Orientekspressen

Orientekspressen, eller Venice Simplon-­Orient-Express som er togets fulle navn, er utvilsomt et av verdens mest kjente og romantiske luksustog.
En aura av mystikk har omgitt det legendariske toget helt siden det la ut på sin første tur i 1883 fra Paris til Istanbul. Agatha Christie udødeliggjorde toget i sin berømte roman «Mord på Orientekspressen». Her blir toget beskrevet med all den fornemme elegansen som fortsatt er gjeldende. I våre dager gir navnet Orient­ekspressen fremdeles assosiasjoner til en helt unik opplevelse. 
Toget har fast rute mellom London, Paris og Venezia. Turen tar trettiseks timer, og går omtrent ukentlig i perioden mars til november. I tillegg tilbys det spesialturer til europeiske storbyer som Verona, Praha, Wien, Berlin og Budapest. Én gang i løpet av sesongen kjøres den historiske strekningen fra Paris til Istanbul.

To av Vista Travels ansatte har vært på reise med Orientekspressen, les om reisen i vår reiseblogg

Livet om bord
De originale Pullman- og Wagon Lits-vognene fra 1920- og 1930-tallet er et kunstverk i seg selv, med vakkert interiør i art deco stil. Servicen, stilen og atmosfæren om bord tar deg tilbake til togets storhetstid.
Togsettet består av sovevogner, en barvogn og tre restaurantvogner – alle vakkert restaurert og gjenskapt til minste detalj. Fra det polerte treverket i veggplatene med art deco-­relieffer og blank messing, til det broderte emblemet på sengetøyet.
Lunsj og middag serveres i de elegante restaurantvognene. Her danner damaskduker, blankpusset sølv, kelnere med hvite hansker og franske kokker grunnlaget for utsøkte måltider. I tillegg er det en champagne- og pianobar, samt en liten suvenirbutikk. På Orient­ekspressen er stilen upåklagelig. Herrene forventes å ha jakke og slips til middag, og damene har elegante kjoler.
Standardkupeene er relativt små med over- og underkøye. Underkøyen gjøres om til sofa på dagtid. Det er kun håndvask i kupeen. Felles toalett finnes i enden av hver sovevogn. Tre nyrenoverte og luksuriøse Grand Suites har dobbeltseng, stor sittegruppe og privat bad med dusj og toalett.
 
London – Paris – Venezia
Den klassiske ruten mellom London og Venezia starter på London Victoria Station med det elegante British Pullmann-toget. Etter avgang serveres en nydelig lunsj, mens toget kjører gjennom den engelske landsbygden. I Folkestone forlater du toget og krysser Den engelske kanal om bord på en buss gjennom Eurotunnelen. På den franske siden, i Calais, venter de blå- og gullfargede vognene til Venice Simplon-Orient-Express. Frakt av bagasje mellom tog og buss trenger du ikke å tenke på – den blir tatt hånd om av togpersonalet.
Ferden fortsetter mot Paris, mens du kler deg om til middag og kanskje tar en tur i barvognen. Etter en utsøkt fireretters middag ankommer toget Gare de l’Est i Paris. Her blir det et kort stopp. Nipp til en drink i baren, hvor togets pianist underholder, eller trekk deg tilbake til din kupé, som nå er forvandlet til et hyggelig soverom. Mens du sover ruller toget videre, og neste morgen våkner du med utsikt til de sveitsiske alper. Frokost serveres i din private kupé når du måtte ønske. Tilbring morgenen i kupeen, eller ta en prat med nye bekjentskaper i salongen. Snart er det tid for lunsj i de flotte spise­vognene. Senere serveres ettermiddags­­te i din kupé. Toget ankommer togstasjonen Santa Lucia i Venezia om ettermiddagen.
Hele turen fra London via Paris til Venezia til 36 timer. Du kan også reise i motsatt retning, eller bare mellom Paris og Venezia.

To av Vista Travels ansatte har vært på reise med Orientekspressen, les om reisen i vår reiseblogg

Her kan du se den franske dokumentaren "Orientekspressen - den sanne historien" ble vist på NRK den 17. april 2019.

Her kan du se noen utvalgte tilbud med Orientexpressen.
Merk at du finner avgangsdatoer på de aktuelle reisene inne i tilbudene. Mer informasjon om toget finner du nedenfor tilbudene.

mars 2022

Orientexpressen - fra Venezia til Paris/London 2022

Reisemål:London
Gyldig fra:12-03-2022
Gyldig til:09-11-2022
Varighet:2 dager
Pris:fra 31.700,-
Orientexpressen, Venice Simplon Orient Express

Orientexpressen - fra London/Paris til Venezia 2022

Reisemål:Venezia
Gyldig fra:17-03-2022
Gyldig til:10-11-2022
Varighet:2 dager
Pris:fra 33.900,-
Orientexpressen, Venice Simplon Orient Express
mars 2023

Orientexpressen - fra Venezia til Paris/London 2023

Reisemål:London
Gyldig fra:12-03-2023
Gyldig til:09-11-2023
Varighet:2 dager
Pris:fra 28.460,-
Orientexpressen, Venice Simplon Orient Express

Orientexpressen - fra London/Paris til Venezia 2023

Reisemål:Venezia
Gyldig fra:16-03-2023
Gyldig til:23-11-2023
Varighet:2 dager
Pris:fra 31.700,-
Orientexpressen, Venice Simplon Orient Express

Reiseruter

Toget kjører normalt følgende ruter
Classic Routes:
London/Paris - Venezia
Venezia - Paris/London

Signature Journeys:
Paris - Istanbul
Istanbul - Venezia
På denne reisen er det kun én avgang i året. De blir som oftest  utsolgt minst ett år i forveien.

Andre ruter:
Verona - London
Paris - Verona
London - Verona
Verona - Paris
Paris - Berlin
London - Berlin

Mange av rutene finnes i begge retninger, men de har svært få avgangsdatoer.
Det tilbys også noen dagsturer av kortere strektning.

Ønsker du å reise med dette toget ta kontakt med oss for et tilbud.
 

Video

Her kan du se en offisiell video om toget: