Legendariske Silkeveien med tog gjennom Usbekistan. Venteliste

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Usbekistan
 • Gyldig fra
  22-09-2018
 • Gyldig til
  01-10-2018
 • Varighet
  10 dager
 • Overnatting
  Hotell
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 24.160,-
MERK: denne reisen er fulltegnet. Ønsker du eventuelt å stå på venteliste, i tilfelle en avbestilling, send oss en forespørsel eller kontakt oss på 21 99 56 00.

Bli med på reise langs den mest kjente delen av den legendariske Silkeveien, i det som i dag er Usbekistan. La deg imponere av storslåtte verdensarvbyer, like vakre som de er uforglemmelige. Arkitektur og historie er sentrale temaer, men på disse ærverdige gamle stedene puster også nåtiden med et fargerikt dagligliv langt fra det vi selv kjenner. Opplev de eksotiske byene Tasjkent, Shakhrisabz, Bukhara, Khiva, Samarkand, og en unik togreise med privattoget Orient Silk Road Express.
 
Høydepunkter:
 • Unik reise med privattog
 • Besøk fire steder som står på UNESCOs verdensarvliste
 • Den gamle oasebyen Khiva
 • Det historiske sentrum av Bukhara
 • Samarkand – møtestedet for ulike kulturer

Program

Dag 1, lørdag 22. september. Oslo–Tasjkent
Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo Lufthavn midt på dagen. Sammen flyr vi med Turkish Airlines til Istanbul, og derfra videre til Tasjkent. Vi lander i Usbekistans hovedstad litt etter midnatt lokal tid. Når innreiseformaliteter er unnagjort venter buss med lokalguide som vil ta oss til vårt sentralt beliggende hotell.
 
Dag 2, søndag 23. september. Tasjkent

I dag skal vi utforske Tasjkent, som opprinnelig er et tyrkisk navn og betyr steinbyen. Usbekistans hovedstad er en fascinerende blanding av gammelt og nytt. Nasjonens institusjoner og maktsentra utgjør den moderne delen av byen, andre områder vitner om tiden under Sovjet, mens en tredje del minner mer om en søvnig småby med hestekjerrer og mennesker i tradisjonelle klær. På vår byrundtur ser vi den vakre moskeen Madrasah Kukeldash fra slutten av 1500 tallet, Amir Timur monumentet, samt det flotte Operahuset Navoi. Hvis det passer med oppsatt program kan det om kvelden bli muligheter for å oppleve en lokal operaforestilling eller konsert. Deretter går vi om bord i toget og starter vår opplevelsesreise.

Dag 3, mandag 24. september. Shakhrisabz
På veien inn til Shakhrisabz stopper vi for å oppleve et lokalt folkloreshow. Vi får et innblikk i hverdagslivet på landsbygden og befolkningens varme gjestfrihet. Vi fortsetter langs Silkeveien og ankommer litt senere verdensarvstedet Shakhrisabz, også kalt den grønne byen. Her blir det omvisning i det som en gang var riket til den barbariske mongolprinsen Timur Lenk, historisk kjent som Tamerlane, Amir Timur og Timur den halte. Her ligger også den imponerende moskeen Dor-Ut-Tilovat. Vi får litt tid på egen hånd i det pulserende sentrum av byen før vi reiser videre med toget om kvelden. Om bord blir det smaking av usbekistanske viner, kanskje noe ukjent for de fleste.
 
Dag 4, tirsdag 25. september. Bukhara
Ærverdige Bukhara ligger som en grønn oase midt i Kyzyl Kum ørkenen, og var et av de viktigste stoppene på handelsruten. Byen er som et stort museum med over tusen monumenter som henfører oss til Silkeveiens storhetstid, hvor krydder, pels og silke ble lagret og omsatt i karavanseraiene. Bukhararegionen var lenge en del av det persiske riket, noe som fortsatt er tydelig i bybildet. Her finnes en rekke islamske arkitekturskatter, og ifølge UNESCO er Bukhara den mest inntakte middelalderbyen i Sentral-Asia. Hele det historiske sentrum står på den prestisjetunge verdensarvlisten.  Vi skal selvsagt besøke denne unike gamlebyen, med severdigheter som Kaljan minareten og Lyab-i-Haus. Ettermiddagen toppes med en opptreden av lokale dansere og musikere i fargerike nasjonaldrakter. Vi overnatter på et sentralt beliggende hotell.

Dag 5, onsdag 26. september. Bukhara
Dagen i dag er viet Bukharas høydepunkter. En av de viktigste severdighetene er Mire-e-Arab Madrash, et storslått religiøst bygg og en såkalt madrasa, hvor fremtidige imamer får sin utdannelse. I en park rett utenfor bykjernen ligger Samanid mausoleet, som mange mener er Sentral-Asias vakreste bygg. Vi fortsetter med en omvisning i festningsanlegget Ark, og et besøk til emirens sommerresidens. Om kvelden går vi om bord igjen i toget og fortsetter reisen.

Dag 6, torsdag 27.september. Khiva
Etter en deilig frokost venter flere magiske øyeblikk i Khiva, i sin tid en annen viktig handelspost langs Silkeveien. Alle karavanene måtte stoppe her på vei til Kina og tilbake. Byen omgis av høye murer bygget av leire. Byportene var åpne fra soloppgang til solnedgang, og en endeløs strøm av kameler nedlesset med varer passerte gjennom dem. Byen, som var det første stedet i Usbekistan som ble oppført på UNESCOs verdensarvliste, er restaurert og svært vakker. Rundt Kalta Minor minareten yrer det av liv som i tidlige tider. På vår byrundtur ser vi palasser, moskeer, minareter, mausoleer og koranskoler, som gir et inntrykk av hvordan dagliglivet må ha vært i middelalderen. Vi spiser lunsj i emirens tidligere sommerpalass. Overnatting på toget.

Dag 7, fredag 28. september. Samarkand
Toget ankommer sagnomsuste Samarkand, som sies å ha vært den vakreste byen i verden under Timur Lenks tid (1336–1405). Selv Alexander den store skal ha uttalt «alt jeg har hørt om byen er sant, men den er mye vakrere enn jeg noensinne kunne ha forestilt meg». Med en 2500 år gammel historie står severdighetene i kø. Vi besøker utgravningene av oldtidsbyen Afrosiab, og Shakhi-Zinda området med sine moskeer, madraser og mausoleer. Det monumentale Registan torget i hjertet av byen har en imponerende samling av sentral-asiatisk arkitektur fra mongolprinsens tid, som skulle influere arkitekter og designere så langt unna som India, Persia og Tyrkia. La deg imponere og rive med – dette er en opplevelse av de helt sjeldne. Overnatting på førsteklassehotell de to neste nettene.

Dag 8, lørdag 29. september. Samarkand
I dag skal vi også få se litt av dagliglivet i byen. Vi besøker en teppefabrikk samt en usbekisk håndverksfamilie, og får en innføring i hvordan papir blir laget av morbærtreets bark. Vår felles sightseeing i Samarkand avsluttes med et besøk til Bibi Khanum ruinene, det en gang så viktige astronomiske Ulugh Beg observatoriet, samt Timur Lenks mausoleum, Gur-Emir.

Dag 9, søndag 30. september. Samarkand–Tasjkent
Morgenen er din til å oppleve mer av Samarkand på egen hånd. Ved lunsjtider går vi om bord i toget og reiser tilbake til Tasjkent, hvor vi ankommer om ettermiddagen. Underveis er det mye flott landskap å se, så det er bare å lene seg tilbake å nyte den siste strekningen av denne fantastiske togreisen. Vi spiser avskjedsmiddag og hviler litt på et hotell før vi drar til flyplassen rundt midnatt.

Dag 10, mandag 1. oktober. Tasjkent–Oslo
Vi flyr fra Tasjkent ved to-tiden om natten med Turkish Airlines til Istanbul. Videre til Oslo med ankomst samme formiddag.
The Orient Silk Road privattog
The Orient Silk Road Express tilbyr den beste komforten på den nevnte strekningen. De fleste av togets vogner ble totalrenovert i 2013, også sovevognene. De hyggelige restaurantvognene serverer innbydende regionale retter, og har barservice på kvelden. Toget har aircondition når det er i bevegelse, og det er lege om bord.

Velg mellom disse kupékategoriene:
Habibi: Hver vogn har ni kupeer, med plass til fire personer hver, i henholdsvis to under- og to overkøyer (67x184 cm). Kupeene er smale og med begrenset plass. Det er felles vaskerom og toalett i hver ende av vognen. I denne kategorien kjøper man kun en seng, og deler kupé med andre uavhengig av kjønn og nasjonalitet. Man kan ikke velge om man vil ha under- eller overkøye. Hvis flere reiser sammen vil man bli plassert i samme kupé hvis mulig. På hotellene kan man dele rom hvis man er to, eller få eget rom mot tillegg. 
Ali Baba: Hver vogn har 9 kupeer. Hver kupé har plass til to personer i separate køyer. (67x184 cm), og har et lite bord under vinduet. Det er felles vaskerom og toalett i hver ende av vognen.
Aladdin: Hver vogn har 8 kupeer. Hver kupé har plass til to personer i separate køyer. (67x184 cm). Det er felles vaskerom og toalett i hver ende av vognen. Hver vogn har også en dusj. Du får utdelt en badekåpe per kupé samt såpe.
Kalif: Hver vogn har 4 kupeer. Dette er den største og beste kupétypen. Hver kupé har plass til to personer. Det finnes en underkøye (112x184 cm) og en overkøye (80x174 cm). Kupeen har eget bad med WC og dusjkabinett.  I tillegg er det safe og et lite garderobeskap.
Pris pr. person
KabintypeA-kort prisPris uten A-kort
Kategori Habibi *kr 24 160kr 24 910
Kategori Ali Babakr 31 430kr 32 180
Kategori Aladdinkr 36 690kr 37 440
Kategori Kalifkr 45 490kr 46 240
Prisene gjelder pr. person i delt dobbelt­rom på hotellene og delt dobbelt­kupé på toget, bortsett fra kategori Habibi.
Pris for enkeltlugar/rom på forespørsel.
* Habibi: pris pr. person i firesengskupé.

 
Abonnenter av Aftenposten (med A-kortet) får kr 750 i rabatt per person. Prisene er oppgitt over og beløpet trekkes fra i bookingprosessen. Abonnentsnummer må oppgis ved bestilling.

Alt dette er inkludert
 • Fly Oslo–Tasjkent t/r med Turkish Airlines
 • Flyskatter (kr 2537 pr. oktober 2017)
 • Transporter mellom flyplass, hotell og tog
 • Fire netter på førsteklasses hotell med frokost
 • En natt på mellomklassehotell med frokost
 • Fire netter på toget i valgt kupékategori
 • 8 frokoster, 7 lunsjer og 8 middager
 • Utflukter og aktiviteter iht. program
 • Engelsktalende lokalguider
 • Norsk reiseleder fra Vista Travel

Prisen inkluderer ikke
 • Visum: ca. kr 1900 pr. person (aug.17)
 • Drikkevarer
 • Tips til besetning på toget, samt ­sjåfører og guider på utfluktene
 • Reise- og avbestillingsforsikring

Tips
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntekten til de ansatte på toget, lokale guider og sjåfører. Mer informasjon om tips kommer nærmere avreise.

Pass og visum
Norske statsborgere må ha visum for å reise til Usbekistan. Vi sender informasjon om hvordan du kan søke om visum i god tid før avreise. Vær oppmerksom på at passet ditt må være gyldig minst seks måneder etter hjem­reise­dato.
Visumprosessen er omfattende og må ordnes via Visum Consulting som vi har en avtale med, og kan ikke ordnes på egen hånd. For mer informasjon kan du kontakte Visum Consulting på tel: 22 60 32 90. Det er ikke mulighet for annen ut- eller hjemreise grunnet gruppevisum.
Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere. Har du annen nasjonalitet, må du selv sjekke eventuelle visumregler. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og eventuelt visum er gyldig ved avreise.

Prisene er basert på valutakurser pr. november 2017.  
Bestilling og betaling
Etter bestilling av reisen vil du motta en bekreftelse med oversikt over hva du har bestilt. For at reisen skal være bindende må depositum, kr 4000 pr. person, være innbetalt senest en uke etter mottatt faktura. Restbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Det er viktig å kontrollere at billetter og reisedokumenter er i samsvar med bestillingen og at navn på reisende stemmer med hva som står i passet. Oppdager du feil, vennligst kontakt oss med en gang.
 Vi sender billetter og øvrige reisedokumenter, mer informasjon om reisen samt oppdatert reiseprogram to til tre uker før avreise.
 
Avbestillingsregler
Hvis du må avbestille reisen må du straks ta kontakt med oss. Avbestillingen må være skriftlig. Ved sykdom med legeattest, eller ved dødsfall i nærmeste familie og ved ulykker, vil ditt forsikringsselskap refundere innbetalt beløp.
Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:
 • Inntil 65 dager før avreise: Kr 4000 pr. person
 • Fra 64 til 30 dager før avreise: 75% av reisens pris
 • Under 30 dager: Ingen refusjon