Nyhet: Kirov Railroad
Fra Moskva via Murmansk til St. Petersburg

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Moskva
 • Gyldig fra
  30-05-2020
 • Gyldig til
  11-06-2020
 • Varighet
  13 dager
 • Overnatting
  Flere forskjellige
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 38.310,-
Privattog fra Moskva via Murmansk til St. Petersburg 

Bli med på en drømmereise med privattog som vil la deg oppleve hele 1448 kilometer av Russlands slående landskap, fra Moskva via verdens største by nord for polarsirkelen - Murmansk til St. Petersburg. Turen arrangeres på sommerhalvåret. Når dagene er lyse og lange vil du forstå hvorfor denne delen av verden har fått kallenavnet «Midnattssolens land».
 
Etter et kulturelt og fargerikt opphold i Moskva, går du om bord privattoget som vil ta deg med på første etappe av reisen mot Pskov og videre til Staraja Russa. Deretter ruller toget til vakre Petrosavodsk, hvor du får muligheten til å besøke den idylliske museumsøya Kishi med sine praktfulle trekirker og kapeller, samt Onega-innsjøen – Europas nest største innsjø. Så er det dags for å sette kursen mot polarsirkelen, hvor naturen vil stå i fokus. På veien stopper toget for å oppdage de historiske Solovkiøyene med sine gripende historier, før du når kontrastrike Murmansk, Teriberka og Kolabukta. Etter din arktiske opplevelse drar du igjen sørover til St. Petersburg, hvor du tilbringer tre spennende dager på å oppdage Nordens Venezia. Et eksklusivt tog på denne ruten er en absolutt sjeldenhet – du kommer ikke til å finne en mer behagelig eller naturskjønn reisemåte noe annet sted i polarsirkelen.
Destinasjoner som besøkes: Moskva – Pskov – Staraja Russa – Petrosavodsk – Solovkiøyene – Murmansk –Teriberka – St. Petersburg

Noen av høydepunktene:
 • Privattog fra Moskva via polarsirkelen til St. Petersburg
 • Oppdag Moskvas imponerende skatter som Kreml
 • Det UNESCO listede Miroschki-klosteret i Pskov
 • Sommerhuset til den russiske forfatteren Dostojevskij
 • Utflukt til museumsøya Kishi
 • Besøk de historiske Solovkiøyene
 • Murmansk – polarsirkelens største by
 • Turer til tradisjonelle russiske og karelske byer
 • Katarinapalasset ink. ravrommet i Pushkin
 • Eremitasjen i St. Petersburg – Nordens Venezia
 • Interessante og informative foredrag
 • Vodkasmaking med tradisjonelle russiske snacks

Reisen dag for dag​

Dag 1, lørdag 30. mai
Oslo – Moskva

Du reiser på egen hånd til Moskva – Vista Travel vil tilrettelegge din flyreise. Ved ankomst blir du hentet med flyplasstransport som tar deg til ditt sentrale hotell i Moskva – du kan med en gang føle på byens fantastiske energi. Her møter du noen av dine medreisende og etter middag blir det en kveldstur i hovedstaden, som er opplyst av de flotte lysene på broer, tårn og palasser. Kvelden kan du avslutte på hotellet med en god drink, kanskje det kan passe seg å bestille en «Moscow Mule»? Eller om du helst vil hvile deg, kan du legge deg ned på den komfortable sengen og la dagens severdigheter ta over drømmene dine.
Intercontinental (eller lignende) (M)
 
Dag 2, søndag 31. mai
Moskva – Pskov

Etter en solid frokost på hotellet fortsetter du den informative, guidede oppdagelsen av Moskva. Gled deg til å utforske fargesprakende Kreml, som inkluderer flere nydelige katedraler fra Russlands tsaristid, med intrikate detaljer og imponerende fasader. På ettermiddagen går du om bord på det arktiske privattoget, som vil ta deg med på den første etappen mot nord og den gamle byen Pskov. (F, L, M)
 
Dag 3, mandag 1. juni
Pskov

Din første opplevelse av denne tusen år gamle byen, også kjent som «kirkenes by», starter med et morgenbesøk i landsbyen Izborsk, hvor du besøker en av Russlands eldste festninger. På vei tilbake mot Pskov blir det et nytt stopp i en annen interessant by, Pechory – her kan du se Pechory-klosteret og de spennende, såkalte eremittgrottene. Herfra er du faktisk bare tre kilometer fra Estlands og EUs grense. Etter lunsj utforskes Pskovs gamle sentrum, Kreml og Miroschki-klosteret som er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Om kvelden får du litt tid til egen disposisjon, før vi spiser en deilig middag på restaurant i fellesskap. Vel om bord toget ruller vi videre mot neste stopp, Staraja Russa – den tredje største byen i Novgorod oblast. (F, L, M)
 
Dag 4, tirsdag 2. juni
Staraja Russa

I denne noe ukjente byen, kan du se frem til en opplevelse av de sjeldne, et besøk til sommerhuset til Russlands fremste forfatter, Fjodor Dostojevskij. Byen er kjent for å være inspirasjon for bakgrunnen av hans siste roman, Brødrene Karamazov – hvorfor ikke kjøpe eller låne en utgave av boken å lese den før avreise, eller kanskje på toget? Senere stiger du om bord toget på vei mot Novgorod, hvor en båttur på Ilmen venter – en historisk og betydningsfull innsjø som tidligere var en viktig del av handelsruten mellom nord og sør. Også på dagens program står et besøk i St. Sophia-katedralen, en av Russlands eldste kirker, samt oppdagelse av byens Kreml. Om kvelden fortsetter toget mot Petrosavodsk. (F, L, M)
 
Dag 5, onsdag 3. juni
Petrosavodsk

Den karelske hovedstaden Petrosavodsk, som oversettes til «Peters fabrikk», refererer til en ammunisjonsfabrikk grunnlagt av Peter den store i 1703 og som ble erstattet 70 år senere av Alexandrovskiy jernindustri, står fortsatt den dag i dag. Men takket være sine neoklassiske fasader og store antall studenter, er ikke Petrosavodsk en typisk industriby. Her skal vi besøke den lille museumsøya Kishi, som ligger omtrent midt i Onega-innsjøen. Øya er kjent for sine unike UNESCO-vernede trehus. Den mest imponerende bygningen er Kristi Forklarelseskirke med 22 løkformede kupler, bygget uten en eneste spiker. I kveld kan du hvile hodet på et komfortabelt, sentralt beliggende hotell i Petrosavodsk. (F, L, M)
Piter Inn (eller lignende)
 
Dag 6, torsdag 4. juni
Petrosavodsk

I dag har du tid til å utforske promenaden ved Onega-innsjøen på egen hånd. Her kan du oppdage byens samfunn av vespere, et finsk-ugrisk urfolk og en mangeårig kulturell minoritet i Russland. Til middag kan du nyte autentisk karelsk mat på en lokal restaurant. Senere den kvelden går du om bord på toget som setter kursen mot den historiske byen Kem. (F, L, M)
 
Dag 7, fredag 5. Juni
Solovkiøyene

I dag ankommer vi Kem, en liten historisk by ved kysten av Kvitsjøen. Du blir fraktet med buss til havnen, hvor man så går om bord fergen til Solovkiøyene (dersom været ikke skulle tillate det, blir det arrangert et alternativ), en øygruppe bestående av seks større øyer og flere mindre øyer. Dette er uten tvil et av de mest interessante reisemålene i Nord-Russland, hvor du finner kulturskatten Soloviklosteret, som også står oppført på UNESCOs verdensarvliste. Øya opplevde sin storhetstid på 1800-tallet da hele 400 kristne munker bodde i det enorme klosteret som ble ferdigstilt allerede på slutten av 1500-tallet. Øya ble senere kjent for en langt mørkere historie, da Stalin innførte sitt Gulag Solovki – over 100.000 menn, kvinner og barn møtte en trist skjebne da de ble deportert hit for slavearbeid og konsentrasjonsleire. Om kvelden ruller vi videre mot Murmansk, ditt første stopp i polarsirkelen. (F, M)
 
Dag 8, lørdag 6. juni
Murmansk

Start dagen med frokost på toget før du legger ut på en informativ omvisning i Murmansk – oppdag polarsirkelens største by, med en beliggenhet i Kolabukta og bare 220 kilometer fra Kirkenes. Her møtes det moderne og tradisjonelle Russland på en unik og kontrastfylt måte, som man selv kan oppleve på nært hold. Senere blir det bussutflukt nordover gjennom viltvoksende tundra og et imponerende arktisk landskap, til en pittoresk havn ved Nordishavet, Teriberka. Kystlandsbyen har en perfekt beliggenhet ved Barentshavet, hvor gamle sovjetiske boliger og forslitte forlis ser ut til å ha kommet rett ut av en fantasiroman. I nærheten finner vi to strender hvor du kan du dyppe tærne (eller kanskje hele kroppen) i det avkjølte vannet i Nordishavet – hvis du tør! Om ettermiddagen reiser du tilbake til Murmansk, hvor natten tilbringes på hotell. (F, L, M)
Azimut Hotel Murmansk (eller lignende)
 
Dag 9, søndag 7. juni
Murmansk – St. Petersburg

På mett mage drar du til stasjonen, hvor toget venter på å ta deg med til sørover til fascinerende St. Petersburg. Hele dagen og natten blir om bord, så nå er tiden inne for å slappe av å nyte roen, mens du gleder deg til alle opplevelsene som venter i Nordens Venezia. (F, L, M)
 
Dag 10, mandag 8. juni
St. Petersburg

I 12-tiden ankommer du St. Petersburg, over de neste tre nettene skal denne overveldede metropolen være ditt hjem. Innsjekking på hotell og så på en bytur opplever du de viktigste høydepunktene, som hovedgaten Nevskij prospekt og Vasilij-øya, hvor du blant annet finner Menshikov-palasset – byens eldste palass bygget i perioden 1710 til 1714. St. Petersburg ble grunnlagt i 1703 av tsar Peter den store, og ligger på 42 øyer ved utløpet til Nevaelven i Finskebukten. Byen var Russlands ansikt mot vesten, og er preget av datidens overdådige, vestlige arkitektur og byplanlegging. Sentrum består av et nettverk av kanaler, brede avenyer, flotte parker og storslåtte bygninger. St. Petersburg var Russlands hovedstad fra 1712 til 1918. (F, L)
Park Nevsky (eller lignende)
 
Dag 11, tirsdag 9. Juni
St. Petersburg

I dag venter en spennende utflukt til byen Pusjkin, som ligger sør for St. Petersburg og det majestetiske Katarinapalasset, som en gang fungerte som den russiske tsarfamiliens sommerresidens. Du vil også se det berømte ravrommet – rommet som ble bestjålet under 2. verdenskrig og har vært savnet siden den gang, regjeringen har derimot bygget en replika som ble ferdigstilt i 2003. Til lunsj kan du glede deg til en tsarfest med servering av russiske kulinariske spesialiteter, vodka og levende, kunstnerisk underholdning. Kvelden har du til egen disposisjon til å gjøre det du måtte ønske – spaser rundt i den opplyste byen, bli med på kaviarsmaking, besøk teateret (husk å være tidlig ute med bestilling av billetter) eller ta en båttur på elven Neva. (F, L)
 
Dag 12, onsdag 10. juni
St. Petersburg

Dagen byr på en rekke kulturelle opplevelser. Besøk Peter-Paulus-festningen og katedralen, hvor du finner gravstedet til Romanov dynastiet og bli med på en omvisning av Eremitasjen – et av verdens største og mest imponerende kunstmuseer. Det enorme museet strekker seg over fire sammenhengende bygninger, deriblant Vinterpalasset – hjemmet til de seks siste tsarene. Samlingen inkluderer arbeider av blant annet Michelangelo, Leonardo da Vinci, Rubens, Rembrandt, Picasso og Matisse. Om kvelden venter en hyggelig avskjedsmiddag, del flotte inntrykk med dine medreisende og reflekter over den ekstraordinære reisen du nettopp har vært med på. (F, L, M)
 
Dag 13, torsdag 11. juni
St. Petersburg – Oslo

Da er tiden kommet for å ta farvel med Russland og busstransport tar deg med til flyplassen. Når du er vel om bord på flyet, hvorfor ikke bruke tiden på å allerede planlegge neste reise med oss? (F)
 
F = Frokost, L = Lunsj, M = Middag
KategoriPris
Standard - 4 personer pr kabinkr 38 310
Tillegg for bruk av kupeen med bare 3 gjesterkr   6 500
Classic - 2 personer pr kabin kr 48 950
Tillegg for singel (tog og hotell)kr 22 400
Bolshoi - 2 personer pr kabinkr 83 900
Tillegg for singel (tog og hotell)kr 39 400
Tillegg for singel (kun hotell) kr   3 700
Prisene er per person i valgte kategori.

Kabinkategorier
 
Standard kategori
4 personer pr kabin, over/underkøyer som måler ca. 68x187 cm. Bad/toalett på gangen.
 
Classic kategori
1-2 personer pr kabin, to nedre køyesenger som måler ca. 68x187 cm, Bad/toalett på gangen.
 
Bolshoi kategori
1-2 personer pr kabin, overkøye ca. 80x174 cm og underkøye ca. 110x184 cm. Lite garderobeskap og liten sofa. Privat bad/toalett med dusj.

Alt dette er inkludert:
 • 6 netter i valgt kupekategori fra Moskva – St. Petersburg
 • 1 natt på 5-stjerners hotell i Moskva
 • 1 natt på 4-stjerners hotell i Petrosavodsk
 • 1 natt på 4-stjerners hotell i Murmansk
 • 3 netter på 4-stjerners hotell i St. Petersburg
 • Utflukter og aktiviteter iht. program
 • Engelsktalende guider på utfluktene
 • All transport iht. program
 • Alle måltider iht. program
 • Vodkasmaking med tradisjonelle russiske snacks
 • Bagasjeassistanse på alle togstasjoner
 • Informative foredrag om reiseruten, geografi og historie
 • Lege om bord
 • Dusjfasiliteter på toget
 • Informasjonshefte om reisen 

Prisen inkluderer ikke:
 • Fly Oslo-Moskva/St.Petersburg-Oslo
 • Visum til Russland
 • Personlige utgifter
 • Tips til togpersonale, sjåfører og lokalguider

Ved 20 påmeldte eller flere, vil det være med en norsk reiseleder fra Vista Travel. Dersom det er færre enn 20, blir det følge av en engelsktalende togvert.

Hoteller (kan bli endringer)
 
InterContinental 5* Moskva

Det 5-stjerners hotellet ligger i det livlige hjertet av Moskva og byr på moderne luksus. Her bor man med lett gangavstand til offentlig transport, samt flere av byens største severdigheter, som det historiske Kreml. Rommene er dekorert i en nøytral fargeskala og har bad i marmor, her finnes en rekke bekvemmeligheter som toalettartikler og gratis Wifi. Hotellet har to restauranter som spesialiserer seg på russiske retter og en bar/lounge. Hotellet har i tillegg et flott spa som tilbyr en rekke skjønnhet- og ansiktsbehandling, samt massasje med mer. Klikk her for mer informasjon.

Piter Inn 4* Petrosavodsk
Dette hotellet ligger midt i Petrosavodsk sentrum. De lyse rommene har høye vinduer og sterke fargeinnslag, som kan minne noe om Piet Mondrians maleri «Composition II in Red, Blue, and Yellow». Hotellet tilbyr gratis Wifi og en restaurant som serverer bayerske, lokale og internasjonale retter, samt nybrygget, ikke-filtrert øl. I tillegg ligger det en koselig kafé i lobbyen, som også serverer drinker. Klikk her for mer informasjon.

Azimut Hotel 4* Murmansk
Det moderne hotellet har en fantastisk beliggenhet midt i hjertet av Murmansk. Rommene byr på rene linjer og innslag av sterke fargedetaljer, samt et bad med dusj, toalettartikler og gratis Wifi. Det finnes en restaurant og bar på stedet. Skulle søtsuget sette inn har også hotellet en kafé som serverer deilig bakst, kaker og kaffe som du kan nyte inne eller ta med deg. Klikk her for mer informasjon.

Park Nevsky 4* St. Petersburg
Hotellet ligger flott plassert på St. Petersburgs berømte Nevsky prospekt, den livlige hovedgaten i hjertet av den imponerende storbyen. Her har du enkel tilgang til offentlig transport og severdigheter som den verdensberømte Ermitasjen. De moderne og lyse rommene har private bad og gratis Wifi. Hotellets restaurant spsialiserer seg på bayerske retter og brygger i tillegg sitt eget øl. Klikk her for mer informasjon.

Praktisk informasjon

Helse

Reiser med privattog er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Det kreves ingen vaksinasjoner.
 
Pass og visum
Norske statsborgere må ha visum til Russland. I god tid før avreise sender vi ut informasjon om hvordan du går frem i søknadsprosessen: Vennligst ikke gjør noe på egen hånd før du hører fra oss. Vista Travel vil ordne med et invitasjonsbrev fra Russland, som må vedlegges visumsøknaden. Vær oppmerksom på at passet må være gyldig i minst seks måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere. Har du annen nasjonalitet må du selv sjekke gjeldende visumregler. Det er den reisendes eget ansvar å sørge for å ha gyldig pass og visum før avreise.
 
Beskrivelse av toget
Toget består vanligvis av et lokomotiv, bagasjerom, personellvogn og passasjervogner – toget består av maks 21 vogner. Hele toget er utstyrt med klimaanlegg og oppvarming, men merk at klimaanlegg kun fungerer når toget er i bevegelse og vinduene er lukket. Spisesalene befinner seg midt på toget, men passasjerene er hjertelig velkomne til å utforske hele toget. Du kan i tillegg bestille te eller kaffe, og vanligvis alkoholholdige drikker, samt mineralvann når som helst.
 
Betalingsbetingelser
- Et ikke-refunderbart depositum på 15% betales ved bestilling
- Sluttbetaling må skje minst 65 dager før avreise
 
Kanselleringsbetingelser
- Opptil 95 dager før avreise: 15% av totalprisen
- Mellom 95 og 45 dager før avreise: 45% av totalprisen
- Mellom 45 og 13 dager før avreise: 80% av totalprisen
- 13 eller færre dager før avreise/uteblivelse: 90% av totalprisen
 
På grunn av den kompliserte logistikken på denne turen, kan det i noen tilfeller bli nødvendig å endre reiseruten.