The Ghan Expedition - fra Darwin til Adelaide

 • Avreisested
  Darwin
 • Destinasjon
  Australia
 • Gyldig fra
  01-04-2020
 • Gyldig til
  31-03-2021
 • Varighet
  4 dager
 • Overnatting
  Lugar
 • Transport
  Tog
 • Pris
  fra 19.500,-
The Ghan, verdens lengste passasjertog, tar deg med på en fascinerende reise gjennom hjertet av Australias ødemark. Opplev høydepunkter som Alice Springs og Ayers Rock.

Reisen går fra kyst til kyst og krysser landet fra Darwin i nord til Adelaide i sør. Underveis blir det stopp hvor du får mulighet til å oppleve den australske villmarken med sitt karakteristiske rødlige landskap.
Program The Ghan Expedition
 
Dag 1,
Darwin – Katherine
En tidlig start fra Darwin gir deg beundringsverdig utsikt på vei mot Katherine. Når du har funnet deg til rette i kupeen kan du slappe av eller bli kjent med andre reisende. Når det er tid for lunsj kan du glede deg over den regionalt inspirerte menyen, akkompagnert av et utvalg av viner, drikke og førsteklasses service. Tidlig ettermiddag ankommer toget Katherine, her kan du velge mellom to utflukter. Cruise gjennom Nitmiluk Gorge med sin slående natur, rike urbefolkningskultur og eldgamle naturlige underverker, eller få et glimt av autentisk «outback» med et gårdsbesøk og se et hest- og hundeshow. Når solen går ned kan du nyte middag før du trekker deg tilbake til kupeen din for en god natts søvn, mens toget ruller videre mot Australias røde kjerne, Alice Springs.
 
Dag 2,
Katherine – Alice Springs
Etter din første natt på The Ghan, kan du våkne opp til slående utsikt over det spektakulære røde landskapet som omkranser Alice Springs. En hel dag med utflukter venter deg her. Byen er selve inngangsporten til den verdensberømte fjellformasjonen Uluru, også kjent som Ayers Rock. Du har også mulighet til å bli med på en valgfri utflukt, en naturskjønn flytur til Uluru. Senere venter en kveldsopplevelse du sent vil glemme, en enestående grillmiddag under millioner av stjerner på den historiske Telegraph Station, det opprinnelige stedet for den første europeiske bosetningen i Alice Springs. Stasjonen ble opprettet i 1871 for å sende beskjeder mellom Darwin og Adelaide. Dra ut i ødemarken og se melkeveien som du aldri har sett den før.
 
Dag 3,
Alice Springs – Coober Pedy
På morgenen ankommer toget jernbanestasjonen Manguri. Herfra går turen videre til den bisarre og samtidig fantastiske gruvebyen Coober Pedy, hvor opal utvinnes. Det som er så merkverdig med denne byen er at mer enn halvparten av innbyggerne faktisk bor under jorden. Her venter en dag full av oppdagelser og en unik gourmetlunsj, den blir nemlig servert under bakken. Vel tilbake på The Ghan kan du glede deg til middag om bord, før du nipper til en drink mens reisen fortsetter mot Adelaide.

Dag 4,
Coober Pedy - Adelaide
Aller siste dag på The Ghan har kommet. Ta inn den dramatiske endringen i landskapet og se fargene skifte fra rike bruntoner som gir plass til grønne, frodige marker. Spis en deilig brunsj mens toget ruller forbi majestetiske Flinders Ranges, den største fjellkjeden i Sør-Australia. På formiddagen ankommer du mat- og vinhovedstaden Adelaide, hvor en av verdens største reiseopplevelser avsluttes.
Velg mellom to klasser

Gold Service
Gold Service er den mest populære klassen om bord The Ghan. Du vil nyte private kupeer, helpensjon (ekskluderer Platinum Club) og drikkevarer.
Gold Superior kupé – tre kvarts dobbeltseng pluss en sammenleggbar øvre køye, sitteplass, TV og DVD-spiller, minibar og eget bad med dusj.
Gold Twin kupé – øvre og nedre køye som konverterer til en treseter sofa om dagen, kompakt bad med dusj.

Platinum Service
Platinum Service tilbyr elegant innredede, romslige kupeer med eget bad og panoramavinduer, med utsikt fra begge sider av toget. Du kan dra nytte av helpensjon, drikkevarer, romservice på forespørsel. I tillegg har du adgang til den eksklusive Platinum Club. Før og etter reisen kan du også nyte privat transport.
Platinum kupé – dobbeltseng eller to enkeltsenger, nesten dobbelt så stor som Gold Twin kupeen. Sengen fungerer som sofa på dagtid, to bord og privat bad med dusj og toalettartikler. 

Begge klassene holder høy standard både når det gjelder komfort, service og mat.
Priser
Gold Twin kupéKr 19 500
Gold Superior kupéKr 27 250
Platinum kupéKr 38 350
Pris per person i delt twin/dobbeltkupé. Alle prisene er ca. priser og kan variere med valutakurs og sesong.
Enkeltkabin på forespørsel.

Prisen inkluderer:
 • 4 dager / 3 netter ombord The Ghan Expedition Darwin til Adelaide i valgte kupekategori
 • All-inclusive måltider, et utvalg viner og drikkevarer
 • En regionalt inspirert meny med et utvalg av lokale viner
 • Utflukter i Katherine, Alice Springs og Coober Pedy
 • En spektakulær middag under stjernene på den historiske Telegraph Station
 • Velg mellom Nitmiluk Gorge sine naturopplevelser og rike urbefolkningskultur, eller et glimt av autentisk "outback life" med hest og hundeoppvisning
 • Dra inn i den underjordiske opal-gruvebyen Coober Pedy

Reisen (fly) til/fra Australia er ikke inkludert.
Vista Travel har flere ansatte som har stor erfaring med reiser i Australia. Ønsker du et opplegg i tillegg til togreisen er vi behjelpelig med å sette sammen dette.

Avgangsdatoer
April - oktober 2020 hver onsdag kl 10.00.
I tillegg har toget også avganger på lørdager juni - august 2020.
 

Andre ruter på The Ghan: 
3-netter: Darwin til Adelaide, eller motsatt retning
2-netter: Adelaide til Alice Springs, eller motsatt retning
2-netter: Darwin til Alice Springs, eller motsatt retning