Skip to main content

Påskecruise på Rhinen med MS Viva Moments 5* - fra Düsseldorf til Basel

Bli med på et herlig påskecruise på Rhinen. Fra Düsseldorf seiler vi gjennom Tyskland til Strasbourg i Frankrike, før cruiset ender i Basel i Sveits. Borgene og festningene langs Rhinen vitner om en spennende historie og elvens viktige rolle som transportåre. Deler av det vakre landskapet står med rette på UNESCOs verdensarvliste. Gled deg til et cruise fylt med interessante anløpshavner og mange opplevelser om bord i et førsteklasseskip med all-inclusive.

Høydepunkter:

 • Koblenz – der Mosel og Rhinen møtes
 • Romantiske Rhindalen (UNESCO)
 • Vinbyen Rüdesheim
 • Speyer og den imponerende Domkirken (UNESCO)
 • Den sjarmerende lille byen Breisach
 • Strasbourg med gamlebyen La Petite France
 • Basel med sin hyggelige gamleby
 • Femstjerners skip med all-inclusive

Fritekstsøk

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo - Düsseldorf

  Du møter reiseleder fra Vista Travel på Oslo Lufthavn og sammen tar vi direktefly til Frankfurt. Videre med buss til Düsseldorf hvor skipet venter. Skipet kaster loss i 17.00-tiden.

 • Dag 2: Koblenz

  Tidlig om morgenen ankommer vi til Koblenz, som ligger der Mosel munner ut i Rhinen. Koblenz var en av de tyske byene som ble hardest rammet av bombetoktene under andre verdenskrig. Byen er siden blitt gjenoppbygd og fremstår i dag som en blanding av gammelt og nytt. I gangavstand fra skipet ligger odden Deutches Eck (Det tyske hjørnet), der Mosel og Rhinen møtes. Her står en monumental rytterstatue av keiser Wilhelm 1 og overvåker sammensmeltingen av de to elvene.  Ønsker du en luftig oversikt over området, anbefales en tur til det gamle festningsanlegget Ehrenbreitstein, som ligger på en høyde på motsatt side av Rhinen. Det går en gondolbane tvers over elven, og både overfarten og festningen byr på storslått utsikt. Ta gjerne en rusletur i gamlebyen som ligger i gangavstand fra skipet. Vi ligger til kai i Koblenz over natten.

  Koblenz
 • Dag 3: Koblenz – Rüdesheim

  Ved frokosttider forlater skipet Koblenz og starter seilingen i Rhindalen. Vi befinner oss nå i området som står på UNESCOs verdensarvliste og kalles Romantiske Rhinen. Området nytes best fra soldekket hvor vi har utsikt til middelalderborger, vinmarker og små pittoreske landsbyer. Der elven er på sitt smaleste passerer vi den bratte Loreleiklippen, som gjennom tidene har skapt grobunn for mange myter.  Ved 14.00-tiden legger vi til kai i Rüdesheim, en sjarmerende liten by omgitt av vinmarker - ofte omtalt som Tysklands vinhovedstad.  En av byens severdigheter er Siegfrieds mekaniske musikkabinett, som har utstilt over tre hundre selvspillende instrumenter. Eller ta taubanen over vinmarkene opp til Niederwald Denkmal, hvor det venter en storslått utsikt over dalen. Taubanen åpnet i 1954 og ved 50-års jubileet i 2004 hadde den fraktet over 30 millioner passasjerer. I Elvis’ film G. I. Blues (1960) synger han «Pocketful of Rainbows» svevende i gondol nr. 76. Ta en spasertur gjennom byens hovedattraksjon – den livlige gågaten, Drosselgasse. Gaten er kun 140 meter lang og er kjent for sine bindingsverkshus og mange små kneiper og tavernaer. Her kan du smake på den lokale vinen eller byens spesialitet – Rüdesheimer kaffee. Denne kaffen minner litt om Irish Coffee men whiskyen er byttet ut med den lokalproduserte brandyen Asbach Uralt. Skipet seiler videre midt om natten.

  Koblenz – Rüdesheim
 • Dag 4: Rüdesheim – Speyer

  I dag kan nyte seilingen på Rhinen og skipets fasiliteter før vi når Speyer midt på ettermiddagen. Speyer var en viktig by i middelalderen og på riksdagen i Speyer i 1529 møttes kirkens ledere for å protestere mot Luthers «vranglære». Resultatet ble at kristendommen ble delt i to; katolsk og protestantisk. I dag bor det cirka 50 000 mennesker i Speyer og gamlebyen er et hyggelig sted og rusle rundt og føle historiens sus. Byens tusen år gamle domkirke er et av verdens best bevarte romanske kirker og trygt plassert på UNESCOs verdensarvliste. Det anbefales en spasertur gjennom gamlebyen til den imponerende domkirken.
  Skipet seiler videre like etter midnatt.

  Rüdesheim – Speyer
 • Dag 5: Strasbourg/Kehl

  Ved lunsjtider legger vi til kai i den tyske byen Kehl. På den andre siden av elven ligger franske Strasbourg, den største byen i den historiske regionen Alsace. Gjennom historien har Strasbourg blitt rasert, brent, beleiret og bombet, men er nå fredens hovedstad. Her ligger både Europaparlamentet, Europarådet og Den europeiske menneskerettighetsdomstolen.  Den sjarmerende gamlebyen, La Petite France, har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 1988. Vi har hele dagen til å oppleve Strasbourg. Spesielt sjarmerende er gamlebyen, La Petite France med den gotiske Notre-Damekatedralen og bindingsverkshusene. Ta en rusletur i gamlebyen og slå deg ned på en av de mange utendørskafeene og se på folkelivet. Cruiset fortsetter i løpet av natten.

  Strasbourg/Kehl
 • Dag 6: Breisach

  Ved lunsj-tider ankommer vi den lille tyske byen Breisach. Fra elven er det en kort spasertur til byens landemerke, St. Stephan katedralen, som ligger på en liten bakketopp midt i byen. Er det klarvær kan man fra katedralen se helt til Schwarzwald i øst og Vosges-fjellene i Alsace i vest. Breisach er også kjent for sin vinproduksjon, og i den historiske bykjernen kan man besøke Geldermann vinkjeller som lager musserende viner (sekt).
  Cruiset fortsetter sent om kvelden.

  Breisach
 • Dag 7: Basel

  Tidlig om morgenen legger skipet til kai i Basel, som er hovedstad i den sveitsiske halvkantonen Basel-Stadt. Byen er Sveits’ tredje største, men også en del av en internasjonal byregion som strekker seg inn i både Frankrike og Tyskland. Rhinen deler byen i to med Grossbasel (Store-Basel) sør for elven, og det sentrale forretningsstrøket og havnen; Kleinbasel (Lille-Basel) nord for elven. Bykjernen har en fin middelalderbebyggelse som domineres av den store domkirken fra 1000-tallet. Andre interessante bygninger er rådhuset fra 1500-tallet med sin rikt dekorert fasade, og Spalentor fra 1370 – en av landets vakreste byporter.  Etter frokost kan du bli bedre kjent med Basel. Vil du benytte denne siste dagen til litt shopping, kan handlegatene i Basel friste med mange butikker. Eller ta en øl på en av byens mange kneiper, og sug inn byens atmosfære.

  Basel
 • Dag 8: Basel – Oslo

  Etter en god frokost tar vi farvel med skipet. Transfer med buss til lufthavnen i Basel. Fly tilbake til Norge med mellomlanding og flybytte underveis.

 • VIDEOPRESENTASJON AV SKIPET

 • VIKTIG INFORMASJON

  Helse
  Elvecruise er ikke tilrettelagt for personer med gangbesvær/bevegelseshemming. Ilandstigning skjer via en smal landgang og noen ganger kan skip ligge fortøyd side om side. Selv om de fleste har heis, vil det være en del trappetrinn på skipet. På utfluktene er det ofte mye gåing av både kortere og lengre varighet, og disse foregår ofte på brostein eller annet ujevnt underlag. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis.

  Forbehold
  Elver er naturbaserte og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
  Det tas forbehold om endringer i program og flytider, samt justering av prisen som følge av økning i oljepriser, valuta­kurser, skatter og avgifter og andre uforutsette faktorer vi ikke har kontroll over.

All-inclusive

All-inclusive-konseptet til rederiet omfatter følgende:

 • Alle måltider om bord inkludert frokostbuffet, lunsj og middag (flere-retters menyer servert ved bordet) og snacks. 
 • Velkommen ombord cocktail og Captain's Farewell-middag
 • Alkoholfrie drikker inkludert mineralvann, brus, juice, en rekke kaffevarianter, te, kakao
 • Gjennom hele dagen utvalg av alkoholholdige drikker (musserende vin, aperol, hvitvin, rødvin, rosé, champagne, diverse øl, long-drinks, cocktailer, brennevin, likører)
 • High Tea (ettermiddagste) én gang i løpet av cruiset. Et utvalg av søte og salte delikatesser, for eksempel scones, smørbrød, cupcakes, sjokolade, makroner og eksklusive teer
 • Minibar i lugaren som fylles daglig med vann, brus og øl
 • Velkomstflaske musserende vin i lugaren ved innsjekk
 • Gjenbrukbar vannflaske
 • Wi-Fi (merk: på elvecruise kan dekningsforholdene variere avhengig av topografien)
 • Tips
 • Toppmoderne hodetelefoner til bruk på utflukter i land

Bildegalleri

Prisoversikt

Nedre dekk (Emerald Deck) kr 17 980
Midtdekk (Ruby Deck / fransk balkong) kr 20 980
Øvre dekk (Diamond Deck / fransk balkong)    kr 22 980
Juniorsuite*, midtdekk (på forespørsel) kr 23 980
Juniorsuite*, øvre dekk (på forespørsel) kr 27 980
Pris pr. person i delt dobbeltlugar  
Enkeltlugar**, nedre dekk kr 23 980
Enkeltlugar**, midtdekk kr 25 980


*Suite kun tilgjengelig på forespørsel. 
**Dobbeltlugar brukt som enkeltlugar. NB: Det er et begrenset antall lugarer som kan selges som enkeltlugar.

Alt dette er inkludert:
Fly Oslo-Frankfurt/Basel-Oslo med Lufthansa (fly fra andre byer på forespørsel)
Flyskatter
Transport flyplass–skip t/r
Syv netters cruise i utvendig lugar
Havneavgifter
Tips til skipets mannskap
Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
Mulighet for måltider (lunsj eller middag) i skipets bistro
Minibar på lugaren
Drikke til måltider og i baren (soft drinks, vin og andre alkoholholdige drikker)
Gratis lån av skipets sykler (begrenset antall)
Norsk reiseleder fra Vista Travel

Prisen inkluderer ikke: 
- Utflukter (oversikt, informasjon og pris om utflukter kommer snart)
Personlig behandlinger i skipets Hair & Nail Studio og massasje
Tips til ev. sjåfører og lokalguider på utfluktene
Reise- og avbestillingsforsikring 

Utflukter
Her følger en oversikt over utfluktene som tilbys under reisen. Utfluktene bestilles og betales om bord.

DAG 2
Koblenz
Enjoyment tour with sparkling wine tasting

De musserende vinkjellerne i Koblenz har en over 200 år gammel historie. Johann Friedrich Deinhard startet opprinnelig en vinbutikk i 1794, men fra 1843 ble musserende viner produsert her ved bruk av den tradisjonelle flaskegjæringsprosessen. Men hvordan blir druer musserende vin? På turen vil du lære hvordan vin og musserende vin lages ved bruk av originalutstyr. Det vil være fokus på Champagne-prosessen.
Inkl. musserende vinsmaking.
Turens varighet: Ca. 3 timer
Pris: 32 Euro

DAG 3
Rüdesheim
Pilgrimage to the Abbey of Hildegard of Bingen

Vi skal gå den 10. etappen av pilegrimsleden til St. Hildegard Eibingen. Hildegard fra Bingen, tysk abbedisse, klostergrunnlegger og urtemedisiner grunnla to klostre hvorav det ene fortsatt eksisterer, og det er dit vi skal i dag. Vi starter ved bredden av Rhinen og går langs idylliske vingårder til klosteret. På veien besøker vi pilegrimskirken hvor vi får servert en urtelikør etter gammel oppskrift. Ved ankomst til klosteret venter en sen årgangsvin fra klosterets egne vingårder. Turen er ca. 7 kilometer lang.
Anbefalinger: solide sko, klær som passer til været, drikke og snacks for personlige behov.
Turens varighet: Ca. 3 timer
Pris: 29 Euro

DAG 5
Strasbourg
City tour with photo stops & walking tour

På denne utflukten skal vi bli bedre kjent med Strasbourg, den største byen i den historiske regionen Alsace. Vi starter med en bussrundtur, som tar oss forbi de viktigste severdighetene og kjente bygningene i byen. Etterpå skal vi utforske den sjarmerende gamlebyen, La Petite France, til fots. Vi rusler gjennom brosteinsgatene, langs idylliske kanaler og godt bevarte bindingsverkshus. 
Vi besøker Vauban-demningen fra 1600-tallet og den verdensberømte Strasbourg-katedralen. Du får litt tid på egen hånd til å utforske katedralen eller til å se på folkelivet fra en av de mange utendørskafeene.
Pris: 42 Euro

DAG 6
Breisach
Alsace Panorama Tour

Bli med oss på en tur til Alsace, langs den berømte vinruten gjennom de romantiske små landsbyene som ligger som perler på en snor. Vi kjører gjennom Rosenheim, Dambach og mange andre steder verdt å se, til vakre Obernai. Nyt omgivelsene med de mange vingårdene og bli fasinert av Frankrikes sjarm.
Turens varighet: Ca. 4 timer
Pris: 48 Euro

DAG 7
Basel
City Walking Tour

På denne byvandringen skal vi se noen av Basels viktigste severdigheter, arkitektonisk betydningsfulle bygninger, imponerende monumenter og travle torg. Vi beundrer de vakre skulpturene som pryder Basel Minster, opprinnelig en katolsk katedral og i dag en reformert protestantisk kirke. Andre landemerker er rådhuset med en rød fasade, karakteristisk tårn og forunderlige fresker og Tinguely-fontenen. Fontenen er laget av Jean Tinguely, en sveitsisk skulptør og billedkunstner, kjent for sine eksperimentelle, kinetiske og mekaniske skulpturer.
Turens varighet: Ca. 1, 5 timer
Pris: 28 Euro
 

Skip

MS Viva Moments
MS Viva Moments er et elegant 5* elvecruiseskip med en luksuriøs atmosfære. Det gode kjøkkenet, all-inclusive konseptet, den vennlige besetningen og skipets fasiliteter bidrar til en uforglemmelig rei...