Den transsibirske jernbane - med privattoget Zarengold

 • Avreisested
  Moskva
 • Destinasjon
  Sibir
 • Gyldig fra
  12-09-2020
 • Gyldig til
  27-09-2020
 • Varighet
  16 dager
 • Overnatting
  Flere forskjellige
 • Transport
  Tog
 • Pris
  fra 69.450,-
En av verdens største reiseopplevelser – den 8000 kilometer lange reisen med privattog mellom Moskva og Beijing, en tur som skaper minner for livet.

Opplev Den transsibirske jernbanen på denne klassiske reisen som tar deg med til de mektige rikene Russland, Mongolia og Kina. Vi tilbyr ulike kupekategorier på privattoget Zarengold, som er utstyrt med både restaurantvogner og bar. for din komfort. Toget stanser for utflukter på de mest interessante stedene på reiseruten, og disse er inkludert i prisen. Turen begynner i Moskva og ender i Beijing – her krysser du ikke bare landegrenser, men du får også opppleve to kontinenter.

Noen transsibirske høydepunkter:
 • "City of Lights" – kveldstur gjennom Moskva
 • Kreml i Moskva – maktens sentrum i Russland
 • Kreml i Kazan – tatarenes by
 • Tradisjonell velkomstseremoni med brød og salt i Novosibirsk
 • Sibirske trehus i Irkutsk
 • Piknik ved Bajkalsjøens bredder, verdens dypeste innsjø
 • De unike steppene i Mongolia med sine jurter og nomader
 • Hesteshow med mongolske ryttere
 • Daglige foredrag om regionens kultur og mennesker
 • Vodkasmaking med tradisjonelle russiske snacks og rød kaviar
 • Beijing, kinesisk hovedstad og hjertet i Midtens Rike
 • Den kinesiske mur, på UNESCOs verdensarvliste

Merk: Turen gjennomføres med en engelsktalende togguide fra Moskva.

Program 
Nedenfor følger beskrivelse av reisen dag for dag.

Dag 1, lørdag 12. september
Oslo – Moskva

Du flyr direkte til Moskva med Aeroflot, hvor en representant tar oss med til hotellet. Om kvelden er det mulighet for å bli med på en "City of Lights" tur, som vil vise deg rundt den opplyste russiske hovedstaden. Her vil man oppdage at Moskva helt klart er på samme nivå med Europas andre storbyer, som Madrid og Paris. En spasertur over Den røde plass etterfølges av en kort tur med t-banen, for å se flere av Moskvas vakre og utsmykkede t-banestasjoner. Vi overnatter på hotell i Moskva. (M)
 
Dag 2, søndag 13. september
Moskva og innsjekking på toget 

Om morgenen er det rundtur i hovedstaden hvor vi får se den legendariske Røde plass, Kreml og mange andre av Moskvas severdigheter. Etter lunsj henter vi bagasjen på hotellet og kjører til stasjonen hvor vi sjekker inn på privattoget «Zarengold». Her venter en hyggelig sammenkomst i restauranten hvor man har mulighet til å møte andre medreisende og få praktisk informasjon om toget og reiseruten av togets representant, før vi legger ut på første etappe østover. Overnatting om bord. (F, L, M)
 
Dag 3, mandag 14. september
Kazan

Om morgenen ankommer vi Kazan, hovedstaden i Tatarstan. Her venter en tur til blant annet Kazan Kremlin (oppført på UNESCOs verdensarvliste), som byr på fantastisk panoramautsikt over elven Volga. Her får man lærdom om den turbulente historien om forholdet mellom tatarene, kosakkene og russerne. Toget ruller senere videre mot Uralfjellene, gjennom vinduene kan vi se store skoger, innsjøer og små bosetninger. Overnatting om bord. (F, L, M)
 
Dag 4, tirsdag 15. september
Jekaterinburg

Toget stopper rundt kl. 12.00 i Jekaterinburg, Urals historiske hovedstad. Jekaterinburg ligger på østsiden av Uralfjellene, i den asiatiske delen av Russland. Byen ble grunnlagt i 1723 og er oppkalt etter keiserinne Katarina I, hustruen til tsar Peter den store. Byen er best kjent som stedet der bolsjevikene henrettet tsar Nikolaj II og hans familie etter den russiske revolusjonen i 1918. En rundtur vil fremheve byens største attraksjoner – den viktigste er Blodskirken, bygd på stedet der tsar Nikolaj II, hans hustru og deres fem barn ble henrettet. Tilbake på toget fortsetter reisen gjennom Vest-Sibirs langstrakte sletter. Overnatting om bord. (F, L, M)

Dag 5, onsdag 16. september
Novosibirsk

Novosibirsk ble grunnlagt i 1893 i forbindelse med byggingen av jernbanebroen over elven Ob. Med ca. 1,5 millioner innbyggere er dette den største byen i Sibir, og Russlands tredje største. Ved ankomst i Novosibirsk blir vi ønsket velkommen i tradisjonell russisk stil med brød og salt. På en rundtur oppdager vi den mest sovjetiske av alle byene på hele reisen, med vakre ortodokse kirker og berømte monumenter.
Overnatting om bord. (F, L, M)
 
Dag 6, torsdag 17. september
Hele dagen om bord

Toget krysser den brede Jenisej-elven og kjører videre gjennom Sibir. Kokkene på toget vil demonstrerer sine ferdigheter når de serverer russiske spesialiteter på en "tsar fest". En vodkasmaking ledsaget av russiske snacks og toast byr på en fin mulighet til å kombinere hygge og gjestfrihet. Toget kjører forbi landsbyer med typiske trehus, bjørkeskoger og imponerende fjellformasjoner, forhåpentligvis kombinert med rikelig av solskinn. Overnatting om bord. (F, L, M)
 
Dag 7, fredag 18. september
Irkutsk

I dag ankommer toget Irkutsk, hovedstaden i Øst-Sibir i tsarens tider. Irkutsk var tidligere møtestedet mellom øst og vest, og var kjent for handelen med Mongolia og Kina. Senere ble byen kalt «Sibirs Paris» på grunn av den fargerike livsstilen under tsartiden. Irkutsk ligger bare sytti kilometer fra Bajkalsjøen, og er et av de mest populære stoppene på Den transsibirske jernbanen. På byturen kan man blant annet se de idylliske trehusene og minnesmerket til Tsar Alexander III (som var den første til å vise initiativ til konstruksjonen av Den transsibirske jernbane). Etter lunsj venter en utflukt til et friluftsmuseum med fokus på de lokales liv og arbeid i det historiske Sibir. I kveld overnatter vi på hotell i Irkutsk. (F, L, M)

Dag 8, lørdag 19. september
Bajkalsjøen

Dagens utflukt til Bajkalsjøen er et av høydepunktene på reisen. Bajkalsjøen er verdens største og dypeste ferskvannssjø. Utsikten er storslått, med høye fjell som omkranser innsjøen og speiler seg i det dypblå vannet. Vi blir hentet med buss på hotellet om morgenen, og kjører i omtrent en time til landsbyen Listvjanka, som har en nydelig beliggenhet ved bredden av innsjøen. Turen fortsetter med båt til den lille landsbyen Port Bajkal, hvor vårt tog venter på oss. Vi kjører i sakte fart langs innsjøen og stopper under reisen på et naturskjønt sted, slik at man virkelig kan nyte roen dette området har å by på. Middagen vil bli servert som en piknik ved Bajkalsjøens bredder, dersom været tillater det.
Overnatting om bord. (F, L, M)

Dag 9, søndag 20. september
Bajkalsjøen – Ulan Ude – Mongolia

Reisen fortsetter langs bredden av den tilsynelatende uendelige Bajkalsjøen og deretter gjennom den fantastiske Selenga-dalen, og de ensomme i fjellene i Øst-Sibir. Toget stopper i Ulan Ude, hovedstaden i Burjat, en av Russlands republikker. Burjatene er en etnisk gruppe nær mongolene, med en imponerende blanding av kulturer og religioner. I likhet med Irkutsk har byen store områder med typiske sibirske trehus. Vi tar en liten rundtur gjennom byen før vi går tilbake til toget og krysser den russisk-mongolske grensen – grenseformalitetene skjer om bord på toget.
Overnatting om bord. (F, L, M)
 
Dag 10, mandag 21. september
Ulan Bator

I dag kan man våkne tidlig om man ønsker, for å ta inn den slående utsikten over sentral Mongolias spektakulære landskap. Her kan du se et unikt fjellandskap med tradisjonelle jurter, bebodd av nomader med sine hester og husdyr, mens toget ruller inn mot Ulan Bator, Mongolias hovedstad. Under byturen i Ulan Bator kan man blant annet se det buddhistiske Ghandanklosteret og Choijin Lama- tempelet. Senere har man en unik mulighet til å oppleve et forrykende musikk- og danseshow som gir en introduksjon til mongolsk folkemusikk og landets fargerike kultur (billetter koster ca. kr 140 og betales på stedet). Vi tilbringer natten på et sentralt beliggende hotell i byen. (F, L, M)
På forespørsel kan vi organisere overnatting i en jurt i det vakre mongolske landskapet (pristillegg på ca. kr 350, vennligst gi oss beskjed ved bestilling). Dette er en spesiell opplevelse og en absolutt drøm for naturelskere.
 
Dag 11, tirsdag 22. september
Ulan Bator

I dag skal vi på utflukt til Terelj nasjonalpark, et av Mongolias vakreste områder. Dette er Mongolia i et nøtteskall, med vill og storslått natur. I parkområdet kan vi se de nomadiske hyrdenes eksotiske jurtleire, hestebesetninger og vilt tibetansk storfe. En demonstrasjon av et tradisjonelt hesteshow vil også finne sted, etterfulgt av en pikniklunsj servert i de fantastiske omgivelsene. Om kvelden fortsetter toget til Kina. Overnatting om bord. (F, L, M)
 
Dag 12, onsdag 23. september
Kryssing av Gobiørkenen

Gobiørkenen er et stort ørkenområde i det østre Sentral-Asia. Den er Asias største og en av verdens største ørkener. Gobiørkenen dekker deler av nordlige og nordvestlige Kina og sørlige Mongolia. Den strekker seg cirka 1600 kilometer fra sørvest til nordøst og cirka 800 kilometer fra nord til sør. Rundt kl. 12.00 ankommer vi den mongolsk-kinesiske grensen, hvor et lokalt kinesisk tog venter. Det russiske toget kan dessverre ikke fortsette mot Beijing på grunn av forskjellig sporvidde. Det tar omtrent 16 timer å komme seg til Beijing. Det kinesiske toget inkluderer ikke vogner i kategoriene Nostalgisk Comfort, Bolshoi eller Bolshoi Platinum. Overnatting om bord. (F, L, M)
 
Dag 13, torsdag 24. september
Beijing

Vi kommer frem til den livlige og hektiske storbyen Beijing om morgenen. Beijing er hovedstaden i Folkerepublikken Kina og har vært Kinas hovedstad siden oktober 1949, men også før det i en rekke perioder, sammenlagt i over 600 år. Nå er den også en av Folkerepublikken Kinas fire byprovinser, hvilket vil si at byen er direkte underlagt staten i likhet med landets provinser. Etter vi har sjekket inn på hotellet har man egentid resten av dagen slik at du kan gjøre akkurat det du selv ønsker. Vi overnatter på hotell i byen. (F, L)
 
Dag 14, fredag 25. september
Beijing

Dagen starter med et besøk i Himmelens tempel, regnet for å være en av de vakreste bygningene i Kina. Tempelet ligger på en forhøyning av hvit marmor, og er tenkt å være et møtested mellom himmel og jord – den menneskelige verden og gudenes verden. Om ettermiddagen får vi oppleve Den forbudte by og Den himmelske freds plass. Andre severdigheter vil også oppdages, som noen av byens samtidige arkitektoniske prestasjoner, futuristiske skyskrapere og den nye olympiske stadion "Fuglereiret". Vi tilbringer også denne natten på hotell i byen. (F, L)
 
Dag 15, lørdag 26. september
Beijing

I dag skal vi besøke Den kinesiske mur, et av verdens syv underverk. Den kinesiske mur slynger seg gjennom hele 8851 kilometer, og er verdens største byggverk. På vei tilbake til Beijing besøker vi Ming-gravkamrene, der tretten keisere fra Ming-dynastiet er begravet. Her kan man også beundre den imponerende Sjeleveien. Om kvelden er det avskjedsmiddag på en tradisjonell Pekingand-restaurant, hvor vi spiser det mange mener er den mest typiske av alle kinesiske retter. Vi tilbringer natten på hotell i byen. (F, L, M)

Dag 16, søndag 27. september
Hjemreise

Etter frokost sjekker vi ut av hotellet og drar til flyplassen, hvor vi reiser med Aeroflot til Moskva for en mellomlanding før vi setter kursen mot Oslo. Fulle av sterke inntrykk og minner for livet har vi kommet til reisens ende. (F)

F = frokost, L = lunsj, M = middag
Avgangsdatoer og priser per person 2020
 
Kategori II Classic - 2 personer per kabinkr   69 450
Kategori II Superior - 2 personer per kabinkr   72 790

Trykk her for å kontakte oss angående pris og forespørsel for enkelkabin.

Prisene er per person i valgte kategori. Prisene inkluderer estimert fly Oslo – Moskva og Beijing – Oslo; kan variere avhengig av dato og tilgjengelighet. Se lenger ned for beskrivelse av kabinkategorier.

Prisene inkluderer:
 • Fly Oslo – Moskva/Beijing – Oslo med Aeroflot
 • Flyskatter
 • Privattog (åtte netter) fra Moskva til den mongolsk-kinesiske grensen. Tog (en natt) videre til Beijing med opphold i en tomanns vogn med senger.
 • Togreise langs den panoramiske transsibirske jernbanen langs Bajkalsjøen
 • Engelsktalende representant på toget med god kunnskap om reiseruten
 • Fleksibelt program med mulighet for utflukter og sightseeing
 • Erfarne engelsktalende togguider og lokale guider
 • All transport/bussreiser iht. program
 • Utflukter og sightseeing iht. program, inkludert eventuelle entreer
 • Alle måltider iht. program
 • Assistanse med bagasje på alle togstasjoner
 • Vodkasmaking med tradisjonelle russiske snacks
 • Foredrag om Den transsibirske jernbane, lokal geografi, kultur og historie langs reiseruten
 • Helsepersonell på toget fra Moskva til den mongolsk-kinesiske grensen
 • Dusjfasiliteter på toget
 • Informasjonshefte om reisen
 • En natt på førsteklasse hotell i Moskva
 • En natt på godt mellomklasse hotell i Irkutsk
 • En natt på godt mellomklasse hotell i Ulan Bator med god, sentral beliggenhet
 • Tre netter på førsteklasse hotell i Beijing

Prisen inkluderer ikke:
 • Drikkevarer
 • Visumkostnader til Russland og Kina (Russland ca. kr 650 om ordnes på egenhånd. Kina med hjelp av Visum Consulting ca. kr 2500)
 • Tips til togpersonale, sjåfører og lokalguider
 • Personlige utgifter
 • Valgfri underholdning i Ulan Bator (billetter koster ca. kr 140 og betales på stedet)
 • Valgfri overnatting i en jurt i De mongolske alpene (pristillegg på ca. kr 350 vennligst gi oss beskjed ved bestilling)
 • Avbestillings- og reiseforsikring

Vi tilbyr følgende kupékategorier på Zarengold-toget:

Kategori II Classic: 1-2 personer per kabin. Bad/toalett på gangen.

Kategori II Superior: 1-2 personer per kabin. Bad/toalett på gangen.

Mellom Bejing og grensen til Mongolia (16 timer) benyttes et annet tog da sporvidden i Kina er annerledes.