Orientekspressen

Orientekspressen, eller Venice Simplon-Orient-Express som er togets fulle navn, er utvilsomt en av verdens mest kjente og romantiske togreiser. En aura av mystikk har omgitt det legendariske toget helt siden den la ut på sin første tur fra Paris til Istanbul i 1883. Agatha Christie udødeliggjorde toget i sin berømte roman «Mord på Orientekspressen». Her blir toget beskrevet med all den fornemme elegansen som fortsatt er gjeldende for denne levende legenden. Selv i våre dager gir navnet Orientekspressen assosiasjoner til en helt unik opplevelse.  
To av Vista Travels ansatte har vært på reise med Orientekspressen, les om reisen i vår reiseblogg

De originale Pullman- og Wagon Lits-vognene fra 1920- og 1930-tallet er et kunststykke i seg selv, med vakre interiører i art deco stil. Servicen, stilen og atmosfæren om bord tar deg tilbake til togets storhetstid.
Rutenettet går på kryss og tvers i Europa, gjennom naturskjønne landskap og til spennende metropoler. Toget har fast rute mellom London, Paris og Venezia. Turen tar cirka tredve timer og går omtrent ukentlig i perioden mars til november. Utvalgte spesialturer tilbys i løpet av året til europeiske storbyer som  Praha, Wien, Berlin og Budapest. Det er også mulig å ta en dagstur fra London eller mellom London og Paris. 
 
Livet om bord
Togsettet består av tre restaurantvogner, barvogn og elleve sovevogner. Vognene er vakkert restaurert og gjenskapt i minste detalj. Fra det polerte treverket i veggplatene med art deco-relieffer og blank messing, til det broderte emblemet på sengetøyet. 
Lunsj og middag serveres i de elegante restaurantvognene. Her danner kelnere med hvite hansker, damaskduker, blankpusset sølv og franske kokker,  grunnlaget for utsøkte måltider. I tillegg er det en champagnebar, pianobar og liten suvenirbutikk. Kupeene er relativt små med over- og underkøye. Underkøyen gjøres om til sofa på dagtid. Det er kun håndvask i kupeen. Felles toalett finnes i enden av hver sovevogn. Ønsker du litt bedre plass, er det mulig å bestille to kupeer, som omgjøres til en minisuite med oppholdsrom og separat soverom.  

Nyhet: fra sesongen 2018 har toget hatt tilbud om tre Grand Suites på hver avgang. Disse har salong, sovedel og privat bad med dusj og toalett.

På Orientekspressen er stilen upåklagelig og det er ikke mulig å kle seg for pent. Herrene forventes å ha minimum jakke og slips til middag, med tilhørende pent antrekk for damene. Som de selv skriver: "the ambience of the train is such that guests tend to dress in their most glamorous finery".
 
London – Venezia
Den klassiske ruten mellom London og Venezia starter på  London Victoria Station med det elegante British Pullmanntoget. Etter avgang serveres en nydelig lunsj mens toget kjører gjennom den engelske landsbygden. I Folkestone forlater du toget og krysser Den engelske kanal med buss gjennom Eurotunnel. På den franske siden, i Calais, venter de blå- og gullfargede vognene til Venice Simplon-Orient-Express. Ferden fortsetter mot Paris, mens du kler deg om til middag og kanskje tar en tur i barvognen for en drink. Etter en utsøkt fireretters middag ankommer toget Gare de l’Est i Paris. Her blir det et kort stopp. Nipp til en drink i baren, hvor togets pianist underholder, eller trekk deg til bake til din kupé, som nå er forvandlet til et hyggelig soverom. Mens du sover ruller toget videre, og neste morgen våkner du til en storslagen utsikt mot de sveitsiske alpene. Frokost serveres i din private kupé når du måtte ønske. Tilbring morgenen i kupeen eller ta en prat med nye bekjentskaper i barvognen. Snart er det igjen tid for lunsj i de flotte spisevognene. Senere serveres ettermiddagste i din kupé. Toget ankommer togstasjonen Santa Lucia i Venezia om ettermiddagen.

To av Vista Travels ansatte har vært på reise med Orientekspressen, les om reisen i vår reiseblogg

Her kan du se den franske dokumentaren "Orientekspressen - den sanne historien" ble vist på NRK den 17. april 2019.

Her kan du se noen utvalgte tilbud med Orientexpressen.
Merk at du finner avgangsdatoer på de aktuelle reisene inne i tilbudene. Mer informasjon om toget finner du nedenfor tilbudene.

mars 2019

Orientexpressen - fra London/Paris til Venezia

Reisemål:Venezia
Gyldig fra:21-03-2019
Gyldig til:07-11-2019
Varighet:2 dager
Pris:fra 27.000,-
Orientexpressen, Venice Simplon Orient Express

Orientexpressen - fra Venezia til Paris/London

Reisemål:London
Gyldig fra:27-03-2019
Gyldig til:02-11-2019
Varighet:2 dager
Pris:fra 24.000,-
Orientexpressen, Venice Simplon Orient Express
mars 2020

Orientexpressen - fra Venezia til Paris/London

Reisemål:London
Gyldig fra:21-03-2020
Gyldig til:12-11-2020
Varighet:2 dager
Pris:fra 24.000,-
Orientexpressen, Venice Simplon Orient Express

Orientexpressen - fra London/Paris til Venezia

Reisemål:Venezia
Gyldig fra:22-03-2020
Gyldig til:12-11-2020
Varighet:2 dager
Pris:fra 27.000,-
Orientexpressen, Venice Simplon Orient Express

Reiseruter

Toget kjører normalt følgende ruter
Classic Routes:
London/Paris - Venezia
Venezia - Paris/London

Signature Journeys:
Paris - Istanbul
Istanbul - Venezia
På denne reisen er det kun én avgang i året. De blir som oftest  utsolgt minst ett år i forveien.

Andre ruter:
Verona - London
Paris - Verona
London - Verona
Verona - Paris
Paris - Berlin
London - Berlin

Mange av rutene finnes i begge retninger, men de har svært få avgangsdatoer.
Det tilbys også noen dagsturer av kortere strektning.

Ønsker du å reise med dette toget ta kontakt med oss for et tilbud.
 

Video

Her kan du se en offisiell video om toget: