Nyhet: Reis med luksustoget Costa Verde Express i Nord-Spania.
Avganger og priser i 2020

 • Avreisested
  Bilbao
 • Destinasjon
  Spania
 • Gyldig fra
  17-05-2020
 • Gyldig til
  18-10-2020
 • Varighet
  6 dager
 • Overnatting
  Lugar
 • Transport
  Tog
 • Pris
  27.000,-
Reis med luksustoget Costa Verde Express gjennom Nord-Spania 

Nord-Spania, eller "Grønne Spania" som området også kalles, består av en 2000 kilometer lang kystlinje som strekker seg over regionene Galicia, Asturias, Cantabria og Baskerland; Costa Verde Express krysser de tre sistnevnte. Her finner du flere vakre områder som er erklært biosfærereservat av UNESCO, som for eksempel nasjonalparken Picos de Europa i Asturias og naturparken Redes de Somiedo, som har den største samlingen av frie bjørner i hele Europa.
Mat og kultur er viktig over hele Spania, men matinteressen står nok ekstra sterkt i fokus i nord, og det er ikke noe nytt. På slutten av 1800-tallet ble de første Sociedades de Gastronomia (matklubber) etablert i nord. Nå finnes det hundrevis av dem; lukkede sirkler som møtes for å lage mat sammen. I dette miljøet vokste det fram en ny matkultur på 1980-tallet, det baskiske svaret på fransk nouvelle cuisine. De baskiske kokkene fikk raskt internasjonal berømmelse, og resultatet er i dag verdens største tetthet av restauranter med stjerner i Michelinguiden. Dette blir en opplevelse rik på mat, kultur, natur og ikke minst minner for livet.
Destinasjoner som besøkes:
Bilbao – Marrón – Santander – Arriondas – Llanes ­– Candás – Gijón
 
Reisen dag for dag
– merk at du kan reise begge veier.

Dag 1, søndag
Bilbao – Marrón

Du blir tatt imot på Concordia stasjon i Bilbao kl. 12.00, hvor et hyggelig velkomstmøte om bord venter – møt togets mannskap og finn deg til rette i din private kupé. Etter litt avslapping blir det lunsj og omvisning i dynamiske Bilbao, som har klart å gjenskape seg selv etter nedgangen av byens tungindustri. Inngangsbillett til det berømte Guggenheim-museet, en epitome av det nye Bilbao, er inkludert. Før retur til toget besøkes også den imponerende hengebroen i Portugalete. Tilbake om bord nytes en deilig gourmetmiddag akkompagnert av fantastisk naturlandskap, mens toget begynner sin første etappe til Marrón, hvor det blir over natten.

Dag 2, mandag
Marrón – Santander

Etter en energirik frokost om bord tar en buss deg med til Santoña og et spektakulært biosfærereservat. Turen inkluderer et besøk til en tradisjonell ansjos- og tunfiskfabrikk (av arten albakor), før det blir en byrundtur inkludert en båttur over den vakre bukten for å besøke den sjarmerende kystbyen Laredo. Deretter kjører bussen tilbake til toget som fortsetter reisen til Santander, mens lunsj serveres om bord. Ved ankomst i Santander blir det en sightseeingtur i Cantabrias elegante hovedstad, hvor du kan ta inn den fantastiske panoramautsikten og få tid til å oppdage den skjønne byen på egen hånd. Middag serveres på en kjent restaurant i byen. Etterpå har du mulighet til å besøke Gran Casino del Sardinero, entré er inkludert. Overnatting i Santander.

Dag 3, tirsdag
Santander – Arriondas

Nyt dagens første og viktigste måltid, mens du beundrer det stadig skiftende landskapet på vei til Cabezón de la Sal. Dagen starter med et besøk til Santillana del Mar med sin vakre bevarte middelalderby. Deretter en tur til Altamira-grotten, det fineste realistiske eksempelet på sen-paleolitikum hulekunst. Etter lunsj returnerer vi til toget og reiser i retning Asturias – her besøkes landsbyen Ribadesella med sin sjarmerende promenade og fantastiske, historiske herskapshus. Middag og overnatting i Arriondas.

Dag 4, onsdag
Arriondas – Llanes

I dag tar bussen deg med til hjertet av fyrstedømmet Asturias, mer nøyaktig nasjonalparken Picos de Europa og Enol-innsjøen, deretter besøkes helligdommen Santa Cueva de Covadonga og man får høre om alle dens legender og tradisjoner. Deretter går turen videre til Cangas de Onís, den første hovedstaden i Asturias rike, grunnlagt av Pelagius av Asturias. Etter en deilig lunsj på toget fortsetter eventyret på skinner mot Llanes, hvor det blir omvisning, middag og overnatting.

Dag 5, torsdag
Llanes – Candás

Nyt en avslappende frokost på vei til neste stopp, Oviedo, Asturia-regionens hovedstad. Her kan man finne høydepunkter av asturisk romansk kunst, med skatter som blant annet basilikaen San Julian de los Prados. Nyt byen og smak på lokale råvarer og føl på den vennlige gjestfriheten. Fritid til oppdagelsesferd på egen hånd før toger ruller videre til Candás, med ankomst på ettermiddagen. Bli kjent med Avilés, en gammel by med et vakkert bevart og verdifullt historisk sentrum. Middag og overnatting i Candás.

Dag 6, torsdag
Candás – Gijón

Da er det tid for å pakke koffertene og ta farvel med reisefølget og mannskapet på toget. Bussen vil ta deg til Gijón, en by som er ligger vidt åpent mot det Det kantabriske hav. Gijón er vert for et omfattende utvalg av kulturelle begivenheter. Etter besøket kan du kose deg med lunsj i spektakulære Gijón Parador – hotellet okkuperer en 100 år gammel mølle som ligger i Isabel la Catolica-parken, et av byens absolutt vakreste steder som puster harmoni og ro – et utmerket sted for å avslutte den minneverdige turen.

Avgangsdatoer på reisene i 2020 er:
Retning Bilbao – Gijón
Mai17, 31
Juni14, 28
Juli12, 26
Sep6, 20
Okt4, 18

Retning Gijón – Bilbao
Mai24
Juni7, 21
Juli5, 19
Aug30
Sep13, 27
Okt11

Priser:
Grand Classkr 27.000,-
Prisen er per person i dobbel sovekupe.

Singeltillegg:
Grand Classkr 10.000,-
Prisene er cirka priser og er avhengig av kronekursen mot euro i bestillingsøyeblikket.

Alt dette er inkludert:
 • Fem netters overnatting i Grand Class om bord på toget
 • Fem frokostbuffeer om bord
 • Fem lunsjer og fem middager om bord eller på restauranter
 • Viner av høy kvalitet, likører, kaffe og te til måltider
 • Medfølgende togvertinne gjennom hele reisen
 • Engelskspråklige guidede utflukter med en luksusbuss for transfer og besøk
 • Musikalske innslag og underholdning
 • Alle inngangsbilletter iht. programmet
 • Aktiviteter ombord
 • Badekåper, tøfler og toalettartikler
 • Håndklær og sengetøy skiftes daglig 

Ikke inkludert:
 • Tips
 • Drinker bestilt utenom måltider, eller fra minibaren
 • Vask av klær om bord i toget
 • Flyreise
 • Reise- og avbestillingsforsikring

Om kupeene:
Costa Verde Express – Hver kupé har en dobbeltseng på 119x185cm. Noen har en ekstra køyeseng som slås ned. Størrelsen på denne er 75x175cm.
Badet har hydro-sauna, turbo massasje, steam dusj og hårføner. Alle suitene har rom for bagasje, minibar, safe, garderobe, skrivebord og telefon med ekstern linje. Air-condition, oppvarming, musikk og lys styres individuelt og gulvene er teppebelagt. Kupéne har store vinduer med gardiner.
Oppmøtested for togreisen (hvor selve turen starter) er:
I Bilbao – Concordia stasjon
I Gijón – Gijón Parador hotell

Vi er behjelpelig med flyreise, samt et eventuelt opplegg utenom togreisen (hotell og andre landarrangementer). Mange av våre kunder velger en, eller flere netter på hotell i forkant og/eller etterkant av selve togreisen for å få en større opplevelse. Tilgjengelighet på fly til destinasjonene er ikke den aller beste. Man må derfor beregne å reise ned minst en dag før selve togreisen, og det samme for returen.