Den legendariske Silkeveien: Fra Asjkhabad til Almaty

 • Avreisested
  Asjkhabad
 • Destinasjon
  Almaty
 • Gyldig fra
  14-04-2020
 • Gyldig til
  19-10-2021
 • Varighet
  14 dager
 • Overnatting
  Flere forskjellige
 • Transport
  Tog
 • Pris
  fra 45.200,-
Opplev den legendariske Silkeveien på en reise fra Asjkhabad til Almaty – kjør gjennom Turkmenistan, Usbekistan og Kasakhstan med privattog og besøk en rekke av UNESCOs verdensarvsteder.

Den sagnomsuste Silkeveien bringer tankene hen på karavaner, Marco Polo og fjerne kulturer. Her ligger UNESCOs verdensarvsteder som perler på en snor – gjerne midt ute i ørkenen og minner om magiske historier fra 1001 natt. Du reiser med tog fra Turkmenistan til Usbekistan og Kasakhstan. Naturen varierer, fra det dramatiske og gyldne til det grønne og harmoniske. Arkitekturen og de kunstferdige utsmykningene er uten sidestykke og kan ta pusten fra enhver. En reise langs Silkeveien er uten tvil en helt spesiell opplevelse!

Noen av høydepunktene:
 • Besøk syv steder som står på UNESCOs verdensarvliste
 • Se det 600 år gamle observatoriumet Ulugh Beg
 • Samarkand – møtestedet for ulike kulturer
 • Østens perle – ruinene av antikkens Merv
 • Komfortabelt privattog – ingen lange bussutflukter på humpete veier
 • Oppdag utgravninger av antikke byer
 • Se kreasjonen av tradisjonell kunst, som silketepper
 • Storslåtte naturopplevelser, blant annet Kyzylkum-ørkenen

Program 
Nedenfor følger beskrivelse av reisen dag for dag.

Dag 1: Norge – Asjkhabad, Turkmenistan
Du reiser på egen hånd til Asjkhabad. Ved ankomst på flyplassen venter transport som tar deg til et sentralt beliggende hotell i hovedstaden, hvor du møter dine medreisende.

Dag 2: Asjkhabad, Turkmenistan
På morgenen besøker du et typisk, fargerikt orientalsk marked – Tolkuchka-basaren er et av de største markedene i Sentral-Asia, hvor du i tillegg til kameler kan kjøpe blant annet vakre sølvsmykker og orientalske tepper. Du fortsetter til området der oldtidsbyen Nisa (grunnlagt av Parterne, et iransk folkeslag, rundt 250 f.Kr.) en gang lå. Her finner du i dag ruinene av byens store fort. På Asjkhabad nasjonalmuseum ser du bedre eksempler på selve ruinene, samt gjenstander som ble funnet i den gamle byen. Etter lunsj blir det byrundtur i dagens Asjkhabad. Du sjekker inn på toget, finner deg til rette i kupeen og spiser middag om bord. Senere på kvelden starter togreisen. (F, L, M)
 
Dag 3: Merv, Turkmenistan
Ved frokosttid kjører du inn på stasjonen i oldtids- og verdensarvbyen Merv. Stedet er kjent for sine gigantiske murer og forsvarsverk midt ute i ørkenen. Her ligger også imponerende ruiner av gamle bygninger som Sultan Sanjars mausoleum, Jomfru­fortet (Kis Kale) og andre mausoleer. Du spiser lunsj hos en lokal familie før du går om bord på toget og fortsetter mot Usbekistan og Bukhara. (F, L, M)

Dag 4: Bukhara, Usbekistan
Bukhara ligger som en grønn oase midt i Kyzylkum-ørkenen, og er som et stort museum med sitt autentiske orientalske preg. Byen er mer enn to tusen år gammel og det historiske sentrum er et av de beste eksemplene på en godt bevart, islamsk middel­alderby. Her ble først og fremst krydder, silke og pels håndtert og lagret i karavan-seraiene. Du besøker gamlebyen med blant annet Kaljan-minareten og innsjøområdet Lyab-i Hauz. Om kvelden blir det middag med lokal musikk, dans og presentasjon av nasjonaldrakter. Overnatting på hotell i Bukhara de to neste nettene. (F, L, M)

Dag 5: Bukhara, Usbekistan
Bukhara byr på mer enn tusen minnesmerker fra Silkeveiens storhetstid. I dag besøker du den storslåtte Mire-e-Arab Madrasah og Samanid-mausoleet som sies å være Sentral-Asias vakreste bygg. Videre oppdager du Ark-fortet, hvor du ser kroningssalen og emirens sommerresidens. Oppholdet i denne magiske byen avsluttes med en tur til verdens eneste kvinnemoske. Middag og overnatting på hotell. (F, L, M)

Dag 6: Bukhara, Usbekistan
Formiddagen til å utforske Bukhara på egen hånd. På ettermiddagen fortsetter togreisen mot Khiva. Middag og overnatting om bord. (F, L, M)

Dag 7: Khiva, Usbekistan
Etter frokost ankommer toget Khiva, mest kjent for sin gamle bykjerne, som ligger innenfor ti meter høye murer bygget av leire. På 1100-tallet var Khiva en viktig handelspost langs Silkeveien. Alle karavanene måtte stoppe her på vei til Kina og tilbake. Byportene var åpne fra soloppgang til solnedgang, og en endeløs strøm av kameler, nedlesset med varer, passerte gjennom dem. Selv om få av de gamle monumentene er intakte, representerer byen innenfor murene et sammenhengende og godt bevart eksempel på muslimsk arkitektur i Sentral-Asia i den gitte perioden. Rundt Kalta Minor minareten pulserer livet i dag som det gjorde i antikkens tider, og på en byrundtur ser du palasser, moskeer, minareter, mausoleer og koranskoler, som gir et inntrykk av hvordan bylivet må ha vært i middelalderen. Lunsj i emirens tidligere sommerpalass. Om kvelden fortsetter togreisen mot Samarkand. (F, L, M)

Dag 8: Samarkand, Usbekistan
Samarkand sies å ha vært den vakreste byen i verden under mongolprinsen Timur Lenks tid (1336 – 1405). Med en historie som strekker seg hele 2500 år tilbake i tid, står severdighetene i kø: Den eldgamle byen Afrosiab, Registan-plassen med sin imponerende samling av sentral-asiatisk arkitektur fra Timu Lenks tid som influerte arkitekter og designere så langt av gårde som India, Persia og Tyrkia, og Shakhi-Zinda området med sine moskeer og mausoleer. La deg imponere – dette er en opplevelse av de helt sjeldne. I Samarkand bor du på hotell i to netter. (F, L, M)

Dag 9: Samarkand, Usbekistan
I dag får du også se nærmere på dagliglivet i byen. Du besøker en silketeppefabrikk, samt en usbekisk håndverksfamilie og ser hvordan papir blir laget av morbærtreets bark. Rundturen avsluttes med et besøk i Bibi Khanum ruinene, det en gang så viktige astronomiske Ulugh Beg-observatoriet og Timur Lenks mausoleum, Gur-Emir. Overnatting på hotell.
En utflukt er tilgjengelig til Panjakent, Tadsjikistan, hvor du besøker det historiske Rudaki-museet, Olim Dodkho-moskeen og ruinene av det gamle Panjakent ved bredden av Zeravshan-elven. Forhåndsbestilles til følgende pris: Ca. kr 1000 per person.
Visum er obligatorisk for Tadsjikistan, norske statsborgere som vil besøke Tadsjikistan må søke om visum via den elektroniske portalen til det tadsjikiske utenriksministeriet. (F, L, M)

Dag 10: Samarkand – Shakhrisabz, Usbekistan
Etter frokost drar du på en utflukt til fjellområdet utenfor Samarkand. Her holdes det liv i gamle sjamanseremonier med ritualer og myter som sjelden sees andre steder. En tradisjonell seremoni gir et innblikk i områdets unike folklore og du får en sjanse til å se hvordan folk lever på landsbygda. Reisen fortsetter med toget langs Silkeveien til Shakhrisabz, en grønn oase med de vakreste bygninger. Her blir det omvisning i det som en gang var riket til den barbariske Mongolprinsen Timur Lenk. Om bord toget blir det smaking av usbekisk vin og du kjører tilbake mot Samarkand om kvelden og derfra videre til Tashkent. (F, L, M)

Dag 11: Tashkent, Usbekistan
Du ankommer Tashkent, Usbekistans hovedstad, på morgenen. Byen, som ligger ved foten av Tien Shan-fjellene, er en fascinerende blanding av gammelt og nytt. Nasjonens maktsentra og institusjoner utgjør den moderne delen av byen, andre områder vitner om Sovjettiden, mens en tredje del minner mer om en søvnig usbekisk småby med kjerrer trukket av hester og folk i tradisjonelle klær. På byrundturen får du se ulike sider av byen, blant annet de historiske praktmonumentene Madrasah Kukeldash, Kavoj og Amir Timur. Om kvelden blir det forestilling i konserthuset (dersom programmet tillater det). Etter forestillingen fortsetter togreisen mot Kasakhstan. (F, L, M)

Dag 12: Turkistan, Kasakhstan
Toget ankommer Turkistan i det sørlige Kasakhstan, mens grenseformalitetene blir tatt hånd om kan du slappe av i komforten av din egen kupé. Byen er mest kjent for det monumentale og vakre Kozha Akhmed Yasaui mausoleet, som står på UNESCOs verdensarvliste og er i disse dager et viktig pilegrimssted for muslimer. Etter et besøk her fortsetter toget videre mot Almaty. Middag om bord. (F, L, M)
 
Dag 13: Almaty, Kasakhstan
Du nyter en avslappende formiddag om bord mens toget ruller gjennom Kasakh­stans pittoreske natur med grønne sletter og majestetiske fjell. Etter lunsj ankommer du Almaty, i dag en moderne millionby med et sterkt russisk preg, beliggende ved foten av den nordlige delen av Tien Shan-fjellene. Her er det brede avenyer, flere parker og kafeer. Byrundturen inkluderer den russiske Zenkov-katedralen – en av verdens høyeste trebygninger, Bryllupspalasset, Statssirkuset og sentralmoskeen. Om kvelden blir det en helt spesiell avskjedsmiddag servert i en tradisjonell «jurt» (nomadetelt). (F, L, M)

Dag 14: Almaty–Oslo
Transport fra hotellet til flyplassen. Avreise tilbake til Norge, med en hel rekke gode minner og uforglemmelige inntrykk i kofferten.

F = frokost, L = lunsj, = middag
Avgangsdatoer og priser per person
                
Priser 14. april 2020      DobbelSingel
Kategori Ali Babakr 45 200kr 60 200
Kategori Aladdinkr 51 200kr 69 680
Kategori Sultankr 84 260kr 126 400
Kategori Kalifkr 87 120kr 130 600
 
Priser 20. oktober 2020DobbelSingel
Kategori Ali Babakr 50 400kr 66 420
Kategori Aladdinkr 56 720kr 76 610
Kategori Sultankr 92 210kr 137 290
Kategori Kalifkr 95 280kr 141 800
 
Priser 13. april 2021      DobbelSingel
Kategori Ali Babakr 48 590kr 64 620
Kategori Aladdinkr 54 920kr 74 830
Kategori Sultankr 90 450kr 135 560
Kategori Kalifkr 93 510kr 140 100
 
Priser 19. oktober 2021 DobbelSingel
Kategori Ali Babakr 53 120kr 65 280
Kategori Aladdinkr 59 760kr 75 900
Kategori Sultankr 97 100kr 139 750
Kategori Kalifkr 100 320kr 144 450

Alt dette er inkludert:
 • All transport- og bussturer i henhold til reiseruten
 • Seks netter på godt mellomklasse eller førsteklasse hotell
 • Syv netter i valgt kupékategori
 • 12 frokoster, 12 lunsjer og 12 middager
 • Guidede utflukter og aktiviteter som beskrevet i programmet
 • Inngangsbilletter til de nevnte severdighetene
 • Vin- og vodkasmaking
 • Tradisjonell velkomst på togstasjonene i Bukhara og Samarkand
 • Lege om bord på toget
 • Kunnskapsrik engelsktalende togguide hele veien
 • Invitasjonsbrev til visumsøknad til Turkmenistan

Prisen inkluderer ikke:
 • Flyreiser
 • Drikkevarer
 • Visum til Turkmenistan ca. kr 2000
 • Valgfri utflukt til Panjakent, Tadsjikistan (ca. kr 1000 per person)
 • Elektronisk visum til Tadsjikistan ca. kr 500 (dersom man ønsker å delta på den valgfrie utflukten)
 • Grenseavgift til Turkmenistan (ca. kr 130 per person, betales direkte ved grenseovergang)
 • Tips til sjåfører og guider på utfluktene
 • Avbestillings- og reiseforsikring
 • Personlige utgifter

Reisedokumentasjon og vaksiner
 • Pass og visum kreves
 • Ingen vaksiner er påkrevd

Vi tilbyr følgende kupékategorier på toget:

Ali Baba: Hver kupé med plass til to personer i to lave køyer. (70x190 cm). Felles vaskerom og toalett i hver ende av den enkelte vogn.

Aladdin: Hver kupé med plass til to personer i to lave køyer. (70x190 cm). Felles vaskerom og toalett i hver ende av den enkelte vogn. Hver vogn har også en dusj.

Sultan: Hver kupé med plass til to personer i en underkøye (112x184 cm) og en overkøye (80x174 cm). Eget bad med WC, vask og dusj.

Kalif: Dette er den største og beste kupétypen. Hver kupé med plass til to personer i en underkøye (110x187 cm) og en overkøye (70x190 cm). Eget bad med WC, vask, dusjkabinett.