Sri Lankas høydepunkter

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Sri Lanka
 • Gyldig fra
  17-01-2020
 • Gyldig til
  30-01-2020
 • Varighet
  14 dager
 • Overnatting
  Hotell
 • Transport
  Fly
 • Pris
  19.970,-
Bli med til vakre og frodige Sri Lanka, og opplev alt det beste landet har å by på. Med utgangspunkt i Negombo besøkes Dambulla og Sigiriya med sine kjente severdigheter før vi fortsetter til kulturbyen Kandy. Vi får omvisning på en teplantasje, og det blir muligheter for safari i Yala. Ingen ferie er komplett uten en lat stranddag i solen, og selvsagt skal vi ta del i det yrende hovedstadslivet i Colombo. Sri Lanka byr på flotte naturopplevelser med smaragdgrønne nasjonalparker, gjestfri befolkning, vakre strender og er et skattkammer av UNESCO vernet kulturarv.
Ayubowan – velkommen.

 
Noen høydepunkter:
 • Huletempelet i Dambulla
 • Løveklippen Sigiriya
 • Kulturbyen Kandy med tanntempelet
 • Te-plantasjer i Nuwara Eliya
 • Sol og bad i Bentota
 • Førsteklasses hoteller
 

Program

Dag 1, fredag 17. januar
Oslo–Colombo

Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo Lufthavn. Sammen flyr vi med Qatar Airways via Doha til Colombo.
 
Dag 2, lørdag 18. januar
Negombo

Vi lander på Sri Lanka om morgenen. På flyplassen venter buss som tar oss videre til Negombo, en kjøretur på en snau halvtime. Vårt førsteklassehotell, Jetwing Blue, ligger vakkert til midt på stranden, og er et perfekt sted å hvile ut etter reisen. Du har hele ettermiddagen til egen disposisjon, og det er vel neppe noe som trigger feriefølelsen mer enn å stupe i havet. Negombo er en tradisjonell og rolig fiskerlandsby, men i sentrum yrer det av liv med fargerike mennesker og travle tuk-tuker. Her kan man fortsatt se spor etter den nederlandske kolonitiden, som fortet fra 1672 og den lange kanalen som renner igjennom byen. På kvelden møtes vi til et orienteringsmøte på hotellet med påfølgende middag. (M)
 
Dag 3, søndag 19. januar
Negombo–Pinnawela–Dambulla

Tidlig om morgenen setter vi kursen mot Pinnawela elephant orphanage, en tur på omkring 2,5 time. Reservatet fra 1975 tar vare på foreldreløse elefantunger som ikke klarer seg selv, og trenes her for senere å kunne tilbakeføres til jungelen. Etter denne sjarmerende opplevelsen fortsetter vi til Dambulla som ligger midt i landet. Her skal vi oppleve det unike huletempelet, The Golden Temple, som består av fem store grotter. I tillegg ligger det mer enn åtti mindre grotter i området. Tempelet er en av Sri Lankas syv attraksjoner på UNESCOs verdensarvliste, og er et kjært pilegrimssted for buddhistene. Her finnes 157 ulike Buddha-figurer samt store områder med antikke hulemalerier. Inngangen voktes av en gullforgylt sittende Buddha. Vi sjekker vi inn på Cinnamon Lodge hvor vi skal bo i to netter, og spiser middag på hotellet. (F, M)
 
Dag 4, mandag 20. januar
Dambulla- Sigiriya

Etter frokost drar vi til Sigiriya, en av de aller største severdighetene på Sri Lanka. Sigiriya er et klippefort, som av UNESCO betegnes som verdens åttende under, og står på deres prestisjetunge verdensarvliste. Klippen troner 200 meter over jungelen, og på toppen ligger ruinbyen som ble konstruert under kong Kasyapa på slutten av 400-tallet. Sigiriya kalles også løveklippen, og to majestetiske løveføtter vokter trappen hvor man går opp. De som velger å gå opp kan på veien beundre vakre freskemalerier av himmelens jomfruer. Billett kjøpes på stedet. Du har ettermiddagen til fri disposisjon hvor det er mulig å delta på ulike utflukter. Reiseleder vil informere om disse, og være behjelpelig med å bestille plasser. Felles middag på hotellet om kvelden. (F, M)
 
Dag 5, tirsdag 21. januar
Dambulla-Matale-Kandy

Vi busser oss videre i retning Kandy, landets nest største by. Sri Lanka er verdenskjent for sine krydder og urter, og underveis gjør vi et stopp i den imponerende krydderhagen i Matale. Kandy regnes som landets kulturelle hovedstad. Den vakre byen med sin gamle arkitektur står på UNESCOs verdensarvliste, og har en rekke historiske og religiøse minnesmerker. Kandy var den siste byen som holdt stand mot den britiske kolonimakten, men måtte gi tapt i 1815. Midt i sentrum, ved det berømte tempelet Dalada Maligawa, ligger en kunstig innsjø bygget av den siste singalesiske kongen. Etter lunsj på egen hånd drar vi på byrundtur hvor vi besøker det ovennevnte tempelet, eller «Temple of the tooth relic/tanntempelet» som navnet betyr. Det sies nemlig at tempelet oppbevarer en av Buddhas hjørnetenner, som er en svært høyt ansett relikvie for buddhistene. Det er derfor et av de viktigste buddhisttemplene i landet, og et viktig pilegrimssted. Etter byrundturen sjekker vi inn på hotellet Earl's Regency hvor vi skal bo i to netter. (F, M)
 
Dag 6, onsdag 22. januar 
Kandy- Peradeniya Royal Botanical Gardens

Etter frokost drar vi til Peradeniya Royal Botanical Gardens, som daterer helt tilbake til 1374, anlagt til kongene av Gampola og Kandy. Hagen er et utrolig vakkert sted med over fem tusen ulike trær og planter, en krydderhage og en unik samling av orkideer. Tilbake i Kandy har du resten av dagen til egen disposisjon. Kandy er et kulturelt sentrum for kunst, musikk og dans, og flere steder kan man se tradisjonelle opptredener. Du kan besøke ruinene av det gamle kongepalasset, ta en rolig spasertur rundt innsjøen, eller shoppe på markedene. (F, M)
 
Dag 7, torsdag 23. januar
Kandy–Nuwara Eliya-Adams Peak

Vi sjekker ut og drar til togstasjonen i Peradeniya. Her går vi om bord i Rajadhani ekspressen, som tar oss til Nanu Oya, en flott togtur på omkring fire timer. Vi fortsetter med buss til Nuwara Eliya gjennom frodige, naturskjønne omgivelser med fjell, fossefall og plantasjer. Vi befinner oss nå på nesten to tusen meters høyde, noe vi merker på det betydelig kjøligere klimaet. Byen omtales som «little England», og hele området med sine hus og slott bærer preg av stor innflytelse derfra. Midt i sentrum ligger Victoria Park hvor det finnes flere sjeldne fuglearter. Ved ankomst blir det byrundtur, hvor vi får høre litt om stedets historie, og se de største attraksjonene. Vi bor på hotell Jetwing St. Andrews hvor vi også spiser middagen. Rundt midnatt vil det være mulig for de som ønsker å delta på en fottur opp på det hellige fjellet Adams Peak. Buddhistene kaller det Sri Pada, som betyr det hellige fotprint, og det sies at selveste Buddha har gått her. Turen opp tar 3-5 timer avhengig av tempo og pauser, som tilpasses gruppen underveis. Man starter oppstigningen slik at man når toppen i det solen bryter horisonten, og gir oss en storslått naturopplevelse. Vi starter på hjemturen mens solen stiger på himmelen, og beregner å være tilbake på hotellet i ni-tiden om morgenen. Man trenger ikke annet utstyr enn gode sko, men turen kan oppleves som strevsom for den som er utrent. (F, M)
 
Dag 8, fredag 24. januar
Nuwara Eliya

Vi har hele dagen til egen disposisjon, så det er godt med tid til å hvile ut for de som ønsker å gå opp på Adams Peak. Ta det med ro på hotellet, besøk det lokale markedet, eller utforsk mer av området på egen hånd. Nuwara Eliya kan også skilte med en flott golfbane, av mange beskrevet som en av de bedre i Asia. Felles middag på hotellet om kvelden. (F, M)
 
Dag 9, lørdag 25. januar
Nuwara Eliya-Ella-Yala

Først og fremst er Nuwara Eliya-området kjent for sin teproduksjon, og etter frokost skal vi besøke en av de mange plantasjene. I 1867 begynte britiske James Taylor å dyrke te i det srilankiske høylandet, og videreutviklet produksjonen sammen med den ikke ukjente Thomas Lipton. I dag finnes det over tre tusen tefabrikker på Sri Lanka, og te er landets desidert viktigste eksportartikkel. Etter plantasjebesøket starter vi på turen til Yala, som tar rundt fem timer. På veien drar vi innom Ella, som også ligger i høylandet. Ella er en bohemsk backpackerby, og et perfekt utgangspunkt for fotturer i fjellområdene rundt. Utenfor Ella gjør vi et kort stopp ved fossefallet Rawana, en populær attraksjon i regionen. Yala er mest kjent for sin fantastiske nasjonalpark med stor tetthet av dyr, og muligheter for å se den sky srilankiske leoparden. De som ønsker det kan bli med på en valgfri jeep-safari om ettermiddagen. (F, M)
 
Dag 10, søndag 26. januar
Yala–Galle–Bentota

Etter frokost kjører vi til den historiske havnebyen Galle, som har mange flotte bygninger fra den nederlandske kolonitiden. Turen tar rundt fire og en halv time. Galle har et av de vakreste fortene i hele Sørøst-Asia som også er godt plassert på UNESCOs verdensarvliste. Vi får oppleve begge deler på en liten byrundtur før vi fortsetter nordover til Bentota. Her sjekker vi inn på AVANI Bentota Resort & Spa hvor vi skal bli i to netter. Resten av kvelden er til egen disposisjon, og du spiser middag på egen hånd. (F)
 
Dag 11, mandag 27. januar
Bentota

Dagen er din til å gjøre akkurat det du føler for. Det er tid for avslapning, sol og bad. 
Ta deg en tur i hotellets spa, eller bli mer kjent med Bentota. De som vil kan gå tur i området sammen med reiselederen. (F)
 
Dag 12, tirsdag 28. januar
Bentota–Colombo–Negombo

Om morgenen sjekker vi ut og drar videre til travle Colombo. Hovedstaden på Sri Lanka er en fascinerende by, med en blanding av østlig og vestlig kultur, nåtid og fortid. Både portugiserne, nederlenderne og britene har etterlatt sine spor i form av kirker, monumenter og språk. Selve kjernen av hovedstaden har bare rundt 750.000 innbyggere, men bybildet oppleves som sjarmerende kaotisk for oss nordmenn. Her blir vi tatt med på en interessant byrundtur, hvor vi kjører forbi de største attraksjonene. Vi skal spise lunsj på det fasjonable kolonihotellet Galle Face, som med ferdigstillelse i 1864 er et av Asias eldste. Det blir også besøk til et av de vibrerende markedene hvor du kan sikre deg litt verdenskjent Ceylon-te. Buddhismen er Sri Lankas største religion, og selvsagt står besøk i et av de vakre templene på programmet. Etter å ha opplevd høydepunktene i Colombo, fortsetter vi til Negombo og Jetwing Beach Hotel. I kveld er det avskjedsmiddag hvor vi sammen oppsummerer alle inntrykkene fra disse innholdsrike dagene. (F, M)
 
Dag 13, onsdag 29. januar
Negombo – hjemreise

Etter frokost skal vi avslutte rundreisen vår med et fabrikkbesøk på den norsk/srilankiske bedriften A.J Fishing PTV LTD. De produserer fiskekroker, mindre båter og ventilasjonsanlegg. På fabrikken får vi en omvisning av direktør Sandvik, som har ledet bedriften siden slutten av 70-tallet. Stikkord for hans foredrag er hvordan det er å være nordmann og øverste sjef i en helt annen kultur, samt litt om arbeidsforholdene. (Med forbehold om endring i programmet) Vi får beholde rommene litt lenger, og sen ettermiddag drar vi til flyplassen og reiser hjem via Doha til Oslo. (F)
 
Dag 14, 30. januar
Ankomst Oslo

Vi ankommer Oslo Lufthavn tidlig om morgenen.

F = Frokost, M = Middag

Vista Travels reiseleder
Hans Henrik Thaulow har sin utdannelse fra blant annet Washington State University, og har eksamen i u-landskunnskap fra universitetet i Uppsala. Han har jobbet i det private næringsliv, har vært i Forsvaret, og har jobbet 22 år i Norad/Utenriksdepartementet, med utstasjonering i flere land. Han har i tillegg erfaring som reiseleder, og har blitt godt kjent med Sri Lanka gjennom sine mange reiser dit.
 

Priser
 
Pr. person i dobbeltromkr 19 970
Enkeltromkr 24 990
Pris er for fly fra Oslo.
Utreise fra andre byer på forespørsel.

Alt dette er inkludert:
 • Flyreise Oslo-Colombo tur/retur med Qatar Airways
 • Flyskatter
 • Busstransport i henhold til program
 • Overnatting på førsteklasses hoteller med frokost
 • Ni middager
 • Togreise med Rajadhani ekspressen
 • Inngangspenger i henhold til program
 • Engelsktalende lokalguide
 • Norsk reiseleder fra Vista Travel 
 
Prisen inkluderer ikke:
 • Øvrige måltider
 • Drikkevarer
 • Valgfrie utflukter
 • Tips til sjåfør og lokalguide
 • Visum (Ca. 35 USD)
 • Inngangsbillett Sigiriya (ca. 30 USD)
 • Reise- og avbestillingsforsikring 

De valgfrie utfluktene bestilles og betales på stedet.
Prisene er per person og er oppgitt i amerikanske dollar. Det tas forbehold om endring i priser.
Mer informasjon om utfluktene får du av lokalguide og reiseleder underveis.
 
Landsbytur til Hiriwadunna Village – 20 USD
Oksekjerretur og katamaran på Hiriwadunna sjøen – 20 USD
Fjelltur på Adams Peak inkludert transport – 35 USD
Safari i Yala – 25 USD per person, pluss 45 USD per jeep (6 personer kan dele en jeep)

Pass og visum
Norske statsborgere må ha visum for å reise til Sri Lanka. Du må selv søke om visum, men får informasjon om hvordan det gjøres fra Vista Travel. Passet må være gyldig minst seks måneder etter hjem­reise­dato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere. Har du annen nasjonalitet, må du selv sjekke eventuelle visumregler. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og eventuelt visum er gyldig ved avreise.
Prisene er basert på valutakurser mars 2019.