Uforglemmelige Sør-Afrika - safari, storbyer og vinområder

 • Avreisested
  Oslo
 • Destinasjon
  Sør-Afrika
 • Gyldig fra
  11-03-2019
 • Gyldig til
  22-03-2019
 • Varighet
  12 dager
 • Overnatting
  Hotell
 • Transport
  Fly
 • Pris
  fra 31.950,-
En reise til Sør-Afrika er en opplevelse for livet. På denne reisen får du oppleve det beste  dette spennende landet kan by på. Vi begynner reisen med tre fantastiske dager i Pretoria. Videre tre dagers uforglemmelig safari i Mabula Game Reserve. Turen avsluttes med et opphold i Cape Town. Her får vi god tid i Kappstaden og området rundt – med utflukt til Table Mountain, Kapp det gode håp og vindistriktet utenfor Cape Town.  

Høydepunkter:
 • Besøk til Soweto og Mandelas hjem 
 • Tre dagers safari i Mabula Game Reserve 
 • Taubane til toppen av Table Mountain
 • Utflukt til Kapp det gode håp 
 • Heldagsutflukt til vinområdet med lunsj og vinsmaking
 • Førsteklasses hoteller og safari lodge 

Program

Dag 1, mandag 11. mars
Avreise Oslo

Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo Lufthavn på ettermiddagen. Sammen flyr vi med Turkish Airways til Johannesburg via Istanbul. Ankomst neste dag.

Dag 2, tirsdag 12. mars
Pretoria 

Vi lander i Johannesburg på formiddagen, senteret for Sør-Afrikas gullproduksjon og med den berømte bydelen Soweto fra kampen mot apartheid.  Fra flyplassen kjører vi til Pretoria. Pretoria kalles også for Jacaranda-byen, på grunn av de tusenvis av vakre jacarandatrær som farger byen lilla i blomstringstiden fra september til november. Deretter sjekker vi inn på vårt hyggelige hotell Courtyard Arcadia, som ligger i ambassadestrøket i bydelen Arcadia.  Resten av dagen kan vi slappe av ved svømmebassenget og hvile ut etter reisen. Om ettermiddagen samles vi til informasjonsmøte på hotellet.

Dag 3, onsdag 13. mars 
Pretoria, Johannesburg & Soweto

Godt uthvilte og friske er vi klare for en heldagsutflukt til Soweto og Johannesburg. Etableringen av Soweto er, som Johannesburg, knyttet direkte til oppdagelsen av gull i 1885. Tusenvis av mennesker fra hele verden reiste til Sør-Afrika og den nye byen for å søke lykken eller tilby sin arbeidskraft. Mer enn halvparten av lokalbefolkningen var svarte, de fleste levde i brakkebyer nær gullgruvene i sentrum av byen. Byen vokste raskt og nye bosteder dukket opp. Dette er historien bak det som i dag kalles Soweto (som er forkortelse for South Western Townships). I Soweto besøker vi Mandelas hus, Hector Pietersen museum og spiser lunsj på en tradisjonell Shebeen (taverna) i Soweto. Vi fortsetter utflukten til Johannesburg som er Sør-Afrikas største by og landets finansielle sentrum. Til tross for byens sentrale posisjon er ikke Johannesburg landets hovedstad. Denne statusen deles mellom Cape Town, Pretoria og Bloemfontein. På retur til vårt hotell i Pretoria stopper vi ved Voortrekker Monument og Krüger House.
Om kvelden møtes vi til middag på hotellet. 

Dag 4– 6, torsdag 14. til lørdag 16. mars
Safari i Mabula Game Reserve, ­Waterberg
 
Vi kjører fra Pretoria til Waterberg-området og vår lekre safari lodge - Mabula Game Lodge.  Landskapet og vegetasjonen er variert og skaper ideelle forhold for ville dyr, inkludert «The Big Five» - løver, leoparder, elefanter, neshorn og bøfler. I tillegg finnes her også hyener, sjakaler og antiloper. 
Vi kjører ut på safari to ganger per dag – en tur ved soloppgang og en på ettermiddagen. Vi ser sebraer, giraffer, strutser og elefanter som lusker over de store, åpne gressmarkene, flodhestpar som hygger seg i vannkanten og stolte løver som slapper av etter en utmattende jakt.  Du kan observere dyrene som kommer for å drikke, bade eller spise rundt vannhullet.  Det er en utrolig følelse å være i trygg, men samtidig kort avstand fra disse store, vakre dyrene.  

Dag 7, søndag 17. mars 
Cape Town 

Vi forlater Mabula Game Lodge etter frokost, kjører til flyplassen i Johannesburg for å fly til Cape Town. Ankomst til Cape Town og transport til Commodore Hotel, et populært førsteklassehotell hvor vi bor i tre netter. Hotellet ligger i gangavstand fra Victoria & Alfred Waterfront som byr på mange butikker, gallerier og utallige restauranter, barer og kafeer. Resten av dagen til egen disposisjon. De kveldene det ikke er felles middag kan de som ønsker rusle sammen med reiselederen for å finne et hyggelig sted å spise. 

Dag 8, mandag 18. mars
Cape Town 

I dag skal vi bli bedre kjent med Cape Town – Sør Afrikas mest populære reisemål. Byen er kjent for sin skjønnhet og vakre beliggenhet ved foten av mektige Table Mountain. Vi begynner vår byrundtur med å ta taubanen til toppen av Table Mountain (væravhengig). Fra toppen er det storslått utsikt over by og hav. Vi fortsetter turen og får se byens mest kjente severdigheter før vi avslutter ved sjøen og havnen rundt Victoria & Albert Waterfront. Her spaserer og titter vi på bylivet, shoppinggatene og det yrende folkelivet. Hotellet vårt ligger i dette området og det er derfor lett å gå tilbake til hotellet.  

Dag 9, tirsdag 19. mars
Kapp det gode håp  

Etter frokost reiser vi på heldagsutflukt til Cape Point, en kupert og svært naturskjønn odde på sørspissen av Kapp-halvøya som er kjent som Kapp det gode håp.  Vi følger kystveien lang Atlanterhavet langs Clifton og Camps Bay mot Hout Bay. Vi tar den vakre Chapmans Peak veien og ankommer Cape Point naturreservat.  Etter en rask spasertur opp til fyret ankommer vi Cape Point, mange mener at dette er hvor det Indiske hav og Atlanterhavet møtes. Vi følger kystveien langs det Indiske hav til Simon’s Town hvor vi stopper og har litt tid på egen hånd før vi besøker pingvinkolonien i Boulders Beach. Dette er hekkeområdet for en afrikansk pingvinkoloni, også kjent som jackass pingvin, en art som kun finnes i det sørlige Afrika. Om kvelden møtes vi til middag på hotellet.

Dag 10, onsdag 20. mars
Cape Town 

Hele dagen til egen disposisjon. Cape Town byr på utallige muligheter, som for eksempel, utflukter, markeder, museer, shopping, museer og gallerier. Reiseleder gir tips og råd. Om kvelden møtes vi til avskjedsmiddag.

Dag 11, torsdag 21. mars
Kapp provinsens vinområder, Stellenbosch og Franschhoek

Etter frokost sjekker vi ut og forlater hotellet tidlig på formiddagen. Dagens utflukt tar deg til Kapp provinsens vinmarker, der det produseres vin av ypperste kvalitet. Her ligger det mange vakre, gamle vingårder i Cape Dutch stil. Vi kjører langs vinrutene i Stellenbosch før vi stopper for lunsj og vinsmaking på en lokal vingård. Vi kjører videre over Helshoogtepasset til den sjarmerende landsbyen Franschhoek, som ble grunnlagt på 1700-tallet da de franske hugenottene ankom landet. Vi kjører videre til Paarl, en av Kapp provinsens første landbruksdistrikt. Byen ligger ved foten av de bemerkelsesverdige granittkupplene som har gitt den navn. Dagens siste stopp er et besøk på en vingård hvor vi smaker på deres vin. Herfra reiser vi direkte til flyplassen i Cape Town og flyr tilbake til Oslo med Turkish Airlines via Istanbul sent på ettermiddagen. 

Dag 12, fredag 22. mars
Cape Town – Oslo 

Vi lander i Istanbul tidlig om morgenen og flyr videre med Turkish Airways. Ankomst Oslo lufthavn Gardermoen på formiddagen.
Reiseleder
Kristin Clemmensen


Reiseleder på turen er tidligere reisebyråleder Kristin Clemmensen. Hun har besøkt Sør-Afrika jevnlig de ti siste årene, og har inngående kunnskaper om landet. Hun har vært reiseleder på alle tidligere turer Vista Travel har hatt til Sør-Afrika.
Våre hoteller

Courtyard Hotel, Pretoria
4 stjerners hotell

Hotellet ligger vakkert til i et frodig og rolig område i ambassadestrøket i bydelen Arcadia. Courtyard ligger i en elegant bygning fra 1900-tallet og er innredet i kolonistil. Hotellet har utendørsbasseng, hyggelig hage og bar.

Mabula Game Lodge, Mabula
4 stjerners hotell

Mabula Game Lodge ligger i et privat reservat ved de frodige Waterberg-fjellene. Hotellet ligger to timer nord for Johannesburg og reservatet hvor det ligger har en overflod av dyre- og fugleliv. Mabula Game Lodge har romslige rom som er elegant innredet i nøytrale farger. Alle rommene har aircondition, flatskjerm-TV med satellittkanaler og kaffe- og tekoker. Stedet har utendørsbasseng og spafasiliteter. Hotellets restaurant serverer en stor buffé eller lokale og internasjonale retter, mens baren tilbyr forfriskende drinker. To daglige safarier i en åpen jeep er inkludert på Mabula Game Lodge. 
Her kan du se en ofisiell video fra Mabula Game Lodge:


Commodore Hotel – Cape Town city
4 stjernes hotell

Hotellet ligger fint til i Victoria & Alfred Waterfront område, her er det gangavstand til butikker og restauranter. Hotellet tilbyr en rolig og avslappende atmosfære, en restaurant med terrasse hvor en kan nyte den flotte utsikten av Cape Town, et hyggelig bibliotek/stue og bar. Det finnes også et treningsrom og svømmebasseng. 
Pris
 Pris med A-kortPris uten A-kort
Pr. person i delt dobbeltromkr 31 950kr 32 950
Enkeltromkr 38 990kr 39 990

Abonnenter av Aftenposten (med A-kortet) får kr 1000 i rabatt per person. Prisene er oppgitt over og beløpet trekkes fra i bookingprosessen. Abonnentsnummer må oppgis ved bestilling.

Alt dette er inkludert:
 • Fly Oslo–Johannesburg/Cape Town– Oslo med Turkish Airlines 
 • Fly Johannesburg – Cape Town 
 • Flyskatter (kr 4585 pr. august 2018)
 • To netter på Courtyard Arcadia Pretoria med frokost  
 • Tre netter på Mabula Game Lodge med helpensjon
 • To game safarier pr. dag på Mabula Game Lodge  
 • Fire netter på Commodore Hotel, Cape Town med frokost
 • Byrundtur i Pretoria med lunsj
 • Heldagstur til Johannesburg og Soweto med lunsj 
 • Byrundtur i Cape Town 
 • Taubane til Table Mountain
 • Heldagsutflukt til Kapp det gode håp 
 • Heldagsutflukt til vinområdet med lunsj og vinsmaking
 • To middager
 • Avskjedsmiddag inkl. vin i Cape Town 
 • Aktiviteter og utflukter iht. program
 • Lokale, engelsktalende guider
 • Norsk, kunnskapsrik reiseleder fra Vista Travel

Prisen inkluderer ikke: 
 • Måltider og drikke utover det som er nevnt i programmet
 • Tips til sjåfører og lokale guider
 • Reise- og avbestillings forsikring 


Prisene er basert på valutakurser pr. august 2018.