El Transcantábrico Clásico

Mellom San Sebastian og León i Nord-Spania går luksustoget El Transcantábrico Clásico.
Dette toget tilbyr tre ulike reiselengder 8 dager/7 netter, 5 dager/4 netter og 4 dager/3 netter.

El Transcantábrico Clásíco er en unik togjuvel hvor fire av vognene er originale Pullman vogner fra 1923. Alle vognene er renovert og spesielt innredet for dette luksustoget. El Transcantábrico er virkelig en flott måte å reise rundt på i det vakre landskapet i Nord-Spania; fra Galicia til kysten av Biscayabukta, gjennom Asturias, Cantabria, Baskerland og Castilla y León. Hele veien er regional gastronomi, kunst, monumenter og landskap gjort tilgjengelig for de reisende - med komforten av et femstjerners «tog-hotell».


Frokost serveres om bord på El Transcantábrico. De fleste middager er i lokale restauranter. Dette gjør det mulig å smake på regional mat som spenner seg fra fiskespesialiteter i den galiciske regionen, til utsøkte kjøttretter på veien gjennom Baskerland til León.
Nord-Spania, eller Grønne Spania som området også kalles, består av en 2000 meter lang kystlinje som strekker seg over regionene Galicia, Asturias, Cantabria og Baskerland, og el Transcantábrico krysser dem alle. Her finner du mange områder som er erklært biosfærereservat av UNESCO, som for eksempel nasjonalparken Picos de Europa i Asturias, naturparkene Redes de Somiedo (med den største samlingen av frie bjørner i Europa), området Fuentes del Narcea med en av de største eikeskogene i Europa, naturparken Terras do Miño i Galicia i tillegg til Urdabai-elven i Baskerland.
Noen av de beste kjøkken i Spania finner man i regionene Galicia, Asturias, Cantabria, Baskerland og Castilla y León. Ost, pølser, kjøtt, grønnsaker, fisk og sjømat fra regionene er alle universelt anerkjent. Menyene inkluderer et harmonisk utvalg av viner som smelter naturlig inn med ingrediensene i hver lunsj og middag. Kaffe og likører er også inkludert.
Restaurantene på ruten benytter ikke bare de beste ingrediensene, de blir også tilberedt av høyst profesjonelle kokker og gir dermed den beste settingen for en smak av den lokale cuisinen.

Det er én kabintype på toget - Grand Class Room. Hver suite har en dobbeltseng på 119 x 185cm. Noen har en ekstra køyeseng som slås ned. Denne er 75 x 175cm.
Badet har hydro-sauna, turbo massasje, steam dusj og hårføner. Alle suitene har rom for bagasje, minibar, safe, garderobe, skrivebord og telefon med ekstern linje. air-condition, oppvarming, musikk og lys styres individuelt og gulvene er teppebelagt. Suitene har store vinduer med gardiner.

Destinasjoner som besøkes på reisen (avhengig av hvilken reiselengde man velger):
León, Cistierna, Mataporquera, Villasana de Mena, Bilbao, Santander, Cabezon de la Sal, Ribadesella, Arriondas, Oviedo, Candas, Aviles, Gijon, Luarca, Ribadeo, Viveiro, Santiago de Compostela.

Her finner du en oversikt over avreisedatoer, hva som er inkludert, samt priser med El Transcantábrico Clásíco:
mai 2019

Reise med luksustoget El Transcantábrico Clásico i Nord-Spania
Avganger og priser i 2019

Reisemål:Spania
Gyldig fra:11-05-2019
Gyldig til:12-10-2019
Varighet:8 dager
Pris:fra 35.000,-
Privat tog i Spania med El TranscantábricoHer kan du se en offisiell video om toget: