Namibia, Sør Afrika og Rovos Rail
En storslagen reise med kanskje verdens flotteste tog

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Namibia
 • Gyldig fra
  10-04-2019
 • Gyldig til
  23-04-2019
 • Varighet
  14 dager
 • Overnatting
  Hotell
 • Transport
  Fly
 • Pris
  69.980,-
En reise med Rovos Rail er en opplevelse for livet. Rovos Rail er et av verdens mest legendariske luksustog og på denne unike turen tilbringes hele reisen om bord i toget, kun avbrutt av spennende opplevelser og overnattinger på komfortable Safari Lodger.
Vi går om bord i toget i Namibias Walvis Bay og avslutter i Pretoria i Sør-Afrika.

 
Namibia, med sitt unike naturlandskap og rike dyreliv, er et reisemål i verdensklasse. I hovedstaden Windhoek og den hyggelige kystbyen Swakopmund oppleves den tyske kolonitidens påvirkning i arkitektur, kultur språk og mat. Utenfor byene lokker Namibiske ørkenen med rød sand og høye sanddyner. Namibia sies å være et av Afrikas beste steder å se dyr.
Foruten togturen som er en opplevelse i seg selv er dette er reise spekket med høydepunkter!
Program

Onsdag 10. april
Du møter Vista Travels reiseleder på Gardermoen og sammen flyr vi til Johannesburg via Frankfurt.
 
Torsdag 11. april
Tidlig morgen lander vi i Johannesburg og flyr direkte videre til Walvis Bay.
Vi blir hentet på flyplassen for transfer til Pelican Point Lodge. Vi installerer oss og blir litt kjent med omgivelsene.  
Walvis Bay er Namibias viktigste havneby med 62.000 innbyggere. Byen ble grunnlagt i 1840. Bukten som har gitt byen sitt navn er en naturlig dypvannshavn, et trygt sted for de mange hvalfangere og fiskefartøyer som drev sin virksomhet i de rike farvannene utenfor det sørvestlige Afrika. Havnen ble først oppdaget av europeere da Bartolomeu Dias i 1487 ankret opp i Walvis Bay med sitt flaggskip «São Cristóvão».
Havnens betydning for sjøfarten rundt Kapp det gode håp medførte kamp mellom ulike land om kontroll over havnen, men det var i første halvdel av 1800-tallet at den fikk økonomisk betydning, da også på grunn av guanoforekomstene i området. I 1840 annekterte Storbritannia Walvis Bay og området rundt bukten i et forsøk på å komme Tyskland i forkjøpet. I 1910 ble Walvis Bay en del av Unionen Sør-Afrika. Byen og omlandet forble under Sør-Afrika fram til 28. februar 1994 da suvereniteten over Walvis Bay ble overført til Namibia. Bilprodusenten PSA har fra 2018 produksjon av Peugeot og Opel i Walvis Bay. 
Vi møtes i restauranten til en tidlig middag.
 
Fredag 12. april
Frokost. Byrundtur i Walvis Bay, hvor vi får med oss severdigheter og høydepunkter i byen.  
Lunsj og ettermiddagen til egen disposisjon.
Middag på hotellet.
 
Lørdag 13. april
Dagen til egne opplevelser
Middag på hotellet
 
Søndag 14. april
Avreise fra Walvis Bay med Afrikas stolthet, Rovos Rail for en enestående fin tur fra Namibia til Pretoria i Sør Afrika
Når du har kommet i orden på lugaren, som er ditt hjem de neste 9 dagene, er du velkommen til å treffe medreisende i salong eller observasjonsvognen bakerst i toget.
Toget kjører østover og vi passerer den Namibiske ørkenen mens lunsj serveres i restaurantvognen.
Mens vi nyter utsikt og natur serveres det te i salong og observasjonsvogn.
Toget fortsetter nordøstover mot Etosha og vi samles kl. 19.30 til middag.
 
Mandag 15. april
Tidlig frokost i dag, og vi ber dere pakke en overnattingsbag som dere finner på lugaren.
Kl. 09.30 ankommer vi Otjiwarongo Stasjon hvor vi blir hentet for transport til Mokuti Lodge som ligger i Etosha Nationalpark. Etosha nasjonalpark i Namibia ble etablert i 1907, den gang landet var kjent som Tysk Sydvest Afrika og fortsatt var en tysk koloni. Nasjonalparken ligger omkring 200 km fra kysten. Da nasjonalparken ble opprettet i 1907 var den med sine 100 000 km² store utbredelse verdens største viltreservat. Parken har et svært rikt dyreliv, vi kan blant annet oppleve den endemiske arten sortmasket impala. Ellers finnes kjemper som spissnesehorn, afrikansk savanneelefant og sjiraff samt en rekke andre ville dyr. Trolig finnes det omkring 20 000 springbukk og 6 000 sebraer i reservatet. I parken finnes også løve, leopard, gepard, afrikansk villhund, stripet sjakal m.fl. Vi sjekker inn og blir servert lunsj i restauranten.
På ettermiddagen legger vi ut på vårt første game (safari).
Tilbake på lodgen hvor vi overnatter tidlig kveld.
 
Tirsdag 16. april
Tidlig morgen! 
Kl. 06.00 blir vi vekket med kaffe og te. Sett den ferdigpakkede overnattingsbagen utenfor døren,
Kl. 07.00 starter dagens safari. Er vi heldig ser vi dyrene våkne opp og på vei til et av de mange vannhull rundt i parken. Et par-tre timer senere vender vi tilbake til en deilig frokost på lodgen før vi sjekker ut og blir kjørt tilbake til toget.
Lunsj blir servert og toget fortsetter. Te i salong/ observasjonsvogn.
Middag i restaurantvognen.
 
Onsdag 17. april
Igjen så pakker vi overnattingsbagen og er klare for nye eventyr.
Tidlig frokost og vi ankommer ved ni-tiden til Windhoek Stasjon. Vi besøker togmuseet og har en liten bysightseeing i Windhoek for vi tar oss til flyplassen. Et lite fly tar oss med til Sossusvlei Lodge.
4-stjerners Sossusvlei Lodge ligger omgitt av de røde sanddynene i Namibørkenen, og har utendørsbasseng samt uteservering med utsikt over flombelyst vannhull. Baren på stedet serverer cocktailer og Sør-Afrikas beste vin. Du har tilgang til gratis Wi-Fi i resepsjonen. Sossusvlei Lodge har klimaanlegg, egen uteplass, skrivebord, vannkoker og eget bad med badeprodukter.
Etter innsjekk møtes vi i restauranten for lunsj.
I ettermiddag er det ut på safari og turen ender opp med en «bush middag»! En flott opplevelse i naturen med stjernene som tak, bål og lyder fra dyrene som akkompagnement.
Overnatting på lodgen.
  
Torsdag 18. april
Kl. 05.00 - grytidlig vekking i dag. Kaffe og te serveres rett etter vekking.
Overnattingsbagen settes utenfor døren kl. 06.00. Vi legger ut på morgensafari, frokost underveis.
En liten tur tilbake til lodgen for utsjekk og vi setter kursen mot flyplassen. Flyavgang tilbake til Windhoek hvor vi blir transportert tilbake til toget. Så snart vi er om bord serveres lunsj og toget forsetter sørover gjennom Kalahariørkenen.
Avslapping med te i salong og observasjonsvogn.
Middag i restaurantvognen.
 
Fredag 19. april
Frokost servers kl. 06.00 – 08.00. I dag og vi skal på utflukt til Garas Park. Gode sko anbefales i dag. Parken ligger 20 km nord for Keetmanshoop i sørlige Namibia og er mest kjent for sine klippeformasjoner og Quivertrær også kalt Kokerboom. Trærne med sin karakteristiske form er i Aloe familien og opprinnelig fra det Sør Afrika og den sørlige delen av Namibia.
Tilbake på toget til sen lunsj og etter et par timer ankommer vi Holoog. 
Biler venter på oss og vi skal oppleve The Fish River Canyon. Dette er det lengste dalføret i Afrika og et av de mest besøkte turistattraksjoner i Namibia. Den rommer en enorm ravine som er 160 km lang, opp til 27 km vid og på enkelte plasser 550 meter dyp. 
Tilbake på toget og reisen fortsetter til vi ankommer Kalaharibassenget.
Middag blir servert og toget forsetter mot grensen.
Rett etter midnatt ankommer vi grensen ved Ariumsvlei og Nakop og stopper for innreiseformaliteter til Sør Afrika.
 
Lørdag 20. april
Frokost serveres fram til kl. 10.00
For de som ønsker tar på seg gode sko og blir med på en to-timers spasertur til Upington. En by grunnlagt i 1873 ved Orange River. Byen er mest kjent Oliventrær, eksport av kvalitetsdruer, rosiner og gode viner som holder høy kvalitet på grunn av sin beliggenhet langs Orange River. (ikke inkludert)
Lunsj når vi er tilbake og toget tøffer videre mot Semi-ørkenen Great Karoo.
Great Karoo er en semi-ørken på mer enn 400.000 kvadratkilometer som strekker seg over
provinsene Eastern, Northern og Western Cape. Karro kan tilby sine besøkende majestetiske fjell, «sjampagneluft» og pittoreske Karoo landsbyer.  
 
Søndag 21. april
Frokost fram til kl. 10.00, dagen nytes om bord og vi kjører inn i den nordlige delen av Graspan og etter hvert ankommer vi Kimberly.
I Kimberly er vi med på en bytur og besøker blant annet Diamantgruve-museet. Det var her de fant noen av verdens største diamanter i 1866 og 1871. Det største selskapet som drev en diamantgruve i Sør–Afrika, var De Beers–selskapet, eid av Cecil Rhodes. Veldig raskt ble Kimberley den største byen i området, for det meste på grunn av en massiv afrikansk migrasjon til området fra hele kontinentet. Immigrantene ble akseptert med åpne armer, siden De Beers var på leting etter billig arbeidskraft til å drive gruvene med.
Tilbake til toget og vi fortsetter videre gjennom Karoo, etter en stund ser vi en innsjø hvor det er enorme mengder Flamingo, det sies at det skal være 23.000 Flamingoer som holder til her.
Te serveres på ettermiddagen og middagen serveres i restauranten. Toget fortsetter mot Northen Cape og fortsetter å klatre til Pretoria.
 
Mandag 22. april
Frokost serveres og siste inntrykk tas inn på vei til Capitol Park, Pretoria.
Bagasjen settes utenfor døren senest 11.45.
Kl. 12.00 er toget i Pretoria og vi har litt igjen av dette eventyret. Buss og guide henter oss og vi legger ut på en byrundtur for å få med oss høydepunkter i Pretoria. Vi ser blant annet Union Buildings og Mandelas statue.
Vi spiser en sen lunsj før vi setter kursen til flyplassen og tar fatt på hjemreisen. Vi flyr via Frankfurt til Oslo hvor vi ankommer neste dag.
Pris

Per person i dobbeltrom og Deluxe suite på toget kr 69 980


Alt dette er inkludert:
 • Fly Oslo-Johannesburg- Walvis Bay/ Johannesburg – Oslo via Frankfurt
 • Flyskatter pr oktober-18
 • 3 netter inkl. frokost og middag på Pelican Point Lodge
 • Utflukt i Walvis Bay
 • 1 natt på luksuriøse Mokuit Lodge, lunsj og middag
 • 1 natt på luksuriøse Sossusvlei Desert Lodge, lunsj og bushmiddag
 • Småfly fra Windhoek til Sossusvlei
 • 6 netter på Luksustoget Rovos Rail m/ helpensjon.  
 • Vin til lunsj og middag på Rovos Rail
 • Utflukt og lunsj i Pretoria
 • Alle transporter flyplass-hotel-tog-flyplass
 • Engelsktalende lokalguider
 • Administrerende direktør Tove Voss i Vista Travel som reiseleder

Ikke inkludert:
 • Forsikringer
 • Drikke til måltider utenfor toget