Skip to main content

Burgund: Franche-Comté

Gjør deg klar til å skjemme bort smaksløkene i hjertet av Burgund. Dette berømte området i Frankrike er kjent for sine fine viner og gourmetmat. Her seiler man i et nettverk av kanaler, som til tider også krysser Saône-elven.Bli med på en idyllisk kanalferie i Burgund og flyt forbi frodige vingårder, vakker natur og fredelige landsbyer som inviterer til avslappende dager. De harmoniske kanalene vil lede deg gjennom en verden som vil berike sansene. Dette er en perfekt båtregion for mat- og vinelskere, og et godt valg for de som setter pris på natur. Det finnes i tillegg gode fiskemuligheter. Besøk vinområder som Côte de Beaune og Chalon-sur-Saône for en smak av de edle dråpene. Visste du at det selges mer enn 200 millioner flasker Burgundvin hvert år? Regionen har også en rekke innbydende restauranter, prøv spesialiteter som fylte snegler på Maison Lameloise i Chagny, en 3-stjerners Michelin-favoritt, eller handle makroner og andre søtsaker på lokale markeder, som kan nytes om bord. Burgunds elver og kanaler byr på et rikt dyreliv – vær på utkikk etter rådyr, villsvin, rev og fargerike isfugler. Under vannets overflate finnes det også en rekke fiskearter. Prøv lykken å se om du kan få en karpe eller en smakfull gjørs på kroken.
 
Noen høydepunkter:

  • Vinregionene Côte de Beaune og Chalon-sur-Saône
  • Den kulinariske byen Dijon, kjent for sin sennep
  • Glassfabrikken fra 1475 i Passavant-la-Rochère
  • Spaser- og sykkelturer i det vakre landskapet
  • Markedsbyen Auxonne, «Saône-dalens juvel»
  • Det yrende dyrelivet av både pattedyr, fugler og fisk
  • Vitenskapsmannen Louis Pasteurs fødeby, Dole
  • Mâcon, en av Frankrikes eldste byer

Fritekstsøk

Le Boat i Franche-Comté

Le Boat har tre baser i Franche-Comté-regionen.

Du kan velge å reise en vei, returnere til basen, ta en kortere reise på 3, 4 eller 5 netter, nyte en hel uke eller mer - du bestemmer.
Le Boat har tre baser i Franche-Comté-regionen. På kartet nedenfor er disse merket med tykk rød sirkel. Basene finner man i
- Fontenoy-le-Château
- Saint-Jean-de-Losne
- BrangesNyttig informasjon

La Petite Saône, le Grand Saône og Seille-elven er alle enkle å navigere og passer for nybegynnere. De tilstøtende kanalene er også rolige og innbydende. Slusene på Seille-elven er selvbetjente, mens slusene på la Petite Saône er automatiske og har betjening mens andre er selv-betjente. På le Grand Saône finner du tre store automatiske sluser med betjening mellom St. Jean-de-Losne og Mâcon. På Canal des Vosges, Canal de Bourgogne og Canal du Centre er alle slusene automatiske.

Det anbefales at man fortøyer i havnene om natten, da bølger fra større lektere som passerer kan trekke deg bort fra en provisorisk fortøyning.

Avstander til Le Boats baser i Burgund:
De beste flyalternativene fra Norge er til Basel, Lyon og Geneve.
Le Boat har tre baser i Franche-Comté-regionen:
- Fontenoy-le-Château
- Saint-Jean-de-Losne
- Branges
 

Til Fontenoy-le-Château    Til Saint-Jean-de-Losne    Til Branges
Fra Basel – 165km Fra Lyon – 200km
Fra Basel – 240km
Fra Geneve – 242km
Fra Lyon – 137km
Fra Geneve – 166km


Tilgjengelige båttyper i Burgund - (sengeplasser)

Horizon 1 - 5 (2 - 12)   
Cirrus A (2+2)
Cirrus B (2+2)
Sheba (3+2)
Consul (4)
Clipper (4+2)
Caprice (4+2)
Royal Mystique (4+2)
Crusader (6)
Calypso (6+2)
Elegance (6)
Vision 3 (6+4)
Mystique (6+2)
Vision 4 (8+1)
Nautilia (8+2)
Salsa A (8+2)
Magnifi que (8+2)
Grand Classique (10+2)

Bilder