Dagsprogram

 • Dag 1: Avreise Oslo

  Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo Lufthavn. Sammen flyr vi med Lufthansa til Frankfurt og derfra videre til Johannesburg, med ankomst neste dag.

 • Dag 2: Ankomst Pretoria

  Vi lander tidlig om morgenen i Johannesburg. Byen var senteret for Sør-Afrikas gullproduksjon, og omfatter også bydelen Soweto, kjent fra kampen mot apartheid.
  Fra flyplassen kjører vi innom Voortrekker-museet, før turen går videre til Soweto hvor vi har lunsj på en lokal restaurant.
  Etter lunsj kjører vi til Pretoria, som ligger drøye fem mil nord for Johannesburg. Vel fremme får vi en rundtur i boernes gamle hovedstad, som har mange interessante monumenter og bygninger. Vi sjekker inn på vårt hyggelige hotell, City Lodge Courtyard Arcadia, beliggende i et rolig villaområde. Etter at vi har sjekket inn blir det et informasjonsmøte på hotellet. Resten av dagen til egen disposisjon.

  Ankomst Pretoria
 • Dag 3: Ombordstigning Rovos Rail

  Om morgenen sjekker vi ut fra hotellet og kjører til Rovos Rails private togterminal i Pretoria. Etter en orientering om toget og ombordstigning, starter togreisen.
  Første etappe går gjennom gulldistriktene ved Johannesburg, Messina og Beitbridge, mot Zimbabwe. Vi spiser lunsj og finner oss til rette om bord, enten i salongen eller bakerst i den delvis åpne observasjonsvognen. Om kvelden kler vi oss om og nyter en utsøkt middag, servert med utvalgte viner, i den vakre restaurantvognen.

  Ombordstigning Rovos Rail
 • Dag 4: Rovos Rail

  I dag tilbringer vi hele dagen om bord. Om ettermiddagen hygger vi oss på engelsk manér med ettermiddagste mens vi beundrer utsikten til det vakre landskapet vi ser utenfor vinduene. Middagen serveres underveis til Plumtree. Her krysser vi grensen til Zimbabwe, og fortsetter til Mpopoma, hvor vi går gjennom grenseformalitetene.
  Toget står i ro for natten i Mpopoma.

  Rovos Rail
 • Dag 5: Rovos Rail – gjennom Zimbabwe

  Vi spiser frokost idet toget langsomt forlater stasjonen i Mpopoma. Nå går ferden gjennom nasjonalparken Hwanges østlige utkant. De neste 114 kilometerne kjører toget på en strekning hvor sporet går rett fram. Her finnes det ikke så mye som en svak sving – ikke engang en solslyng.
  Etter lunsj ankommer vi Kennedy. Ved solnedgang skal vi på safari i Hwange nasjonalpark. Dette er tidspunktet hvor de ville dyrene begynner sine streif etter mat og vann, og vi kan oppleve alt fra badene elefanter til flokker av sjiraffer. Safarien avsluttes med drinker og lett servering ved leirbålet. Om kvelden nyter vi en fireretters middag om bord, mens toget fortsetter ferden mot Thompson’s Junction hvor det stanser for natten.

  Rovos Rail – gjennom Zimbabwe
 • Dag 6: Ankomst Victoriafallene

  Om morgenen legger toget ut på siste etappe mot Victoriafallene, togets endestasjon, hvor vi ankommer om morgenen. Toget stanser rett utenfor elegante Victoria Falls Hotel. Vi setter fra oss bagasjen på hotellet, og drar for å oppleve de fantastiske fossefallene. Den første europeer som så fossen var oppdagelsesreisende David Livingstone i 1855. Han kalte den opp etter dronning Victoria av Storbritannia. Det høyeste fallet er 108 meter. På lokalspråket heter fallene «røyken som tordner». Victoriafallene er en del av Zambesi­vassdraget og danner grensen mellom Zambia og Zimbabwe. Vi får en guidet tur ved fallene før vi returnerer til hotellet. Lunsj på egen regning.
  Sent om ettermiddag skal vi på solnedgangscruise på Zambesielven. Vi får servert drinker og snacks på dekk. Resten av kvelden slapper vi av på Victoria Falls hotell, som er en opplevelse i seg selv. Her får du følelsen av å være tilbake i kolonitiden og det britiske imperiets storhetstid.

  Ankomst Victoriafallene
 • Dag 7: Victoriafallene – Cape Town

  Etter frokost drar vi med buss til flyplassen og flyr til Cape Town. Her venter buss og lokalguide som tar oss til vårt sentralt beliggende hotell. I gangavstand fra hotellet ligger Victoria & Alfred Waterfront, som kan friste med mange butikker, gallerier, og et utall restauranter, barer og kafeer.

  Victoriafallene – Cape Town
 • Dag 8: Cape Town

  I dag skal vi på byrundtur i Cape Town før vi tar taubanen til toppen av Table Mountain(*). Herfra er det fantastisk utsikt over både Cape Town og de omkringliggende områdene. Ettermiddagen og kvelden er til fri disposisjon og du kan utforske byen og den populære Waterfront i ditt eget tempo. Reiseleder gir tips og råd om hva du kan gjøre. (F)
  (*)Forbehold i henhold til værsituasjonen. Programmet kan bli snudd på med bakgrunn i dette.

  Cape Town
 • Dag 9: Kapp det gode håp og Kirstenbosch

  Vi starter dagen med utflukt til Kapp det gode håp. Dette er ikke Afrikas sørligste punkt – det ligger lenger øst, men det er her Det indiske hav møter Atlanterhavet. Vi besøker Cape Point nasjonalpark og, på vei tilbake til Cape Town, Boulders pingvinkoloni like utenfor Simonstown. Her ser vi afrikanske pingviner (Jackass pingviner), som er en liten, og til tider høylytt pingvinart. Dette er den eneste pingvinarten som finnes på det afrikanske kontinentet.
  På ettermiddagen skal vi på besøk i Kirstenbosch botaniske hage, som ligger ved foten av Table Mountain med flott utsikt over byen. Alle vekstene i parken er sørafrikanske, og vi går på stier forbi små fossefall og innsjøer. Kirstenbosch er en av Cape Towns mest kjente turistattraksjoner, men også et populært utfluktsmål for lokalbefolkningen som reiser hit med piknikkurver.
  Kvelden til egen disposisjon. (F)

  Kapp det gode håp og Kirstenbosch
 • Dag 10: Cape Town

  Denne dagen skal vi besøke en «Township». Dette er områder hvor fargede og sorte ble tvangsflyttet under apartheidregimet. I dag er dette egne by-og boligsamfunn og hvor vi blant annet skal besøke en skole.
  Om ettermiddagen er det valgfri tur til Robben Island, hvor Nelson Mandela satt fengslet i 17 år før han ble løslatt og valgt til det frie Sør-Afrikas første leder. Guidene på Robben Island er tidligere politiske fanger og de gir et gripende vitnesbyrd om apartheidtidens brutale undertrykkelse av majoriteten av befolkningen i landet. (F, L)

 • Dag 11: Cape Town

  I dag har du hele dagen til fri disposisjon. Det er mye å ta seg til i Cape Town: Shopping, utflukter, markeder, museer eller gallerier. Reiselederen gir tips og råd. (F)

  Cape Town
 • Dag 12: Vinområdene

  I dag skal vi på heldagsutflukt til Kappr­ovinsens vinområder, der det produseres vin av ypperste kvalitet. Her ligger de små byene Paarl, Franschhoek og Stellenbosch og mange vakre, gamle vingårder i Cape Dutch stil. Vi skal besøke to vakre vingårder og får smake ulike viner. Lunsj inntas på en av gårdene. Etter et deilig måltid avslutter vi dagen med en rusletur i pittoreske Stellenbosch. Retur til Cape Town om ettermiddagen. (F, L)

  Vinområdene
 • Dag 13: Cape Town – Oslo

  Etter en tidlig frokost sjekker vi ut av hotellet og kjører til Lufthavnen. Vi flyr med Lufthansa via München til Oslo med ankomst sent om kvelden. (F)