Sør-Afrika og Rovos Rail.
Victoriafallene, Cape Town, vindistriktet og Kapp det gode håp

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Sør-Afrika
 • Gyldig fra
  25-01-2019
 • Gyldig til
  07-02-2019
 • Varighet
  14 dager
 • Overnatting
  Hotell
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 48.390,-
Denne reisen er ikke mulg å bestille online lenger - kun på forespørsel. Ring oss eller klikk på "Send forespørsel" til høyre på siden.

En reise med praktfulle Rovos Rail er en opplevelse for livet. Rovos Rail er et av verdens mest legendariske luksustog, og du tilbringer tre fantastiske dager om bord på vei fra Victoriafallene i Zimbabwe til Pretoria i Sør-Afrika. Videre til populære Cape Town hvor det blir utflukt til vindistriktet og Kapp det gode håp, samt en tur med taubanen til byens landemerke – Table Mountain.

Høydepunkter:
 • En natt på fornemme Victoria Falls Hotel, i gåavstand fra fossen
 • Tre netter på Rovos Rail
 • Solnedgangscruise på Zambesielven
 • Besøk til Soweto og Mandelas hjem
 • Vinsmaking i Kapp-provinsen
 • Førsteklasses hotell nær ­Waterfront i Cape Town
 • Taubane til toppen av Table Mountain
 • Utflukt til Kapp det gode håp og besøk i en shanty town


Program

Dag 1, fredag 25. januar
Avreise Oslo

Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo Lufthavn om formiddagen. Sammen flyr vi med SAS til London og derfra videre med South African Airways til Johannesburg. Ankomst neste dag. 

Dag 2, lørdag 26. januar
Ankomst Victoria Falls

Vi bytter fly i Johannesburg og lander i Victoria Falls midt på dagen. Transport til fornemme Victoria Falls Hotel som ligger nær kanten av det mektige vannfallet med samme navn. Etter at vi har sjekket inn, kan vi hvile litt, enten ved bassenget eller på rommet. 
Sent om ettermiddagen skal vi på solnedgangscruise på Zambesielven. Vi får servert drinker og snacks og nyter utsikten fra dekk. Resten av kvelden slapper vi av på hotellet. Her får du følelsen av å være tilbake i koloni­tiden og Det britiske imperiets storhetstid.

Dag 3, søndag 27 januar
Victoriafallene og Rovos Rail

Om morgenen skal vi oppleve de majestetiske Victoriafallene, som har et fall på 108 meter. David Livingstone var den første europeer som så fossen (1855) og ga den navn etter dronning Victoria av Storbritannia. På lokalspråket heter fallene «røyken som tordner», et navn som gir mening når man opplever de mektige vannmassene ved regntidens slutt (mars–april), når vannmengden  er på sitt største. Victoriafallene er en del av Zambesi-vassdraget og danner en naturlig grense mellom Zambia og Zimbabwe. Vi får en guidet tur ved fallene før vi returnerer til hotellet. 
Om ettermiddagen blir vi kjørt til Rovos Rails’ private togterminal i Victoria Falls. Her stiger vi om bord på det ærverdige toget, som skal være vårt hjem de neste tre døgnene.  Underveis kjører vi gjennom noen av Afrikas vakreste og mest spennende landskap. Vi sjekker inn og finner oss til rette i vår private kupé. Klokken 17.00 ruller vi ut av stasjonen og eventyret begynner. Om kvelden kler vi oss om og nyter en utsøkt middag, servert med utvalgte viner i den elegante restaurantvognen. (F, M)

Dag 4, mandag 28. januar
Rovos Rail – gjennom Zimbabwe

Vi står opp tidlig og rekker en enkel frokost før vi skal på safari i Hwange nasjonalpark. Dette er tidspunktet hvor de ville dyrene begynner sine streif etter mat og vann, og vi kan oppleve alt fra badende elefanter til flokker av sjiraffer. 
Tilbake på toget får vi servert brunsj mens toget starter på en 114 kilometer lang strekning hvor sporet går rett fram. Her finnes det ikke så mye som en svak sving – ikke engang en solslyng. Vi hygger oss om bord, kanskje i observasjonsvognen som både har en utendørs- og innendørs del, eller i barvognen. Når middagen serveres nærmer vi oss grensen til Sør-Afrika. (F, L, M)

Dag 5, tirsdag 29. januar 
Rovos Rail

Vi kjører inn i Sør-Afrika og vår reiseleder holder en orientering om dette sammensatte og vakre landet. Om ettermiddagen hygger vi oss på engelsk maner med ettermiddagste, mens vi beundrer utsikten til det vakre landskapet utenfor vinduene. Middagen serveres underveis til Pyramid, hvor toget står i ro for natten. (F, L, M)

Dag 6, onsdag 30. januar
Ankomst Pretoria

Etter en god frokost ankommer vi Pretoria, togets endestasjon. Vi blir hentet med buss og får en kort byrundtur i boernes gamle hovedstad. Etter lunsj sjekker vi inn på vårt komfortable hotell, som ligger i et rolig villa­område. Ettermiddagen er til fri disposisjon. (F, L)

Dag 7, torsdag 31. januar
Soweto – fly til Cape Town

Etter frokost skal vi besøke bydelen Soweto, kjent fra kampen mot apartheid. Første stopp er huset hvor Nelson Mandela bodde fra 1946 til 1962. Videre besøker vi Hector Pieterson museet og Apartheid-museet, som begge på ulike måter forteller om den lange kampen og veien ut av apartheid. Dette er en viktig historie og et «must» for å forstå dagens Sør-Afrika. Vi spiser lunsj på en lokal taverna før vi fortsetter til flyplassen i Johannesburg for å fly til Cape Town.
Ved ankomst Cape Town om kvelden kjører vi direkte til vårt hyggelige første­klasse­hotell sentralt i byen. I gangavstand fra hotellet ligger Victoria & Alfred Waterfront, et område som frister med mange butikker, gallerier og utallige restauranter, barer og kafeer. (F, L)

Dag 8, fredag 1. februar
Cape Town

I dag skal vi på byrundtur i Cape Town før vi tar taubanen til toppen av Table Mountain. Herfra er det fantastisk utsikt over både Cape Town og de omkringliggende områdene. Ettermiddagen og kvelden er til fri disposisjon og du kan utforske byen og den populære Waterfront i ditt eget tempo. Reiseleder gir tips og råd om hva du kan gjøre. (F)

Dag 9, lørdag 2. februar
Kapp det gode håp 

Etter frokost drar vi på heldagsutflukt til klippene ved Kapp det gode håp. Dette er imidlertid ikke Afrikas sørligste punkt – det ligger lenger øst, men det er her Det indiske hav møter Atlanterhavet. Vi besøker også Cape Point nasjonalpark og, på vei tilbake til Cape Town, Boulders pingvinkoloni like utenfor Simonstown. Her ser vi afrikanske pingviner (Jackass pingviner), som er en liten, og til tider høylytt pingvinart. Dette er den eneste pingvinarten som finnes på det afrikanske kontinentet. Kvelden til egen disposisjon. (F)

Dag 10, søndag 3. februar
Cape Town

I dag skal vi få et innblikk i hvordan noen av de fattige sør-afrikanerne lever, blant annet ved besøk på en skole og i et av byens slumområder. Lunsj på en Bo Kaap restaurant. 
Om ettermiddagen er det valgfri tur til Robben Island, hvor Nelson Mandela satt fengslet i 17 år før han ble løslatt og valgt til det frie Sør-Afrikas første leder. Guidene på Robben Island er tidligere politiske fanger og de gir et gripende vitnesbyrd om apartheidtidens brutale undertrykkelse av majoriteten av befolkningen i landet. (F, L)

Dag 11, mandag 4. februar
Cape Town

I dag har du hele dagen til fri disposisjon. Det er mye å ta seg til i Cape Town: Shopping, utflukter, markeder, museer eller gallerier. Reiselederen gir tips og råd. (F)

Dag 12. tirsdag 5. februar
Vinområdene

I dag skal vi på heldagsutflukt til Kapp-­provinsens vinområder, der det produseres vin av ypperste kvalitet. Her ligger de små byene Paarl, Franschhoek og Stellenbosch og  mange vakre, gamle vingårder i Cape Dutch stil. Vi får to vinsmakinger, samt omvisning på en vingård, før vi spiser lunsj på en lokal restaurant. Retur til Cape Town om ettermiddagen. (F, L)

Dag 13, onsdag 6. februar
Cape Town – London

Siste sjanse til å nyte solstrålene ved svømmebassenget om formiddagen, eller ta en shoppingtur på The Waterfront. Om ettermiddagen kjører vi til flyplassen for å fly med South African Airways, via Johannesburg, til London. Ankomst neste dag. (F)

Dag 14, torsdag 7. februar
London – Oslo

Vi lander i London om morgenen. Videre med  SAS med ankomst Oslo om formiddagen.

Rovos Rail
Siden etableringen i 1989 har Rovos Rail vært kjent for å være et av verdens mest luksuriøse tog. Her trer du inn i en verden med atmosfære og stil fra en forlengst svunnen tid – med diskret og vennlig service, femstjerners mat og elegante kupeer. Toget er innredet i klassisk koloni­stil, og i restaurantvognen dekkes det med stive lin­duker, sølvbestikk og fint porselen. Et entusiastisk team av kokker sørger for utsøkte måltider, supplert av gode Sør­afrikanske viner – alt inkludert i prisen. Observasjons­vognen med utendørs balkong er plassert i bakerst i toget. Toget har plass til maksimalt 72 passasjerer i 36 elegante og komfortable suiter. Alle suitene har aircondition, safe, minibar og hårtørrer.

Hotel Victoria Falls 5* 
Et av verdens klassiske hoteller, og medlem av Leading Hotels of the World. Hotellet ligger flott til med fin utsikt til Victoria­-
­fallene. Det går en sti fra hotellet til fossen, kun ti minutters gange. Hotellet ble bygget i 1904 som over­nattingsted for de som jobbet på jernbanen. I dag består hotellet av 161 rom og suiter. Alle rommene er renovert. Det er høyt under taket og rommene er store med masse naturlig lys. Hotellet har tre restauranter, en bar og et flott svømme­basseng i hagen. Gratis Wi-Fi.

Reiseleder
Kristin Clemmensen

Kristin har bodd i Sør-Afrika over lengre perioder de siste ti år og har utstrakt kunnskap om landets kultur og historie. Hun er en selvsagt og populær reiseleder på alle våre turer til Sør-Afrika.

Pris
Dobbeltrom / Pullman Suitekr 48 390
Dobbeltrom / Deluxe Suitekr 55 990

Pris pr. person i delt dobbeltkupé/rom. 

Enkeltrom/kupé på forespørsel
 
Prisen inkluderer:
 • Fly Oslo–Johannesburg–Victoria Falls/Johannseburg–Cape Town–Oslo med SAS og South African Airways (fly fra andre byer på forepørsel)
 • Flyskatter (kr 5658 pr. april 2018)
 • En natt på Victoria Falls Hotel med frokost
 • Tre netter på Rovos Rail med helpensjon og drikkevarer
 • En natt på City Lodge Courtyard Arcadia i Pretoria med frokost
 • Seks netter på Commodore Hotel i Cape Town med frokost
 • Transport mellom flyplasser, togstasjoner og hoteller iht. program
 • Solnedgangscruise med drikke og snacks på Zambesi-elven
 • Guidet tur ved Victoriafallene 
 • Byrundtur i Pretoria med lunsj
 • Heldagstur til Soweto med lunsj
 • Heldagsutflukt til vinområdet med lunsj og vinsmaking
 • Byrundtur i Cape Town
 • Taubane til Table Mountain
 • Heldagsutflukt til Kapp det gode håp
 • Township-tur i Cape Town med lunsj
 • Engelsktalende lokalguider på utfluktene
 • Dyktig, norsk reiseleder fra Vista Travel
 
Prisen inkluderer ikke: 
 • Måltider og drikke utover det som er nevnt i programmet
 • Utflukt til Robben Island
 • Tips til besetningen på toget
 • Tips til sjåfører og lokale guider
 • Visum til Zimbabwe (pt. USD 30)
 • Reise- og avbestillingsforsikring 
 
Pass og visum 
Norske statsborgere må ha visum for å reise til Zimbabwe. Det ordnes ved grensen. Passet må være gyldig minst seks måneder etter hjem­reise­dato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere. 
Har du annen nasjonalitet, må du selv sjekke visumreglene. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og eventuelt visum er gyldig ved avreise.


Prisene er basert på valutakurser pr. juni 2018.