Nye Palace on Wheels – Oppdag fargerike India

Utforsk majestetiske Rajasthan og bli med på en opplevelse verdig en ekte Maharaja. På denne eventyrlige reisen åpner Rajasthan sin mangfoldige skattekiste som inneholder både natur- og kulturperler og vil imponere med sin mystiske sjarm, på en åtte dagers togreise med det luksuriøse «The Palace on Wheels».
Bli med på en av verdens mest spennende togreiser med all den komfort du kan tenke deg. En reise i India handler om å gi inn til alle sanser – det handler om smaker, farger, lukter og syn, mens du kjenner på alle de sterke inntrykkene. Opplev India på sitt beste med en togtur som strekker seg over hele 3000 kilometer i det nordlige og sentrale India, gjennom Rajasthan, hvor du blant annet får se Jaipur «Den rosa byen», drømmelignende slott i Udaipur, ørkenbyen Jaisalmer og selvfølgelig Agras uforglemmelige Taj Mahal.

En luksuriøs togreise gjennom Indias Rajasthan

Destinasjoner som besøkes:
New Delhi – Jaipur – Sawai Madhopur – Chittorgarh – Udaipur – Jaisalmer – Jodhpur – Bharatpur – Agra – New Delhi

Reisen dag for dag:
Dag 1, onsdag
New Delhi

Vår eventyrlige reise begynner kl. 16.30 i New Delhi på Safdarjung jernbanestasjon, med en tradisjonell velkomstseremoni – her blir vi presentert med blant annet kranser, tikka og turban. Nå har du muligheten til å ta bilder med den tradisjonelt bekledde togbetjeningen før du blir tatt med til salongkupeen av en personlig butler. Om ønsket venter en inkludert velkomstdrink i togbaren, før avgang og middag om bord.

Dag 2, torsdag
Jaipur

Frokost serveres om bord før en kongelig elefant velkommen venter på Jaipur jernbanestasjon. «Den rosa byen» frister med blant annet det utsmykkede kulturarvsmuseet Albert Hall og det ikoniske Bypalasset som fremhever kongelig ekstravaganse, Rajasthans tradisjoner og Mughal-arkitektur. Vi oppdager også det UNESCO verdensarvlistede solobservatoriumet Jantar Mantar, samt «Vindenes palass» Hawa Mahal, et av byens mest kjente landemerker – en underlig bygning som strekker seg over fem etasjer, med halvt åttekantede vinduer som minner om bikuber. Etter mange sterke inntrykk venter ennå en utflukt til UNESCOs verdensarvsted Fort Amber – her blir vi fraktet med elefant opp bakkene til borgen, hvor vi også skal spise lunsj. Etter en omvisning setter vi kursen til det pulserende lokale markedet for shopping, før vi kjører tilbake til toget for avreise. Middag serveres om bord.
 
Dag 3
Sawai Madhopur – Chittorgarh

Tidlig morgen møtes vi av uhemmet villmark når toget ruller inn mot Sawai Madhopur. 14 kilometer utenfor byen ligger nasjonalparken Ranthambhore – her venter en jungelsafari i parken som er kjent for å være Indias beste for observasjon av tigre. Kanskje er vi heldige å får øye på en? Men det finnes også andre rovdyr her, hold øynene åpne for hyener, sjakaler, rev og ikke minst over 300 forskjellige fuglearter – en sann fryd for dyreelskere. Vi returnerer til Sawai Madhopur jernbanestasjon og nyter lunsj om bord mens toget forbereder seg for reise i retning Chittorgarh. Vel fremme begynner utflukten til UNESCOs verdensarvlistede Chittorgarh Fort som er rik på historie helt fra det 11. århundre og regnes for å være det største fortet i hele India. Om du tar utfordringen fører 157 smale trappetrinn opp til en balkong med vakker utsikt over byen. På kvelden overværer vi et lyd- og lysshow i fortet, før vi kjører tilbake til toget for middag og fortsetter reisen mot Udaipur.
 
Dag 4, lørdag
Udaipur

Toget ankommer en av Indias mest romantiske byer, Udaipur «City of Lakes», om morgenen. Etter frokost om bord blir det rundtur i denne byen som ligger vakkert plassert ved Pichola-innsjøen. Vi får blant annet se byens imponerende pallasskompleks bygget i det 17. århundre. Vi besøker videre et krystall-galleri som også er et museum med krystall fra gammel tid. Senere blir det båttur rundt det verdensberømte Lake Palace Hotel som ligger på en liten øy i innsjøen – med sine hvite marmorbygninger ser det rett og slett ut som det flyter majestetisk på vannet, et betagende skue. Lunsj blir servert på Fatehprakash Palace Hotel før det blir tid til egen disposisjon for litt shopping, etterfulgt av et besøk til de kongelige hagene i Saheliyon Ki Bari. Tilbake til toget og avreise. Middag om bord.
 
Dag 5, søndag
Jaisalmer

I løpet av natten har toget forflyttet seg til Jaisalmer – midt i Thar-ørkenen ligger Rajasthans gylne by preget av arkitektoniske bygninger i gul sandsten. Grunnlagt i 1156 ble byen et rikt handelssenter på den viktige handelsveien mellom India og Persia, Egypt og vesten. Borgen Sonar Quila står oppført på UNESCOs verdensarvliste og er et majestetisk syn der den troner over ørkenbyen. Nyt en rolig spasertur gjennom komplekset som står på en høyde på hundre meter over Jaisalmer og lyser gyldent i ettermiddagssolen. Deretter besøker du Patwon ki Haveli, et herskapshus med en detaljert, storslagen fasade med et bibliotek som holder noen av Indias eldste manuskripter – flere av disse bygningene er glimrende eksempler på kresent stenhuggerarbeid. Lunsj nytes på et luksuriøst hotell, før te og litt hvile venter på toget. Men så kommer kanskje dagens høydepunkt, kamelridning i de spektakulære sanddynene i Thar-ørkenen, ledsaget av en spektakulær solnedgang. Middag med kulturelle innslag på et femstjerners hotell, før toget ruller videre.
 
Dag 6, mandag
Jodhpur

I dag ankommer vi byen med en imponerende bymur bestående av syv porter og flere bastioner – Jodhpur, Rajasthans nest største by. Byen blir treffende nok kalt «Den blå byen» takket være sine indigo-fargede hus og bygninger. Et annet blikkfang er det enorme festningsanlegget Mehrangarh, som tårner opp over byen. Komplekset består av slott, et museum med en imponerende samling av kongelige kjoler og middelalderlige våpen og palasser – Bhawan-palasset er et av verdens fineste og største med 347 rom, og etterkommere av den kongelige familien bor her faktisk den dag i dag. Lunsj serveres på Hanwant Mahal Boutique Restaurant før vi drar tilbake til toget for avreise mot Bharatpur. Middag nytes om bord.
 
Dag 7, tirsdag
Bharatpur – Agra

Om morgenen kommer vi til Bharatpur, et tidligere kongedømme hvor jatene regjerte fremfor rajputene. Tidlig legger vi turen til UNESCOs verdensarvlistede nasjonalpark Keoladeo – en av verdens største med et fantastisk fuglereservat og fristed for omtrent 375 forskjellige fuglearter. Deretter tar toget oss videre til Agra hvor vi skal besøke Agra Fort, som også står oppført på UNESCOs verdensarvliste. Fortet spiller en viktig rolle i Indias historie da det indiske mogulriket hadde sin hovedstat her. Lunsj på ITC Mughal Hotel følges av et etterlengtet besøk til majestetiske og kanskje et av verdens mest berømte byggverk, Taj Mahal – en av den moderne verdens syv underverker og et feilfritt arkitektonisk mirakel, bygget i hvit marmor hentet fra Makrana-gruvene. Den praktfulle strukturen ble bygget av stormogulen Shah Jahan til minne om hans yndlingskone – hele plassen ble ferdigstilt i 1653 etter å ha engasjert over 20 000 kunsthåndverkere, som begynte alt i 1632 med konstruksjonen. Å se Taj Mahal er en minneverdig avslutning på denne fantastiske togreisen gjennom Rajasthan. Middag om bord mens toget starter reisen tilbake til New Dehli.
 
Dag 8, onsdag
New Delhi

Ankomst New Dehli tidlig morgen. Etter frokost er det utsjekking kl. 07.15. Rik på minner har vi nådd reisens endemål.
Prisene for togreisen starter på ca. 34 000,- per person i dobbeltkabin.

Merk: Toget forbeholder seg retten til å endre tidspunkter i løpet av turen dersom det må tilpasse seg lokal logistikk.
Hotellene eller restaurantene som er nevnt for måltider i teksten kan endres.

Ta kontakt med oss for mulige avreisedatoer og et eventuelt tilbud.
mars 2019

Orientexpressen - fra London/Paris til Venezia

Reisemål:Venezia
Gyldig fra:21-03-2019
Gyldig til:07-11-2019
Varighet:2 dager
Pris:fra 27.000,-
Orientexpressen, Venice Simplon Orient Express

Orientexpressen - fra Venezia til Paris/London

Reisemål:London
Gyldig fra:27-03-2019
Gyldig til:02-11-2019
Varighet:2 dager
Pris:fra 24.000,-
Orientexpressen, Venice Simplon Orient Express
april 2019

Reise med luksustoget El Transcantábrico Gran Lujo i Nord-Spania
Avganger og priser i 2019

Reisemål:Spania
Gyldig fra:06-04-2019
Gyldig til:26-10-2019
Varighet:8 dager
Pris:fra 48.900,-
El Transcantábrico

Togreise med Royal Scotsman - Western Scenic Wonders

Reisemål:Scotland
Gyldig fra:19-04-2019
Gyldig til:04-10-2019
Varighet:4 dager
Pris:fra 45.000,-
De reisende med Royal Scotsman får en royal mottagelse.

Reise med luksustoget Al Ándalus i Sør-Spania
Avganger og priser i 2019

Reisemål:Andalucía
Gyldig fra:22-04-2019
Gyldig til:04-11-2019
Varighet:7 dager
Pris:fra 35.500,-
Al Andalus togreise i Spania
november 2019

Sør-Afrika og Rovos Rail. Opplev Victoriafallene, Winelands og Cape Town
Venteliste

Reisemål:Sør-Afrika
Gyldig fra:05-11-2019
Gyldig til:18-11-2019
Varighet:14 dager
Pris:fra 49.990,-
Rovos Rail balkongvogn med dyreliv
januar 2020

Afrika på langs - med Rovos Rail fra Dar es Salaam til Cape Town. Venteliste

Reisemål:Afrika
Gyldig fra:26-01-2020
Gyldig til:14-02-2020
Varighet:20 dager
Pris:fra 126.680,-
Rovos Rail
februar 2020

Rovos Rail og Sør-Afrika.
Opplev Victoriafallene, Cape Town, Winelands og Kapp det gode håp

Reisemål:Sør-Afrika
Gyldig fra:07-02-2020
Gyldig til:20-02-2020
Varighet:14 dager
Pris:fra 49.980,-
Rovos Rail balkongvogn med dyreliv
mars 2020

Orientexpressen - fra Venezia til Paris/London

Reisemål:London
Gyldig fra:21-03-2020
Gyldig til:12-11-2020
Varighet:2 dager
Pris:fra 24.000,-
Orientexpressen, Venice Simplon Orient Express

Orientexpressen - fra London/Paris til Venezia

Reisemål:Venezia
Gyldig fra:22-03-2020
Gyldig til:12-11-2020
Varighet:2 dager
Pris:fra 27.000,-
Orientexpressen, Venice Simplon Orient Express
april 2020

Den legendariske Silkeveien: Fra Asjkhabad til Almaty

Reisemål:Almaty
Gyldig fra:14-04-2020
Gyldig til:20-10-2020
Varighet:14 dager
Pris:fra 42.250,-
Orient Silk Road Express

Reise med luksustoget El Transcantábrico Gran Lujo i Nord-Spania
Avganger og priser i 2020

Reisemål:Spania
Gyldig fra:18-04-2020
Gyldig til:24-10-2020
Varighet:8 dager
Pris:fra 55.000,-
El Transcantábrico
mai 2020

Den transsibirske jernbane - med privattoget Tsar's Gold

Reisemål:Sibir
Gyldig fra:09-05-2020
Gyldig til:27-09-2020
Varighet:16 dager
Pris:fra 48.890,-
Tsar Gold-toget på Den Transsibirske Jernbanen

Nyhet: Reis med luksustoget Costa Verde Express i Nord-Spania. Avganger og priser i 2020

Reisemål:Spania
Gyldig fra:17-05-2020
Gyldig til:18-10-2020
Varighet:6 dager
Pris: 27.000,-
Costa Verde Express togreise i Spania

Reise med luksustoget Al Ándalus i Sør-Spania
Avganger og priser i 2020

Reisemål:Andalucía
Gyldig fra:18-05-2020
Gyldig til:26-10-2020
Varighet:7 dager
Pris:fra 37.000,-
Al Andalus togreise i Spania

Nyhet: Kirov Railroad
Fra Moskva via Murmansk til St. Petersburg

Reisemål:Moskva
Gyldig fra:30-05-2020
Gyldig til:11-06-2020
Varighet:13 dager
Pris:fra 38.310,-
Vasilijkatedralen, Moskva
september 2020

Den transsibirske jernbane – med privattoget Tsar's Gold

Reisemål:Sibir
Gyldig fra:12-09-2020
Gyldig til:27-09-2020
Varighet:16 dager
Pris:fra 69.450,-
Tsar Gold-toget på Den Transsibirske Jernbanen