Skip to main content

Sykkelcruise i Rhindalen - fra Mainz til Köln

Cruiset går på Rhinen, fra Mainz til Köln. På sykkelturene trår du i ditt eget tempo, mens MS Olympia er vår trofaste følgesvenn. Rhindalens naturskjønne landskap står på UNESCOs verdensarvliste og vi sykler forbi vinmarker, pittoreske småbyer og middelalderborger. Underveis besøker vi Rüdesheim, Koblenz, Andernach og Bonn.  Sykkelcruise er en utmerket kombinasjon av aktivitet og avslapping.

Høydepunkter:

 • Vinbyene St. Goar og Rüdesheim
 • Rhindalen som står på UNESCOS verdensarvliste
 • Koblenz – der Mosel og Rhinen møtes
 • Beethovens Bonn
 • Kölnerdomen (UNESCO)
 • Sykkelturer gjennom vakker natur

Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo – Frankfurt – Mainz

  Du møter reiselederen på Oslo lufthavn. Sammen flyr vi direkte til Frankfurt, og derfra med buss til Mainz hvor MS Olympia venter. Kjøreturen tar en drøy halvtime. Vi sjekker inn og finner oss til rette om bord.
  Mainz ligger der Main munner ut i Rhinen, og er kanskje best kjent som boktrykkerkunstens by. Johann Gutenberg ble født her i cirka 1400, og på museet som bærer hans navn kan man se Gutenbergs bibel, verdens eldste trykksak, utstilt. Du kan ta en rusletur i byen sammen med reiselederen eller på egen hånd. I den gamle bydelen er det flere trivelige smågater og torg, med bindingsverkshus og hyggelige weinstuben. Skipet ligger ved kai i Mainz over natten.

  Oslo – Frankfurt – Mainz
 • Dag 2: Mainz – Rüdesheim

  Etter frokost er det klart for vår første sykkeltur. Vi får med oss en matpakke fra skipet, som vi spiser underveis. Sykkelveien langs Rhinen er en del av den europeiske sykkel­rutenettverket kalt EuroVelo. Vi sykler på EuroVelo 15, også kalt Rheinradweg, som følger Rhinen hele 1233 kilometer, fra Nederland til Sveits. Første strekning går gjennom et idyllisk landskap med vinmarker og bratte klipper. Underveis passerer vi Eltville am Rhein og Kürfürstliche-borgen.  I dette området ligger noen av Tysklands mest berømte vingårder, som Steinbeg og Erbacher. Mens vi nyter utsikten fra sykkelsetet, seiler MS Olympia til Rüdesheim hvor vi kommer om bord igjen om ettermiddagen. Rüdesheim er en sjarmerende liten by omgitt av vinmarker. Vi setter fra oss syklene på skipet og tar en spasertur i land på egen hånd eller sammen med reiselederen for å oppleve byens spesielle atmosfære. Langs den livlige hovedgaten, Drosselgasse, ligger pittoreske bindingsverkshus og mange små kneiper og tavernaer. Ta en pause for å smake på den lokale vinen eller byens spesialitet – Rüdesheimer kaffee. Skipet ligger ved kai i Rüdesheim til neste dag.

  Mainz – Rüdesheim
 • Dag 3: Rüdesheim – Sankt Goar

  I dag skal vi sykle gjennom den mest naturskjønne delen av Rhinen. Gamle borger, pittoreske små landsbyer og skråninger dekket av vinranker, bidrar til et idyllisk og unikt kulturlandskap det er en sann glede å sykle gjennom. Der elven er på sitt smaleste ligger den bratte Loreleiklippen, som har skapt grobunn for mange myter. Fra toppen av klippen er det flott utsikt over Sankt Goar og Sankt Goarshausen, som er dagens mål.  I Sankt Goar kan du se ruinene av festningen Rheinfels – den største i sitt slag langs Rhinen. På den andre siden av elven ligger festningen Katz und Maus i St. Goarshausen. Skipet ligger ved kai i St. Goar over natten.

  Rüdesheim – Sankt Goar
 • Dag 4: Sankt Goar – Koblenz

  Etter frokost tar vi igjen fram sykkelen, og setter kurs for Koblenz. Mesteparten av tiden sykler vi langs elvebredden. Vi passerer Boppard, som ligger der Rhinen gjør en stor sving, kalt Bopparder Hamm, og Marksburg – den eneste borgen langs Rhinen som aldri har blitt ødelagt, før vi kommer til Koblenz om ettermiddagen.  Koblenz er en av de tyske byene som ble hardest rammet av bombetoktene under andre verdenskrig. Byen er siden blitt gjenoppbygd, og fremstår i dag som en blanding av gammelt og nytt. Du har ettermiddagen til å utforske Koblenz på egen hånd. I gåavstand fra skipet ligger odden Deutches Eck (Det tyske hjørnet) der Mosel og Rhinen møtes. Her står en stor rytterstatue av keiser Wilhelm 1 og overvåker sammensmeltningen av de to elvene. Ønsker du en luftig oversikt over området, anbefales en tur til det gamle festningsanlegget Ehrenbreitstein, som ligger på en høyde på motsatt side av Rhinen. Det går en gondolbane tvers over elven, og både overfarten og festningen byr på storslått utsikt over Koblenz, Rhinen og Mosel. Skipet ligger til ro for natten i Koblenz.

  Sankt Goar – Koblenz
 • Dag 5: Koblenz – Andernach

  Dagens sykkeletappe er turens korteste – kun 25 kilometer. Vi passerer Engers-slottet i Neuwied før vi kommer til Andernach. Den lille byen har et sjarmerende bysentrum med en rekke godt bevarte middelalderbygninger. Ta en rusletur i byen på egen hånd eller sammen med reiselederen og se de gamle byportene, Rundtårn og St. Josephs hospitalkirke med sine vakre takmalerier. En annen lokal attraksjone er naturfenomenet, Andernach-geysiren, som annenhver time spruter ut en seksti meter høy vannsøyle. Etter middag kan du ta en kveldstur til den gamle bydelen, som har rikelig med hyggelige weinstuben. Skipet ligger ved kai til neste dag.

  Koblenz – Andernach
 • Dag 6: Andernach – Bonn

  Fra Andernach fortsetter vi nordover langs elven. Et av småstedene vi sykler forbi er Remagen, kjent for slaget ved Remagen under andre verdenskrig. Den heroiske kampen, hvor amerikanske styrker i mars 1945 lyktes å erobre den delvis ødelagte jernbanebroen ved Remagen, har senere blitt filmatisert. Det eneste som er igjen av broen er brotårnene på hver side av elven. I brotårnet på vestsiden av Rhinen ligger det et fredsmuseum, hvor du kan lære mer om slaget. Videre nordover passerer vi Köningswinter med Drachenburg slottet, før vi kommer til Bonn, Vest-Tysklands tidligere hovedstad.  Den kjente komponisten Ludwig van Beethoven er fra Bonn, og huset hvor han ble født er i dag museum. Andre severdigheter er Dobbeltkirken (Doppelkirche) fra 1151, Godesburg-festningen, Poppelsdorf-slottet og den store universitetsbygningen, hvor blant annet pave Benedict XVI var professor. I den gamle bydelen kan du finne en hyggelig kafe og se på folkelivet. Skipet ligger ved kai over natten i Bonn.

  Andernach – Bonn
 • Dag 7: Bonn – Köln

  Turens siste sykkeletappe går fra Bonn til Köln. Underveis har vi muligheten til å ta en pause på øyen Groov, som er et populært rekreasjonsområde.  Vel fremme i Köln har vi ettermiddagen til å utforske byen. Köln ble grunnlagt av romerne for to tusen år siden, og er i dag Tysklands fjerde største by med over en million innbyggere. I Altstadt (gamlebyen) ble nitti prosent av bygningsmassen ødelagt under andre verdenskrig, men byens landemerke, den praktfulle Kölnerdomen, unnslapp heldigvis store ødeleggelser. Katedralen er en av de største i Europa, og har siden 1996 stått på UNESCOs verdensarvliste. Besøk gjerne også en av ølstuene i Altstadt for å smake på Kölsch, det lokale ølet.

  Bonn – Köln
 • Dag 8: Köln – Frankfurt – Oslo

  Etter frokost sier vi farvel til skipet. Vi kjører med buss til flyplassen i Frankfurt. Kjøreturen tar rundt to timer. Direktefly tilbake til Oslo.

 • Sykkeletapper

  Dag 2 Mainz – Rüdesheim  ca 32 km
  Dag 3 Rüdesheim – Sankt Goar    ca 32 km
  Dag 4 Sankt Goar – Koblenz ca 38 km
  Dag 5 Koblenz – Andernach ca 25 km
  Dag 6 Andernach – Bonn ca 45 km
  Dag 7    Bonn – Köln ca 37 km

   

  Alle oppgitte distanser er omtrentlige. Terrenget er godt egnet for fritids­syklister. Det informeres om dagens tur om bord, og deles ut kart. Det er ingen guiding på sykkelturene, men Vista Travels reiseleder sykler sammen med de fra gruppen som ønsker å sykle samlet.
 • VIKTIG INFORMASJON

  Helse
  Elvecruise er ikke tilrettelagt for personer med gangbesvær/bevegelseshemming. Ilandstigning skjer via en smal landgang og noen ganger kan skip ligge fortøyd side om side. Selv om de fleste har heis, vil det være en del trappetrinn på skipet. På utfluktene er det ofte mye gåing av både kortere og lengre varighet, og disse foregår ofte på brostein eller annet ujevnt underlag. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis.

  Forbehold
  Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
  Det tas forbehold om endringer i program og flytider, samt justering av prisen som følge av økning i oljepriser, valuta­kurser, skatter og avgifter og andre uforutsette faktorer vi ikke har kontroll over.

Generell informasjon

Sykkel
Cruiseprisen inkluderer leie av lette unisex tursykler med syv gir og liten sykkelveske. Oppgi din høyde ved bestilling. Det er mulig å betale et tillegg for el-­sykkel. 

Pakketips
Vi anbefaler at du tar med lett jakke, regntøy, sykkelhjelm og gode sko (ikke sykkelsko). Skipet har ikke sykkelhjelmer til utlån.

Ikke-syklist
Du velger selv om du vil være med på sykkelturene eller ikke. Ønsker du å ta det med ro en av dagene, kan du tilbringe dagen om bord i stedenfor å sykle. Vi gjør oppmerksom på at lunsjen som serveres om bord, er svært enkel.

Prisoversikt

Dobbeltlugar, Main Deck kr 16 980
Dobbeltlugar, Upper Deck     kr 18 980
Enkeltlugar*, Main Deck kr 19 980

Pris pr. person.
*Dobbeltugar brukt som enkeltlugar (NB: Det er et begrenset antall lugar som kan selges som enkeltlugar)

Prisen inkluderer bruk av unisex tursykkel. Eventuelt tillegg for el-sykkel kr 1200 (på forespørsel).

Prisen inkluderer:
Fly Oslo–Frankfurt t/r (fly fra andre byer på forespørsel)
Flyskatter
Transport flyplass–skip t/r
Havneavgifter
Syv netters cruise i utvendig lugar
Helpensjon fra middag første dag til frokost siste dag (lunsj består av nistepakke, som man smører selv under frokosten, eller enkel lunsj om bord for de som ikke sykler)
Leie av unisex tursykkel
Informasjonspakke med rutebok (én pr. lugar)
Norsk reiseleder fra Vista Travel

Prisen inkluderer ikke: 
Drikkevarer
Eventuelle fergebilletter (1–3 euro pr. ferge)
Tips til skipets mannskap
Reise- og avbestillingsforsikring

- Gluten- og laktosefri mat (kan forespørres mot et tillegg på 25,- euro pr person som må betales om bord).  

Tips
I reiselivsnæringen utenfor Skandinavia er tips en viktig del av inntektsgrunnlaget for de ansatte. Når det gjelder tips til mannskapet, er rederiets anbefaling 10 euro pr. person pr. dag. Selv om tips er frivillig, oppfordrer vi våre gjester til å følge rederiets anbefaling. Det er også vanlig å tipse lokale guider og sjåfører på utfluktene. Et par euro til guiden og litt mindre til sjåføren. 

Helse
Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Ilandstigning skjer via en smal landgang. Få skip har heis. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis og på eventuelle utflukter.

Forbehold
Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
Det tas forbehold om endringer i program og flytider, samt justering av prisen som følge av økning i oljepriser, valutakurser, skatter og avgifter og andre uforutsette faktorer vi ikke har kontroll over.

Bildegalleri

Skip

MS Olympia
Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong med bar, og delvis overbygget soldekk. Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, hårtørrer, TV, safe, lite kjøleskap og aircondition. Lugarene...