en god lunsj på en herlig restaurant i landlige omgivelser, på komponisten Giuseppe Verdis hjemsted nær Parma.  Etter lunsjen fortsetter vi til den lille byen Barolo som har gitt navnet til den kjente italienske rødvinen. Gamle slott, bondegårder og romantiske landsbyer spredt mellom åssidene, preger dette kjente vindistriktet. Ankomst sent på ettermiddagen på Hotel Barolo, hvor vi skal bo omgitt av vinmarker.

  Frokost på Po-sletten og ankomst til Barolo
 • Dag 6: Vinbyen La Morra - trøffelbyen Alba - Vinsmaking

  Dagens utflukt går til vinbyen La Morra som ligger på en høyde med en fantastisk utsikt over landskapet, og til trøffelbyen Alba, hvor det blir mulighet for å smake på områdets berømte trøfler.

  Vinbyen La Morra


  Hovedkontoret til sjokoladeprodusenten Ferrero, grunnlagt av Pietro Ferrero i 1946, ligger også i Alba. Ettermiddagen er til egen disposisjon og avslapning i den sjarmerende vinbyen Barolo. Om kvelden er det vinsmaking i vinkjelleren og avskjedsmiddag på hotellet.

  Vårt hotell har egen vingård og produserer Barolo-vinen Brezza


 • Dag 7: Byvandring i Milano og hjemreise

  Også på avreisedagen venter det oss gode opplevelser. På formiddagen forlater vi Barolo og setter kursen mot Milano som er rik på kultur og vakre fasader. Under oppholdet i Milano arrangeres en byvandring, hvor vi skal se den berømte domkirken og La Scala-operaen utenfra, innen vi fortsetter til flyplassen for avreise til Norge.

  Byvandring i Milano og hjemreise

Operaguide Marianne Oulie Wiik

Marianne Oulie Wiik er en allsidig og ivrig musikkformidler med en omfattende og mangfoldig karriere som musiker og formidler.  Stikkord for hennes virksomhet er å berøre og begeistre, gjennom musikken og gjennom ordene.

Hun virket ved Den Norske Opera og Ballett i 28 år og har bakgrunn som konsertpianist, repetitør, kordirigent, foredragsholder og omviser. Marianne er godt kjent fra introduksjonsforedragene som holdes i forkant av forestillingene på Hovedscenen. 

Hun begynte å spille piano på Veitvet musikkonservatorium allerede som 7-åring og fikk tidlig oppdrag i radio og TV. 18 år gammel fant debuten på klaver sted i Universitetets Aula til strålende kritikker. Deretter fulgte studier ved Musikhögskolan i Malmö, og som eneste norske vant hun stipendkonkurransen ved Kungliga Musikaliska Akademin i Stockholm og kunne studere ett år hos Guido Agosti i Roma. Året etter fikk hun stipend til Moskva og tok eksamen ved konservatoriet i 1981. 
Etter flere år som freelance-pianist, takket hun ja til å begynne som pianist i Den Norske Opera og Ballett i 1988.  Hun har spilt både med Nasjonalballetten (repetitør og solist), Operakoret og Nasjonaloperaen. 

Hotellene

Hotel Leon d'Oro 4*
Flott hotell med elegant innredning og god beliggenhet tett på det historiske sentrum og den romerske arenaen i Verona. Hotellet har en vakker resepsjon med marmorsøyler og lysekroner i Murano-glass, og 190 pent innredede og komfortable rom.

Fasiliteter: Resepsjon, restaurant, bar og en liten hage.
Rommene: Bad og toalett, hårføner, telefon, TV, aircondition, safe og minibar.Hotel Barolo 3*
Det familiedrevne Hotel Barolo ligger midt i den lille landsbyen Barolo, med utsikt mot vinslottet Castello Falletti og mot de utallige vinmarkene hvor druene til områdets berømte viner passes med omhu. Barolo er naturligvis populær blant vinelskere, og den lille byen - hvor du fint kan spasere gjennom på en halv time - ligger rett sør for Alba, som er Italias trøffelhovedstad.

Fasiliteter: Bar, restaurant hvor man serverer områdets spesialiteter og en vinkjeller med bl.a. Brezza-familiens egenproduserte Barolovin. Hotellet har svømmebasseng og en stor terrasse med utsikt over byen og landskapet. WIFI i resepsjonsområdet.
Rommene: Enkelt innredede rom med eget bad/toalett og TV. 
Vi skal bo i hotellets nye avdeling, hvor rommene i tillegg er utstyrt med aircondition, minibar og safe. 

Bildegalleri

Prisoversikt

Dobbeltrom   kr 15 980
Enkeltrom kr 18 980

Prisene er per person

Alt dette er inkludert:
- Fly Oslo-Milano t/r inkl. bagasje
- Fire overnattinger på Hotel Leon d'Oro 4*
- To overnattinger på Hotel Barolo 3*
- Seks frokoster
- Tre lunsjer
- Tre middager
- Vinsmakinger
- To operaforedrag
- Busstransport og utflukter iht. program
- Erfaren skandinavisktalende reiseleder, autorisert lokalguide i hele området
- Medfølgende operaguide

Ikke inkludert i prisen:
- Operabilletter
- Øvrige måltider og drikkevarer
- Tips
- Obligatorisk turistskatt i Venezia €10-15 (avhengig av periode) pr. person. Betales kontant på stedet.
- Obligatorisk turistskatt p.t. €3,50 pr. natt i Verona / €2,5 pr. natt i Barolo. Betales direkte til hotellene.

Operabilletter
Vi tilbyr plasser i følgende sektorer:

 • 6° settore Numerati - mørkegrå - pr. forestilling kr 400 (nummerert plass direkte på steinbenk uten ryggstøtte. Det er mulig å leie puter i arenaen for at få det litt mer komfortabelt. Man ser og hører utmerket fra disse plassene)
 • 3° settore Rossini - lakserosa - pr. forestilling kr 875 (Vista Travels anbefaling) (nummerert plass på klappstoler på steintrinnene i siden. Det er mulig å leie puter i arenaen for at få det litt mer komfortabelt. Man ser og hører godt fra disse plassene)
 • Poltrona - rosa - pr. forestilling kr 1580 (nummerert plass med polstret sete og ryggstøtte)
 • Poltronissima Gold - gull - pr. forestilling kr 2540
  (nummerert plass med polstret sete og ryggstøtte)


Det henvises forøvrig til de generelle bestemmelser fastsatt av Fondazione Arena di Verona: www.arena.it 
Merk at prisene for operabilletter hos Vista Travel inkluderer de gebyrer som Vista Travel betaler i Italia for utstedelse og levering av billettene. I tillegg til den påtrykte pris skal det legges til reservasjonsgebyrer, hvilket fremgår på arenaens internettside.

Billetter til forestillingene velges sammen med din bestilling. Kategorier kan kombineres.

Prisene er basert på valutakurser pr. januar 2023.