Nye Palace on Wheels

En reise i India er en reise for sansene. Den handler om å se og å høre – det handler om å ta inn luktene og kjenne på følelsene og hva dette gjør med deg. India er menneskene, den varme mottagelsen og den genuine vennligheten som gjester blir møtt med. Det er nettopp alt dette du kan ta inn når du går om bord på det «rullende palass» - Palace on Wheels.
Bli med på en av verdens mest spennende togreiser med all den komfort du kan tenke deg. Her er alt tatt hånd om – du kan virkelig nyte følelsen av å være en «ekte» maharaja på tur. Reisen går gjennom det nordlige og sentrale India –  delstaten Rajasthan – du ser storslåtte bygninger, festninger og basarer. Du besøker blant annet byer som den rosa byen Jaipur, drømmelignende slott i Udaipur, ørkenbyen Jaisalmer og selvfølgelig Agras fantastiske Taj Mahal. En reise gjennom India er en opplevelse for livet.

En 8-dagers togreise gjennom det beste av India - Rajasthan


Høydepunkter:
  • Amber Fort med adkomst på elefant
  • Ranthambhor nasjonalpark, kanskje med øye på tiger
  • Seierstårnet i Chittorgarh Fort
  • Udaipur og båttur på den vakre Pichola-innsjøen
  • Kamelridning i sanddynene i Thar-ørkenen
  • Jodhpur – den blå byen
  • Fantastiske Taj Mahal

Dag 1, onsdag
Delhi

Vår eventyrlige reise begynner på New Dehlis Safdarjung Railway Station onsdag kl. 16.00. Vi sjekker inn og installerer oss i vår private kupé etter å ha fått et første møte med indisk gjestfrihet. Turen starter nemlig med en spesiell velkomstseremoni på jernbanestasjonen. I det mørket faller på, ruller toget inn i natten mot et India du knapt visste fantes. Middag serveres om bord.
 
Dag 2, torsdag
Jaipur

Toget ankommer Jaipur kl. 2 om natten. Etter frokost byrundtur som starter med besøk i Vindpalasset (Hawa Mahal), et av byens mest kjente landemerker. En underlig bygning i fem etasjer med halvt åttekantede vinduer som minner om bikuber med sine fine sandstensgittere. Deretter kan du på egen hånd utforske det fantastiske astronomiske observatoriet Jantar Mantar, som sto ferdig i 1734 med 19 forskjellige observasjons-instrumenter bygget i stein og messing. Her finner du blant annet verdens største solur i stein. Bypalasset er i dag et museum full av kongelig ekstravaganse, Rajasthans tradisjoner og Mughal-arkitektur. Litt tid for shopping på det lokale markedet i Jaipur. Videre til Amber hvor en festpyntet elefant frakter deg opp til det imponerende Amber Fort hvor vi skal spise lunsj. Etter lunsj omvisning i dette fortet som er en klassisk kombinasjon av hindu og mughal-arkitektur, og gir et godt innblikk i livsstilen til de tidligere mughal-familiene. Seiershallen Jai Mandir, har et imponerende tak med speil og mosaikk – et utrolig skue.  Middag og overnatting om bord på toget. Kl. 20 ruller toget videre.
 
Dag 3, fredag
Sawai Madhopur og Chittorgarh

En fornemmelse av villmark møter deg når toget ruller inn mot Sawai Madhopur. Tidlig på morgenen besøker vi Ranthambhor nasjonalpark, ca. 14 km utenfor byen. Her finnes blant annet en historisk festningsruin fra 900-tallet. Selve parken går for å være Indias beste sted for observasjon av tigre. ---Kanskje du får øye på en?! Blant rovdyr ellers finner du hyener, sjakaler, rev og ikke mindre enn 300 ulike fugleslag. Retur til toget for lunsj. Deretter ruller toget videre gjennom fargerik natur, nå mot Chittorgarh – en by med arr etter beleiringer, etter slag vunnet – og tapt. Chittorgarh Fort, bygget på 600-tallet, er på ca. 280 hektar og er Indias største, bare muren rundt er 11 km lang. Hele tre ganger har det vært under beleiring. Fortet er et av de mest enestående fortene i India og anses som en stolthet i Rajasthan der det ligger på en 180 meters høyde. En kilometer lang og bratt vei fører opp dit og underveis passeres syv jernporter. I dag ligger det meste i ruiner, men fortsatt finnes en del attraksjoner bevart og gir et innblikk i rajputenes liv, blant annet palassene Rana Kumbha og Padmini. Byens største symbol, velkjent over hele India, er det 37 meter høye Seierstårnet (Vijay Stambha). Tårnet ble oppført ca. 1445 av Maharana Kumbha etter seieren over Malwa og Gujarats styrker. Et vakkert tårn utsmykket med hinduistiske guder. 157 smale trappetrinn fører opp til en balkong med vakker utsikt over byen. Ettermiddagste i fortet hvor vi også skal overværer et lyd- og lysshow kl. 18. Retur til toget for middag.
 
Dag 4, lørdag
Udaipur

Toget ankommer en av Indias mest romantiske byer, Udaipur, kl. 8 om morgenen. Etter frokost om bord blir det rundtur i denne byen som ligger så vakkert til ved innsjøen Pichola. Udaipur ble grunnlagt i 1559 og er kjent for sine palasser fra rajput-tiden. Noe av det vakreste er de to fantastiske palassene Jag Niwas (Lake Palace) og Jag Mandir, bygget som små øyer i innsjøen. Med sine hvite marmorbygninger ser det rett og slett ut som de flyter majestetisk i Picholasjøen, et betagende skue. Vi spiser lunsj på et hotell og det blir besøk i et krystall-galleri som også er museum med krystall fra gammel tid. Turen avsluttes med en båttur og ettermiddagste på Jag Mandir-palasset før vi returnerer tilbake til toget. Middag om bord.
 
Dag 5, søndag
Jaisalmer

I løpet av natten har toget forflyttet seg til Jaisalmer hvor vi ankommer kl. 08.30. Midt i Thar-ørkenen ligger Rajasthans gylne by preget av arkitektoniske bygninger i gul sandsten. Grunnlagt i 1156 ble byen et rikt handelssenter på den viktige handelsveien mellom India og Persia, Egypt og Vesten. Borgen Sonar Quila er et majestetisk syn der den troner over byen med sine bygninger i den gule sandstenen. Vi skal også besøk en haveli, et rikmannshus med storslagen fasade og gitter foran vinduene. Flere av disse havelis er fine eksempler på kresent stenhuggerarbeid. Litt tid for shopping blir det også før lunsj på et hotell. Etter lunsj kommer kanskje dagens høydepunkt, kamelridning i de spektakulære sanddynene i Thar-ørkenen. Solnedgangen over den gylne ørkenen er et syn. Middag med kulturelle innslag på Gaurbandh Palace Hotel før vi fraktes tilbake til toget.
 
Dag 6, mandag
Jodhpur

I dag ankommer vi til byen med en imponerende bymur med syv porter og flere bastioner – Jodhpur, Rajasthans nest største by. Byen blir treffende nok kalt den blå byen etter sine indigo-fargede hjem og bygninger. Et annet blikkfang er det enorme festningsanlegget Mehrangarh, som tårner opp over byen. Bare veggene er fra 6 til 36 meter høye, en gigantisk struktur. Inne i anlegget finnes flere slott og palasser, Bhawan-palasset er et av verdens fineste og største med 347 rom, og etterkommere av den kongelige familie bor her fortsatt. Litt tid for shopping, lunsj på et hyggelig hotell før vi vender tilbake til toget. Toget starter sin ferd mot Bharatpur kl. 16.30. Middag om bord.
 
Dag 7, tirsdag
Bharatpur og Agra

Om morgenen kommer vi til Bharatpur, et tidligere kongedømme hvor jatene regjerte fremfor rajputene. Tidlig på morgenen besøker vi Keoladeo Ghana nasjonalpark. Nasjonalparken er en av verdens største og har et fantastisk fuglereservat, et fristed for tusenvis av hegrer, sibirstork, trekkfugler, andefugler og andre fugleslag. Over 300 forskjellige fuglearter er registrert her.  Allerede kl. 9 fortsetter vi videre til Agra hvor vi skal besøk Agra Fort og ikke minst, et av verdens mest kjente byggverk, Taj Mahal. Agra Fort, også kalt det røde fortet ligger 2,5 km nordvest for Taj Mahal og står i dag på UNESCOOs verdensarvliste. Fortet spiller en viktig rolle i Indias historie da det indiske mogulriket hadde sin hovedstat her. Lunsj på Hotel Clarks shiraz. Deretter dagens uomtvistelige høydepunkt – Taj Mahal – et gravmæle over en elsket hustru. Det var keiser Shah Jaan som reiste dette utrolig vakre bygget som sto ferdig i 1643 etter 22 års byggearbeider. På det meste var 20.000 kunsthåndverkere engasjert. For det fantastiske marmorarbeidet ble det brukt marmor fra Makrana-gruvene Det å endelig kunne se Taj Mahal er en minneverdig avslutning på denne fantastiske togreisen gjennom Rajasthan. Middag om bord mens toget starter reisen tilbake til Dehli.
 
Dag 8, onsdag
Delhi

Ankomst Dehli ut på natten. Tidlig frokost om bord før reisen avsluttes og vi forlater Palace on Wheels kl. 7.30.
Prisene for togreisen starter på ca 34 000,- per person i dobbeltkabin.

Ta kontakt med oss for mulige avreisedatoer og et eventuelt tilbud.