Silkeveien gjennom Usbekistan med forfatter Torbjørn Færøvik.
Venteliste

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Usbekistan
 • Gyldig fra
  23-09-2017
 • Gyldig til
  02-10-2017
 • Varighet
  10 dager
 • Overnatting
  Hotell
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 32.980,-
Forfatter Torbjørn Færøvik er med som foredragsholder og kjentmann. Aktuell med boken "Orientekspressen - En vårreise" hvor deler av denne reisen omhandles.

Bli med på en reise langs den meste kjente delen av den sagnomsuste Silkeveien, i det som i dag er Usbekistan. La deg imponere av storslåtte verdensarvbyer som ligger som perler på en snor og som er like vakre som de er uforglemmelige. Arkitektur og historie er sentrale temaer på turen, men i disse ærverdige gamle byer puster også nåtiden, med et fargerikt dagligliv som er langt fra det vi selv kjenner, fylt med nysgjerrige og sjeldent gjestfrie mennesker.
 
 
Høydepunkter
 • Besøk fire steder som står på UNESCOs verdensarvliste
 • Den gamle oasebyen Khiva
 • Historiske sentrum av Bukhara
 • Samarkand – møtestedet for ulike kulturer
 • Fire netter på privattog
 • Fem netter på mellom- og førsteklasses hoteller
 • Forfatter Torbjørn Færøvik vil holde flere interessante foredrag i løpet av reisen

Torbjørn Færøvik
Forfatter og historiker Torbjørn Færøvik er med som foredragsholder og kjentmann. Han har reist mye i Asia og regnes som Norges fremste reiseskildrer. Færøvik har skrevet flere bøker og er den eneste som har vunnet Brageprisen tre ganger. Han har over tretti års erfaring som journalist, blant annet utenriksmedarbeider i NRK. Som forfatter er han kjent for sin kunnskap, åpenhet og nysgjerrighet - og sin humor. I sin siste bok "Orientekspressen" har han fulgt verdens mest berømte togspor - fra London til Istanbul og videre til Samarkand.
Program

Dag 1, lørdag 23. september: Oslo–Tashkent
Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo Lufthavn. Vi flyr med Turkish Airlines fra Oslo kl. 11.15 til Istanbul hvor vi bytter fly. Viderer til Tashkent med ankomst etter midnatt.
 
Dag 2, søndag 24. september: Tashkent
Vi lander på flyplassen i Tashkent kl. 00.45. Her møter vi vår engelsktalende guide som tar oss til vårt hotell. Etter ankomst tidlig på morgenen spiser vi frokost og hviler fram til lunsj. Etter lunsj reiser vi ut på byrundtur i Tash­kent. Usbekistans hovedstad er en fascinerende blanding av gammelt og nytt. Nasjonens maktsentra og institusjoner utgjør den moderne delen av byen, andre områder vitner om tiden under Sovjet, mens en tredje del minner mer om en søvnig usbekisk småby med hestetrukkede kjerrer og folk i tradisjonelle klær. Vi ser blant annet de historiske praktmonumentene Madrasah Kukeldash, Kavoj og Amir Timur. På kvelden blir det enten operaforestilling eller konsert i det berømte og flotte Navoi Operahuset. Etter forestillingen går vi om bord på vårt tog og starter vår rundreise.
 
Dag 3, mandag 25. september: Shakhrisabz
På vei til Shakhrisabz stopper vi for å oppleve et lokalt folkloreshow og se hvordan folk lever på landsbygden. Vi fortsetter langs Silkeveien og ankommer verdens­arvstedet Shakhrisabz. Her blir det omvisning i det som en gang var riket til den barbariske Mongolprinsen Timur Lenk (også kjent som Tamerlane, Amir Timur, Timur den Halte). Tid til å kikke litt nærmere på livet i byen før vi reiser videre med toget på kvelden.
 
Dag 4, tirsdag 26. september: Bukhara
Ærverdige Bukhara ligger som en grønn oase midt i Kyzyl Kum ørkenen. Bukhara er som et stort, autentisk museum som har beholdt sitt orientalske preg. Byen er mer enn to tusen år gammel og det historiske sentrum er et av de beste eksempeler på velbevarte islamske middelalderbyer. Her ble først og fremst fremmede krydder, silke og pels håndtert og lagret i karavanseraiene. Vi besøker gamlebyen med bl.a. Kaljan minareten og innsjøområdet Lyab-i Hauz. Middag med musikk, dans og presentasjon av nasjonaldrakter. Overnatting på hotell.
 
Dag 5, onsdag 27. september: Bukhara
Bukhara byr på mer enn tusen minnesmerker fra Silkeveiens storhetstid. I dag besøker vi den storslåtte Mire-e-Arab Madrasah og Samanid mausoleet som sies å være Sentral-Asias vakreste bygg. Videre til Ark-fortet hvor vi ser kroningssalen og emirens sommerresidens. Besøket i denne magiske byen avsluttes med middag og møte med Bukaharas imam. På kvelden går vi om bord på vårt tog og fortsetter reisen.
 
Dag 6, torsdag 28. september: Khiva
Etter frokost på toget drar vi med buss til  Khiva, mest kjent for sin gamle bykjerne, beliggende bak ti meter høye murer bygget av leire. På 1100-tallet var Khiva en viktig handelspost langs Silkeveien. Alle karavanene måtte stoppe her på vei til Kina og tilbake. Byportene var åpne fra soloppgang til solnedgang, og en endeløs strøm av kameler, nedlesset med varer, passerte gjennom dem. Selv om få av de gamle monumentene er intakte, representerer byen innenfor murene en sammenhengende og godt bevart eksempel på muslimsk arkitektur i Sentral-Asia i den gitte perioden. Rundt Kalta Minor minareten pulserer livet i dag som det gjorde i tidlige tider, og på vår byrundtur ser vi palasser, moskeer, minareter, mausoleer og koranskoler, som gir et inntrykk av hvordan bylivet må ha vært i middelalderen.
Vi spiser lunsj i emirens tidligere sommerpalass. Overnatting på toget.
 
Dag 7, fredag 29. september: Samarkand
Samarkand sies å ha vært den vakreste byen i verden under mongolprinsen Timur Lenks tid (1336–1405). Med en 2500 år gammel historie står severdighetene i kø: Den eldgamle byen Afrosiab, Registan plassen med sin imponerende samling av ­sentral-asiatisk arkitektur fra Timu Lenks tid som skulle influere arkitekter og designere så langt unna som India, Persia og Tyrkia, og Shakhi-Zinda området med sine moskeer, madraser og mausoleer. La deg imponere og rive med – dette er en opplevelse av de helt sjeldne. Overnatting på førsteklassehotell de to neste nettene.
 
Dag 8, lørdag 30. september: Samarkand
I dag skal vi også se nærmere på dagliglivet i byen. Vi besøker en teppefabrikk, samt en usbekisk håndverksfamilie og ser hvordan papir blir laget av morbærtreets bark. Vi avslutter vår felles sightseeing i byen med å besøke Bibi Khanum ruinene, det en gang så viktige astronomiske Ulugh Beg observatoriet og Timur Lenks mausoleum, Gur-Emir. Overnatting på hotell.
 
Dag 9, søndag 1. oktober: Samarkand–Tashkent
Morgenen er til egen disposisjon før vi ­forlater Samarkand og reiser videre med toget til Tashkent. Ankomst på ettermiddagen. Her forlater vi toget og drar til et første­klasses hotell hvor vi hviler før vi reiser til flyplassen nærmerer midnatt.
 
Dag 10, mandag 2. oktober: Tashkent–Oslo
Fly fra Tashkent kl. 02.45 med Turkish Airlines via Istanbul. Ankomst Oslo kl. 10.20 etter en opplevelsesrik reise.
The Orient Silk Road privattog
The Orient Silk Road Express tilbyr den beste komfort langs den beskrevne strekningen. Noen av togets vogner, inkludert flere sovevogner, ble totalrenovert i 2013. De hyggelige restaurantvognene serverer regionale retter og tilbyr barservice på kveldene. Det er lege om bord.

Kupékategorier:
Habibi: Hver vogn har ni kupeer. Hver kupé har plass til 4 personer, to under- og to overkøyer (70x190 cm). Felles vaskerom og toalett i hver ende av den enkelte vogn. I denne kategorien kjøper man kun en seng, og blir plassert sammen med 3 andre, uavhengig av kjønn, nasjonalitet eller alder. 
Ali Baba: Hver vogn har ni kupeer. Hver kupé med plass til to personer i to lave køyer. (70 x 190 cm). Felles vaskerom og toalett i hver ende av den enkelte vogn.
Aladdin: Hver vogn har 8 kupeer. Hver kupé med plass til to personer i to lave køyer. (70x190 cm). Felles vaskerom og toalett i hver ende av den enkelte vogn. Hver vogn har også en dusj og du får utdelt badekåpe og såpe.
Kalif: Hver vogn har seks kupeer. Dette er den største og beste kupétypen. Hver kupé med plass til to personer i en underkøye (110 x 187 cm) og en overkøye (70 x 190 cm). Eget bad med WC, vask, dusjkabinett og lite skap. I tillegg eget lite garderobeskap og liten sittebenk.
Pris pr. person
 • Kategori Habibi (seng i firesengskupé)*:  kr 26 430 (kun på forespørsel)
 • Kategori Ali Baba:  kr 32 980
 • Kategori Aladdin:  kr 38 930
 • Kategori Kalif:  kr 47 160
 
Prisene gjelder pr. person i delt dobbeltrom på hotellene og delt dobbelt­kupé på toget, bortsett fra kategori Habibi* hvor det er fire personer i hver kupé.
 
Alt dette er inkludert
 • Fly Oslo–Tashkent t/r med Turkish Airlines
 • Flyskatter fra Oslo kr (kr 2400 pr oktober 2016).
 • Transporter mellom flyplass, hotell og tog
 • Fire netter på førsteklasse hotell
 • En natt på mellomklassehotell i Bukhara
 • Fire netter i valgt kupékategori
 • 8 frokoster, 6 lunsjer og 8 middager
 • Guidede utflukter som beskrevet i programmet
 • Inngangsbilletter til alle de nevnte severdigheter
 • Andre aktiviteter beskrevet i programmet
 • Vin- og vodkasmaking
 • Tradisjonell velkomst på togstasjonen i Bukhara og Samarkand
 •  Norsk reiseleder fra Vista Travel ved minimum 20 personer
 
Prisen inkluderer ikke:
 • Visum, cirka kr 950
 • Drikke til måltider
 • Tips til sjåfører og guide på utfluktene
 • Avbestillings- og reiseforsikring. 

Bestilling og betaling
Etter bestilling av reisen vil du motta en bekreftelse med oversikt over hva du har bestilt. For at reisen skal være bindende må depositum, kr 4000 pr. person, være innbetalt senest en uke etter mottatt faktura. Restbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Det er viktig å kontrollere at billetter og reisedokumenter er i samsvar med bestillingen og at navn på reisende stemmer med hva som står i passet. Oppdager du feil, vennligst kontakt oss med en gang.
 Vi sender billetter og øvrige reisedokumenter, mer informasjon om reisen samt oppdatert reiseprogram to til tre uker før avreise.
 
Avbestillingsregler
Hvis du må avbestille reisen må du straks ta kontakt med oss. Avbestillingen må være skriftlig. Ved sykdom med legeattest, eller ved dødsfall i nærmeste familie og ved ulykker, vil ditt forsikringsselskap refundere innbetalt beløp.
Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:
 • Inntil 65 dager før avreise: Kr 4000 pr. person
 • Fra 64 til 30 dager før avreise: 75% av reisens pris
 • Under 30 dager: Ingen refusjon