Afrika på langs - med Rovos Rail fra Dar es Salaam til Cape Town.
Venteliste

 • Avreisested
  Dar es Salaam
 • Destinasjon
  Afrika
 • Gyldig fra
  26-01-2020
 • Gyldig til
  14-02-2020
 • Varighet
  20 dager
 • Overnatting
  Hotell
 • Transport
  Tog
 • Pris
  fra 126.680,-
MERK: denne reisen er fulltegnet. Ønsker du eventuelt å stå på venteliste, i tilfelle en avbestilling, send oss en forespørsel eller kontakt oss på 21 99 56 00.
Bli med på en minneverdig reise med et av verdens mest legendariske luksustog, Rovos Rail. Den unike togreisen starter i Dar Es Salaam i Tanzania og går derfra sørover gjennom Zambia, Zimbabwe og Botswana før vi ender i Cape Town på sørspissen av Sør-Afrika. Underveis gjør toget stopp så vi kan oppleve den afrikanske naturen og dyrelivet på nært hold. Vi bor én natt ved Victoria Falls på det ærverdige og navngjetne hotellet ved samme navn, samt to netter på en av Sør-Afrikas eksklusive safarilodger.

Høydepunkter:
 • Opplev fem land; Tanzania, Zambia, Zimbabwe, Botswana og Sør-Afrika
 • Dar es Salaam
 • Safari i Selous-reservatet, Tanzania 
 • Riftdalen
 • En natt på Victoria Falls Hotel, i gåavstand fra Victoriafallene
 • Solnedgangscruise på Zambezielven
 • Chisimba-fallene i Zambia
 • Safari i Madikwe reservatet
 • Pretoria, boernes gamle hovedstad
 • Førsteklasses hotell nær ­Waterfront i Cape Town

Program

Dag 1, søndag 26. januar
Oslo – Dar es Salaam

Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo Lufthavn. Sammen flyr vi til Dar Es Salaam hvor vi lander neste dag. Mellomlanding og flybytte underveis.  

Dag 2, mandag 27. januar
Dar Es Salaam

Ankomst tidlig om morgenen. Fra flyplassen blir vi kjørt til vårt hotell. Dar es Salaam har i løpet av hundre år vokst fra å være en søvnig fiskelandsby til å være en pulserende metropol med vel fire millioner innbyggere. Byen er en travel havn og Tanzanias handelsby nummer én. Tilbring dagen på hotellet hvor du kan slappe av etter den lange reisen, eller ta en rusletur og opplev folkelivet i en by som er ukjent for de fleste. Kun femten minutter med båt fra sentrum ligger Mbudya-øyen, som frister med kritthvite strender og turkisblått hav. Den avslappende atmosfæren her står i sterk kontrast til storbyens larm.

Dag 3, tirsdag 28. januar
Dar Es Salaam 

Etter frokost blir vi kjørt fra hotellet til stasjonen hvor Rovos Rail venter. Vi sjekker inn og får tid til å finne oss til rette om bord før avgang kl. 12.00. Reisen begynner og vi kan glede oss til spennende dager med opplevelser på toget, det vi ser fra toget og på turer utenfor toget. Dagen brytes opp av utsøkte måltider servert i elegante omgivelse, akkompagnert av utvalgte lokale viner.
Se kart over reiseruten her (stort format)

Dag 4, onsdag 29. januar
Selous Game Reserve – Riftdalen

Om morgenen skal vi på safari i Selous-reservatet, det største i Afrika. Vi returnerer til toget før lunsj og tilbringer resten av dagen om bord mens toget krysser Udzungwa-­fjellene, gjennom tunneler og over broer mot Mlimba, hvor toget står i ro for natten.

Dag 5, torsdag 30. januar
Makambako – Mbeya-dalen – Tunduma

Vi ankommer Makambako, en liten by sør i Tanzania hvor du kan ta deg en liten spasertur etter frokost. Toget fortsetter og om formiddagen er det foredrag om bord. Utover dagen fortsetter vi gjennom den gedigne Riftdalen, et enormt geografisk system av forsenkninger og store sprekker som oppsto på grunn av at de afrikanske og arabiske kontinentalplatene beveget seg bort fra hverandre for omkring 35 millioner år siden. Området er svært grønt og fruktbart og tiltrekker seg mange dyr.

Dag 6, fredag. 31. januar
Tunduma – Kasama – Chisimba-fallene

Etter frokost og grenseformaliteter fortsetter reisen gjennom Zambia. Etter lunsj stopper vi i Kasama for utflukt til ­Chisimba-­fallene, som er en del av Luombe-­elven i Zambia. Vi returnerer til toget tidsnok for middag, før vi kjører videre mot Mununga hvor vi stopper for natten.

Dag 7, lørdag 1. februar
Hele dagen om bord

Hygg deg i en av salongene eller i din egen kupé mens toget tar oss gjennom Zambia. Hør på et foredrag i en av salongvognene. Om kvelden parkerer vi ved Ngwerere.

Dag 8, søndag 2. februar
Hele dagen om bord

Etter frokost passerer vi Lusaka, Zambias hovedstad og kjører over Kafue-broen – en 477 meter lang jernbanebro i stål som ble bygget i 1906. Foredrag om bord. Nyt utsikten fra togets vinduer og hygg deg i selskap med andre reisende. Om kvelden parkerer vi ved Makoli.

Dag 9, mandag 3. februar
Victoriafallene og cruise på Zambezi

Vi spiser frokost og pakker en overnattingsbag, vi skal nemlig bytte ut vårt flotte tog med en natt på elegante Victoria Falls Hotel, som er en opplevelse i seg selv. Den første europeer som så fossen var oppdagelsesreisende David Livingstone i 1855. Han kalte fossen opp etter dronning Victoria av Storbritannia. Det høyeste fallet er 108 meter. Fossen er på sitt største på slutten av regntiden i mars–april. Victoriafallene er en del av Zambesivassdraget og danner grensen mellom Zambia og Zimbabwe. 
Vel fremme i Victoria Falls ønskes vi velkommen og går til lunsj i hotellets restaurant. Vi får tid til å nyte hotellet og området før vi om ettermiddagen møtes  igjen for å være med på et solnedgangs­cruise på Zambezielven. Middag på hotellet om kvelden.

Dag 10, tirsdag 4. februar
Victoriafallene – Hwange nasjonalpark

Vi sjekker ut av hotellet etter frokost og har dagen til fri disposisjon. Du kan slappe av ved hotellets basseng eller bli med på aktiviteter som du har forhåndsbestilt under togturen. Om ettermiddagen møtes vi på togstasjonen og kl. 17.00 er vi igjen underveis. Denne gang gjennom Hwange nasjonalpark, mot Bulawayo.

Dag 11, onsdag 5. februar
Botswana

I løpet av formiddagen krysser vi grensen og kjører inn i Botswana, gjennom Francistown og Serule og fortsetter via Mahalapye til Gaborone, Botswanas hovedstad. Mens landskap og byer ruller forbi våre vinduer, hygger vi oss i hverandres selskap, med smakfulle måltider og interessante foredrag.

Dag 12, torsdag 6. februar
Gaborone – Tau lodge – safari i Madike-­reservatet

Etter frokost kjører vi med buss fra stasjonen i Gaborone til Madikwe Reservatet i Sør-Afrika hvor, vi skal bo to netter på det den lekre Tau Lodgen. Kjøretiden er cirka 2,5 time. Tau er en sørafrikansk luksuslodge, som ligger i det nordøstlige hjørnet av landet, i det malariafrie Madikwe-reservatet. Her har man mulighet for å se The Big Five (løve, leopard, bøffel, elefant og neshorn), samt mange andre dyr. Vi spiser lunsj ved ankomst og hviler litt før vi drar ut på safari.

Dag 13, fredag 7. februar
Tau Lodge – safari

I morgengryet kjører vi ut på dagens første safari. Dette er når dyrene våkner og søker til vannhull og mat, det er lettest å se dem. Mon tro hvilke dyr vi får se i dag? Våre kunnskapsrike og engasjerte sjåførguider vet det meste det er verdt å vite om de lokale dyrene og naturforhold, og det er utrolig interessant å høre dem fortelle. Midt på dagen kan vi hygge oss ved bassenget, i spaet, eller bare nyte omgivelsene og stillheten. Før solnedgang kjører vi ut på nok en safari. 

Dag 14, lørdag 8. februar
Tau Lodge – Zeerust – Pretoria

Vi blir med på en siste safari på morgenen og får litt tid til å slappe av før vi kjører med buss til Zeerust kl. 11.00. Her venter toget og vi fortsetter turen sørover mens vi nyter utsikten og deilige måltider. Vi parkerer ved Krugersdorp for natten.

Dag 15, søndag 9. februar
Pretoria

Vi ankommer Rovos Rails private togstasjon i Pretoria om morgenen. Etter en byrundtur i Pretoria, boernes gamle hovedstad, spiser vi lunsj på perrongen og får en omvisning på Rovos Rails togterminal. Togreisen fortsetter kl. 15.00, og vi kjører sørover mot Kimberley. Nyt utsikten fra din kupé, salongen eller den delvis åpne observasjonsvognen. 

Dag 16, mandag 10. februar
Kimberley – Karoo

Like etter frokost blir det et stopp i den gamle gruvebyen Kimberley. Diamantgruvene i Kimberley var i sin tid Sør-Afrikas største og vi besøker diamantmuseet hvor vi hører om diamantutgravingene. Deretter skal vi se dagbruddet Big Hole, som er et stort hull over 463 meter i diameter og 214 meter dyp. Big Hole sies å være et av verdens største hull gravd ut av mennesker. Togreisen fortsetter midt på dagen, gjennom Karoo via Beaufort West til Matjiesfontein. Vi kan lene oss til tilbake og beundre utsikten til det vakre landskapet utenfor vinduene. Om ettermiddagen hygger vi oss på engelsk maner med ettermiddagste i salongen. 

Dag 17, tirsdag 11. februar
Matjiesfontein – Cape Town

Tidlig om morgenen ruller vi inn på stasjonen i Matjiesfontein, en godt bevart viktoriansk landsby, grunnlagt av skotten James Logan i 1890. Ta en spasertur gjennom den historiske byen, eller besøk det lille transportmuseet med en samling veteranbiler. Togreisen fortsetter et par timer senere. Vi kjører forbi majestetiske fjellkjeder og etterhvert de maleriske vinmarkene i Kappområdet, før vi ruller inn på stasjonen i Cape Town kl. 18.00. Her blir vi møtt av vår lokalguide og buss, som kjører oss til The Commodore Hotel, et hyggelig førsteklasses hotell. Her skal vi bo i to netter. I gangavstand fra hotellet ligger Victoria & Alfred Waterfront, som byr på mange butikker, gallerier, og et utall restauranter, barer og kafeer. Middag for egen regning.

Dag 18, onsdag 12. februar
Cape Town

Hele dagen til fri disposisjon. Det er masse å ta seg til i Cape Town; shopping, utflukter, markeder, museer eller gallerier. Spør reiselederen om forslag.

Dag 19, torsdag 13. februar
Cape Town – Oslo

Siste sjanse til å utforske byen før vi om ettermiddagen kjører til flyplassen. Fly fra Cape Town om ettermiddagen med ankomst Europa neste dag. 

Dag 20, fredag 14. februar
Ankomst Oslo

Mellomlanding og flybytte. Vi lander i Oslo om formiddagen.
Rovos Rail
Siden etableringen i 1989 har Rovos Rail vært kjent for å være et av verdens mest luksuriøse tog. Her trer du inn i en verden med atmosfære og stil fra en forlengst svunnen tid – med diskret og vennlig service, femstjerners mat og elegante kupeer. Toget er innredet i klassisk koloni­stil, og i restaurantvognen dekkes det med stive lin­duker, sølvbestikk og fint porselen. Et entusiastisk team av kokker sørger for utsøkte måltider, supplert av gode sør­afrikanske viner – alt inkludert i prisen. Observasjons­vognen med utendørs balkong er plassert i bakerst i toget. 
Toget har plass til maksimalt 72 passasjerer i 36 elegante og komfortable kupeer. Alle kupeene har bad med dusj, badekåpe og tøfler, hårtørrer, aircondition, safe og minibar fylt med drikkevarer etter ditt ønske. 
 • Pullman Suite: Dobbeltseng (150 x 189 cm), eller en underkøye (90 x 189 cm) og overkøye (60 x 189 cm). Kupeen er cirka  7 m².
 • Deluxe suite: Enten dobbeltseng (189 x189 cm) eller to enkeltsenger (94 x 189 cm). Liten sittegruppe. Kupeen er cirka  10 m².

Pris
Pullmann suitekr 126 680
Deluxe suitekr 163 420
Pr. person i delt dobbeltkupé/rom

Tillegg for businessklasse på fly fra ca. kr 22 000 per person. Kun på forespørsel.
Enkeltkabin på forespørsel.
 
Alt dette er inkludert:
 • Fly Oslo - Dar Es Salaam og Cape Town - Oslo.
 • 11 netter i valgt kupé på Rovos Rail
 • En natt på Victoria Falls Hotel
 • To netter på Tau Lodge
 • Tidlig innsjekking og én natt på første­klassehotell i Dar es Salaam
 • To netter på The Commodore Hotel i Cape Town
 • Helpensjon fra frokost dag 3 til lunsj dag 17
 • Frokost på hotellet dag 2, 18 og 19
 • Drikkevarer om bord på toget
 • Flaskevann og et begrenset vinutvalg til måltider på Tau Lodge
 • Transport flyplass – hotell – togstasjon i Dar es Salaam
 • Transport togstasjon - hotell – flyplass i Cape Town
 • Utflukter og aktiviteter iht. program
 • Engelsktalende lokalguider på utfluktene 
 • Norsk reiseleder fra Vista Travel med minimum 15 personer. Ved færre påmeldte benyttes lokale guider i Dar es Salaam og Cape Town
 
Prisen inkluderer ikke: 
 • Drikkevarer og måltider utover det som er nevnt over
 • Tips til besetningen på toget
 • Tips til sjåfører og lokale guider
 • Visum til Tanzania, Zambia og Zimbabwe
 • Reise- og avbestillingsforsikring 
 
Pass og visum 
Norske statsborgere trenger ikke visum for å besøke Botswana og Sør-Afrika, men må ha visum for å reise til Tanzania, Zambia og Zimbabwe. Informajson om visum sendes i god tid før avreise. Passet må være gyldig minst seks måneder etter hjem­reise­dato. 
Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere. Har du annen nasjonalitet, må du selv sjekke visumreglene. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og eventuelt visum er gyldig ved avreise.

Særskilte betingelser på reisen Dar es Salam - Cape Town med Rovos Rail
Denne reisen har betaling- og kanselleringsbetingelser som er strengere enn våre vanlige betingelser. Første depositumsbeløp er på kr 2500 per person og forfaller til betaling senest en uke etter bestilling.
Andre depositumsbeløp på kr 12 500 per person forfaller til betaling 1. mai 2019.
Fire måneder før avreise forfaller 50 % av restbeløpet.
To måneder før avreise forfaller siste del av restbeløpet.

Depositumbeløpet på kr 15 000 er ikke refunderbart. Vi minner om avbestillingsforsikring.

Gebyrer ved avbestilling:
Ved avbestilling 245-121 dager før avreise 30 % av reisens pris.
Ved avbestilling 120-66 dager før avreise 50 % av reisens pris.
Ved avbestilling 65-0 dager før avreise 100 % av reisens pris.
Prisene er basert på valutakurser pr. januar 2019.