Grand Hibernian

I august 2016 rullet Irlands luksustog – Grand Hibernian ut fra stasjonen for første gang. Navnet, Hibernian, er det latinske navnet på Irland. 
Dette er et luksustog på lik linje med Royal Scotsman, bare i en mer moderne utgave. Her kan du forvente nydelig mat, lokal underholdning og interessante utflukter underveis. Len deg tilbake i en av de komfortable sofaene i observasjonsvognen, og nyt utsikten til det frodige, grønne landskapet.
 
Livet om bord
Toget har plass til maksimum 40 passasjerer, fordelt på 20 elegante suiter. Alle kupeene har bad med toalett, håndvask og dusj. Måltidene serveres i togets to restaurantvogner. Det er underholdning om kveldene. Både helpensjon og drikkevarer er inkludert. Toget er tilpasset rullestolbrukere.
Grand Hiberian tibyr tre ulike ruter. Alle starter og ender på Heuston Station i Dublin.

Reiseruter
A Taste of Ireland
Dag 1: Første etappe går fra Dublin til Belfast. Utflukt til Hillsborough Castle, dronning Elizabeth IIs offisielle bolig i Nord-Irland.
Dag 2: Toget kjører mot Kilkenny på sørøstkysten. Om ettermiddagen er det byrundtur i Kilkenny, etterfulgt av besøk på Medieval Mile Museum og ettermiddagste på Butler House. Tid på egen hånd i Kilkenny før middag.
Dag 3: Ankomst Dublin.
 
Legends and Loughs
Dag 1: Fra Dublin kjører toget sørover til Cork med ankomst om ettermiddagen. Byvandring i nærliggende Cobh med en lokal historiker.
Dag 2: Cork. Velg mellom to ulike utflukter: Byvandring i Cork og besøk på markedet, eller utflukt til Jameson Distillery med omvisning og smaksprøver på den kjente whiskeyen. Om ettermiddagen fortsetter togturen til Killarney nasjonalpark. Utflukt med hest og kjerre til Ross Castle, og båttur på innsjøen Lough Leane. Tid på egen hånd i Killarney.
Dag 3: Ankomst Galway på vestkysten etter brunsj. Her kan du velge mellom tre ulike utflukter. Besøk en gård, samt Dunguaire-­slott og Galway. Alternativt delta på en utflukt til de majestetiske klippene ved Moher, eller bli med en byvandring i Galway etterfulgt av tid til å utforske byen på egen hånd. Om kvelden fortsetter toget mot Athlone.  
Dag 4: Dagen starter med besøk på National Museum of Ireland – Country Life. Lunsj på en lokal kro før dere besøker Westport House. Retur til toget i Westport.
Dag 5: Ankomst Dublin.
 
Grand Tour of Ireland
En seks netters rundreise som kombinerer de to rutene A Taste of Ireland og Legends and Loughs.

Video

Her kan du se en liten offisiell video om toget: