Palace on Wheels

India er en eksplosjon av sanseinntrykk med fargerikt folkeliv, fremmede lukter, kaos og hellige kuer. Togreisen starter og slutter i travle Delhi. 
Allerede her, i landets hovedstad, vil India omfavne og bergta deg. Fra Delhi går turen til Rajasthan og byene Jaipur, Udaipur, Jaisalmer og Jodhpur. I tillegg får du oppleve fantastiske Taj Mahal i Agra, og to nasjonalparker. Den ene med en av landets største bestander av tigere og den andre et fristed for mange trekkfugler.
 
Livet om bord
Toget bærer navnet Palace on Wheels (­rullende palass) med rette. Det elegante togsettet er møysommelig restaurert i en overdådig stil – inspirert av de originale togvognene til maharajaene. Toget har salong- og barvogn, et lite bibliotek og to restaurant­vogner som serverer internasjonale retter. Det er også en egen spavogn. Hver suite har to senger, som kan settes sammen til en dobbeltseng, safe, TV og bad med dusj.
 
Reiserute
New Delhi – New Delhi
Dag 1, onsdag: Tradisjonell velkomstseremoni på Safdarjung Railway Station i New Delhi om ettermiddagen. Nyt en drink i togets bar før togreisen begynner.
Dag 2, torsdag: Ankomst Jaipur, provins­hovedstaden i Rajasthan. Besøk til Bypalasset og Vindenes palass. Deretter rir du på en elefant opp til Amber-festningen. Besøk på det lokale markedet om ettermiddagen. Togreisen fortsetter.
Dag 3, fredag: Tidlig om morgenen er det safari i Ranthambhor nasjonalpark. Kanskje ser du en tiger? Ankomst Chittorgarh om ettermiddagen. Besøk Chittorgarh festningen (UNESCO), som kan dateres tilbake til 1000-tallet. Opplev et lyd- og lysshow i festningskomplekset om kvelden.
Dag 4, lørdag: Ankomst Udaipur om morgenen, en av Indias mest romantiske byer. Besøk bypalasset fra 1600-tallet og bli med på en båttur rundt verdenskjente Lake Palace Hotel. Før reisen fortsetter blir det tid til litt shopping og besøk i den vakre hagen Saheliyon-ki-bari.
Dag 5, søndag: Midt i Tharørkenen ligger UNESCO-byen Jaisalmer, som ser ut som den er tatt rett ut av en av historiene i Tusen og en natt. Besøk den store sandsteinfestningen fra 1100-tallet og Patwon-ki-Haveli – et av byens største og mest forseggjorte herskapshus. Kamel­ridning i sanddynene om ettermiddagen.
Dag 6, mandag: Ankomst Jodhpur, kalt Den blå byen takket være de mange indigo­fargede husene. Det blir besøk og omvisning i Mehrangarh festningen, som troner på en høyde 125 meter over byen. Tog­reisen fortsetter om ettermiddagen.
Dag 7, tirsdag: Utflukt til Bhatarpur fugle­reservat, et fristed for mange fuglearter – både lokale og trekkfugler. Siste stopp er Agra og Taj Mahal, av mange regnet som en av verdens vakreste bygninger. Taj Mahal er en minne­verdig avslutning på en fantastisk togreise.
Dag 8, onsdag: Ankomst New Dehli tidlig om morgenen, hvor reisen ender.