Rovos Rail og Sør-Afrika. Venteliste
Opplev Victoriafallene, Cape Town, Winelands og Kapp det gode håp

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Sør-Afrika
 • Gyldig fra
  07-02-2020
 • Gyldig til
  20-02-2020
 • Varighet
  14 dager
 • Overnatting
  Flere forskjellige
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 49.980,-
MERK: denne reisen er fulltegnet. Ønsker du eventuelt å stå på venteliste, i tilfelle en avbestilling, send oss en forespørsel eller kontakt oss på 21 99 56 00.

En reise med praktfulle Rovos Rail er en opplevelse for livet. Dette er et av verdens mest legendariske luksustog, og du tilbringer tre fantastiske dager om bord på vei fra Victoriafallene i Zimbabwe til Pretoria i Sør-Afrika. Fra Pretoria flyr vi til populære Cape Town, hvor det blir utflukt til vindistriktet og Kapp det gode håp, samt en tur med taubanen til toppen av Table Mountain.

I vår reiseblogg har reiseleder Kristin Clemmensen skrevet om denne reisen – les det her.

Høydepunkter:
 • Tre netter på Rovos Rail
 • Safari i Hwange nasjonalpark
 • En natt på elegante Victoria Falls Hotel, i gåavstand fra fossen
 • Solnedgangscruise på Zambezielven
 • Vinsmaking i Winelands
 • Førsteklasses hotell nær Waterfront i Cape Town
 • Taubane til toppen av Table Mountain
 • Utflukt til Kapp det gode håp
 • Besøk i Soweto og en shanty town


Program

Dag 1, fredag 7. februar
Avreise Oslo

Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo Lufthavn om formiddagen. Sammen flyr vi med SAS til London og derfra videre med South African Airways til Johannesburg. Ankomst neste dag.

Dag 2, lørdag 8. februar
Johannesburg – Victoria Falls

Vi lander tidlig om morgenen i Johannesburg og flyr etter noen timer videre til Victoria Falls med ankomst midt på dagen. Fra flyplassen blir vi kjørt direkte til fornemme Victoria Falls Hotel som ligger nær kanten av det mektige fossefallet. Etter at vi har sjekket inn, kan du hvile deg ved bassenget eller på rommet etter den lange reisen.
Sent om ettermiddag skal vi på solnedgangscruise på Zambesi-elven. Vi får servert drinker og snacks på dekk. Resten av kvelden slapper vi av på Victoria Falls Hotel - et storslagent og ikonisk hotell med vingeslag fra historien. Middag for egen regning.

Dag 3, søndag 9. februar
Victoriafallene og Rovos Rail

I dag skal vi oppleve de fantastiske Victoriafallene. Den første europeer som så fossen var oppdagelsesreisende David Livingstone i 1855. Han kalte den opp etter dronning Victoria av Storbritannia. Det høyeste fallet er 108 meter. Oversatt fra lokalspråket heter fallene «røyken som tordner». Victoriafallene er en del av Zambesi­vassdraget og danner grensen mellom Zambia og Zimbabwe. Vi får en guidet tur ved fallene før vi returnerer til hotellet.
Om ettermiddagen blir vi kjørt til Rovos Rails’ private togterminal i Victoria Falls. Her stiger vi om bord på det ærverdige toget, som skal være vårt hjem de neste tre døgnene.  Underveis kjører vi gjennom noen av Afrikas vakreste og mest spennende landskap. Vi sjekker inn og finner oss til rette i vår private kupé. Klokken 17.00 ruller vi ut av stasjonen og eventyret begynner. Om kvelden kler vi oss om og nyter en utsøkt middag, servert med utvalgte viner i den elegante restaurantvognen. (F, M)

Dag 4, mandag 10. februar
Rovos Rail – gjennom Zimbabwe

Vi står opp tidlig og rekker en enkel frokost før vi skal på safari i Hwange nasjonalpark. Dette er tidspunktet hvor de ville dyrene begynner sine streif etter mat og vann, og vi kan oppleve alt fra badende elefanter til flokker av sjiraffer. Tilbake på toget får vi servert brunsj mens toget starter på en 114 kilometer lang strekning hvor sporet går rett fram. Her finnes det ikke så mye som en svak sving – ikke engang en solslyng. Vi hygger oss om bord, kanskje i observasjonsvognen som både har en utendørs- og innendørs del, eller i barvognen. Når middagen serveres nærmer vi oss grensen til Sør-Afrika. (F, L, M)

Dag 5, tirsdag 11. februar
Rovos Rail

Vi kjører inn i Sør-Afrika og vår reiseleder holder en orientering om dette sammensatte og vakre landet. Om ettermiddagen hygger vi oss på engelsk maner med ettermiddagste, mens vi beundrer utsikten til det vakre landskapet utenfor vinduene. Vi nyter siste middag om bord mens vi passerer kanten av fjellplatået Highveld. (F, L, M)

Dag 6, onsdag 12. februar
Ankomst Pretoria

Etter en god frokost ankommer vi Pretoria, togets endestasjon. Vi blir hentet med buss og får en kort byrundtur i boernes gamle hovedstad. Etter lunsj sjekker vi inn på hyggelige Courtyard Arcadia Hotel, som ligger i et rolig forstadsområde i Pretoria. Ettermiddagen er til fri disposisjon. (F, L)

Dag 7, torsdag 13. februar
Soweto – fly til Cape Town

Etter frokost forlater vi Pretoria og kjører til Soweto, som ligger sørvest for Johannesburg. Soweto er best kjent fra kampen mot apartheid, og første stopp er huset hvor Nelson Mandela bodde fra 1946 til 1962. Videre besøker vi Hector Pieterson-museet og Apartheid-museet, som begge på ulike måter forteller om den lange kampen og veien ut av apartheid. Dette er en viktig historie og et «must» for å forstå dagens Sør-Afrika. Vi spiser lunsj på en lokal taverna før vi fortsetter til flyplassen i Johannesburg.
Fra Johannesburg flyr vi til Cape Town, med ankomst ved 18-tiden. Transport til AC Hotel Cape Town Waterfront, hvor vi skal bo i seks netter. Hotellet ligger sentralt i Cape Town, nær Victoria & Alfred Waterfront – et område som kan frister med mange butikker, restauranter, barer og kafeer. (F, L)

Dag 8, fredag 14. februar
Cape Town

I dag skal vi på byrundtur i Cape Town og besøke BoKaap-museet, før vi tar taubanen til toppen av Table Mountain (med værforbehold). Herfra er det fantastisk utsikt over både Cape Town og de omkringliggende områdene.
Ettermiddagen og kvelden er til fri disposisjon. Reiseleder gir tips og råd om hva du kan gjøre. (F)

Dag 9, lørdag 15. februar
Kirstenbosch og Kapp det gode håp

Vi starter dagen med besøk i Kirstenbosch botaniske hage, som ligger ved foten av Table Mountain med flott utsikt over byen. Alle vekstene i parken er sørafrikanske, og vi går på stier forbi små fossefall og innsjøer. Kirstenbosch er en av Cape Towns mest kjente turistattraksjoner, men også et populært utfluktsmål for lokalbefolkningen som reiser hit med piknikkurver. Deretter kjører vi til Kapp det gode håp. Dette er ikke Afrikas sørligste punkt – det ligger lenger øst, men det er her Det indiske hav møter Atlanterhavet. Vi besøker Cape Point nasjonalpark og på vei tilbake til Cape Town, Boulders pingvinkoloni like utenfor Simonstown. Her ser vi afrikanske pingviner (Jackass pingviner), som er en liten, og til tider høylytt pingvinart. Dette er den eneste pingvinarten som finnes på det afrikanske kontinentet. Kvelden til egen disposisjon. (F)

Dag 10, søndag 16. februar
Cape Town

I dag skal vi besøke en Township. Dette er områder hvor fargede og sorte ble tvangsflyttet under apartheidregimet. I dag er dette egne by-og boligsamfunn hvor vi blant annet skal besøke en skole.
Om ettermiddagen er det valgfri utflukt til Robben Island (ikke inkludert), hvor Nelson Mandela satt fengslet i 17 år før han ble løslatt og valgt til det frie Sør-Afrikas første leder. Guidene på Robben Island er tidligere politiske fanger og de gir et gripende vitnesbyrd om apartheidtidens brutale undertrykkelse av majoriteten av befolkningen i landet. (F)

Dag 11, mandag 17. februar
Cape Town

Hele dagen er til fri disposisjon. Det er mye å ta seg til i Cape Town: Shopping, utflukter, markeder, museer eller gallerier. (F)

Dag 12. tirsdag 18. februar
Winelands

I dag skal vi på heldagsutflukt til Kapp­provinsens vinområder, der det produseres vin av ypperste kvalitet. Her ligger de små byene Paarl, Franschhoek og Stellenbosch og mange vakre, gamle vingårder i Cape Dutch stil. Vi skal besøke to vakre vingårder og vi får smake ulike viner. Lunsj inntas på en av gårdene. Utflukten avsluttes med en rusletur i pittoreske Stellenbosch.
Retur til Cape Town om ettermiddagen. Avskjedsmiddag om kvelden. (F, L, M)

Dag 13, onsdag 19. februar
Cape Town – London

Siste sjanse til å nyte solstrålene ved svømmebassenget om morgenen, eller ta en shoppingtur på The Waterfront. Tidlig ettermiddag kjører vi til flyplassen for å fly med South African Airways, via Johannesburg, til London. Ankomst neste dag. (F)

Dag 14, torsdag 20. februar
London – Oslo

Vi lander i London tidlig om morgenen. Videre med SAS til Oslo med ankomst om formiddagen.

Rovos Rail
Siden etableringen i 1989 har Rovos Rail vært kjent for å være et av verdens mest luksuriøse tog. Her trer du inn i en verden med atmosfære og stil fra en forlengst svunnen tid – med diskret og vennlig service, femstjerners mat og elegante kupeer. Toget er innredet i klassisk koloni­stil, og i restaurantvognen dekkes det med stive lin­duker, sølvbestikk og fint porselen. Et entusiastisk team av kokker sørger for utsøkte måltider, supplert av gode Sør­afrikanske viner – alt inkludert i prisen. Observasjons­vognen med utendørs balkong er plassert bakerst i toget. Toget har plass til maksimalt 72 passasjerer i 36 elegante og komfortable suiter. Alle suitene har aircondition, safe, minibar og hårtørrer.

Victoria Falls Hotel 
Et klassisk hotell som er medlem av Leading Hotels of the World. Hotellet ligger flott til med fin utsikt til Victoria­fallene. Det går en sti fra hotellet til fossen, kun ti minutters gange. Hotellet ble bygget i 1904 som over­nattingsted for de som jobbet på jernbanen. I dag består hotellet av 161 rom og suiter. Alle rommene er renovert. Det er høyt under taket og rommene er store med masse naturlig lys. Hotellet har tre restauranter, en bar og et flott svømme­basseng i hagen. Gratis Wi-Fi.

Reiseleder
Kristin Clemmensen

Kristin Clemmensen har lang fartstid fra reisebransjen. Først i Star Tour som reiseleder og plassjef i Marokko, Dubrovnik og Frankrike. Deretter etablerte og drev hun eget reisebyrå i Porsgrunn i 25 år, hvor hun ofte var med som reiseleder på gruppeturene hun arrangerte. Hun har vært ansvarlig for lokalavisens årlige leserturer siden 2006. Sør-Afrika er et av favoritt­landene hennes og hit har hun reist jevnlig med grupper og på egne ferier i over ti år. Kristin er samfunnsengasjert, leser mye, glad i naturen og opera. Hun er en omsorgsfull, engasjert og inkluderende reiseleder. Kristin er reiseleder på mange turer med Vista Travel hvert år, og svært godt likt av våre gjester.

Pris
Dobbeltrom / Pullman Suitekr 49 980
Dobbeltrom / Deluxe Suitekr 58 590

Pris pr. person i delt dobbeltkupé/rom. 
Enkeltrom/kupé på forespørsel
 
Alt dette er inkludert:
 • Fly Oslo–Johannesburg–Victoria Falls/Cape Town–Oslo med SAS og
 • South African Airways
 • Innenlandsfly Johannesburg–Cape Town med South African Airways
 • Flyskatter (kr 6020 pr. april 2019)
 • Transport mellom flyplass, hotell og tog iht. program
 • En natt på Victoria Falls Hotel med frokost
 • Tre netter på Rovos Rail
 • En natt på Courtyard Arcadia i Pretoria med frokost
 • Seks netter på AC Hotel Cape Town Waterfront i Cape Town med frokost
 • Helpensjon og drikkevarer på Rovos Rail
 • Solnedgangscruise med drikke og snacks på Zambesi-elven
 • Guidet tur ved Victoriafallene
 • Safari i Hwange nasjonalpark
 • Byrundtur i Pretoria med lunsj
 • Heldagsutflukt til vinområdet med  vinsmaking og pikniklunsj
 • Byrundtur i Cape Town
 • Taubane til Table Mountain
 • Heldagsutflukt til Kapp det gode håp med lunsj
 • Township-tur i Cape Town
 • Avskjedsmiddag i Cape Town
 • Bagasjebærer på flyplasser og hoteller
 • Engelsktalende lokalguider på utfluktene
 • Norsk reiseleder fra Vista Travel

Prisen inkluder ikke
 • Måltider og drikke utover det som er nevnt i programmet
 • Utflukt til Robben Island
 • Tips til besetningen på toget
 • Tips til sjåfører og lokale guider
 • Visum til Zimbabwe (ca. kr 300)
 • Reise- og avbestillingsforsikring

Pass og visum
Norske statsborgere må ha visum for å reise til Zimbabwe. Det ordnes ved grensen. Passet må være gyldig minst seks måneder etter hjem­reise­dato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere. Har du annen nasjonalitet, må du selv sjekke visumreglene. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og eventuelt visum er gyldig ved avreise.

Værforbehold
Taubanen til toppen av Table Mountain stenger ved kraftig vind eller dårlig vær. Hvis den er stengt på dag 8, forsøker vi å ta turen til toppen en av de andre dagene vi er i Cape Town i stedet.


I vår reiseblogg har reiseleder Kristin Clemmensen skrevet om denne reisen – les det her.
 
Prisene er basert på valutakurser pr. juli 2019.