Reise med luksustoget El Transcantábrico Gran Lujo i Nord-Spania
Avganger og priser i 2020

 • Avreisested
  Santiago de Compostela
 • Destinasjon
  Spania
 • Gyldig fra
  18-04-2020
 • Gyldig til
  24-10-2020
 • Varighet
  8 dager
 • Overnatting
  Lugar
 • Transport
  Tog
 • Pris
  fra 55.000,-
El Transcantábrico Gran Lujo – et av verdens fem flotteste tog.

El Transcantábrico Gran Lujo tar luksusen ett skritt videre med sine lekre suiter rundhåndet utstyrt med badstue og internettoppkobling. Togbesetningen henter og pakker ut av kofferten din her, både ved ankomst og avreise. I sine stilige uniformer møter togpersonalet deg på perrongen og tar hånd om bagasjen, og slik fortsetter det. Vel om bord føler du deg hensatt til en annen tid. De dype stolene innbyr til gode samtaler med medpassasjerene. I baren serveres regionens nydelige viner mens landskapet langsomt skifter utenfor vinduene. Overnattingen foregår om bord i toget, og hver morgen våkner du til frokostbjellen, og under måltidet blir lugarene ryddet. Dette er en svært, svært behagelig måte å oppdage Nord-Spanias skatter på.

Nord-Spania, eller "Grønne Spania" som området også kalles, består av en 2000 kilometer lang kystlinje som strekker seg over regionene Galicia, Asturias, Cantabria og Baskerland, og El Transcantábrico krysser dem alle. Her finner du mange områder som er erklært biosfærereservat av UNESCO, som for eksempel nasjonalparken Picos de Europa i Asturias, naturparkene Redes de Somiedo (med den største samlingen av frie bjørner i Europa), området Fuentes del Narcea med en av de største eikeskogene i Europa, naturparken Terras do Miño i Galicia i tillegg til Urdabai-elven i Baskerland.
Men mat og vin står også i fokus, og i Nord-Spania er mat kultur, og det sies at Baskerland har den største tettheten av Michelin-stjerner i verden. Få steder er det mer fokus på mat enn i San Sebastián – byen for livsnytere.
Flotte bystrender, gastronomi i verdensklasse og elegante gater etter parisisk modell, der filmstjernene spankulerer under den årlige filmfestivalen. På havnen sitter fiskerne og renser garnene slik de har gjort i generasjoner, mens gamlebyen bugner over av designbutikker og tradisjonelle pintxosbarer (tapasbarer). San Sebastián er en blanding av nytt og gammelt, elegant og bohemsk. Mat og kultur er viktig over hele Spania, men matkulturen står nok ekstra sterkt i fokus i nord. Matinteressen er ikke ny. På slutten av 1800-tallet ble de første Sociedades de Gastronomia (matklubber) etablert i San Sebastián. Nå finnes det hundrevis av dem; lukkede sirkler som møtes for å lage mat sammen. I dette miljøet vokste det fram en ny matkultur på 1980-tallet, det baskiske svaret på fransk nouvelle cuisine. De baskiske kokkene fikk raskt internasjonal berømmelse, og resultatet er i dag verdens største tetthet av restauranter med stjerner i Michelinguiden.
Visste du at El Transcantábrico Gran Lujo er et av verdens fem flotteste tog? Spanias eldste tog har blitt renovert og er nå som et oppsiktsvekkende femstjernes hotell på skinner.
Toget består av syv sovevogner, fire salongvogner og kjøkken. I fellesvognene finner du alt fra en såkalt panoramavogn med tv, dvd-er og eget bibliotek, til en tesalong hvor du kan nyte utsøkte, regionale delikatesser fra morgen til kveld. Eller hva med å slå ut håret med en aperitiff i barvognen, hvor et band spiller opp til musikk og dans hver kveld?
Om bord på toget finnes det totalt 14 Privilege Suiter med dobbeltseng (150x200), garderobeskap, salong, tv, dvd-spiller samt en rekke spill, musikkanlegg, datamaskin med gratis tilgang til Internett, trådløs telefon, air-condition, minibar og et fantastisk bad med blant annet dusj med hydromassasje og sauna.
I reisehåndboken du får på toget får du en nærmere beskrivelse av reisen toget vil ta deg med på – det blir en fantastisk opplevelse for alle sanser.
Destinasjoner som besøkes:
San Sebastián – Karrantza – Bilbao – Santander – Potes – Cabezón de la Sal – Santillana del Mar – Arriondas – Oviedo – Candás – Avilés – Gijón – Luarca – Ribadeo – Viviero – Santiago de Compostela

Reisen dag for dag – merk at du kan reise begge veier.

Dag 1, lørdag
San Sebastián – Karrantza

San Sebastián er en pulserende by med vakker beliggenhet ved havet, hvor Eduardo Chillidas imponerende jernskulpturer kaster store skygger i vannkanten ved Biscayabukten. Med sine mange restauranter, vakre strender og historiske bygninger, er byen absolutt verdt å utforske. En lunsj og rundtur nytes i San Sebastián før man blir fraktet til Bilbao i en luksuriøs buss, her venter El Transcantábrico. Vi tar en velkomstdrink med mannskapet og toget legger ut på første strekning av reisen. På vei mot Karrantza spiser vi en herlig middag om bord. Overnatting på toget i Karrantza.
 
Dag 2, søndag
Karrantza – Bilbao – Santander

Akkurat som hver dag på reisen, starter vi dagen med en deilig frokostbuffé og à la carte-frokost. El Trancantábrico tar oss med tilbake til dynamiske Bilbao, som har klart å gjenskape seg selv etter nedgangen av byens tungindustri. En bytur inkludert et besøk til det berømte Guggenheim-museet, en epitome av det nye Bilbao, venter oss. Deretter drar vi tilbake til toget som fortsetter reisen til Santander, mens lunsj serveres ombord. Ved ankomst i Santander blir vi med på en sightseeingtur i Cantabrias elegante hovedstad, etterfulgt av egentid. Om ønskelig kan man besøke El Gran Casino etter middag (inngang inkludert). Overnatting i Santander.

Dag 3, mandag
Santander – Potes – Cabezón de la Sal

Vi kjører tog til Unquera-stasjonen, herifra reiser vi videre med buss gjennom daldraget La Hermida til vi når Potes. Etter å ha besøkt den sjarmerende landsbyen kan man nyte spabehandlinger på La Hermida Spa. Etter lunsj drar vi tilbake til toget og reiser til Cabezón de la Sal. På ettermiddagen vil det være tid til å bruke på egen hånd – her kan du blant annet besøke palasset El Capricho i byen Comillas, det imponerende og fargerike huset fra det 19. århundre designet av Antonio Gaudí. Vi spiser middag og overnatter i Cabezón de la Sal.
 
Dag 4, tirsdag
Cabezón de la Sal – Santillana del Mar – Arriondas

Dagen starter med et besøk til Santillana del Mar med sin vakre bevarte middelalderby. Deretter vil vi bli tatt med på en tur til Altamira-grotten, det fineste realistiske eksempelet på sen-paleolitikum hulekunst. Etter lunsj returnerer vi til toget og reiser i retning Asturias – her besøkes landsbyen Ribadesella med sin sjarmerende promenade og fantastiske, historiske herskapshus. Middag og overnatting i Arriondas.

Dag 5, onsdag
Arriondas – Oviedo – Candás

I dag tar bussen oss med til hjertet av fyrstedømmet Asturias, mer nøyaktig nasjonalparken Picos de Europa. Første stopp er innsjøen Enol (dersom været tillater det), deretter besøkes helligdommen Coventongas og vi får høre om dens legender. Tilbake om bord spiser vi lunsj og tar en tur til regionens hovedstad Oviedo – høydepunktet av asturisk romansk kunst, med perler som blant annet basilikaen San Julian de los Prados. Vi fortsetter med en bytur og får fritid til oppdagelsesferd på egen hånd. Middag serveres ombord mens vi reiser til Candás, hvor vi skal tilbringe natten.
 
Dag 6, torsdag
Candás – Avilés – Gijón – Luarca

Vi begynner dagen med å oppdage Avilés, en antikk by med en dyrebar gamleby, og Gijón, en by som åpner opp mot Cantabriasjøen og blir levende takket være dens mange kulturelle arrangementer. Etter å ha besøkt begge byene drar vi tilbake til El Transcantábrico for å fortsette vår reise langs kysten til Luarca – denne sjarmerende kystbyen ligger blant et fantastisk naturlandskap. Middag og overnatting i Luarca.

Dag 7, fredag
Luarca – Ribadeo – Viveiro

Vi gleder oss til togtur til den historiske byen Ribadeo, nå befinner vi oss i galisisk territorium ved Asturias grenser. Herifra blir vi fraktet med buss til Las Catedrales-stranden, med sine dramatiske klipper og slående vann, er den betraktet som en av de mest spektakulære strendene i hele verden. Videre venter sightseeing i Ribadeo og det blir tid til egen disposisjon, før vi kjører tilbake til toget som tar oss med til Viveiro – her får vi bli med på en rundtur og det blir en hyggelig lunsj i byen. Middag og overnatting i Viveiro.
 
Dag 8, lørdag
Viveiro – Santiago de Compostela

Mens du nyter turens siste frokost om bord, ankommer vi Ferrol. Vi stiger av toget og hopper på bussen som tar oss med på en behagelig kjøretur til Santiago de Compostela – på en bytur opplever vi dette historiske pilegrimsstedet for europeiske katolikker (i år 813 oppdaget man en grav antatt å tilhøre Apostelen Jakob) og vi får beundre byens utallige kunstneriske juveler, som blant annet katedralen. Her ender togturen som helt sikker har satt sine spor på flere måter enn en – en reise med El Transcantábrico er minner for livet.

Avgangsdatoer på reisene i 2020 er:
Retning Santiago de Compostela – San Sebastian
April18
Mai2, 16, 30
Juni13, 27
Juli11, 25
August8, 22
September5, 19
Oktober3, 17

Retning San Sebastian – Santiago de Compostela
April25
Mai9, 23
Juni6, 20
Juli4, 18
August1, 15, 29
September12, 26
Oktober10, 24

Priser:
Deluxe Suite Gran Lujokr 55.000,-

Prisen er per person i dobbel sovekupe. Toget har 14 kupeer og tar som utganspunkt 28 gjester.

Singeltillegg:
Deluxe kupe Gran Lujokr 25.000,-
Deluxe kupe Gran Lujo trippel tilleggkr 25.000,-
(trippel tillegg er for tredje person i kabin)

Prisene er circa priser og er avhengig av kronekursen mot euro i bestillingsøyeblikket.

Inkludert i prisen:
 • Syv netters overnatting i Deluxe Gran Lujo Suite om bord på toget
 • Syv frokostbuffeer om bord
 • Syv lunsjer og syv middager om bord eller på restauranter
 • Muligheten til å nyte to private middager/lunsjer i din kabin
 • Viner av høy kvalitet, likører, kaffe og te til måltider
 • Alle alkoholfrie drikkevarer når som helst i løpet av turen
 • Medfølgende vertinne gjennom hele reisen
 • Engelskpråklige guidede utflukter med en luksusbuss for transfer og besøk
 • Musikalske innslag og underholdning
 • Alle inngangsbilletter beskrevet i programmet
 • Aktiviteter ombord
 • Badekåper, tøfler og toalettartikler
 • Håndklær og sengetøy skiftes daglig
 • Muligheten for å ha bagasjen pakket ut ved ankomst og pakket ved avreise

Ikke inkludert:
 • Tips
 • Drinker bestilt utenom måltider, eller fra minibaren i suiten
 • Vask av klær om bord i toget
 • Flyreise
 • Reise- og avbestillingsforsikring

Om kabinene:
Deluxe Gran Lujo - Hver suite har en 150x200 dobbeltseng. Fire av suitene i toget har mulighet til twin bed, som hver er 85x200. Suiten er delt inn i tre områder - soverom, stue og bad. Den separate salongen har en sofa som konverterer til en komfortabel seng.
Innredning inkluderer: garderobe, bagasjehylle, skrivebord, safe, musikkanlegg med radiotuner, klimaanlegg, multimedia datamaskin med gratis internetttilgang, intern telefon og minibar.
Sammen med trepanel og store vinduer, samt luksuriøst stort bad med hydro-sauna, turbo massasje, steam dusj, hårføner og gratis toalettartikler, tilbyr disse suitene alle bekvemmeligheter som er nødvendige for en komfortabel reise.
Vi er behjelpelig med flyreise, samt et eventuelt opplegg utenom togreisen (hotell og andre landarrangementer).
Oppmøtested for togreisen (hvor selve reisen starter) er:
I Santiago de Compostela: Paradoren
I San Sebastian: Hotel Barceló Costa Vasca.
Mange av våre kunder velger en, eller flere netter på disse hotellene i forkant og/eller etterkant av selve togreisen.
Tilgjengeligheten på fly til destinasjonene er ikke den aller beste. Man må beregne å reise ned minst en dag før selve togreisen, og det samme for returen.