The Ghan – Australia

The Ghan, verdens lengste passasjertog, tar deg med på en fascinerende reise gjennom hjertet av Australias ødemark. 
Toget går fra kyst til kyst og krysser landet fra Darwin i nord til Adelaide i sør. Underveis blir det stopp hvor du får mulighet til å oppleve den australske villmarken med sitt karakteristiske rødlige landskap.

Livet om bord
Det er to klasser om bord – Gold og Platinum. I Gold har kupeene køyesenger, mens det i Platinum er dobbeltseng eller to separate senger. På dagtid gjøres sengene om til sofa eller komfortable stoler. De elegante og praktisk innredete kupeene har minisafe, radio, stort vindu og privat bad med vask, dusj og toalett.
Måltidene er et av høydepunktene om bord. Se frem til nydelig mat basert på regionale retter, servert sammen med lokale viner. The Ghan har tre spisevogner, hvorav én er forbeholdt Platitum-passasjerene. Både mat, drikkevarer og utflukter er inkludert.

En reiserute, fire alternativer
The Ghan kjører i rute mellom Darwin og Adelaide. Ønsker du å reise hele veien, kan du velge å tilbringe enten to eller tre netter på toget. Ruten er den samme, men aktivitetene og stoppestedene underveis varierer. Det er også mulig å reise halve veien og bare være én natt om bord – enten mellom Darwin og Alice Springs eller Alice Springs og Adelaide.
Det mest populære alternativet hos de reisende er "The Ghan Expedition" som går over fire dager. Andre ruter på The Ghan er: 
Darwin til Adelaide, eller motsatt retning (tre netter).
Adelaide til Alice Springs, eller motsatt retning, eller Darwin til Alice Springs, eller motsatt retning (begge to netter).

Her finner du priser og avgangdatoer:

Video
Her kan du se en offisiell video om toget: