Forunderlige Namibia.
Safari, sanddyner og fantastisk dyreliv. Lesertur MOTOR

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Namibia
 • Gyldig fra
  19-03-2019
 • Gyldig til
  31-03-2019
 • Varighet
  13 dager
 • Overnatting
  Hotell
 • Transport
  Fly
 • Pris
  34.980,-
Namibia, med sitt unike naturlandskap og rike dyreliv, er et reisemål i verdensklasse. I hovedstaden Windhoek og den hyggelige kystbyen Swakopmund oppleves den tyske kolonitidens påvirkning tydelig i arkitektur, kultur, språk og mat. Utenfor byene lokker Namibørkenen med rød sand og høye sanddyner, månelandskapet nær Swakopmund og saltsletten i Etosha. Namibias sies også å være et av Afrikas beste steder å se dyr. Vi bor på komfortable lodger og kommer nært på naturen og dyrene.   

Høydepunkter:
 • Sanddynene i Sossusvlei
 • Helleristninger fra steinalderen ved Twyfelfontein
 • Heldagssafari i Etosha nasjonalpark
 • Besøk til AfriCat stiftelsen i Okonjima reservatet
 • Swakopmund – kulturminner fra tysk kolonitid
 • Kalahariørkenen

Program

Dag 1, tirsdag 19. mars
Oslo – Windhoek

Vi møtes på Oslo lufthavn  om ettermiddagen og flyr med KLM via Amsterdam til Windhoek. Underveis er det mellomlanding i Luanda i Angola, men ikke flybytte. Ankomst Namibia neste dag.

Dag 2: onsdag 20. mars
Windhoek – Okonjima

Vi lander i Windhoek, Namibias hovedstad ved lunsjtider. Ved ankomst blir vi møtt av vår engelsktalende lokalguide som ønsker oss velkommen. Fra flyplassen kjører vi nordover mot Okonjima reservatet, drøye tre timers kjøring. Vel fremme sjekker vi inn på Okonjima Lodge, og får hvile etter den lange reisen. Om kvelden samles vi til informasjonsmøte og felles middag. (M)

Dag 3, torsdag 21. mars
Okonjima – Etosha 

Okonjima tilhører AfriCat stiftelsen, et reservat og rehabiliteringssenter for Afrikas store rovdyr, da spesielt kattedyr som leoparder, løver og geparder. Dette er dyr som har vært i fangeskap eller på annen måte ikke klarer seg i naturen. Dyrene ferdes fritt i det innhegnede reservatet sammen med andre dyr, og man forsøker å skape forhold som får rovdyrene til å fortsette å jage sin egen føde. Vi får vite mer om stiftelsens arbeid, som blant annet inkluderer kunnskapsformidling og forskning. Det blir også en kjøretur i reservatet for å se nærmere på dyrelivet. 
Om ettermiddagen fortsetter ferden nordover. Etter rundt 2,5 timers kjøring kommer vi til Etosha nasjonalpark, hvor vi sjekker inn på Toshari Lodge. Her skal vi bo i to netter. (F, M)

Dag 4, fredag 22. mars
Heldagssafari i Etosha nasjonalpark

Toshari Lodge ligger kun 25 kilometer fra Andersons Gate, ved yttergrensen til fantastiske Etosha nasjonalpark, og er perfekt plassert for dagsturer i nasjonalparken. Etosha er et av turens høydepunkter og regnes for at være blant Afrikas beste steder for dyreobservasjoner.
Nasjonalparken domineres av en enorm saltslette. Etosha betyr «stor hvit plass» og refererer nettopp til saltsletten, som er en del av Ovambo-bassenget. Området er normalt svært tørt, men det fylles med vann i regntiden (november-april) og tiltrekker store mengder fugler og dyr, blant annet store flokker med flamingoer og pelikaner.
Det mer fruktbare området rundt saltsletten har et svært rikt dyreliv, som utenom regntiden er avhengige av de femti vannhullene som finnes i parken. Ved disse vannhullene kan man blant annet oppleve den endemiske arten sortmasket impala. Ellers finnes spissneshorn, afrikansk savanneelefant og sjiraff der, i likhet med en rekke andre dyr, som løve, leopard, gepard, afrikansk villhund og stripet sjakal. (F, M)

Dag 5, lørdag 23. mars
Etosha – Twyfelfontein

Etter frokost forlater vi Etosha og kjører via Khorixas til Twyfelfontein i Kuneneregionen nordvest i Namibia. Underveis stopper vi for å se Den forstenede skog, vest for Khorixas. I et tørt, åpent område ligger en samling av massive trestammer som er blitt forstenet gjennom en spesiell prosess – noen av stammene er opptil 34 meter lange, seks meter i omkrets og sies å være rundt 260 millioner år gamle! Siden det ikke finnes spor av røtter tror man at disse trestammene kom hit under en massiv oversvømmelse i forhistorisk tid. 
Det blir også en stopp i en tradisjonell Himba landsby, hvor vi besøker landets første stiftelse for foreldreløse barn – the Otjikandero Community Trust. Penger som komme inn fra besøk i landsbyen går til å kjøpe mat og andre nødvendigheter. Målet er å gi den lokale stammen mulighet for å overleve samtidig som de ivaretar sin særegne kultur og tradisjoner. 
Om ettermiddagen kommer vi til Twyfelfontein Lodge som ligger nydelig til langs en åsside. Lodgen er bygget i naturstein for å passe inn i den omkringliggende naturen. Det er flott utsikt fra terrassen over Huab-dalen, ørkenområdene og fjellene i det fjerne. (F, M)

Dag 6, søndag 24. mars
Twyfelfontein – Swakopmund

Twyfelfontein er kjent for å ha en av verdens største samlinger av helleristninger. De rundt to tusen figurer som er malt og risset inn i fjellet, er skapt av et jeger- og samlerfolk, som levde i området i steinalderen (for cirka seks tusen år siden). Helleristningene viser flodhester, elefanter, struts og sjiraffer, samt bilder av dyrs og menneskers fotavtrykk. Området omfatter også seks huler med steinmalerier av mennesker, malt i rød oker. Twyfelfontein har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 2007.
Før vi forlater Twyfelfontein skal vi se to andre naturattraksjoner i området. Den første er nasjonalmonumentet Burnt Mountain (afrikaans: Verbrande Berg), som er en høyde av forstenet lava ved foten av en tolv kilometer lang vulkanrygg. Høydens røde, brune, lilla og hvite farger gir i en særegen kontrast til de omkringliggende, 200 millioner år gamle sandfargede skifersteinene. Neste stopp er de såkalte Organ Pipes – en steinformasjon som består av kolonner med basalter som ligner orgelrør. Orgelrørene ble dannet for rundt 150 millioner år siden ved at flytende lava trengte inn mellom skifersteinen, og over tid ble utsatt for erosjon.
Fra Twyfelfontein er det knappe fem timers kjøring til den populære kyst- og feriebyen Swakopmund. Byens arkitektur og kultur er sterkt preget av den tyske kolonitiden og her finnes mange flotte bygninger som står i sterk kontrast til den omkringliggende ørkenen. Vårt hotell, hvor vi skal bo i to netter, har en sentral beliggenhet og er et utmerket utgangspunkt for en spasertur rundt i byen. (F) 

Dag 7, mandag 25. mars
Swakopmund

Swakopmund var den viktigste havnen under tysk kolonistyre (1884–1915), og er i våre dager Namibias største havneby med cirka 45 000 innbyggere. Byen ligger mellom det kalde Atlanterhavet og den golde Namibørkenen. Om morgen skal vi på en båttur langs kysten. Er vi heldige får vi se både delfiner, sel og pelikaner. Kanskje en av selene kommer opp i båten også? Underveis får vi servert, østers og snacks, og kan nippe til musserende vin.
Ettermiddagen er din til å utforske Swakopmund i eget tempo eller til å nyte sol og varme på stranden. Byen har noen flotte, lange sandstrender og en gjennomsnittlig dagtemperatur på 22 grader i mars. Temperaturen i sjøen ligger på bare 15 rader. Ellers er dette en hyggelig småby å vandre rundt i og se på folkelivet. Av attraksjoner kan blant annet nevnes Swakopmund museum, det nasjonale akvarium og Krystallgalleriet. (F, snacks)

Dag 8, tirsdag 26. mars
Swakopmund – Sossusvlei

Det er tid for å si farvel til Swakopmund og fortsetter reisen sørover til Namibørkenen, som strekker seg to tusen kilometer langs Afrikas Atlanterhavskyst. Namibørkenen regnes for å være verdens eldste ørken, mer enn femti millioner år gammel. 
Dagens mål er Sossusvlei (cirka fem timers kjøring). Vi stopper underveis for å se det egenartete månelandskapet utenfor Swakopmund og Welwitschia-planten - en rufsete ørkenbusk, som både er Namibias nasjonalblomst og en sentral severdighet. Denne særegne planten er endemisk til ørkenområdene i Namibia og Angola, områder med ekstremt lite nedbør, og der fuktigheten hovedsakelig tilføres gjennom tåke. Det antas at de største plantene kan være over to tusen år gamle, og de er dermed noen av de lengst-levende organismer på jorda. Sossusvlei er stedet med Namibias ikoniske, rød-oransje sanddyner. Fargen indikerer en konsentrasjon av jern i sanden og de eldste sanddynene har den mest intense fargen. Dette er noen av verdens høyeste sanddyner, den høyeste er på hele 388 meter. Til tross for den minimale tilgangen på vann finnes det både planter og dyr her, som insekter, reptiler, gnagere og ulike antilopearter.
Vi skal bo to netter på Sossusvlei Desert Camp, som ligger noen få kilometer fra inngangen til Namib Naukluft parken og nær de spektakulære sanddynene. Den hyggelige leiren er bygget for å passe inn i landskapet og har 28 separate hytter og et lite felles basseng. (F, M)

Dag 9, onsdag 27. mars
Sossusvlei og Sesriem-kløften

Ved soloppgang kjører vi til Sossusvleis store sanddyner for å oppleve det dramatiske fargespillet i ørkenen når solen langsomt stiger opp. Nyt den fascinerende utsikten over sanddynene og skyggen som hele tiden forandrer fargen på sanden. Vi ser også den uttørkede sjøen Deadvlei, der døde, skulpturlignende trær strekker sine nakne grener mot den høye, blå himmelen.
På vei tilbake til lodgen stopper vi ved Sesriem-kløften, som er tretti meter dyp og tre kilometer lang og formet av Tsauchab-elvens løp gjennom flere millioner år.
Resten av ettermiddagen er til egen disposisjon. Du kan sitte i skyggen på verandaen din og lese en god bok eller slappe av ved bassenget. (F, M)

Dag 10, torsdag 28. mars
Sossusvlei – Kalahari

Vi forlater Sossusvlei og kjører østover (cirka fem timer) til Kalahariørkenen, som strekker seg gjennom både Botswana, Zimbabwe, Sør-Afrika og Namibia. Den namibiske delen av ørkenen er dekket av trær, gress, rødlig sandjord og tørrlagte elver, men den forholdsvis regelmessige årlige nedbøren bidrar til at mange pattedyr, fugler, reptiler, amfibier, planter og insekter trives godt her. Ørkenen ligger relativt høyt, rundt 1000 moh.
De to siste nettene av rundreisen skal vi bo på Zebra Kalahari Lodge. Den lekre og elegante lodgen har romslige rom med moderne bekvemmeligheter. Det er et svømmebasseng og lodgen er kjent for sin gode mat. Her bor vi flott til, omgitt av dyr og Afrikas nattehimmel. (F, M)

Dag 11, fredag 29. mars
Bush Walk og Game Drive i Kalahariørkenen

En av de mest interessante og spennende aktivitetene i Kalahari er en Bushman Walk i ørkenen grytidlig om morgenen. Bushman referer til San-folket, som er et lokalt jeger- og samlefolk. San-folket kjenner Kalahariørkenen bedre enn noen andre og har gjennom flere generasjoner overlevd i de tørre og karrige forholdene her. Vandreturen begynner før frokost og vi får høre og lære om hvordan de jakter med pil og bue, lager feller for små dyr og finner røtter og bær de kan spise. 
Om formiddagene slapper vi av i komfortable omgivelser på lodgen. Sent om ettermiddagen skal vi på Game Drive. Den sparsommelige vegetasjonen gjør det enkelt å få øye på overfloden av ville dyr som lever i reservatet. De lokale guidene kjenner områdets flora og fauna svært godt,  og deler sin lidenskap for dyrene, plantene og området. Reservatet er hjemmet til blant annet sebra, oryxantilope, gnu, springbukk, vannbukk, og sjiraff. Vi kjører i cirka to timer med firehjulstrekkere, før vi tar en pause. Guidene setter frem forfriskninger og snacks, som vi nyter mens vi ser på solnedgangen. Dette blir en magisk avslutning på en opplevelsesrik rundreise. (F, 

Dag 12, lørdag 30. mars
Kalahari – Windhoek – hjemreise

Vi sjekker ut av vår lodge om formiddagen og setter kursen mot flyplassen i Windhoek. Kjøretiden er drøye tre timer. Avreise med KLM på ettermiddagen. Vi flyr via Luanda i Angola til Amsterdam, hvor vi lander neste morgen. (F)

Dag 13, søndag 31. mars
Amsterdam – Oslo

Ankomst Amsterdam tidlig om morgenen og videre til Oslo noen timer senere. Vi lander på Oslo lufthavn midt på dagen. 
Reiseleder 
Kjersti Lie Holtar


Kjersti Lie Holtar er Namibias konsul i Norge, og har fulgt landet tett helt siden Namibias frigjøring i 1990.  Kjersti har tidligere bodd i Windhoek i nesten seks år, og jobbet med bistand, kulturutveksling og handelsvirksomhet innen håndverk siden 1990-tallet. Dette har gjort at hun kjenner landet svært godt, og deler med glede kunnskap, erfaring og opplevelser utenfor den vanlige turistruta. I tillegg til kunnskap om de interessante og utfordrende samfunnsmessige forholdene i Namibia, vet Kjersti hvor du bør dra, hva du bør se, hva du bør spise og hva du bør handle med deg hjem.
Pris for NAF-medlemmer
Delt dobbeltromkr 34 980
Enkeltromkr 38 380
 
Alt dette er inkludert:
 • Fly Oslo–Windhoek t/r med KLM (fly fra andre byer i Norge på forepørsel)
 • Flyskatter (kr 786 pr. april 2018)
 • Rundreise med komfortable buss med aircondition i Namibia
 • Ti netter på førsteklasses hotell og lodger med frokost 
 • Åtte middager
 • Utflukter iht. program
 • Inngangsbilletter til parker, reservater og severdigheter
 • Lokal engelsktalende guide
 • Norsk reiseleder fra Vista Travel 
 
Prisen inkluderer ikke: 
 • Måltider utover de som er nevnt over
 • Drikkevarer
 • Reise- og avbestillingsforsikring 
 
Pass og visum 
Norske statsborgere trenger ikke visum for å reise til Namibia. Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig minst seks måneder etter hjem­reise­dato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere. Har du annen nasjonalitet, må du selv sjekke eventuelle visumregler. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og eventuelt visum er gyldig ved avreise.
 
Prisene er basert på valutakurser pr. april 2018.